Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Η καλύτερη συμβουλή για το τατουάζ


play with me

Originally uploaded by s~revenge

Την πήρα από τον φίλο και μέντορα και enfant terrible που ήρθε μαζί μου όταν έκανα το δικό μου.

ΠΟΤΕ μην κάνεις τατουάζ σε σημείο που θα αναγκάζεσαι να το βλέπεις συνέχεια.

Αν υποθέσουμε ότι είναι ένα μόνιμο πράγμα (κι εγώ για μόνιμο το έκανα) μιλάμε για πολλά πολλά πολλά χρόνια που θα το έχεις πάνω σου. Φαντάζεσαι να το βλέπεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; Κάθε μέρα για τα επόμενα 40 χρόνια ας πούμε; Εδώ τη μούρη σου δεν αντέχεις, θα αντέξεις το τατουάζ;

Με τα χρόνια έχω καταλήξει ότι το τατουάζ είναι εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης και εξαρτάται πολύ από το τί θέλεις να πεις. Αυτό που ήθελα να πω εγώ στα 19 μου θέλω να το λέω ακόμα στα 29 μου (πράγμα που σημαίνει ότι έκανα καλή επιλογή σε σχέδιο 10 χρόνια πριν) αλλά ακόμα δε θέλω να το φωνάζω σε όλο τον κόσμο (πράγμα που σημαίνει ότι έκαναν καλή επιλογή σε σημείο).

Παρόλα αυτά better be safe than sorry και κάτι που σου φαίνεται καλή ιδέα στα 20 σου μπορεί και να μη βολεύει αργότερα οπότε όταν με ρωτάνε πάντα συμβουλεύω καλύτερα λίγο πιο κρυφό και γιατί θα το βαρεθείς και γιατί δεν ξέρεις τις συνθήκες αύριο μεθαύριο. Να σε δω με το ταγέρ και το δράκο φάτσα φόρα και τί στον κόσμο.

Γενικώς νομίζω ότι το τατουάζ πρέπει να γίνεται γιατί διακαώς θέλεις να πεις κάτι για σένα. Κάτι που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εγώ σου. Εκεί αναρωτιέμαι βέβαια και για όλα τα τατουάζ με ονόματα και αρχικά και μάλιστα σε πολύ πολύ εμφανή μέρη. Αυτή η βεβαιότητα σε τόσο πολύ κόσμο μου κάνει μια εντύπωση δε μπορώ να πω. Πάντως αν είναι τέτοια η βεβαιότητα μπράβο και εύγε.

Και τελικά ρε γαμώτο την καλύτερη ατάκα την είπε η kpetriti:

έχει τύχει να δω σε συγκεκριμένους ανθρώπους, και μου άρεσαν πολύ τα τατουάζ τους, γιατί τα υποστήριζαν με την παρουσία τους! Τα κουβαλούσαν, δεν τους κουβαλούσαν!
(via)

——————–
ΥΓ1: Να αρχίσω να ανάβω κεράκια στον άγιο friendfeed και όλα τα τέκνα που κουβεντιάζουμε εκεί μέσα. Αράχνες θα είχαμε πιάσει χωρίς εσάς.
ΥΓ2: Η πιτσιρίκα της φωτογραφίας δεν ακολουθεί τους κανόνες που μόλις έγραψα αλλά δε μπορώ να της αντισταθώ.

——————–
UPDATE: Η Christina K. έγραψε μερικές καλές συμβουλές περιποίησης για το πριν και το μετά του τατουάζ

7 comments to Η καλύτερη συμβουλή για το τατουάζ

 • Συμφωνώ με τα ως άνω, απλώς θα ήθελα να προσθέσω πως κάποιες φορές στη ζωή μας μπορεί να συμβούν καταστάσεις οι οποίες μπορεί να μας αλλάξουν εκ των έσω τόσο πολύ που κατά τη διάρκεια των ετών να θέλουμε να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερα tattoos σε εμφανή σημεία…και όχι μόνο….Συντόμως, θα πάω για το δεύτερο και ελπίζω να αποκτήσω και άλλα…;-)

 • Καλώς τη Χριστίνα! Να μια ιδέα – γιατί δε γράφεις κάτι για την περιποίηση του δέρματος πάνω σε τατουάζ; Υπάρχουν τεχνικές και τέτοια; Άντε άντε γράψε κάτι στο blog σου! :-)

 • Ευχαριστώ πολύ! Καλή ιδέα, αν και να πω την αλήθεια είναι κάτι που σκόπευα να κάνω μετά το καλοκαιράκι! Θα σας ενημερώσω άμεσα!!! :-)

 • NdN

  Στην κοπελιά της φωτογραφίας δύσκολα θα μπορούσα να αντισταθώ κι εγώ.

  Κι εγώ πιστευω ότι το tattoo δεν θα πρέπει να γίνεται σε εμφανές μέρος γιατί ακριβώς οι περιστάσεις θα αλλάξουν κάποια στιγμή. Το σκέφτηκα πολλάκις να κάνω ένα, αλλά μάλλον έκανα κάτι επειδή δεν είχα τίποτα να “δηλώσω”. Ισως φεύγοντας από το Λονδίνο (αν γίνει ποτέ αυτό) να το κάνω ως statement των εμπειριών που έζησα εδώ.

 • NdN σε αυτή την περίπτωση να ανεβάσεις φωτογραφία I suspect it's going to be an interesting one ;-)

 • magda

  Εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω τατουάζ το όνομα τησ κόρης μου, ΣΟΦΙΑ πάνω απο το αριστερό στήθος!!!!!τι λέτε?

 • […] to Sofiagk για την ιδέα της – Φωτογραφίες: 1, 2) Μοιράσου το […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>