Ήρθε ο καιρός για spring cleaning αγαπητά μου τέκνα και το digital era βελτιώθηκε (ελπίζω).
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Έχω 3 blogs για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
- Το παρόν είναι καθαρά προσωπικό
- Το Digital Era II είναι για πράγματα που κάνω στη δουλειά μου και όντως είναι χρήσιμο (το κοιτάνε για παράδειγμα όταν κάνω αίτηση για δουλειά)
- Το Academia Nervosa είναι καθαρά ένα δικό μου σημειωματάριο για το πανεπιστήμιο μου (εκτός κι αν έχεις καμια όρεξη να διαβάζεις για Bourdieu και Giddens)
Με λίγα λόγια θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να μπορεί να βρίσκει το περιεχόμενο που θέλει ακριβώς χωρίς να παιδεύεται – κι εγώ να βάζω τα πράγματα που κάνω στη θέση τους.
Από την άλλη, η θεία Σοφία είναι μια καθαρά προσωπική περσόνα και δεν έχει θέση ούτε στη δουλειά μου ούτε στο πανεπιστήμιο μου.
Από θέμα εμφάνισης είχαν (τα χάλια τους) ξεμείνει πάνω κάτω τα ίδια εδώ και αρκετό καιρό.
Όμως – το γεγονός παραμένει ότι όλα αυτά τα έχει ένας άνθρωπος – yours truly. Οπότε εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί το θέμα του visual identity και των τριών blogs. Ήθελα με κάποιο τρόπο και να διατηρήσω τη διαφορετικότητα τους και να είναι φανερό ότι πρόκειται για την ίδια πηγή.
Από την άλλη εδώ και καιρό μου έχεις πει (καλά όχι εσύ συγκεκριμένα αλλά διάφοροι αναγνώστες) για διάφορα προβλήματα – π.χ. τα γκρι γράμματα του digital-era.org/blog ήταν πολύ κουραστικά.
Να λοιπόν τί σκεφτόμουνα
- Να είναι φανερό ότι η πηγή είναι μία απλά το περιεχόμενο αλλάζει
- Να είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο
- Να μην πάθει κοκομπλόκο ο επισκέπτης μετά την αλλαγή – να υπάρχει δηλαδή κάποιο continuity
- Να είναι clean
- Να είναι ευκολοδιάβαστο
- Να φαίνεται η διαφορά αλλά και η κοινή πηγή με μία ματιά
- Να κάνουν ωραίο scale σε διαφορετικές αναλύσεις
- Να συνεχίζεται αυτή η διαφοροποίηση και σε mobile devices
Ειδικά για τούτο το blog ήθελα και κάτι ακόμα. Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες (και η διαφορά είναι τεράστια) δεν έρχονται σε συγκεκριμένες αναρτήσεις αλλά έρχονται στην πρώτη σελίδα. Υποπτεύομαι λοιπόν ότι τους σπάω τα νεύρα γιατί πρέπει να κάνουν δύο ώρες scrolling για να πάνε στην επόμενη ανάρτηση. Από τη στιγμή που δεν είχα excerpts δεν μπορούσαν με μία ματιά (ή έστω με πολύ λιγότερο scrolling) να δούνε τις πρόσφατες αναρτήσεις και εγώ ας πούμε όταν το βλέπω σε άλλα blogs αυτό το βρίσκω ολίγον εκνευριστικό.
Το σκέφτηκα καιρό (πονοκεφάλιασα) και το συζήτησα άλλο τόσο. Σύμφωνα με τα παραπάνω requirements η απόφαση ήταν ότι πρέπει να βρω ένα εύκολο clean theme που να χρησιμοποιηθεί και στα τρία blogs και να γίνεται η διαφοροποίηση με το header και με τα χρώματα. Αυτό θα μου επέτρεπε να διατηρήσω και το ίδιο header (continuity που λέγαμε) και να φαίνεται ότι πρόκειται για την ίδια πηγή ουσιαστικά.
Το theme (Atahulpa) το ανακάλυψε ο SykofantisBastoyni (ω ναι) και με βοήθησε να παίξω και να το σετάρω.
Τί έχουμε λοιπόν;
Τί (νομίζω) ότι έχουμε λοιπόν
- Ένα theme για όλα
- Διαφοροποίηση στο header
- Διαφοροποίηση στα χρώματα
- Διατηρούνται οι εικόνες από τα παλιά header
- Είναι πολύ πιο clean από τα προηγούμενα
- Είναι πολύ πιο ευκολοδιάβαστο
- Κάνει σχετικά καλό scale (αλλά δοκιμάστε το κι εσείς)
Για το iPhone και τα άλλα mobile devices διάλεξα WP-Touch . Είναι πολύ εύκολο να σεταριστεί και μου φαίνεται όμορφο στο iPhone.
Δεν ήθελα να υπάρχουν εικόνες και τέτοια εδώ οπότε διατήρησα τα χρώματα του κάθε blog – έτσι ώστε και πάλι να υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση.
Από θέμα widgets προσέθεσα στο δεξί sidebar τη φωτογραφία μου και λίγα λόγια σχετικά με κάθε blog – πέρα που είμαι ψωνάρα, έχω την εντύπωση ότι βοηθάει με μια ματιά να καταλάβεις τί γίνεται.
Επίσης όλα τα blogs τώρα έχουν το ίδιο “Βρες με” widget.
Είμαι σίγουρη ότι όσο περνάνε οι μέρες θα βρίσκω και λαθάκια – αν βρείτε παιδιά κανένα αφήστε σχόλιο.
Πώς σας φαίνεται η ιδέα και η εκτέλεση;
Ωραίο! :)
Μπράβο John ευχαριστώ :-)