Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Διάβασε όλο το έπος:
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ – ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΠΟΝΟΥΣ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ – ΝΤΡΑΜΕΡ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ – ΦΩΝΗΤΙΚΑ
————————-

Το υποσχέθηκα εδώ και καιρό. Μετά από τον πανικό με τους κιθαρίστες, τους μπασίστες και τα λοιπά ευτράπελα, το προετοίμασα – πήρε χρόνο αλλά είναι εδώ. Το έπος θα ολοκληρωθεί σε έξι (6) κεφάλαια.

——————————————-

Η Ροκ Μπάντα – στην Ελλάδα και μόνο εκεί – είναι μια διαχρονική αρρώστια, κάτι σαν την Ασιατικη Γρίπη. Είναι ένας ιός που κυκλοφορεί στον αέρα και από τον οποίο πρσβάλλονται μόνο έφηβοι από τα 14 μέχρι τα 18 τους. Από εκεί και πέρα ο ιός πολλαπλασιάζεται στον οργανισμό του ασθενή, κάνει αποικίες και διάφορα άλλα σιχαμερά και εξαπλώνεται. Όταν τελειώσει το καταστροφικό του έργο, φεύγει και περιφέρεται στην ατμόσφαιρα μέχρι να βρει την καινούρια γενιά 14 με 18 και να την μολύνει επίσης. Το πράγμα πάει σε κύκλους που δε σταματάνε ποτέ.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

Η Ροκ Μπάντα έχει διάφορες μορφές και πολλαπλές παραλλαγές του ίδιου ιού μπορούν να προσβάλουν τον ίδιο ασθενή σε διαφορετικές φάσεις. Αναφέρουμε ως παραδείγματα τις πιο διαδεδομένες μορφές: Κιθαρίστας, Μπασίστας, Ντράμερ, Τραγουδιάρης. Επίσης υπάρχουν πιο σπάνιες μορφές όπως: Πληκτράς, Σαξοφωνίστας κλπ.

Ο ιός περνάει τρεις φάσεις.

Πρώτη Φάση – Μόλυνση και Επώαση

Στην πρώτη φάση οι ασθενείς αντιλαμβάνονται ακριβώς ποια είναι η μουσική που θα δημιουργήσει το μέγιστο χάσμα με γονείς και οικογένεια και αρχίζουν να την ακούν μανιωδώς – τέντα. Κατά τη διάρκεια της επώασης οι ασθενείς βρίσκουν μια παλιά κιθάρα – μπάσο – ντραμς – βούρτσα (αντί για μικρόφωνο) και παίζουν ή τραγουδούν ότι ακούνε μπροστά σε έναν καθρέφτη. Οι ενδυματολογικές επιλογές περνάνε στο μαύρο και το γκρι. Σε βαριές περιπτώσεις μπλούζες με τον Εντι φοριούνται συνεχώς.

Δεύτερη Φάση – Εξάπλωση και Ωρίμανση

Στην δεύτερη φάση οι ασθενείς βρίσκουν ο ένας τον άλλον (οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάτι συμβαίνει με τις χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου στις μυρωδιές) και δημιουργούν τη Ροκ Μπάντα. Μόλις δημιουργηθεί η Ροκ Μπάντα ο ιός καρδαμώνει και εξαπλώνεται περαιτέρω στα μέλη. Γίνεται δε τόσο δυνατός που σιγά σιγά απορροφά και τον περίγυρο των ασθενών, είτε πρόκειται για γκόμενες που πάνε και ακούνε τις πρόβες είτε πρόκειται για φίλους που πάνε και ακούνε τις όποιες τυχόν ζωντανές εμφανίσεις της Ροκ Μπάντας. Η Μπάντα κάνει πρόβες αρχικά σε κρεββατοκάμαρες ή υπόγεια σπιτιών. Όταν η Ροκ Μπάντα ωριμάσει παθολογικά η ομάδα των ασθενών μεταφέρεται σε διάφορα στούντιο τα οποία πληρώνουν με την ώρα – τα λεφτά δε προέρχονται από χαρτζιλίκια – κάλαντα – δώρα Πάσχα.

Τρίτη Φάση – Πλήρης ωρίμανση, αυτοκαταστροφικό στάδιο και νέος κύκλος μόλυνσης.

Στην τελευταία φάση της αρρώστιας οι ασθενείς είτε έχουν γίνει καλοί μουσικοί είτε ακόμα απατώνται οικτρά. Στην περίπτωση που έχουν γίνει καλοί μουσικοί παύουν να είναι άρρωστοι και περπατάνε σε άλλα μονοπάτια τα οποία δεν μας αφορούν εδώ. Σε περίπτωση που απατώνται ακόμα μπαίνουν στο αυτοκαταστροφικό στάδιο όπου ο ένας ασθενής τσακώνεται με τον άλλον για ηλίθιους λόγους με αποτέλεσμα την διάλυση της μπάντας. Οι βαριά προσβεβλημένοι από τον ιό δημιουργούν άλλη μπάντα – βρίσκονται συχνά να μουρμουρίζουν μέσα από τα δόντια τους «Καλά ρε, θα σας δείξω εγώ» – και συνήθως πρόκεται για όσους έχουν προσβληθεί από την κατηγορία Κιθαρίστας. Στην πλειοψηφία των ασθενών ο ιός εγκαταλείπει το σώμα τους και περιπλανάται σε αναζήτηση του νέου host.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καμία γνωστή θεραπεία δεν υπάρχει για την Ροκ Μπάντα. Γονείς, ειδικοί, γιατροί, μάγισσες και χαρτορίχτες έχουν δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορες θεραπευτικές μεθόδους οι οποίες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ενδυναμώσουν το μικρόβιο. Είναι γνωστό ότι ο Mick Jagger των Rolling Stones θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως δοκιμαστής κραγιόν για την Avon αν ο πατέρας του δεν του είχε ρίξει δυο τρεις ψιλές όταν τον ανακάλυψε να τραγουδάει με μια βούρτσα για μικρόφωνο μπροστά στον καθρέφτη του σαλονιού. Οποιαδήποτε αντίσταση προκαλεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού ο οποίος αναπτύσει και αντιστάσεις όπως το φαινόμενο «δερμάτινο παντελόνι» (όπως στην θλιβερή ιατρικά περίπτωση του Jim Morrison των Doors) και το φαινόμενο «μαλλί πατσαβούρα» (όπως στην τραγική περίπτωση του Slash των Guns n Roses)

ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Από το ίδιο το φαινόμενο Ροκ Μπάντα πολύ λίγοι πεθαίνουν. Τα παρατράγουδα τα οποία προκαλεί όμως η ασθένεια είναι υπαίτια για πολλούς θανάτους ασθενών – όπως ναρκωτικά, λεφτά, γκόμενες κλπ. Η Ροκ Μπάντα όπως παρουσιάζεται στην Ελλάδα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου – ο οποίος βέβαια πέθανε ΑΦΟΥ είχε γίνει καλός μουσικός και είχε ξεπεράσει την ασθένεια οπότε και δεν αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία.

—————————

Διάβασε όλο το έπος:
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ – ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΠΟΝΟΥΣ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ – ΝΤΡΑΜΕΡ
Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ – ΦΩΝΗΤΙΚΑ

8 comments to Η ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

 • Τέλοιο θέμα.
  Παρακολουθείσαι στενά! ;-)
  Περιμένουμε και τα υπόλοιπα…

 • Ξυνεις πληγες ετσι;

 • CrazyMonkey :-)

  ζάβαλε το ήξερα ότι θα σ’αρέσει!

 • Areti

  Δηλαδή, πρέπει ντε και καλά να ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές 2ου Λυκείου Καισαριανής-Φροντηστηρίου-Μα πότε θα βγούμε επιτέλους????
  Θα γίνω κακιά και δεν κάνει!!!

 • Χαχαχαχα…καλόοο..Θυμήθηκα τα δικά μου.Είχαμε την περίφημη Ροκ Μπάντα κατά τη διάρκεια του Λυκείου.Μόνο που πρωτοτυπούσαμε απο πολλές απόψεις.Είχαμε δικά μας μουσικά όργανα και μάλιστα πολύ καλά,μια και όλοι ασχολούμασταν σοβαρά με τη μουσική,και κάναμε πρόβες σε μια καθολική εκκλησία!(Ο πληκτράς μας έπαιζε όργανο εκεί πέρα και είχε κλειδιά :)) .Φαντάζεσαι τώρα 3 16χρονα να παίζουν ένα μείγμα από rock/punk/grunge/metal/Ο,τι ναναι μεσα σε εκκλησία (και την περίοδο που έσκασε η φάση με Κατσούλα κλπ :))…αααχ ωραίες εποχές.Α!ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΣΙΧΑΙΝΟΜΟΥΝ,ΤΟΝ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ :)

 • Εντοπίζονται ομοιότητες μεταξύ μεγάλων συγκροτημάτων του είδους και μικρών ελληνικών μπάντων – διαττόντων αστέρων. Τελικά η αρρώστια είναι ίδια παντού μου φαίνεται.

  Αναμένεται εναγωνίως η συνέχεια!

 • Anonymous

  kala re pas kala?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>