Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Τα λέμε στις Ψηφιακές Γειτονιές (4-5 Απριλίου 2014)

Ψηφιακές Γειτονιές

Εκεί που κάθομαι ήσυχη και φρόνιμη μια μέρα (not) λαμβάνω mail από την πάντα ευγενέστατη Άσπα με την ιδέα να είμαι ομιλήτρια φέτος στις Ψηφιακές Γειτονιές, μια διήμερη εκδήλωση για οικογένειες που ανακάλυψαν το blogging, που ενημερώνονται online, που ζούνε (και) σε μία online κοινότητα.

Οι κλασσικές ατάκες της θείας Σοφίας δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη συζήτηση με την Άσπα.
– Άσπα, το έχεις καταλάβει ότι δεν έχω παιδιά, έτσι; (Λες και μπορούσε να είχε μπερδευτεί ας πούμε).

Με την Άσπα γνωριστήκαμε όταν είμασταν και οι δύο ομιλήτριες στο 3ο συνέδριο social media του Ινστιτούτου Επικοινωνίας (εδώ τα κουτσομπολιά από εμένα, εκεί τα κουτσομπολιά από την Άσπα). Και από κοντά είναι όπως γράφει. Άμεση, χαμογελαστή, ευγενική. Στην παρέα για τις Ψηφιακές Γειτονιές είναι ακόμα η Κατερίνα Λάμπρου, η Πέπη Νικολοπούλου, η Νάταλι Λεβή και η Έλενα Χαβιάρα.

Αντιγράφω από το site:

Έτσι, οι Ψηφιακές Γειτονιές 2014 θα είναι μια διήμερη εκδήλωση ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες γνώσης, με την πρώτη ημέρα να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops όπως φωτογραφία, δημιουργική γραφή, βασικές αρχές των Social Media που θα απευθύνονται ξεχωριστά στους «πρωτάρηδες» και τους «βετεράνους» του blogging από έμπειρους επαγγελματίες, από έμπειρους επαγγελματίες ενώ η δεύτερη ημέρα θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες και panels. Ομιλητές και bloggers επιλεγμένοι για τη ψηφιακή τους και όχι μόνο, δράση σε διάφορους τομείς θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την ιστορία τους, να εμπνεύσουν με το έργο τους και ίσως και να «διδάξουν» με την πορεία τους.

Φέτος, λοιπόν, οι «Ψηφιακές Γειτονιές» έρχονται με ένα όραμα: ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο’

(..)

Η πρώτη ημέρα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops όπως φωτογραφία, δημιουργική γραφή, βασικές αρχές των Social Media που θα απευθύνονται ξεχωριστά στους «πρωτάρηδες» και τους «βετεράνους» του blogging από έμπειρους επαγγελματίες.

Η δεύτερη ημέρα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες και panels. Ομιλητές και bloggers επιλεγμένοι για τη ψηφιακή τους και όχι μόνο, δράση σε διάφορους τομείς θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την ιστορία τους, να εμπνεύσουν με το έργο τους και ίσως και να «διδάξουν» με την πορεία τους.

Από ομιλητές έχουν ήδη ανακοινωθεί ο Νίκος Πιλάβιος, η αφεντιά μου, ο Τάσος Βελιάδης, η Σοφία Μαντουβάλου, η Key Books (Βασίλης Βαρδάκας και ο Βλάσης Μαρωνίτης) αλλά κοιτάξτε και στο site γιατί ανανεώνεται συνεχώς.

Ιδέες για την παρουσίαση μου (τώρα που τη δουλεύω) πάντα ευπρόσδεκτες. Η ανάρτηση για τις Ψηφιακές Γειτονιές πέρσι αποκλείεται. ;-)

Τα λέμε εκεί λοιπόν; 4 και 5 Απρίλη. Θα είμαι και τίγκα στην καφείνη λόγω πτήσεων – be afraid. Κλικ για πληροφορίες εισιτηρίων.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>