Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ

Διάβασε όλο το έπος:
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ – ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΠΟΝΟΥΣ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ – ΝΤΡΑΜΕΡ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ – ΦΩΝΗΤΙΚΑ
————————-

Ο ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ (LEAD)

Θεωρούμε αυτονόητο το ότι ο Κιθαρίστας θα είναι άντρας. Οι περιπτώσεις που ο ιός προσβάλλει γυναίκες δεν μας αφορά – τις θεωρούμε εξαιρέσεις.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το αν είναι ωραίος ή όχι δεν έχει καμία σημασία απολύτως. Άπαξ και είσαι κιθαρίστας όλες οι γκόμενες πέφτουν στα πόδια σου και σε λατρεύουν. Συνήθως στην τρυφερή μέση ηλικία των 17 οι κιθαρίστες είναι αδύνατοι, μεσαίο ύψος, καστανά μάτια, καστανά μαλλιά. Ακριβώς το γεγονός ότι είναι μέσος (βλέπε βαρετός) ως εξωτερική μούρη – τον κάνει και πολύ πιθανό στόχο του ιού Κιθαρίστας.

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

Τζιν οπωσδήποτε και μπλουζάκια μακό κολλητά. Επίσης ένα δερμάτινο πράμα στο χέρι – αυτό που παρόμοιο με πετσερέ φορούν οι τενίστες. Δίνει στυλ κι έτσι όπως το χέρι κινείται πάνω στις χορδές κάνει και πολύ σκληρό αντράκι. Το παπούτσι είναι επίσης σημαντικό πράγμα. ΠΟΤΕ δεν θα ειδωθεί με σκαρπίνι και επίσης ΠΟΤΕ με τίμπερλαντ κίτρινο. Το σπαρπίνι είναι βλαχοκίτς και το τίμπερλαντ βρωμάει Ψυχικό και Κολλέγιο Αθηνών. (Ακόμα κι αν είναι από το Ψυχικό ή από το Κολλέγιο Αθηνών – άπαξ και είναι κιθαρίστας το κρύβει με μανία – δεν γίνεται να είσαι ΚΑΙ κολλεγιόπαις ΚΑΙ επαναστάτης). Φοράει μπότες καουμπόϊκες, χάρλεϊ και βέρμαχτ. Επίσης στο λαιμό φοράει κάτι ασημένιο – κυρίως κάτι φαλλικό – περασμένο σε μαύρο δέρμα (κοψοχρονιά στο Χαντράδικο στο Μοναστηράκι).

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

Είναι ο πιο άρρωστος από όλους.
– Πιστεύει πραγματικά ότι όλη αυτή η ιστορία κάπου θα τον βγάλει
– Πιστεύει πραγματικά ότι έχει ταλέντο
– Πιστεύει πραγματικά ότι κανένας δεν βαριέται να τον ακούει να σολάρει για 3.5 λεπτά
– Πιστεύει πραγματικά ότι ο πραγματικός σταρ στη μπάντα είναι αυτός

Όλα τα παραπάνω προβλήματα του Κιθαρίστα πολλές φορές εκλαμβάνονται ως εγωισμός, ψέμμα, αυτοκοροϊδία… Δεν είναι έτσι. Όπως έλεγε και η αθάνατη Ντένη «Έριξα-μια-πρόχειρη-βιζόν-πάνω-μου» Μαρκορά στους «Δυο Ξένους»: «Δεν είναι που τα λες μωρή! Είναι που τα πιστεύεις!» [Ευχαριστώ την Κερκυραία που μου θύμισε την αθάνατη αυτή ατάκα]

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Μόνο ταμπλατούρες. Όχι παρτιτούρες.
Επίσης τη λέει συνεχώς στο ντράμερ: «Ρε Αποστόλη όχι τσάκα – τσάκα – τσακ! Θέλει τσίκι- τσίκι – καμπούμ».

ΓΚΟΜΕΝΕΣ

Ήσυχες. Μινιόν. Λιγομίλητες. Με μικρό βυζί.
Μια καλπάζουσα και φωνακλούδικη προσωπικότητα σαν του Κιθαρίστα δεν μπορεί ποτέ να είναι με τίποτα άλλο.
Το θέμα με τον κιθαρίστα είναι ότι είναι και πολύ γκόμενος ρε παιδί μου. Εκεί που δηλαδή η προσοχή σου όλη είναι στον/στην τραγουδιάρη/α φτάνουμε στο σόλο – μπουκάρει ο κιθαρίστας center stage και αρχίζει τα δικά του (βλέπε και πάρτυ τρικ παρακάτω). Το μάτι κλειστό και το κεφάλι ριγμένο πίσω – χαμένος στις απίστευτες (και καλά) μελωδίες που παίζει, φαντασιώνεται ότι καθώς ρίχνει το καταπληκικό σολάρισμα κουνάνε το κεφάλι σε σημάδι ικανοποίησης όλοι οι θεοί κιθαρίστες του κόσμου. Αυτά συμβαίνουν μόνο στο κεφάλι του ΑΛΛΑ ο τρελλός έχει μια γοητεία όπως και να το κάνεις. Κι επειδή παίζει καλά τον ρόλο του Bad Boy όλες οι κοριτσούδες από κάτω λιώνουν και θέλουν να τον πάρουν σπίτι τους να τον διορθώσουν (για αυτό το είδος βλέπε επίσης Τον Παρακμιακό τον Άντρα τον Κομμάτια)

ΠΑΡΤΥ ΤΡΙΚ

Σε κάποιο crowd pleaser κομμάτι, στο σόλο του, βγάζει αναπτήρα από την τσέπη (πλαστικό μπικ μεγάλο, δεν γίνεται το κόλπο με ζίπο, είναι μικρός), τον βάζει flat πάνω στην κιθάρα, τον κουνάει πάνω κάτω επί των χορδών και το πλήθος τα βλέπει όλα. Μικρές κόβουν τις φλέβες τους από κάτω κλπ.
Η ιατρική μου άποψη είναι το ότι η πάνω – κάτω κίνηση του αναπτήρα στο χέρι της κιθάρας θυμίζει φαλλική προέκταση και πράξη ακατανόμαστη – εντάξει θα την ονομάσω – σαν να παίζει το μεγάλο του τσουτσούνι ένα πράμα.
Ψυχολογικά αυτή η αντιστοίχηση της κιθάρας με το πέος γίνεται επίσης επειδή ο μπασίστας (βλέπε επόμενη καταχώρηση περί του μπασίστα) το έχει μεγαλύτερο – το μουσικό όργανο.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Κιθαρίστας – Δεύτερη Κιθάρα
Σε αντίθεση με τον Κιθαρίστα (Lead) η Δεύτερη Κιθάρα ξέρει να διαβάζει και ταμπλατούρες και παρτιτούρες. Έχει επίσης κάνει ωδείο. Δεν μιλάει σχεδόν καθόλου αλλά όταν μιλάει τον ακούνε όλοι. Ξέρει ακριβώς πώς πρέπει να πάει το τραγούδι αλλά αφήνει πάντα τον Lead να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Επεμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Η Δεύτερη Κιθάρα είναι ένα ιδιαίτερο είδος ανθρώπου, μπορεί να είναι και πολύ Καλλιτέχνης. Είναι επίσης το ποντίκι της παρέας, κάθεται πίσω πολύ πολύ ήσυχος. Το κλειδί για να καταλάβετε τη Δεύτερη Κιθάρα είναι ο/η Τραγουδιάρης/α – κυρίως στο θυληκό version παίζει αυτό. Παρατηρήστε στη σκηνή ποιον κοιτάει η τραγουδιάρα για το πού θα μπει στο κομμάτι. ΜΟΝΟ όταν κάνει νόημα η Δεύτερη Κιθάρα μπαίνει η Τραγουδιάρα. Τον Κιθαρίστα δεν τον έχει και πολύ εμπιστοσύνης.

———————–
Διάβασε όλο το έπος:
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ – ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΠΟΝΟΥΣ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ – ΝΤΡΑΜΕΡ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ – ΦΩΝΗΤΙΚΑ

32 comments to Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ

  • Kerkyrea

    Kali mou Sofia!!!
    Tha ertho na se diorthoso giati tin ataka stous duo ksenous “Mori…den einai pou ta les einai pou ta pisteueis kiolas” den to eipe i agapiti se olous Nteni Markora pou katebene me ti bizon na brei kanena sintrofo sto gipedo tou Panathinaikou…alla to elege i Aba (ipopsifia stin anagnorismeni gia polla…dramatikh (kyriolektika) sxoli tou agapitou Kostaki (xesth opos ton elege kai to Marinaki mas)stin mia kai monadiki “tsou….” Diana.
    I Diana gia na olokliroso itan to agapito paidi olou tou “kapi” mias kai epsaxne apegnosmena na brei kapion “simantikis” ilikias opos ton theio Kasimati gia paradeigma o opoios tha ti boithouse na kanei mia MEGALH kariera…
    Etsi pou les sofaki mou gliko…
    Kerkyrea

  • Anonymous

    Μιλάς εκ πείρας? Υπήρξες ποτέ και’συ μια από αυτές τις κοριτσούδες που τον ΘΕΛΑΝ τον κιθαρίστα κολασμένα?

  • Αρετή

    Καλή μου Κερκυραία!!! Δώσε μας τα φώτα σου από το Ανθολόγιο της Ατάκας (οι Δύο Ξένοι ντε!!)!!!
    Θεία, για το κείμενο comments τη μαύρη νύχτα γιατί η Αρετή έχει ψοφήσει στη δουλειά σήμερα.

    ΥΓ: Ο anonymous θα πεί κι άλλα, να ετοιμαστώ;;;;

  • Ιφιμέδεια

    Σοφία, όπως πάντα είσαι αν μη τι άλλο ενδελεχής!
    Εμένα -που δεν είχα ποτέ καμιά ιδιαίτερη αγάπη στις ροκ μπάντες και τους οργανοπαίκτες των- μου άρεσε περισσότερο το λινκ για ένα παλαιότερό σου “διαμάντι” (αυτό ακούγεται κολακεία, δεν βαριέσαι ας είναι): τον Άντρα τον Κομμάτια.

    Επειδή κατά καιρούς απαντώ το είδος και συμφωνώ εν πολλοίς με την ανάλυσή σου, σκεπτόμουν ακολούθως ότι θα είχε ενδιαφέρον να δει κανείς πώς εξελίχθηκαν οι Άντρες αυτοί, που συνήθως έχουν σουξέ στα 15-25. Τί απέγιναν δηλαδή μεγαλώνοντας. Δυστυχώς η μικρή μου πείρα μου δείχνει ότι πολλοί από αυτούς έγιναν κλασικά νεοελληνικά γεροντοπαλλήκαρα…

  • Κερκυραία υποκλίνομαι στις γνώσεις σου. Πώς μου ξέφυγε και τις μπέρδεψα βρε – τη θυμήθηκα την κοριτσούδα που το είπε.

  • Ακρίδα

    Καλημέρα!
    Το blog σου είναι απίστευτα κεφάτο & εύστοχο. Και ως γυναίκα βρίσκω ακόμα πιο πολλά κοινά.

  • Αρετή αναμένω – Σε κουράζουν πολύ όμως

    Ιφιμέδεια Παλιό καλό κομμάτι ε; Ευχαριστώ ταπεινά

    Ανώνυμε Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν μικρή ανόητη κάτι μου κάναν οι κιθαρίστες. Μετά μεγάλωσα και άρχισα να ασχολούμαι με τους μπασίστες – περισσότερα για τους οποίους σε επόμενο κεφάλαιο.

    Ακρίδα – ευχαριστώ βρε.

  • Anonymous

    cosmopolitan page 53

  • Ακρίδα

    Ανώνυμε πρόσεξε γιατι το πολύ cosmopolitan θα σου κάνει τα μυαλά κιμά. Δε σου συστήνω βέβαια κάτι πιο σοβαρό, γιατι πρέπει να είσαι σε θέση να το διαβάσεις (λίγο δύσκολο, αν κρίνω από το πόσο εύστοχο είναι και το χιούμορ σου).
    Βρες καιένα ψευδώνυμο να ξέρουμε ποιος λέει τις μαλακίες

  • Ιφιμέδεια

    >Γιατι μια Λιτσα που βαζει στο στομα της ενα κλαρινο, περναει στο ντουκου; Γιατι οταν εχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρπα αναμεσα στα ποδαρια της απλα παιζει ποιοτικη μουσικη;

    Χμμ, η αλήθεια είναι κύριε Ζάβαλε ότι εδώ έχετε κάποιο δίκιο…
    Ό,τι κι αν κρατάει ο φουκαράς ο άντρας (κινητό, τιμόνι, μουσικό όργανο), το μετατρέπουμε σε φαλλικό σύμβολο
    (πρβ. και τη λαϊκή ρήση: κινητό, ακίνητο, αυτοκίνητο και πουλί ευκίνητο).

    Επιτέλους τί να κάνει και ο φιλόμουσος ανήρ; Κάτι πρέπει να κρατάει για να παράγει τους μουσικούς του φθόγγους..

  • Ιφιμέδεια: μετά σπουδάσαμε και δουλέψαμε… Αποκτήσαμε τις κακές συνήθειες των μεγάλων. Ακούμε όμως ακόμη τα ίδια. Τουλάχιστον μας έμειναν τα παλιά τα μπαράκια, ό,τι δηλαδή δεν έχει κλείσει ακόμη και μπορούμε να πηγαίνουμε και να την αράζουμε.

  • Χρουμφ, γμτ, αργά το πήρα είδηση αυτό το ποστ, τώρα περιμένω με αγωνία το επόμενο καθότι [drumroll..] μπήκε μπάσο στο σπίτι μας πριν μια βδομάδα!! Σωστά μαντέψατε, ο 14χρονος γιος χτυπήθηκε από τον “ιό” και έτσι μας αφορά διπλά το πόνημα της Σοφίας (πρόσεχε τι θα σούρεις στους μπασίστες, χεχ).

  • Ιφιμέδεια

    Τί να γίνει; Όλοι μεγαλώνουμε..
    Τουλάχιστον πολλοί από τους Παρακμιακούς Άντρες διατηρούν ακόμη τη γοητεία τους.

  • Αποφευγω να μιλησω περι φαλλικων συμβολων και κιθαρας, γιατι εχω μια ακουστικη μεγαλη και μαυρη.(Βλεπω ηδη ψυχολογο/σεξολογο).

    Αυτος ομως ο σεξισμος δεν θα περασει. Οποιο μουσικο οργανο και να εχει αντρας του βρισκετε κουσουρι στο πουλι. Γιατι μια γυναικα που παιζει ενα οργανο δεν σχολιαζεται;

    Γιατι μια Λιτσα που βαζει στο στομα της ενα κλαρινο, περναει στο ντουκου; Γιατι οταν εχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρπα αναμεσα στα ποδαρια της απλα παιζει ποιοτικη μουσικη;

    Τις γυναικες θελω να ακουσω.

  • >>Επίσης τη λέει συνεχώς στο ντράμερ:
    >>«Ρε Αποστόλη όχι τσάκα – τσάκα –
    >>τσακ! Θέλει τσίκι- τσίκι – καμπούμ».

    Επισης, η λαικη βερζιον του ανωθεν στη ρουμπα ειναι το “Εκατσ’η κατσικα κατω”
    (Πειτε το γρηγορα και συνεχεια)
    και το γυρισμα στα ντραμς ειναι το
    “Ολα τα κατσικια-πανε στο μαντρι” (αυτο το λεμε και χτυπαμε στον αερα ολα τα ντραμς απο μια φορα).

  • Θεία Αρετή

    Ζάβαλεεεεεεεεεεε!!!
    Η γυναίκα με την τεράστια άρπα, όταν εμφανιστεί ο καλός της θα την αφήσει στην άκρη και θα ασχολήθει μαζί του, ο άνδρας με το όργανο, δε πα να χτυπιέται η μαλάκω από δίπλα, με το όργανό του θα ασχολείται!!!!!

    Γιαυτό.

  • Θεία, επίτρεψέ μου να σου δώσω μία προέκταση του θέματος “Κιθαρίστας”:
    Ο “Έντεχνος” (ημιαυτοβιογραφικό)
    Κολλάει το μικρόβιο στα 16-17 του, βρίσκει μία κιθάρα (θα ήθελε μία ακουστική, αλλά καταλήγει σε φτηνή Made in Korea κλασσική), κολλάει σε μεγαλύτερους να του δείξουν 2-3 ακκόρντα και μετά παίρνει ζβάρνα Κατσιμιχοπαπακωνσταντινοκαζουλοχατζηγιαννοσιδηροπουλοπυξλαξ και δε συμμαζεύεται. Σκάει σε πάρτυ μονίμως με την κιθάρα (αυτό έχει αποτυπωθεί και σε κόμικ του αθάνατου Reiser) και ξενερώνει όλον τον κόσμο, παίζοντας άθλια και “χτυπώντας” ταυτόχρονα και όλες τις γκόμενες. Σε ακραίες περιπτώσεις εμφανίζεται σε προαστιακά μεζεδοπωλεία και γίνεται στόχος του μερακλή οικογενειάρχη που ψοφάει ν’ακούσει τη “Μαντουμπάλα” και καταλήγει ν’ ακούει το “Να μ’αγαπάς”.
    Στο τέλος ο “Έντεχνος” ή γίνεται καλός μουσικός (αν έχει και ταλέντο γίνεται και τραγουδοποιός) ή εκφυλίζεται σε έναν γκρινιάρη τύπο που πιπιλάει τη μόνιμη επωδό “δεν υπάρχουν πλέον καλά τραγούδια, πώς διασκεδάζει έτσι ο κόσμος” κλπ.

  • Λοιπόν ζάβαλε θα συμφωνήσω με τη Θεία Αρετή.

    Antonis πολύ καλή η προσθήκη – ταπεινές ευχαριστίες

  • Αααααααα όλα και όλα ,έχεις καταλάβει μερικά πράγματα λάθος για τον κιθαρίστα :)

  • Και…ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ? ? ? ? ? ! ? !? !? ?!

  • Estarian υποπτεύομαι ότι είσαι κιθαρίστας…

  • Κοίτα,όχι πλέον δεν διεκδικώ αυτό τον τίτλό.Αλλά έχω στην πλατούλα μου 10 χρόνια κλασσικής κιθάρας,και 4-5 ηλεκτρικής απο τα οποία τα 3 σε συγκροτηματάκι λυκειακό,άντε και λίγο μετά στο πρώτο έτος.Από τότε και μετά γρατζουνάω απλώς…έχω σκουριάσει :)
    Αλλά αυτό με την κιθάρα και τη γυναικα με πλήγωσε βρε Σοφία… :) :) ακου εκει..είναι δυνατόν? :)

  • Α! Να απευθυνθείς στους αρμόδιους. Περιπέτεια της Αρετής ήταν αυτή όχι δικιά μου. Εγώ έμπλεκα με μπασίστες

  • This post has been removed by the author.

  • Καλά ρε Αρετή σοβαρά κατάφερες να βρείς άνθρωπο που προτίμησε την κιθάρα από το (πως να το πω ευγενικά..) απο το…γκουχ..απο το μπαλαμούτι (ουφ το πα) ?? Που το πέτυχες ρε τέτοιο κελεπούρι? (ρε μπάς και ήταν VW τύπος?ξέρεις,με την μηχανή πίσω..)

  • Anonymous

    Εμ τι τωρα ρε μεταλλαδες και λοιποι, oi ρυθμικοι κιθαριστες κρατανε τα γκρουπ σε αρμονια. Ειναι η κολλα μας, το ψωνιο μας, ειναι ο ανθρωπος που δε κουραζεται να παιζει επι δεκα λεπτα συγχορδιες πεμπτης, ειναι ο ανθρωπος που θα επαιζε Μοτσαρτ στην κιθαρα αν δε τον δουλευαν οι υπολοιποι και γενικως κ να μη τα πολυλεμε ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΙΚΟΥΣ! Φιλακια κοσμε.

  • ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΟΦΙΑ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΑΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ…

    ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ….ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!

    ΕΧΩ ΓΕΛΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ!!!

  • You could certainly see your expertise within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. All the time go after your heart.

  • […] ————————— Συνεχίζεται… Η Ροκ Μπάντα – Μέρος Δεύτερο – Ο Κιθαρίστας […]

  • […] Το ΕΠΟΣ της ΡΟΚ Μπάντας Εισαγωγή – Κιθαρίστας – Μπασίστας – Τί λένε οι κόσμοι – Ντράμερ – […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>