Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Οι διακοπές των άπλυτων

Είναι γνωστή η ιεροτελεστία που κάθε ξενιτεμένο τέκνο κάνει πριν πάει στην Ελλάδα. Ή τέλος πάντων αν δεν είναι κάθε ξενιτεμένο τέκνο είναι τα τέκνα που γνωρίζουμε εμείς.

Δεν πας να δεις τη μάνα σου στην Ελλάδα έτσι γενικά. Πλένεσαι. Ντύνεσαι. Αν είσαι γυναίκα και βολεύει είσαι πολύ ελαφριά βαμμένη. Και φοράς κάτι που δεν έχουν ξαναδεί. Και δε βρωμάει η ανάσα σου. Ούτε η μασχάλη σου. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι όλες οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο για Ελλάδα που είναι τίγκα στους φοιτητές είναι και τίγκα στα πατσουλιά.

Εγώ από την άλλη μπορεί να είμαι φοιτήτρια αλλά ένεκα που είμαι και βιοπαλαίστρια ο Βασιλάκης Καίλας δεν περνάω το μισό έτος στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι ότι λείπω στη μάνα μου περισσότερο και άρα πρέπει να είμαι πάρα πολύ καλά όταν με βλέπει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ: Όλες οι μανάδες, ακόμα κι αν είσαι στα καλύτερα σου με το που σε αγκαλιάζουν στην πύλη των αφίξεων λένε: “Αδυνάτησες. Χλώμιασες” ή κάτι παρόμοιο.

Για τις φετινές διακοπές έχουμε αρχίσει να ετοιμαζόμαστε από προχτές. Βάλαμε τα ρούχα και τα παπούτσια στη σειρά, έβαλα τρία πλυντήρια και σήμερα θα σιδερώσω. Πήραμε μπαταρίες, δώρα, βιβλία. Είναι όλα έτοιμα.

Μιας και πετάμε το βράδυ αποφάσισα ότι πρέπει να αφιερώσω το πρωινό σήμερα σε κούρα ομορφιάς. Ξυρισματάκια, scrab, ντουζάκια, μαλλάκια, κρεμουλιάσματα και άλλα σιχαμένα. Όμως τελικά φαίνεται ότι ο καλός θεούλης είχε άλλα σχέδια. Δηλαδής μανίτσα μου στο σπίτι δεν έχουμε ζεστό νερό. Μετά από απελπισμένα τηλεφωνήματα έμαθα ότι δεν θα φτιαχτεί μέχρι τη Δευτέρα που δε με συμφέρει καθόλου γιατί τη Δευτέρα θα είμαι κάπου στο Ιόνιο και δε βολεύει να έρθω σπίτι για την κούρα.

Η Μαμά Δέσποινα επιμένει ότι πρέπει να πάω άπλυτη αλλά δε με γελάει εμένα. Με το που θα με δει με το μαλλί λιγδιασμένο και την τρίχα πλεξούδα στις γαμπίτσες θα πάθει κατάθλιψη και θα χαλάσουμε και τις διακοπές μας.

Οπότε έκανα ότι και κάθε άλλη στη θέση μου και βράζω νερό σε τρεις κατσαρόλες και στον βραστήρα. Δε θα με βάλει κάτω εμένα ένα boiler.

———————————-
Αναχωρούμε μετά του έρωτος μου Καβαλιώτη για τις Ελλάδες, τα νησά (χωρίς γιώτα) και άλλα εξωτικά. Σας φιλώ.

13 comments to Οι διακοπές των άπλυτων

 • Να περάσετε ΚΑΛΑ!!! πολλά φιλιά … και να φάμε και κανένα σουβλάκι για τους άλλους …ξενητεμένους και που δεν είναι φοιτητές!!!

 • Καλά μπανάκια, καλά μαυρίσματα, καλές ξάπλες, καλά σουβλάκια, καλά ουζάκια, καλά… καλά… όλα , τέλος πάντων!

  Και, για να συμπληρώσω το αίτημα του Σουομέζου, ρίχτε και καμιά βουτίτσα και για μάς!

 • Καλά να περάσατε και ότι είπε κι ο Θάνος… φάε κανά σουβλάκι και για μας γιατί αυτά στην Αστόρια σα λάστιχα είναι.

 • Καλά να περάσετε!!!

 • αντε καλές διακοπές και άμα βρεθείτε αθήνα κι έχετε χρόνο, ρίχτε κανένα μέιλ να πάμε για καφέ

 • Οι γονιοί πάντως μάλλον σε εκτιμούν όταν λείπεις. Όσες φίλες μου σπουδάζουν/δουλεύουν μακρυά έχουν και γαμώ τις σχέσεις με τους γονείς. Μέσα στο ίδιο σπίτι είναι το μαλλιοτράβηγμα. Γι’αυτό κι εγώ φεύγω για ν’αγαπήσουμε.

  Καλά να περάσετε!!!!!! ;)

 • Καλές διακοπές!!

 • Φυσικά,σου εύχομαι πολύ καλές διακοπές!
  Πάρα πολύ γλυκό το κείμενο σου και όντος οι περισσότερες μανάδες είναι κάπως έτσι και δεν χρειάζεται να είσαι και πολύ μακριά για να δουν αλλαγές ωστόσο είναι όπως τις συνηθίσεις γι’ αυτό μη σκας άλλαξε πορεία!

 • Χαχαχα! Έχω κάνει μπάνιο με κατσαρόλες και μπρίκια στη τιμημένη Αγγλία όταν δεν είχαμε ντουζιέρα ουουου! (και άντε να βρεις υδραυλικό, πιο εύκολα βλέπεις τη βασίλισσα). Να’σαι καλά, μόνο που μου τα θύμησες!

  Καλές διακοπές παιδιά!

 • trilian_

  Εμένα η δικιά μου με βρίσκει χλωμή κάθε απόγευμα που γυρίζω από δουλειά για να με βάλει με το ζόρι για ύπνο μέχρι τις 7! Μιλάμε για παράνοια… τώρα να την δω που θα γυρίσει μετά από 5 μήνες από το χωριό και θα με δει και αδυνατισμένη! Εγώ μια φορά τα υπογλώσσια τα έχω έτοιμα !!!χιχι!

 • Οι γάτες δεν διαθέτουν boiler ούε ηλιακό για δείγμα, κι όμως είναι πάντα καθαρές και χνουδάτες… Μήπως πρέπει να βρεις πλως το κάνουν;

 • Freeware and Shareware Software Downloads…

  I couldn’t understand some parts of this article, but it sounds interesting…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>