Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας

Skipping Schoolgirls outside Victoria Station, London

Από παιδί την έχω αυτή τη λόξα (πώς φαίνεται η ψυχολογία του απουσιολόγου) να θεωρώ τον Σεπτέμβρη τον καλύτερο μήνα όλων.

Βρε δεν πα να μου λέτε για τον Δεκέμβρη με τα Χριστούγεννα, για τον Αύγουστο με τις παχιές τις μύγες, για τον Γενάρη της καινούριας χρονιάς, για το Μάη του έρωτα εγώ επιμένω. Σεπτέμβριος και τα μυαλά στα κάγκελα.

Έχω και λόγους

1. Αρχίζει η σχολική χρονιά
Δεν έχει σημασία που εγώ δεν πάω πια σχολείο. Ο Σεπτέμβριος έχει χαραχτεί μέσα μου ως μήνας με καινούρια βιβλία, καινούρια τετράδια, καινούρια αθλητικά παπούτσια, μολύβια και γόμες – είναι ο μήνας της καινουργίλας, που παίρνεις τα εφόδια για να αντιμετωπήσεις τη (σχολική) χρονιά που έρχεται. Αλήθεια μέχρι και σήμερα κάθε Σεπτέμβριο ξεκαθαρίζω τις σημειώσεις μου, τα αρχεία μου, πετάω και κάνω χώρο – σα να περιμένω ακόμα τα βιβλία της χρονιάς. Είναι μήνας ανασύνταξης (και τί καλύτερο από το να οργανώνεσαι)

2. Πάω διακοπές
Εσείς να πηγαίνετε το καλοκαίρι, εγώ προτιμώ τον Σεπτέμβριο πλέον γιατί 7 χρόνια στη Βρετανία δεν είναι λίγα, το πετσί μου δεν την αντέχει την τρελή τη ζέστα του καλοκαιριού. Χώρα που όλα τα μωρά έχουν πάει σπίτι τους, οι τρελαμένες από το άγχος μαμάδες επίσης, οι προορισμοί έχουν αδειάσει, οι τιμές είναι καλύτερες. Είναι μήνας χαλαρών διακοπών (και τί καλύτερο από τη ρούχλα στις διακοπές σου)

3. Έχω τη γιορτή μου
Μιας και τα γενέθλια μου πέφτουν ταμάμ τον Αύγουστο και οι κόσμοι προβληματίζονται να το θυμηθούν η καλή μητέρα με σκέφτηκε κι έχω την ονομαστική στις 17. Είναι μήνας που με θυμούνται (και τί καλύτερο από το να μιλάς με αγαπημένα πρόσωπα)

4. Κάνω τις αρχές μου
Όλες οι αρχές μου Σεπτέμβριο γίνονται. Οι μεγάλες. Ακόμα κι αν τις έχω ξεκινήσει νωρίτερα πάντα στο μυαλό μου η αρχή είναι ο Σεπτέμβριος γιατί είναι ο καιρός που όλοι έχουν γυρίσει ορεξάτοι από τις διακοπές και είναι έτοιμοι να δουν καινούρια πράγματα – συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου. Είναι μήνας αρχής (και τί καλύτερο – μάτια μου – να ξεκινάμε έτσι)

7 comments to Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας

 • προσυπογραφω
  αν και θα ηθελα να ξαναγυριζα πισω 42 χρονια να ξανα ημουνα πρωτακι
  και για μενα ο Σεπτεμβριος ειναι ο μηνας των Διακοπων
  με τις γιορτες δεν τα παω καλα (αγνωστικος γαρ) μην περιμενεις να σου πω χρονια πολλα
  και βεβαια μετα τις διακοπες παντα καινουργιες αρχες
  ζητω ο Σεπτεμβριος και το Φθινοπωρο

 • Μετά εγώ είμαι ο bookish;;; λολολολ

  Να το ψάξεις αυτό με το Σεπτ!

 • :-D ε τα έχουμε πει! εγώ έχω την ψυχολογία του απουσιολόγου!

 • manifetsos

  καλό μήνα λοιπόν ;)

 • Εγώ δεν είχα ποτέ την ψυχολογία του απουσιολόγου και δεν τρελαίνομαι όταν μπαίνει ο Σεπτέμβριος, ίσα ίσα στενοχωριέμαι όταν τελειώνει το καλοκαίρι.

  Μου αρέσει όμως τρελά να πηγαίνω άρχες Σεπτεμβρίου στα super market και να χαζεύω τους διαδρόμους με τα σχολικά! Με τα καινούρια τετράδια, τις νέες τσάντες, τα υπογραμμιστικά, τα χαρτάκια, τους χάρακες και όλη τη σχολική ύλη!! Πολύ μου αρέσει! :)

 • man uel meira

  Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας
  Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας
  Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας

 • You’ve really helped me undasrtend the issues. Thanks.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>