Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Αυτός. Ο Allu Fun Marx.

allufunmarx

Ο Allu Fun Marx, φίλος – ακόμα κι αν δεν τον είδα ποτέ από κοντά – πέθανε από ότι μαθαίνω. Δε μ’αρέσει να λέω “έφυγε” και τέτοια. Πέθανε. Τη γράφω έτσι αυτή τη λέξη πάντα γιατί είναι αμείλικτη και τελεσίδικη όπως πρέπει να είναι. Γιατί δείχνει τη μεγάλη απώλεια.

Τον θάνατό του τον έμαθε η μπλογκόσφαιρα προχτές αργά το βράδυ, αλλά ο Γιώργος έφυγε από τον κόσμο εδώ και πέντε μήνες. Τα τελευταία ένα-δυο χρόνια είχε αραιώσει τις δημοσιεύσεις του, οπότε δεν έβαλαν κακό στο μυαλό τους όσοι σύχναζαν στο ιστολόγιό του. Ήταν άλλωστε και νεότατος, δεν πρόλαβε να κλείσει τα 47 του χρόνια. Τον πρόδωσε η καρδιά του, που τον ταλαιπωρούσε από καιρό.

Ο Αλλού Φαν Μαρξ λεγόταν Γιώργος Ζαγκιόρης, γεννημένος τον Γενάρη του 1967, χημικός. Ζούσε στο Διδυμότειχο και δίδασκε σε φροντιστήρια, δεν είχε διοριστεί. Άνοιξε το ιστολόγιό του “Αριστερά στη Μπλογκοσλοβακία” τον Γενάρη του 2006 και το τελευταίο του άρθρο το δημοσίευσε στις 5 Ιανουαρίου 2014, λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή. (..)

Παραφράζοντας τον Μαγιακόφσκι, είχε το σύνθημα: Το blog δεν πρέπει να αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σαν φακός να μεγεθύνει… Έτσι, με κόκκινα γράμματα, μια και ο Γιώργος ήταν, όπως έλεγε, “ανερυθρίαστα κόκκινος”. Ήταν ΚΚΕ, αλλά χωρίς να μισεί τους άλλους αριστερούς, ήταν και φανατικός ολυμπιακός.

κι άλλο: Αποχαιρετισμός στον Αλλού Φαν Μαρξ από στο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου

2 comments to Αυτός. Ο Allu Fun Marx.

  • rodia

    ρε συ.. ΕΝΑΣ ΜΠΛΟΓΓΕΡ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ λεμε..
    είναι τα γραφτά του, η σκέψη του, το πνεύμα του, η παρακαταθηκη του για κεινους που τον γνωρισαν και μενουν αλλα και για οσους θα τον ανακαλύψουν στο μέλλον

  • sen_saven

    πλήγμα… είναι linked σε άπειρα ελληνικά μπλογκς…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>