Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Ελληνική καινοτομία. Νέο διεθνές σήμα για το “ο επόμενος παρακαλώ”

Passport Control at ATH

Στο πρόσφατο τετραημεράκι αστραπή στην Ελλάδα έζησα πάλι το μεγαλείο της Ελληνικής καινοτομίας στον τομέα των υπηρεσιών. Με σεβασμό στον πολίτη, η Ελληνική αστυνομία συνόρων πάει πάλι μπροστά.

Στον έλεγχο διαβατηρίων στην Ελλάδα ήδη είμαστε μπροστά. Οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν βλοσυρούς, βαριεστημένους και καυλοεξουσιαστικούς υπαλλήλους για να ξέρουν με το που μπαίνουν στη χώρα ότι εδώ δεν είμαστε μπάτε σκύλοι, μη με κοιτάς εμένα έτσι αγουροξυπνημένε τύπε, είσαι παράνομος, σε κόβω εγώ.

Τώρα όμως περάμε σε άλλα επίπεδα. Η φράση “ο επόμενος παρακαλώ” είναι για τους κουτόφραγκους και τους απολίτιστους. Στον έλεγχο διαβατηρίων στο Ελευθέριος Βενιζέλος οι υπάλληλοι πλέον θα μιλάνε στο κινητό τους (κατά προτίμηση θα είναι ροζ και smartphone) και θα χτυπάνε το δαχτυλίδι τους στον πάγκο. Όταν ο ταξιδιώτης θα κάθεται σαν ηλίθιος και θα περιμένει ο υπάλληλος θα χτυπάει το δαχτυλίδι του πιο δυνατά στον πάγκο (πάλι σε μαλάκα έπεσα, τελείωνε ρε, έχουμε και δουλειές, έλα να σε ελέγξω μη τα πάρω).

Πάντα κοντά στον πολίτη.

 

 

 

7 comments to Ελληνική καινοτομία. Νέο διεθνές σήμα για το “ο επόμενος παρακαλώ”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>