Από το Νότο στο Βορρά

Πόσο μου έχει λείψει η προετοιμασία μου για ένα οδικό ταξίδι: Έλεγχο στα λάδια, αέρα στα λάστιχα, φουλ βενζίνη και εθνική. Για ώρες, για χιλιόμετρα. Με μουσική και με τσιγάρο. Μόνη μου.

Ακόμα ένα από τα λόγια τα μεγάλα που ‘χω πει: “Προτιμώ να ταξιδεύω μόνη μου με το αυτοκίνητο”

Γι’αυτό πρέπει να κρατάω το . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Συνέντευξη για δουλειά

Κερκυραία και Κώστας συζητάνε τεχνικές συνεντεύξεων για δουλειά. Η Θεία Σοφία κάθεται στο πάτωμα και κάνει maintenance γυναικείο που δε θέλετε να ξέρετε τί και παρακολουθεί με το ένα αυτί.

Κώστας: Πάντως μην αγχώνεσαι. Θα παίξουν απλές ερωτήσεις. Να ‘σαι ευχαριστημένη που δεν κάνεις συνέντευξη για τη Sun Microsystems. Διάβασα κάπου ότι ρωτήσανε κάποτε “What . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Μικρές -όχι τόσο προσωπικές – ιστορίες

1 Είναι κάτι μικρές ιστορίες που τις λέμε και νομίζουμε ότι κάποιοι είμαστε. Τις διηγούμαστε λες και κανένας άλλος στον κόσμο δεν έχει κάνει το ίδιο, με περισσή περηφάνεια, λες και μας κάνουν μοναδικούς, ενδιαφέροντες, καταπληκτικούς.

Ας σηκώσουν χέρι όσοι αντί για το βιβλίο του μαθήματος διάβαζαν λογοτεχνία ή κάτι “επαναστατικό” στην τάξη. [*Αυτό μου . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Το εξώφυλλο και το περιεχόμενο

Τελικά δεν είμαι ούτε τόσο χοντρή ούτε τόσο ξενέρωτη όσο φαίνομαι στο digital-era. Αυτό δήλωσε η απίστευτη Μαρία, που με ανακάλυψε στο λούμπεν Elysee, μπουζουξίδικο ολκής στα Λονδίνα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Μαστεράτη Φιλόλογος μαζί με φίλους και φίλες κανόνισε μπουζούκια. Αυτό ούτε που να της το ματαξαναπείτε και να . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Παιδικά καλοκαίρια

Η αδελφή μου είχε την ψυχραιμία να ανεβάσει ένα post που όλο το σκέφτομαι αλλά όλο το αναβάλω. Εδώ.

Πώς έχουν τα πράγματα

Το τηλέφωνο θα μου το αφαιρέσουν από το αυτί μου μόνο με χειρουργική επέμβαση.

Η αδελφή μου όμως – που δε πετάει συχνά ατάκες αλλά όταν το κάνει είναι οι πλέον πετυχημένες – χτύπησε διάνα σε δύο πράγματα τις προάλλες: Το πόσο μιλάω στο τηλέφωνο και το τί άνθρωπος είμαι.

Περνάει έξω από το δωμάτιο . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Background Information

Μια μικρή κριτική θα ήθελα να εκφράσω με την εξής αφορμή:

Διάβασα σε διάφορα blog στην ελληνική blogόσφαιρα και στην Ελευθεροτυπία κάποια κομμάτια για τον Τηλε-κιτρινισμό και συγκεκριμένα για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (από ότι κατάλαβα). Σε όλα τα άρθρα μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι κάτι συγκεκριμένο είχε συμβεί. Πουθενά όμως δεν έλεγε τί.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Πυρετός και Δίνη

Μετράω. Μέρες, ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα.

Ζω από τη μια ανάσα στην άλλη. Περνάνε οι αναπνοές μέσα από σύρματα και δορυφόρους. Θυμίζω στον εαυτό μου: Ανάσανε. Ανάσανε. Ξανά. Αν ξεχαστώ δε θα προλάβω.

Σταμάτησα να γράφω τα ποιήματα μου στο μαύρο σημειωματάριο. Τα γράφω στον παραλήπτη ευθέως. Απίστευτη ελευθερία είναι αυτό.

Σε ένα βλέμμα, σε ένα . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Επιθυμία…

>> Θα το βρεις και στο δωρεάν e-book “Τα Μεταμεσονύχτια“. Κλικ για να το κατεβάσεις.

Το κρύο στο Λονδίνο κόβει το δέρμα μου στη μέση, αισθάνομαι τα χέρια μου να παγώνουν, τη μύτη μου να κοκκινίζει.

Άλλες φορές θα ήθελα να είμαι σπίτι, κάτω από πουπουλένια παπλώματα. Ή μπροστά στη φωτιά με ένα βιβλίο και . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Jet Lag

Δε μπορώ να συνέλθω.

– Ζαλίζομαι – Ανακατεύομαι – Κλείνουν τα μάτια μου – Θα τα σπάσω όλα εδώ μέσα

Θα φύγω νωρίς από τη δουλειά για να κοιμηθώ μου φαίνεται.

(Γαμώ τα ταξίδια μου)

Εδώ μένουν οι μερακλήδες

Makes sense in Greek Originally uploaded by sofiagk.

Ντουμπάι: Παν Μέτρον Άχρηστον

Μόνο τον τίτλο να σας είχα γράψει θα ήταν αρκετός. Ή ίσως χρειάζεται και “το μέρος των αντιθέσεων”: Το Ντουμπάι είναι το δυτικοποιημένο εμιράτο, η εξυπνάδα του σείχη (διότι το πετρέλαιο δεν είναι αστείρευτο). Το εμιράτο των ψήλών κτιρίων (ναι εδώ είναι το μεγάλο ξενοδοχείο που είναι σαν πανί), το εμιράτο των λεωφόρων 5 λωρίδες . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Dubai Trailer 2

Sofia in abaya Originally uploaded by sofiagk.

Ντουμπάι: Teaser Trailer

Εκφωνητής: Στη χώρα της άμμου και της ερήμου… [υποβλητική μουσική] Στη γη της καμήλας και της αμπάγια… [αραβική μουσική] Μία γυναίκα είδε: [ταν ταν ταν ταν]

……….. ………..

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Άφιξη: Ντουμπάι

Τοπική ώρα: 05:00 το ξημέρωμα (Στο Λονδίνο 01:00, στην Αθήνα 03:00)

Θερμοκρασία: 27 βαθμοί Κελσίου (δηλαδή το μεσημέρι πόσο θα έχει;)

Κατάσταση: Σέρνομαι (και πονάει η πλάτη μου και κάνω το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Διότι 6 ώρες πτήση δεν είναι αστείο πράγμα. Να λοιπόν γιατί δε θα πάω ποτέ στην Αμερική)

Υποκατάσταση: Έλαβα . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…