Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Γιατί έρχονται οι Ινδοί στη Μύκονο. Όλη η αλήθεια.

Chaltechalte(Μη με ρωτάς γιατί το γράφω).

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις αλλά το Bollywood, το Ινδικό σινεμά που βασίζεται στη Βομβάη (αλλά ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για όλο το σινεμά της Ινδίας) είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΗΧΑΝΗ/ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΛΕΦΤΑ. Πολλά λεφτά. Ασύλληπτα λεφτά.

Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες, το Chalte Chalte, με δύο ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ του Bollywood (είναι τόσο γνωστοί που στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνουμε καν για τί μεγέθη μιλάμε), τον Shahrukh Khan και τη Rani Mukerji, έχει γυριστεί ΚΑΙ στη Μύκονο.

(Άσχετο βέβαια, στο Chalte Chalte το ζεύγος φτάνει στη Μύκονο με αυτοκίνητο, μη με ρωτάς πώς)

Διαβάζω ότι τουλάχιστον 4 δημοφιλείς ταινίες του Bollywood έχουν γυριστεί σε τοποθεσίες στην Ελλάδα. Chalte Chalte, Tashan, Wanted και Bang Bang. Κλικ για τη λίστα.

Η πλειοψηφία των φίλων μου από Ινδία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές που βλέπουν Bollywood  ψοφάνε να δούνε τη Μύκονο και διάφορα άλλα μέρη στην Ελλάδα λόγω των ταινιών του Bollywood.

Βέβαια στην Ελλαδάρα έρχονται οι άνθρωποι και το κόβω πιθανό να τους κοιτάνε με μισό μάτι και να εκπλήσονται όταν ο λογαριασμός πληρώνεται.

Έτσι είναι. Θέλει τουρισμό ο Έλληνας αλλά με τους δικού του όρους.

Τίποτα δεν αλλάζει που λέμε.

 

2 comments to Γιατί έρχονται οι Ινδοί στη Μύκονο. Όλη η αλήθεια.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>