Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Γκρίζα πολιτική διαφήμηση

Και εκεί που έλεγχα ωραία και καλά το e-mail μου λαμβάνω ειδοποίηση ότι κάποιος χριστιανός (ή μωαμεθανός δε θα τα χαλάσουμε στα θρησκευτικά) μου άφησε μήνυμα σε παλιό άρθρο. Συνήθως αυτά τα κοιτάω προσεκτικά γιατί ή spam θα είναι ή θα είναι κάτι που χτυπάει συχνά στις αναζητήσεις το Google. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν τίποτα από τα δύο. Ήταν ένα πολιτικό μήνυμα (ελπίδας;) από την κυρία Μαριέττα Μπακαλοπούλου Υποψήφια με τη Νόρα Κατσέλη, στο συνδυασμό Πόλη με Πρόσωπο (από το ‘κυρία’ μέχρι το ‘Πρόσωπο’ πρέπει να έχετε διαβάσει σε μία ανάσα και χωρίς παύση γιατί αυτά τα πολιτικά είναι μονοκόματα. Πώς λέμε Ανδρέα Ζεις Εσύ Μας Οδηγείς ή Νατάσσα Καραμανλή Γιατρός Σύζυγος Μητέρα; Έτσι).

Να μη σας τα πολυλογώ το έχω διατηρήσει το σχόλιο γιατί νομίζω ότι έχει συλλεκτική αξία. Θα το βρείτε εδώ. Αν βαριέστε σας το αντιγράφω και παρακάτω:

Μίλησε με πάθος: Μπακαλοπούλου Μαριέττα:
Monday, October 2nd 2006 στις 11:51 am
Τελειόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, είμαι είκοσι δύο ετών, απόφοιτος Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μιλάω τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) κι έχω κάνει σπουδές πάνω στο πιάνο και στο μπαλέτο.
Από νωρίς αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική σκηνή, όντας μέλος της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Επίσης αρθρογραφώ σε πολιτικά περιοδικά και ιστοσελίδες.
Πιστεύω πως όποιος δε συμμετέχει στην κοινωνική και πολιτική δράση, με όποιον τρόπο ο ίδιος διαλέξει, δεν αντιλαμβάνεται μια απλή αλήθεια: πως το συλλογικό καλό ταυτίζεται με το ατομικό καλό. (Ελ. Βενιζέλος)
Σήμερα είμαι υποψήφια στο δήμο Νέας Σμύρνης κι επιθυμώ να δουλέψω για μια πόλη ανθρώπινη, ανοιχτή σε καινούριες προτάσεις και ιδέες, γεμάτη από νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα δώσουν το στίγμα τους στα δρώμενα της εποχής.
Μαριέττα Μπακαλοπούλου,
Υποψήφια με τη Νόρα Κατσέλη, στο συνδυασμό Πόλη με Πρόσωπο
.

Για τους πολύ περίεργους δηλώνω ότι η Μαριέττα είναι μούρη φοβερή, ξανθιά και νομίζω με σώμα που φυσάει αλλά δεν κατάλαβα καλά γιατί η φωτογραφία είναι μέχρι τη μέση. Μπορεί δηλαδή από κάτω να έχει και ψωμάκια. Ορίστε και η σελίδα της κάτω από το συνδυασμό Πόλη με Πρόσωπο.

Τώρα θα μου πεις, τί σχέση έχουν τα ψωμάκια με τις πολιτικές της ικανότητες; Καμία. Πέτυχα και δύο (ναι δύο) πολιτικά της άρθα on line και τουλάχιστον έχει λέγειν, καθαρή σκέψη στο γραπτό και προοδευτικές ιδέες (όπως πρέπει σε κάθε 22χρονο). Μπράβο της εύγε και όλα τα σχετικά.

Αναφέρω όμως τα ψωμάκια ως άσχετη ιδέα – όπως εξίσου άσχετο είναι ένα σχόλιο στο blog μου που ουδεμία σχέση έχει με το περιεχόμενο. Και βέβαια θα μου πεις, αφού έχεις ανοιχτά τα σχόλια ο καθένας γράφει ότι θέλει. Άμα θες εσύ σβήστο. Και από την άλλη θα μου πεις ότι παραπονιόμαστε ότι οι πολιτικοί είναι χιλίων διακοσίων ετών και δεν καταλαβαίνουν από τεχνολογία. Να λοιπόν και μία πολιτικός που το έπιασε το νόημα.

Και τα δύο επιχειρήματα σωστά αλλά όχι ακριβώς. Γνώμη μου είναι ότι η κυρία Μπακαλοπούλου αν ήθελε πραγματικά να αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες δεν θα έπαιρνε με το έτσι θέλω γκρίζα διαφήμηση και μάλιστα δωρεάν στο χώρο ανθρώπων που δεν ξέρει. Άσε δηλαδή που οποιοσδήποτε επικοινωνιολόγος θα της έλεγε ότι το δικό μου blog – όπου βρίζω, φτύνω, είμαι απόλυτη και συχνά χρησιμοποιώ φράσεις όπως “στα αρχίδια μου” – δεν πάει με το πολιτικό της προφίλ. Η γυναίκα τελείωσε Λεόντειο και Γαλλική Φιλολογία – τί κάνει κάτω από το άρθρο για το Ρουμελιώτη σε blog που κατηγοριοποιεί αναίσχυντά και έχει χιούμορ 15χρονού; Αν ήθελε πραγματικά να αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες θα έπρεπε να ανοίξει ένα δικό της blog (δεν άφησε link ούτε εμφανίζεται κάτι στις αναζητήσεις οπότε υποθέτω ότι δεν έχει).

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (και τα λέω φωναχτά γιατί τα πήρα) έπρεπε να μου στείλει ένα e-mail με το διαφημιστικό της κι εγώ να αποφασίσω αν θα το δημοσιεύσω ή όχι. Το blog του αλλουνού δεν είναι δημόσιο (γαμώ το μπελά μου αρχίζω και τσαντίζομαι – μισό λεπτό να πάρω δυο ανάσες) και έρχεται όποιος γουστάρει να βάλει τη διαφημισούλα του. Υπάρχει και κάτι που λέγεται στοιχειώδης ευγένεια – για να μη μιλήσουμε για την τσιπιά του να κάνεις την ενημέρωση σου έτσι στο δωρεάν. Γιατί εγώ πληρώνω server. Εντάξει; Και το domain name. Όλα τα πληρώνω. Κι αν βάλω διαφήμιση κάπου την πληρώνω. Με λεφτά. Κανονικά. Που τα δουλεύω.

Εν κατακλείδι λοιπόν (τί λέω πάλι η τριτοδεσμίτισα)
1) Εύγε Μαριέττα Μπακαλοπούλου που σκέφτηκες το Διαδίκτυο ως καλό χώρο για να προβληθείς. Σε βλέπω να πηγαίνεις μπροστά. Και δεν ειρωνεύομαι.
2) Για να χρησιμοποιήσεις το Διαδίκτυο πιο σωστά και να λάβεις όλα του τα ωφέλη στο φουλ καλό θα ήταν να σχεδιάσεις μια πιο ολοκληρωμένη κίνηση με site, blog, online διαφήμιση κλπ. Θα μου πεις αυτά κοστίζουν. Όχι ιδιαίτερα και άλλωστε τα μεταξωτά βρακιά… κλπ.
3) Προσφέρω τις υπηρεσίες μου με το αζημίωτο: είμαι απόφοιτος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Πειραιά, πτυχιούχος Humanities & Media και κάνω τώρα και MSc Innovation Management & Technology Policy. Είμαι μελαχρινή προς το παχουλό μου οπότε πάντα μπορώ να είμαι η φίλη σου που κρατάει την τσάντα σου όσο εσύ χορεύεις – άρα εγώ θα κάνω τη δουλειά για να προβάλεσαι εσύ στα δίκτυα. Κανένα πρόβλημα. Αναμένω πρόταση/ πακέτο αποδοχών συμπεριλαμβανομένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Κατά προτίμηση ταγέρ προαιρετικό.

22 comments to Γκρίζα πολιτική διαφήμηση

 • Κώστας

  Τρομερό και χειμμαρώδες ποστ :):)

 • Μπαχαχαχα, πως μου έλειψε ο τρόπος που τα λες δε φαντάζεσαι!!! Ξέρεις πόσοι άλλοι τέτοιοι και τέτοιες υπάρχουν εκει έξω; Αλλά τουλάχιστον χρησιμοποιούν την τεχνολογία γιατί “πιάσαν το νόημα”. Εμένα μου φτάνει. Να δούμε αν θα συνεχίσουν το ίδιο και καλύτερο τροπάρι στις επόμενες εκλογές ή θα έχουμε καταστροφή του στύλ dotcom.

 • Στο ρεζουμέ της γράφει μάλιστα ότι “Αρθρογραφεί σε πολιτικά περιοδικά και sites”.

  Η “γκρίζα” διαφήφηση της στο blog σου λες να είναι το “αρθρογραφεί σε sites?”

  Και εγώ είμαι η Οριάνα Φαλάτσι

 • George

  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου αλλά… θα περίμενα να δεις θετικά το γεγονός ότι μια κοπέλα 22 χρονών (με ή χωρίς ψωμάκια) αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστέυω επίσης ότι με τους 22χρονους μπορούμε να είμαστε πιο ελαστικοί για τον αν ακολουθούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς υποβολής σχολίων σε ένα blog.

  Πιστεύω ότι μάλλον δεν έκανε η ίδια το σχόλιο αλλά κάποιος από τα “σαϊνια” ITδες φίλους της που έκανε ένα σχόλιο (γκρίζα διαφήμιση της υποψήφιας) σε ένα post του περασμένου Φεβρουαρίου και το οποίο αν δεν το δημοσίευες δεν θα το έπερνε χαμπάρι κανένας.

  Το Μαριέττα τον τελευταίο καιρό δεν είναι και το καλύτερο όνομα για να πολιτευτείς στην Ελλάδα γιατί ΜΑΡΙΕΤΤΑ είναι μόνο μία (με ψωμάκια, louis vuitton που πρέπει να μιλάει με δασκαλάκους)

 • Για όποιον ενδιαφέρεται:
  Μένω Ν. Σμύρνη. Την “περί ου” την έχω δει από κοντά (είχε βγει τσάρκα με την Κατσέλη σε φάση “και-καλά-γυρνάμε-στη-γειτονιά-να-αφουγκραστούμε-τα-προβλήματα-και-τις-ανησυχίες-του-δημότη”).
  Δεν έχει ψωμάκια. Κάθε άλλο.
  (Είπαμε, για ΟΠΟΙΟΝ ενδιαφέρεται…)

  Κατά τ’ άλλα, όπως όταν σου αφήνουνε μια ντάνα φυλλάδια στην πόρτα σου (πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, αναλαμβάνω μονώσεις, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος), εσύ τα πετάς στην ανακύκλωση, έτσι πιστεύω πως πρέπει να συμπεριφερθείς και με αυτό το σχόλιο (της “περί ου”, όχι το δικό μου).

 • Πολύ μ αρέσει πώς το αντιμετώπισες. Γιατί η ευγένεια ευγένεια αλλά μας περνάνε για μαλάκες.

 • Κώστα :-)

  Black Pearl έλα μου ντε – πάλι καλά

  drakouna πού τη θυμήθηκες! Πολύ γέλασα

  George Πρώτον. Μια χαρά θετικά το βλέπω. Το λέω άλλωστε και στο κομμάτι. Δεύτερον. Όταν πολιτεύεσαι δεν αφήνεις τα ‘σαίνια’ σου να κάνουν του κεφαλιού τους αλλιώς κακώς πολιτεύεσαι. Αν δε μπορείς να συμμαζέψεις τους υπαλλήλους σου πώς θα μαζέψεις την πόλη/ νομαρχία / χώρα; Και τέλος ένας 22χρονος είναι κυρίως αυτός που πρέπει να ξέρει από κανόνες συμπεριφοράς σε ένα νέο μέσο. Δεν περιμένω να καταλάβει ο Τσοχατζόπουλος. Απαιτώ να καταλάβει κάποιος της γενιάς μου. Κατά τα άλλα μπράβο της που το πήρε απόφαση.

  antonis_x ώστε κορμί κυπαρίσσι η Μαριέττα; Εύγε. Και πολιτικό ον και κορμάρα. Πάντως ο παραλληλισμός ουδεμία σχέση έχει και μου φαίνεται κι όλας ότι δεν έκανα το νόημα του πράγματος αρκετά ξεκάθαρο: ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΣΟ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. Κάτι τέτοιοι θα μας κυβερνήσουν αύριο μεθαύριο; Αν μη τι άλλο δεν ξέρει να αναγνωρίζει ότι το κάθε δικτυακός τόπος έχει μία ταυτότητα και όλες οι ταυτότητες δεν κάνουν για την προβολή της. Γιατί δεν άφησε Αντώνη e-mail σε μένα και το έσβησα. Κόλλησε την αφίσα της έξω από το μπουρδέλο. Αυτός είναι ο παραλληλισμός.

  astarte ε μα!

 • «Είμαι μελαχρινή προς το παχουλό μου οπότε πάντα μπορώ να είμαι η φίλη σου που κρατάει την τσάντα σου όσο εσύ χορεύεις»

  αχαχαχαχα καλόοοοο

 • OK, έγινες κατανοητή.
  Εντελώς άστοχη η ενέργεια του επιτελείου της να κάνει διαφήμιση μέσω ενός blog που έχει άλλη ταυτότητα. Στο κάτω κάτω δεν δείχνει και τρόπους καλής e-συμπεριφοράς (τους νεολογισμούς μου μέσα…)

  Εάν όμως αναρωτιέσαι γιατί σε εσένα (άλλα blogs δεν έχουν λάβει τέτοια διαφήμιση) και γιατί στο συγκεκριμένο post, θα αναφέρω 2 πράγματα (μια υπόθεση κάνω):
  1) Ο Α. Ρουμελιώτης στη στήλη του στην “Ε” αναφέρει ως “προτεινόμενους” διάφορους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από όλη την Ελλάδα
  2) Google Search. “Κάποιος έγραψε στο blog του κάτι για το Ρουμελιώτη; Αααα, να πάμε να κάνουμε διαφήμιση της δικιάς μας. Δεν μπορεί, κάποιος που ψάχνει για τις Δημοτικές Εκλογές θα το διαβάσει”. Έτσι απλά, χωρίς να νοιαστούν για το τί ακριβώς γράφεις…

 • Αντώνη σωστόν κι εγώ έτσι το σκέφτηκα. Και μετά είπα: Ε ρε και να πάνε στο επόμενο άρθρο ή την πρώτη σελίδα! Γι’αυτό σου λέω. Ατελής η σκέψη τους διότι όταν προβάλεσσαι σε ένα χώρο που δεν έχει ξεκάθαρη ταυτότητα και δεν ελέγχεις το περιεχόμενο του το ρισκάρεις πολύ. Άνετα το επόμενο σχόλιο θα μπορούσε να είναι κάτι απαξιωτικό για την Μαριέττα ας πούμε. High Risk Strategy το λέω εγώ αυτό ή αν το δούμε πεζά – (φτάνει να μιλάνε για μας, είτε κακά είτε καλά) – μου κάνει αμερικανιά. Γαμώτο.

 • Και είχα αρχίσει να ανησυχώ, αλλά μετά απο αυτό βλέπω οτι είσαι …μια χαρά!!! :) πολλά φιλιά!!!

 • thanos ζω. άλλο που τρέχω.

 • Η μαμαζέλ άφησε καρτ βιζίτ και σε μένα (ας είναι καλά το Akismet που το πρόλαβε). Παρόμοια πεσκέσια έλαβα κι από άλλους υποψήφιους (και πάλι ας είναι καλά το Akismet που τα’στειλε στον μαρμάγκαλο). Δηλώνω όμως απογοητευμένος διότι ενώ με θυμούνται στη Νέα Σμύρνη όπου πέρασα 1 βδομάδα, δεν έχω λάβει ούτε μια πολιτική δήλωση από υποψήφιους της Δράμας κι ας πέρασα 18 χρονάκια εκεί!

 • Μπακαλοπούλου Μαριέττα

  Λυπάμαι πάρα πολύ. Δυστυχώς έγινε κάποιο λάθος με το mail του κου Ρουμελιώτη από την Ελευθροτυπία, στον οποίο ήθελα να στείλω το βιογραφικό και όταν βρήκα αυτή τη διεύθυνση υπέθεσα ότι θα ήταν αυτό και κυρίως θα περνούσε από κριτική. Δεν είχα ιδέα ότι αυτόματα θα έμπαινε το βιογραφικό και η φωτογραφία στο μπλοκ σας. Όσον αφορά στις αναλογίες μου είναι πολύ καλές, ωστόσο δεν προτίθεμαι να τις δείξω στην πολιτική. Προσπαθώ να πουλήσω τις ιδέες μου και τα όνειρά μου και όχι το σώμα μου. Σας ευχαριστώ και λυπάμαι ειλικρινά για το μπλέξιμο.

 • Antonis

  Ψιλοκρυοκωλη, και πανω που θα την ψηφιζα …

  Α.

 • Sofia

  Πολύ με εντυπωσίασε η Μαριέττα που απάντησε.

  Μόνο και μόνο για τον τσαμπουκά της ελπίζω ότι βγήκε. Εύγε!

 • Μπακαλοπούλου Μαριέττα

  Χάρηκα πολύ τη γνωριμία με όλους σας. Αντώνη αν περίμενες στις 23 Οκτώβρη να με ψηφίσεις δηλαδή μετά τις εκλογές… Επίσης αν όλοι εσείς κάνατε τον κόπο να έρχεστε στην πλατεία μας, θα βλέπατε γιατί ασχολήθηκα με την περιοχή μου, εγώ που ζω μέσα στη Νέα Σμύρνη, που είμαι κάθε μέρα εδώ και βιώνω ορισμένες καταστάσεις. Τέλος, δουλεύω 4 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχω ούτε ένα ένσιμο και ο μισθός μου είναι πενιχρός. Δυστυχώς φίλτατη μελαχροινή προς το παχουλό, αν θες, με προσλαμβάνεις εσύ για να σου κάνω δίαιτα και να με πηγαίνεις στα κλαμπ εσύ να σου κρατάω την τσάντα, διότι δυσκολεύομαι να δίνω 15 ευρώ για ένα ποτό. Όταν τα δείτε όλοι σας αυτά, σίγουρα θα προσπαθήσετε να ενταχθήτε κάπου όπου θα μπορείτε να μιλάτε για τα προβλήματα της νεολαίας και να παρουσιάζετε νέες λύσεις. Ελπίζω όσοι από σας δεν βγήκατε στην αγορά εργασίας και γενικότερα στην κοινωνία, τα πράγματα να σας έρθουν πιο βολικά, από ότι σε μένα. Κι αν την ευγένεια την μεταφράζετε ως ψυχρότητα τότε αυτό δεν αφορά σε δικό μου πρόβλημα. Όσο για την πολιτική αρθρογραφία μπείτε σε ορισμένες ιστοσελίδες, όπως αυτές που έκανε τον κόπο να βρει ο κύριος που μου έκανε το αφιέρωμα και ύστερα πείτε μου τη γνώμη σας. Όσο για το επιτελείο μου, μα πού ζείτε επιτέλους; Ποιος έχει επιτελείο; Εδώ δεν έχουν άλλοι κι άλλοι.. Καλή σας τύχη.

 • Αυτά είναι Μαριέττα μου. Χωρίς επιτελείο α λα West Wing πώς να πάει μπροστά ο μέσος πολιτικός σήμερον;

 • Antonis

  Μπραβο Μαριεττα, παλικαρισια μιλας και αρκετο δικιο εχεις. Η χωρα μας ειναι γεγονος οτι δεν προσφερει στους νεους ουτε καν την ευκαιρια να κερδισουν με τον κοπο τους την αξιοπρεπεια τους. Ολο και πιο πολλοι απο μας, οπως η Σοφια πιστευω, την εχουμε βρει προσπαθωντας σε ξενους τοπους, ξενη γλωσσα και συχνα εχθρικο περιβαλλον.

  Ακουω ολο και περισσοτερους νεους να μου λενε οτι πρεπει να εχω μεσον για να βρω δουλεια στην ελλαδα. Απογοητευομαι, με κανει να νιωθω οτι εχουμε παραδοθει αμαχητι στον κανιβαλισμο.

  Θα πω λοιπον συγχαρητηρια στον οποιοδηποτε εχει ευγενη και ανιδιοτελη ονειρα και τα υπερασπιζεται πηγαινοντας αντιθετα στο ρευμα. Ο καθενας κρινει τον ιδιο του τον εαυτο εδω.

  Σοφια, ευχαριστω.

  Α.

 • Καρα-ΛΟΛ

  Σοφάκι, θεά…θεά…

  δεν αμφιβάλω σε καμιά περίπτωση πως η Μαριέττα έστειλε το σχόλιο της καταλάθος στο μπλόγκ σου, ίσως να θέλω να είμαι και ευκολόπιστος, αλλά μαζί με αρκετούς ακόμα, έλαβα και εγώ ένα αντίστοιχο email με τα στοιχεία της μανδάμ Κατσέλη.

  Να μην σχολιάσω την σχέση μου με την Νέα Σμύρνη, έχω πάει να δώ τον μΠΑΟΚ σε κάνα δυό αγώνες με τον Πανιώνιο…

  Τα email του κοσμάκι βρε τσακάλια όμως από που τα τσιμπάτε, ΠΟΛΥ θα ήθελα να το μάθω. Έτσι, αυθαίρετα. Ποιά κουφάλα σας τα πασάρει και πόσα (αν) δίνεται για τις λίστες αυτές;

  Τους όρους spam & προστασία της ιδιωτικότητας, τους έχει πάρει το αυτί σας καθόλου;

 • […] Μαριέττα ο Δήμαρχος Τζουλάκης οπτικά σε καταρρακώνει Έτσι είπε η Sofia, October 19th, 2010 Tweet Με τη Μαριέττα έχουμε ξανασχοληθεί. Τότε που ήταν μικρή και δεν ήξερε ήρθε στο blog, άφησε ένα σχόλιο και την έκανα την κοπέλα με τα κρεμμυδάκια. […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>