Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Ο Άντρας ο Μαμάκιας (Ταπεράκιας, Λεβεντόπαιδο Αρίστος και Μεταξάς)

Mr. Preppy by Erik Olsson (lasard)

Mr. Preppy by Erik Olsson
(lasard)

Στην αθάνατη παράδοση των ανθρωποπαρατηρητικών αναρτήσεων καφρίλας στο digital-era καλύπτουμε σήμερα τον Άντρα τον Μαμάκια και τις τρεις υποκατηγορίες του.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Επειδή ένας άντρας σε απέρριψε δεν σημαίνει ότι είναι ‘Αντρας Μαμάκιας

Πολλά καλά κορίτσια μπερδεύονται με αυτό και μόλις κάποιος τις χωρίσει, τις αποφύγει, τις απορρίψει αποφασίζουν ότι είναι Άντρας Μαμάκιας. Όχι κορίτσια, μην το κάνετε αυτό το έγκλημα. Διότι σύσσωμη η κοινωνία σας θεωρεί κακιασμένες.

Εξ ου και κυκλοφορεί η φήμη ότι όλες βλέπουμε φαντάσματα και δεν αναλύεται επαρκώς το υπάρχον φαινόμενο του Άντρας του Μαμάκια.

Βασικό χαρακτηριστικό

Ο Άντρας ο Μαμάκιας είναι ο άνθρωπος που για να αποφύγει τις ευθύνες, τα ρίσκα, το ξεβόλεμα κλπ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΣΤΗΣ. Τώρα το πώς εκφράζεται αυτό εξαρτάται (βλέπε κατηγορίες παρακάτω) αλλά γενικά είναι ο άνθρωπος που με διάφορες δικαιολογίες δεν παίρνει την κατάσταση και τη ζωή από τα κέρατα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.

Δε μετράει δηλαδή  αν μιλάμε για άντρα τολμηρό επαγγελματικά (άκυρο το άλμα). Μπορεί να είναι Μαμάκιας (και Χέστης) στα προσωπικά του ή στις φιλικές του σχέσεις.

Σημείωσε το αυτό που σου λέω, τύπωσε το και σε μπλουζάκι: Ο Άντρας ο Μαμάκιας δεν κάνει ποτέ τα αδύνατα δυνατά, δεν δεσμεύεται να πει, να κάνει και να πάρει αυτό που θέλει. (Επίσης μη μπερδεύεσαι. Αυτό που θέλει μπορεί να είναι να σε χωρίσει.)

Ο Άντρας ο Μαμάκιας (και η μανούλα του)

Ετούτη η κατηγορία αντρών έχει δυσανάλογη εμφάνιση σε χώρες όπου οι Μανούλες δεν μεγαλώνουν αγόρια αλλά πριγκηπουλίνους που τα κακάκια τους μυρίζουν ροδόνερο. Μόλις τελειώσουν με το στάδιο του πριγκηπουλίνου συνεχίζουν με το στάδιο του κόκκορα που τον έχει από δω μέχρι απέναντι και όλες οι πουτάνες πάνε να τον τυλίξουν.

Ετούτες οι Μανούλες με μεγάλη αυταπάρνηση γίνονται χαλί για να πατήσει ο γιόκας και του μαθαίνουν ένα πολύ σημαντικό μάθημα: Ότι ο Άντρακλας δεν έχει ούτε μία ευθύνη και πάντα θα υπάρχει μία γυναίκα να μαζεύει τα σκατά τους.

Συγχαρητήρια Μανούλες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει πάντα κάποιος Άντρας Μαμάκιας για τον οποίο δεν φταίει ιδιαίτερα η Μανούλα του αλλά η ιδιοσυγκρασία του, η πρώτη του γκόμενα και το πόσο χέστης είναι από μόνος του. Εξ ου και τις Μανούλες τις κατηγορούμε μέχρι ένα σημείο μόνο διότι ό,τι έγκλημα και να έχουν κάνει ο άνθρωπος όταν ενηλικιώνεται πρέπει να κάνει και κάποια βήματα προς την αυτογνωσία και τη βελτίωση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χοντρά χοντρά υπάρχουν 3 κατηγορίες του Άντρα του Μαμάκια αλλά αν μπορείτε να σκεφτείτε κι άλλες προσθέστε τις στα σχόλια.

Ο Άντρας ο Μαμάκιας – Ταπεράκιας

Ετούτος είναι ο κλασσικότερος, Ελληνικότερος και ευκολότερος στον εντοπισμό Μαμάκιας. Ο χαρακτηρισμός “Ταπεράκιας” προέρχεται φυσικά από τα θρυλικά τάπερ της Μανούλας του με το φαγάκι.

Συνήθως ή θα μένει με τη Μανούλα (ανεξαρτήτου ηλικίας και συνθηκών) ή θα πηγαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στη Μανούλα για πλύσιμο/σιδέρωμα και ταπεράκια με φαί για όλη την εβδομάδα.

Γενικώς εδώ θα έχετε αρκετά προβλήματα αλλά το καλό με τον Ταπεράκια είναι ότι είναι προβλέψιμος καθώς το πρόβλημα του είναι συγκεκριμένο.

Προειδοποιητικά σημάδια είναι σαφώς τα τάπερ στην κουζίνα, το άδειο ψυγείο και μια ντάνα καλοσιδερωμένα πουκάμισα κρεμασμένα στο πόμολο της πόρτας.

Ο Άντρας ο Μαμάκιας – Λεβεντόπαιδο Αρίστος

Εδώ έχουμε μια πιο δύσκολη κατηγορία. Ο χαρακτηρισμός “Λεβεντόπαιδο Αρίστος” προέρχεται σαφώς από το ότι ετούτος ο Άντρας ο Μαμάκιας θέλει να είναι το καλό παιδί και θα αποφύγει πάση θυσία τη σύγκρουση.

Με Λεβεντόπαιδα Αρίστους μπορείς να χάσεις ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ από τη ζωή σου διότι δεν ξέρουν το “όχι”. Ξέρουν το “αγάπη μου θα δούμε”. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που μείνανε καμια 5ετία με Λεβεντόπαιδα Αρίστους και όταν πλέον γκανιάξανε να περιμένουν (ας πούμε να συζήσουν ή κάτι τέτοιο) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ.

Διότι το Λεβεντόπαιδο Αρίστος ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ. Δε θέλει να σε απορρίψει, να τσακωθήτε, να σε πληγώσει, να φωνάξεις, γενικώς έχει μια αλλεργία σε οποιαδήποτε σύγκρουση. Το αποτέλεσμα είναι ότι ξεφτιλίζει κάθε κατάσταση και γίνεται ψεύτης και ανακριβής.

Προειδοποιητικά σημάδια είναι ατάκες όπως “πάμε όπου θες εσύ”, “βέβαια κι εγώ κάνω όνειρα για μας αλλά ας το πάρουμε σιγά σιγά”, “δεν είναι ότι δε σε αγαπάω αλλά”.

Ο Άντρας ο Μαμάκιας – Μεταξάς

Εδώ πέφτουμε στην πιο δύσκολη περίπτωση. Έχετε τερματίσει την κατάσταση, έχετε φτάσει στο τελευταίο boss του παιχνιδιού και πεθαίνετε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΑΜΩ ΤΟ PLAYSTATION ΜΗ ΤΟ ΣΠΑΣΩ.

Ο Άντρας ο Μαμάκιας – Μεταξάς (εκ του διάσημου “όχι”) ΑΡΝΕΙΤΑΙ ότι είναι Μαμάκιας. Είναι η πιο επικίνδυνη κατηγορία διότι μέσα στην άρνηση του θεωρεί τον Μαμακισμό του ανεξαρτησία και ωριμότητα.

Γενικώς καήκατε. Έχει μια τάση να κάθεται και να αραδιάζει θεωρίες για το πόσο ανεξάρτητος είναι, πώς τα έκανε όλα μόνος του, πώς δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, πώς ξέρει πολύ καλά τί θέλει κλπ κλπ αλλά όταν ερχόμαστε στο δια ταύτα πάντα κάτι λείπει, κάπου δεν αποφασίζει, δεν δεσμεύεται, όλα θα γίνουν με τους δικούς του όρους γιατί μόνο οι δικοί του όροι έχουν σημασία. Είναι ο πιο κακομαθημένος από όλους γιατί δεν έχει μάθει (ή έχει αποφασίσει να μην) λαμβάνει υπ όψιν του τα θέλω των ανθρώπων γύρω του (δεν τα είπαμε; είναι το Κοκκόρι της οικογένειας)

Εδώ δεν έχω και προειδοποιητικά σημάδια να σας δώσω – αν κάποιες έχετε ζήσει το δράμα του Μαμάκια – Μεταξά αφήστε σχόλιο.

Πρέπει να αποφύγω τον Μαμάκια;

Με μία λέξη; Ναι! Με τέσσερις λέξεις; Σαν το αφροδίσιο νόσημα.

Ο Μαμάκιας μπορεί να διαιωνίσει μια αρρωστημένη κατάσταση που ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ για πολύ καιρό.

Επίσης – δε θέλω να σε ταράξω – αλλά πάντα θα φταις εσύ και η φαντασία σου. Ο Μαμάκια είναι άμοιρος ευθυνών και τα βλέπει όλα σωστά, εσύ κατεβάζεις από το κεφάλι σου πράγματα, αφού αυτός σε αγαπάει/ θέλει/ θα γίνουν όλα/ θα γυρίσει ο τροχός θα γαμήσει κι ο φτωχός.

Θα σου έδινα ευχή και κατάρα αλλά δε θα με ακούσεις. Θα μπλέξεις κι εσύ με Μαμάκια. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι και όσο το δυνατόν λιγότερο χαμένο χρόνο.

———

Update 

Suit Up! (286/365) by Andy Rennie (andrewrennie)

Suit Up! (286/365) by Andy Rennie (andrewrennie)

Εδώ προτείνουμε μια alternative φωτογραφία του Άντρα του Μαμάκια διότι ο thalis έχει χίλια δίκια.

38 comments to Ο Άντρας ο Μαμάκιας (Ταπεράκιας, Λεβεντόπαιδο Αρίστος και Μεταξάς)

 • Derek

  μήπως μπερδεύεις τον μαμάκια με τον αναβλητικό???

  ή μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά… θα το ξαναδιαβάσω…

 • Ιφιμέδεια

  Είσαι ΘΕΑ, έτσι ακριβώς είναι. Η πείρα των 40 μου χρόνων στα πόδια σου για να επιβεβαιώσω ότι ισχύουν μέχρι κεραίας όσα γράφεις.

  Καλή δύναμη με το Μαμάκια κορίτσια. Κανονικά θέλει πνίξιμο, αλλά.

 • Αρετή

  Δεν είναι τόσο απλό θεία. Δεν είναι απλά 3 κατηγορίες, είναι τα 3 στάδια εξέλιξης του homo mamakius!
  Κλαίω κάτι χρόνια λίγο, μόλις μου περάσει θα σχολιάσω πραγματικά.

 • madicta

  *γκουχ γκουχ γκουχ* (καθάρισμα λαιμού από όλες τις άναρθρες κραυγές επιδοκιμασίας που ανέβηκαν αυθορμήτως).

  όχι μόνο Θεά, Σοφία, αλλά και προφανώς καμμένη από το είδος! Το κείμενο αναφέρει μερικές πολύ λεπτές αποχρώσεις και διαφοροποιήσεις, που αν δεν έχεις καεί ούτε τις ξέρεις, ούτε τις αναγνωρίζεις. Ως καμμένη επί ετών από Μαμάκια ανάμεσα στο 2ο και 3ο είδος (κάτι σαν mini boss θα το ονόμαζα), επικροτώ και εγνωμωνώ!

  Για χάρη της δικαιοσύνης και του P.C. πάντως, να πούμε και του στραβού το δίκιο, εκεί έξω υπάρχει και η γυναίκα-Μαμάκιας.

  • Sofia

   Κοίτα, παθώς και μαθώς (!) είμαι αλλά δεν μου έχουν τύχει όλοι οι τύποι του Μαμάκια (έλεος, θα είχα κρεμάσει πέτρα στο λαιμό και θα πηδούσα στον Τάμεση!).

   >> Για χάρη της δικαιοσύνης και του P.C. πάντως, να πούμε και του στραβού το δίκιο, εκεί έξω υπάρχει και η γυναίκα-Μαμάκιας.

   ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ

 • Hero

  ζω για να δω αντρικά σχόλια επί του θέματος.

  Να σημειώσω ότι ο μαμάκιας είναι και σίριαλ σχεσάκιας γιατί δεν μπορεί να μείναι μόνος του (aka αφρόντιστος). Και συζεί εντός 6μήνου για τεστ ντράιβ.

  Ο μαμάκιας ΔΕΝ είναι φλώρος ντε και καλά. Μην μπερδεύεσαι. Και ο Κλούνι πχ, για μαμάκια τον κόβω.

  • Sofia

   >> ζω για να δω αντρικά σχόλια επί του θέματος.

   Ενθαρρυντικά θα είναι. Οι περισσότεροι δεν ξέρους ότι είναι Μαμάκηδες ακόμα και όταν είναι.

   • Nikos

    Θα απαντήσω με τέσσερα γράμματα.

    ΔΞ/ΔΑ.
    (σιγά μην βγάλω τα προσωπικά μου στη φόρα)

    Θέλω να ρωτήσω όμως τι πρόβλημα θα έχετε με την πρώτη κατηγορία;
    Για παράδειγμα γράφει το άρθρο:
    ‘Συνήθως ή θα μένει με τη Μανούλα (ανεξαρτήτου ηλικίας και συνθηκών) ή θα πηγαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στη Μανούλα για πλύσιμο/σιδέρωμα και ταπεράκια με φαί για όλη την εβδομάδα.

    Γενικώς εδώ θα έχετε αρκετά προβλήματα αλλά το καλό με τον Ταπεράκια είναι ότι είναι προβλέψιμος καθώς το πρόβλημα του είναι συγκεκριμένο.’

    Μαζί με τα υπόλοιπα, δεν έχω κατανοήσει πλήρως το πρόβλημα που βλέπετε. Με εξαίρεση τους ταπεράκιδες που έχουν μανούλες ΜΕ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΥΛΙΝΟΥΣ-ΠΟΥ-ΤΑ-ΚΑΚΑΚΙΑ-ΤΟΥΣ-ΜΥΡΙΖΟΥΝ-ΡΟΔΟΝΕΡΟ (καταστρέφομαι λέμε!!), το θέμα είναι τα άδεια ταπεράκια; την ανάγκη για φροντίδα και περιποίηση; την τακτική μαμαδο-επικοινωνία; ή τα δείγματα ευθυνοφοβίας και έλλειψης βημάτων προς την αυτογνωσία και βελτίωση;

    I am interested in your perspectives.

    • Sofia

     >> το θέμα είναι τα άδεια ταπεράκια; την ανάγκη για φροντίδα και περιποίηση; την τακτική μαμαδο-επικοινωνία; ή τα δείγματα ευθυνοφοβίας και έλλειψης βημάτων προς την αυτογνωσία και βελτίωση;

     ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ

     • Nikos

      Αυτά πιστεύω είναι πιο ομαλά προβλήματα από τις άλλες δυο κατηγορίες. Αν και επιλογές/γούστα/μαζοχισμός είναι αυτά, this is my point of view.

      • Nikos

       Ξανακάνω reply για να προσθέσω ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε αυτό το κομμάτι:
       ‘το θέμα είναι τα άδεια ταπεράκια; την ανάγκη για φροντίδα και περιποίηση; την τακτική μαμαδο-επικοινωνία;’

       Το παρακάτω:
       ‘ή τα δείγματα ευθυνοφοβίας και έλλειψης βημάτων προς την αυτογνωσία και βελτίωση;’

       Το βρίσκω, ομοίως, πρόβλημα.

      • Sofia

       Κοίταξε, μεταξύ μας τώρα. Τη μάνα σου δεν την βλέπεις ως πρόβλημα επειδή είναι μάνα *σου*. Να τα λέμε.

       • Nikos

        Εξακολουθώ να μην το βλέπω ως μείζον πρόβλημα. Από μόνο του πάντα.

        Το ‘βλέπει-τη-μανα-του-η-οποια-μιλάει-για-τις-πουτάνες-που-πανε-να-τον-τυλίξουν’ είναι άλλη κατάσταση και είναι ένα θέμα.

        Την επικοινωνία με γονείς (γενικά) δεν καταλαβαίνω γιατί την βλέπετε ως πρόβλημα. Εδώ σας θέλω!!

        • Nikos

         Το ξαναδιάβασα τέσσερις πέντε φορές (επειδή μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα) και αντιλαμβάνομαι πλέον το statement σου. :-)

         Cheers!

 • galadrieltlm

  Ορθώς λέγεις! Πες κι άλλα χρυσόστομη!
  Λοιπόν θα σας πω την εμπειρία μου με το τρίτο είδος.
  Το τρίτο είδος είναι το πιο εκνευριστικό. Θα έλεγα ότι συνήθως είναι μοναχοπαίδια, που θέλουν από τη μια να αποδείξουν ότι η μανούλα το παρακάνει αλλά αυτοί ξέφυγαν από την ποδιά της γιατί είναι γαμάτοι τύποι και ανεξάρτητοι, και σε μερικές περιπτώσεις την αποφεύγουν κιόλας, αλλά λένε συνεχεια όχι και σε σένα. Δε μπορεί μια γυναίκα τώρα να τους κάνει κουμάντο. ΣΕ ΟΛΑ ΟΧΙ.
  “Πεινάς? -Όχι” (μετά από 10 λεπτά κλαίγεται που δεν του έχεις φτιάξει φαί ακόμη)
  “Θα βγούμε έξω σήμερα? -ΟΧΙ!”
  “Θα κάνουμε sex? -Οχι”
  Δεν είναι ότι δε θέλει. Απλά πρέπει να πει όχι. Overbearing mother and all that shit. Και κάτσε φάε την καταθλιψάρα εσύ στην καούκα ότι τι στο διάολο κάνω λάθος
  Δε θα πω παραπάνω. Έχω καεί. Και φαντάσου ότι η ίδια του η μάνα του μου είπε ενα “μυστικό”, όπως και η ίδια το ονόμασε. Να μην του λέω τι να κάνει στα ίσια, λέει η κυρία. Να του βάζω ιδέες και να τον κάνω να νομίζει ότι το σκέφτηκε αυτός πρώτος.
  Blatant manipulation δηλαδή. “Κι αν δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος? -Δοκίμασε το, τα ίδια κάνω και στον πατέρα του.”
  Εννοώντας ότι και ο πατέρας ήταν ένα και το αυτό. Και πληρώνεις εσύ η καψερή τις αμαρτίες προηγούμενων γενιών.
  Ου μπλέξεις. ΟΥ.
  Ουφ. Ευχαριστώ για την ευκαιρία να τα πω. Η κατάσταση είναι σκαστήρι.

  • Sofia

   >> Δεν είναι ότι δε θέλει. Απλά πρέπει να πει όχι. Overbearing mother and all that shit. Και κάτσε φάε την καταθλιψάρα εσύ στην καούκα ότι τι στο διάολο κάνω λάθος

   Σ’αγαπώ

  • Nikos

   ‘Και κάτσε φάε την καταθλιψάρα εσύ στην καούκα ότι τι στο διάολο κάνω λάθος’

   λάθος = κάθεσαι και ασχολείσαι (προορίζεται και στα δύο φύλα)

   ‘Δε θα πω παραπάνω. Έχω καεί. Και φαντάσου ότι η ίδια του η μάνα του μου είπε ενα “μυστικό”, όπως και η ίδια το ονόμασε. Να μην του λέω τι να κάνει στα ίσια, λέει η κυρία. Να του βάζω ιδέες και να τον κάνω να νομίζει ότι το σκέφτηκε αυτός πρώτος.
   Blatant manipulation δηλαδή.’

   Απλά ΜΑΚΡΙΑ! Τελεία Και Παύλα!
   Αν είναι να σας βγαίνει η παναγία, για να σκεφτείτε πως θα πείτε κάτι —> στον άνθρωπο σας <— ενώ η φυσιολογική σας συμπεριφορά θα ήταν με ευθύτητα, επειδή η μανούλα του είχε ως πρότυπο διαπαιδαγώγησης τον ΜΑΜΙΑ-ΑΠΟ-ΤΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ/ΑΝΔΡΑ-ΔΕ-ΣΗΚΩΝΩ-ΚΟΥΒΕΝΤΑ/ΠΟΛΥ-ΣΚΛΗΡΟΣ-ΓΙΑ-ΝΑ-ΠΩ-ΝΑΙ/ΣΕ-ΒΡΙΖΩ-ΣΕ-ΧΤΥΠΩ-ΑΛΛΑ-ΚΑΤΑ-ΤΑ-ΑΛΛΑ-ΣΕ-ΑΓΑΠΩ/ΕΓΩ-ΕΙΜΑΙ-Ο-ΑΦΕΝΤΗΣ-ΚΙ-ΕΓΩ-ΘΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ-ΠΟΤΕ-ΘΑ-ΠΛΥΝΩ-ΤΑ-ΠΙΑΤΑ/ΚΛΠ, λυπάμαι αλλά απλά ΜΑΚΡΙΑ! Τελεία Και Παύλα!

   Εδώ κολλάει εύστοχα πάλι το 'λάθος' (που θα ξανακάνω αντιγραφή)
   'λάθος = κάθεσαι και ασχολείσαι'

   Πάντως βρε κορίτσια, παίρνω την αίσθηση ότι πήρατε μια ώριμη απόφαση να κοιτάξετε ερωτικά και άλλους τύπους ανδρών. Να ξεφύγετε δηλαδή από τον άνδρα-πολλά-βαρύ-που-τις-πηδάει-τρεις-τρεις. Κατά τη γνώμη μου καλά κάνατε. Αλλά βλέπω το μαμήσατε και πήγατε στην άααααααλλη άκρη. Από του μαμαω-και-δερνω, στου μαμααααααααα (σκέτο). Ξανακάντε κανα δυο ώριμες αποφάσεις ακόμα, για να κεντράρετε και να ζήσετε κι εσείς καλά, και να ξεφορτωθούμε μεγάλο μέρος του ελλατωματικού πλήθους.

   My 2 πένες.

   ΥΓ. Πάω τώρα να στείλω τα ταπεράκια μου στη μαγείρισσα. Εδώ στο Λαντον, δεν μας μένει χρόνος (/excuse) για πολλά πολλά. :-P

   • galadrieltlm

    Νίκο μου και αυτοί που τις έχουν τρεις τρεις κάποιο πρόβλημα έχουν, συνήθως με τη μανούλα μιας και δε μπορούν να βρουν μια γυναίκα της προκοπής που θα τους κρατήσει.
    Το έγραψα πολύ προσωπικά το ριπλάι μου, γιατί αν είναι να το γράψω για case study θα το γυρίσω στο σοβαρό και δε θέλω. Ψυχολόγα wannabe στη Λόντρα κι εγώ.
    Το θέμα το δικό μου δεν είναι το ταπεράκι. Κι εμένα μου έστελνε η μάνα μου ταπεράκια στην Αθήνα όταν ήμουν μια στο τόσο, και κάθε φορά ευχαριστούσα το ότι υπάρχει εκεί πάνω που έχω μάνα. Αλλά ε, δε με βοήθησε στο να μάθω να μαγειρεύω. Από τότε που ήρθα Λονδίνο και δε μπορεί να στείλει έμαθα.
    Το θέμα μου είναι η συγκεκριμένη μανούλα που έχει πασά το γιόκα της, και του δημιουργεί έναν ιδεατό κόσμο στον οποίο είναι βασιλιάς στο θρόνο. Όλοι γύρω του εκτός της μανούλας υποφέρουν εξαιτίας αυτού. Ο ίδιος βρίσκεται σε άγνοια. Ε δε μπορεί τώρα 40 χρονών μαντράχαλο να μου τον φιλάει στο στόμα, αίσχος δηλαδή, I cringed!
    Πώς μπορεί να εξελιχτεί? Ευθυνόφοβος, σταρχιδιστής, ρηχός, πάντα θα βρίσκει ποδιά να κλάψει χωρίς να έχει φόβο ότι θα κατακριθεί, ότι και να κάνει. Δε θα πάρει τη ζωή στα χέρια του, θα πάει να νιαουρίσει στη μανούλα.
    Μη νομίσεις ότι τα παραλέω, απλά είναι μεγάλο το φάσμα, δεν είναι όλοι έτσι. Αλλοι είναι πολύ, άλλοι λίγο. Ίδιες ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν είναι και οι κοπελίτσες που τρέχουν στο μπαμπά τους για την πιστωτική του κάρτα?
    Το σύνδρομο που είναι διαδεδομένο σ’αυτούς τους τύπους που ακουμπάνε την άκρη του φάσματος λέγεται Narcissistic Personality Disorder (NPD), και έχει να κάνει με ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε μια φούσκα ιδεατού κόσμου την οποία δε μπορείς να σπάσεις. Έχουν αναθρεφτεί έτσι. Και σε ακραίες περιπτώσεις αυτού, υπάρχουν άνθρωποι που έφτασαν στο να σκοτώσουν γιατί κάποιος τους έσπασε τη φούσκα τους, τους χάλασε την ιδεατή εικόνα που είχαν για τον εαυτό τους.
    Τεσπά, ξεκίνησα χαλαρά και το σοβάρεψα, μετά από αυτά που είπα στο αστείο όμως πως να με πάρεις σοβαρά.
    ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Δεν είναι το ταπεράκι το ίδιο που φταίει.
    Ειναι αυτό που ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ το ταπεράκι!
    Χαχανίζω τώρα μόνη μου.

    • Nikos

     Αγαπητή miss wannabe ψυχολόγα

     Η γνώμη μου είναι να κάνεις πρώτα κάτι για την χαμηλή αυτοεκτίμηση σου. Κάνει ΜΠΑΜ!

     Κατά δεύτερον, το ταπεράκι το αναφέρω χιουμοριστικά. Επί προσωπικού, έχω απαγορέψει στους γονείς μου να μου στέλνουν το οτιδήποτε. Μόνο τις ευχές τους και αυτές με το σταγονόμετρο. Τόσα χρόνια ζούσα στη στέγη τους και ειλικρινά παράπονο δεν είχα αλλά θέλω να ζήσω τη δική μου ζωή κι ας φάω τα μούτρα μου. It is time to move on που λένε.

     ‘αυτοί που τις έχουν τρεις τρεις κάποιο πρόβλημα έχουν, συνήθως με τη μανούλα μιας και δε μπορούν να βρουν μια γυναίκα της προκοπής που θα τους κρατήσει.’

     Παίρνοντας παραδείγματα από γνωστούς, που έχουν αξιόλογες γυναίκες, θα πω απλά ότι κάνεις λάθος. Δεν φταίνε οι γυναίκες που τάχα δεν μπορούν να τους κρατήσουν. Απλά κάποιοι είναι αχόρταγοι σε υπερβολικό βαθμό. Αυτό συμβαίνει και μην εθελοτυφλείς.

     Παραυτα, εύχομαι τα καλύτερα

 • Nikos

  ‘Ετούτη η κατηγορία αντρών έχει δυσανάλογη εμφάνιση σε χώρες όπου οι Μανούλες δεν μεγαλώνουν αγόρια αλλά πριγκηπουλίνους που τα κακάκια τους μυρίζουν ροδόνερο.’

  Σταμάτησα να διαβάζω εδώ επειδή είμαι σε χώρο που απαιτεί ησυχία. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ από τα γέλια. Θα το τελειώσω το βράδυ. :-)

  • Nikos

   Το ολοκλήρωσα και θα προσπαθήσω να απαντήσω διακριτικά, για να μην αποκαλύψω πόσο μαμάκιας είμαι (ουπς!)

 • sen_saven

  στα πλαίσια ενός καλοπροαίρετου πάντα φλειμινγκ ας δουμε τις άλλες όψεις του νομίσματος…

  Η γυναίκα του ταπεράκια

  1. Σπεσιαλιτέ της η ομελέτα…
  2. …με βαθιά γνώση των deliveratzidikwn όλης της γύρω
  περιοχής.
  3. …και των καθαριστηρίων αφού σε μια σπάνια κρίση
  ορθολογισμού διαπίστωσε ότι πιο φθηνά της έρχεται από το
  να αγοράζει συνεχώς καινούρια ώστε να αντικαταστήσει τα
  καμμένα.. Βγάλε τον κίνδυνο να καεί το σπίτι…

  … του άριστου

  1. Πολύ καλή κοπέλα.
  2. …όχι απλά καλή – άψογη.
  3. Όμως… αν για κάποιο λόγο αποφασίσεις ότι θες να χωρίσεις
  και αυτή δεν θέλει τότε απλά δεν γίνεται…
  4. …αφού δεν έχεις να της καταλογίσεις κάτι, δεν μπορείς να
  πατήσεις κάπου… άσε που δεν σου πάει η καρδιά…
  5. Οπότε απλά περιμένεις να σε χωρίσει αυτή…
  Θλιβερή ιστορία όπως κ να χει..

  … του Μεταξά

  1. Δικαίως ή αδίκως οι ανασφάλειες της ξεπερνούν κατά πολύ
  τον ήδη πολύ υψηλό μέσο όρο μιας νορμαλ γυναίκας…
  2. Πιστεύει ότι δεν το χει σε τίποτα..
  3. Νοσταλγεί τον μπαμπά να την κρατάει από το χέρι…
  4. …λογικό να καταλήξει στον μεταξά..
  5. Μόνο κερδισμένη όμως μπορεί να βγει από αυτήν την ιστορία
  αφού αυξάνονται οι πιθανότητες να ξυπνήσει επιτέλους…

 • 1) Το πρόβλημα είναι πως οι γυναίκες θέλουν μόνο εκείνες να είναι μαμάδες. Βλέπουν κάθε άλλο θηλυκό ως απειλή. Ούτε οι μαμάδες την γλυτώνουν. Το μυρίζονται το Οιδιπόδειο. Αν δεν είναι αντρας-μαμακιας θα είναι αντρας-στοβρακιτηςγυναίκας του η θα είναι αντρας-αγριάνθρωπος (σαν δεν ντρέπεται ο ανάγωγος)

  2) Σε όλη την Μεσόγειο η Μάνα-κέρβερος είναι η πλειοψηφία. Επόμενο είναι να βγαίνουν αντρες-μαμακες. Αν δεν το ξέρετε και ο Μ. Αλέξανδρος τέτοιος ήταν. Οπως σωστά είπε η Θεία, δεν παίζει ρόλο αν είσαι επιτυχημένος στα επαγγελματικά.

  3) Θυμάμαι φίλο που η γυναίκα του , του απαγόρευε να πηγαίνει να δει την ΑΡΡΩΣΤΗ Μάνα του, ούτε καν για να της πάει ένα καρβέλι ψωμί κτλ. Δεν παίζεται ο γυναικείος ανταγωνισμός. ΑΡΡΩΣΤΙΑ.

  4) Φίλε μαμακια, μην ψαρώνεις. Απλά οι γυναίκες αυτά που κάνουν οι ίδιες τα σιχαίνονται σε άλλους. Η γυναίκα μαμάκιας είναι τρελή πλειοψηφία…Αλλά δεν θα το παραδεχτεί επίσης ποτέ. Θα κατηγορεί τους αντρες ως μαμακες (δικαίως, πολλές φορές…) και μόλις θιξουν το δικό της θέμα , δεν θα το παραδεχτεί. Σηκωσε περήφανα το μπιμπερό σου και την σαλιάρα της μαμάκας σου και φώναξε “I’m Mama’s boy and I’m PROUD”. Θα ξεκινήσουμε σύντομα την διοργάνωση mamakias pride parade. O Ρατσισμός δεν θα περάσει. Απο την μία σε θέλουν απαλό και γλυκό και απο την άλλη μπρουτάλ. Δεν υπάρχει αυτό, δεν υπήρξε ποτέ (ασε που πολλοί μπρουτάλ ήτανε μαμακηδες…)

  ΥΠΟΓΡΑΦΗ:
  ΕΝΑΣ ΜΑΜΑΚΙΑΣ
  (ναι, μυρίζουν τα κακακια μου δυοσμο και βανίλια, μου το είπε η μαμακα μου…πάω τώρα να με μπανιαρίσει!!!Ζηλιάρες!)

 • ADDENDUM:

  ;-)

  Οι γυναίκες που παραπονιούνται ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ για τους μαμακηδες γκόμενους τους συνήθως:

  1. Γίνονται μάνες μαμακηδων οι ίδιες. Το παραπονό τους δεν είναι τοσο η ψυχασθένεια του καλού τους, αλλά το ότι η ψυχασθένεια τους δεν έχει εκείνες ως κέντρο. Αυτό , θα το καταφέρουν αργότερα, με τον κανακάρη και την κορούλα!

  2. Αλλη περίπτωση είναι πως μένουν μια ζωή μόνες. Ο ένας μυρίζει ο άλλος βρωμάει. Μονες καλές είναι εκείνες. Μονες άξιες. Δεν έχουν πρόβλημα . Δεν έχουν ελλατώματα λέμε! (η αν έχουν είναι ‘ψιλά’ πράγματα). Οπότε ποιος να βρεθεί τόσο άξιος; κανένας. Οσο είναι νέες λένε πως δεν τις ενοχλεί αυτό. Αργότερα αρχίζουν τα ψυχολογικά και ο πανικός.

  3. Τέλος άλλη πιθανή περίπτωση είναι πως θα προσπαθήσουν (και θα καταφέρουν) να ξεκολήσουν τον Μαμάκια, μόνο και μόνο για τον βάλουν στο βρακί τους. Ο Μαμάκιας ουσιαστικά δεν αλλάζει, απλά αλλάζει βρακί. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάποιους ακόμα και αν δεν ήταν πριν μαμακες. Η γυναίκα που θα το κάνει αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΤΕ. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν φαίνεται καν δια γυμνού οφθαλμού. Ο τύπος φαίνεται βαρύς, φαινεται ανεξάρτητος, φαίνεται κουλ και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αλλά πλέον είναι ανίσχυρος να εκφράσει προσωπική γνώμη και ας μην το ξέρει (τυπικό παράδειγμα της υποπερίπτωσης, είναι ο γκας πορτοκάλος και πως η γυναίκα του τον κατάφερε να κάνει αυτό που θέλει ενώ νόμιζε πως ήταν δική του ιδέα!!)

  —–

  Ηθικόν δίδαγμα: Αν δεν είστε ευχαριστημένες με τον γκόμενο σας, καλά κάνετε βρείτε άλλον. Αν γκρινιάζετε, κατι δεν πάει καλά επίσης και με εσάς. Ολοι οι άνθρωποι είναι προβληματικοί . Αν περιμένετε τον Mr Perfect, θα γεράσετε μόνοι(-ες) και σταφιδιασμένοι (-ες). Οπότε κάνεις τον συμβιβασμό σου με την ψυχασθένεια που αντέχεις και κάνει ο άλλος τον συμβιβσμό του με την ασθένεια που αντέχει σε εσένα. Αν και μπορεί να μην σ’αρέσουν οι συμβιβασμοί, ορισμένοι συμβιβασμοί ΘΕΛΟΥΝ ΑΡΧ..ΙΑ. Οτιδήποτε άλλο ψευτορομαντικό, είναι παπαριές για βίπερ. ΕΡΩΤΑΣ δεν σημαίνεια απαραίτητα εξιδανίκευση του αλλου (αν και στην αρχή είναι μάλλον αναπόφευκτο…), σημαίνει πως βλέπω την μαλακία που τον δέρνει, κατόπιν βλέπω την δική μου μαλακία που με δέρνει και παρόλα αυτά βλέπεις την αξία (και σ’εσένα και ε’εκείνον) ώστε να είσαστε μαζί. Αυτά , μόνο αν έχεις φτάσει σε κάποιου είδους ωριμότητα..αλλιώς όλα θα σου φταίνε. Αν ΑΚΟΜΑ δεν καταλαβαίνετε τι λέμε, δείτε την τελική σκηνή του “Καλύτερα δεν γίνεται” με τον Τζακ.

  ΥΠΟΓΡΑΦΗ:
  ΕΝΑΣ ΜΑΜΑΚΙΑΣ
  (ναι, μυρίζουν τα κακακια μου δυοσμο και βανίλια, μου το είπε η μαμακα μου…πάω τώρα να με μπανιαρίσει!!!Ζηλιάρες!)

 • μικα

  Αγαπητε μαμακια…αυτες οι γυναικες λοιπον που μεγαλωνουν μαμακηδες εχουν αγανακτησει…εχουν κανει παιδι,και αφου εχουν καταλαβει πως δεν υπαρχει σωτηρια…αποφασιζουν να δωσουν…τη μεγιστη σημασια στο γιοκα….μεγα λαθος φυσικαααα….Ειμαι η γυναικα του ιδιου του Μεταξα μαλλον….χαχαχαχα…Οι κατασταση σας ειναι τραγικηηηη…………….!!!

 • Angela

  Καλημέρα σας,

  βγαίνοντας με μαμάκια και περνώντας πολλές ώρες μαζί του (μένει μόνος του) συνειδητοποίησα ότι όταν ένας άντρας παίρνει τόοοοση πολλή αγάπη καθημερινά!!! από τη μάνα του που είναι και γυναίκα, έχει πολλά αποθέματα και δίνει και ποοοολύυυυ αγάπη στη σχέση του!!! Συμφωνώ και επαυξάνω στο ότι δεν πρέπει να του επιβάλεις τι να κάνει αλλά να το περνάς έμμεσα και να νομίζει ότι είναι δική του ιδέα. Αυτό βέβαια είναι στη φύση της γυναίκας… είναι ένα μέσο χειραφέτισης των παιδιών μας, των γονιών μας, των συναδέλφων κτλ… δεν αφορά μόνο τους μαμακιδες.

 • Μάρω

  τι εννοείς Angela όταν λες….Συμφωνώ και επαυξάνω στο ότι δεν πρέπει να του επιβάλεις τι να κάνει αλλά να το περνάς έμμεσα και να νομίζει ότι είναι δική του ιδέα. βοήθησε με δίνοντάς μου ενα παράδειγμα……

 • natasa

  Τα εχω και εγω με μαμακια και ειναι οτι χειροτερο..ειμαι και καρκινος και δυσκολα ξεκολλαω..μακρια κοριτσιααααααα

 • lina

  Σκορπιός και τα είχα 4 χρόνια και κάτι με μαμάκια.Την έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά στις 9 το βράδυ να δει αν είναι καλά γιατί είναι μόνη και σε άλλη πόλη. Την αποκαλούσε στην αρχή αγάπη μου, κορίτσι μου και άλλα πολλά. Βέβαια αυτό ελαττώθηκε στην πορεία της σχέσης μας.Πήγαινε κάθε 15 για 2-3 μέρες να καθήσει μαζί της γιατί το είχε ανάγκη και γυρνούσε με ταπεράκια της μαμάς. Να μας εξυπηρετήσει θέλει ήταν το πρόσχυμα.Ο πονοκέφαλος της συγκαταλεγόταν στις ασθένειες.Ας πάρουμε τη Βαγγελίτσα να δούμε πως είναι έλεγε, είχε πονοκέφαλο πρίν, λες και εμείς δεν είχαμε ποτέ πονοκέφαλο. Σε περίοδο ταυτλοχρονης αρρώστιας, μη σας τύχει κορίτσια να ξέρετε δεν έχετε καμία τύχη προσοχής. Πήγε να τη δει και του παραπονέθηκε για πόνο στην καρδιά και 10 μέρες τη γυρνούσε σε γιατρούς με πόνο ψυχής. Τι θα μας βγάλει και τι θα κάνουμε και άλλα πολλά. Όλα αυτά τη στιγμή που εγώ έμπαινα στην κλινική για επέμβαση στο στήθος. Ξέρετε τι μου είπε? Το πρόβλημα το δικό σου μπορεί να περιμένει διότι το ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ασχοληθώ και με τα δύο. Άσε να δούμε πρώτα τι θα μας βγάλει η Βαγγελίτσα. Ετοιμαζόμασταν να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο αλλα για καλη μου τύχη έπεσα πάνω σε ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Τη μάνα του γυμνή από τη μέση και πάνω και αυτόν να την πασαλείφει με κρέμα στην πλάτη. Δυστυχώς για μένα δεν κρατήθηκα και τα είπα όλα μαζεμένα με αποτέλεσμα να με χωρίσει και να κατεβάσει ρολά. Δίδαγμα της όλης ιστορίας? Μακριά από μαμάκια, δεν αλλάζει ποτέ, θα σας κάνει τη ζωή κόλαση.

 • Vasia

  Παθούσα και εγώ! Μαμάκιας ολκής εκείνος και εγώ καρκίνος στο ζώδιο!
  Μιλάνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο τουλάχιστον 5 φορές! Η ίδια επίσης του λέει αν μίλησε και με τον αδερφό του και τι είπανε – με τον αδερφό του επίσης μιλάει ίσα με 5 φορές στο τηλέφωνο και διαρκώς στο whatsapp.

  Με τη μαμά συζητάει τα πάντα: από τον καιρό, τις πολιτικές εξελήξεις, την ακρίβεια στο supermarket, ποιος χασάπης έχει το καλύτερο μοσχαράκι, με ποιον τα έφτιαξε η ανηψιά της γειτόνισσας της απέναντι πολυκατοικίας, πού πήγε, τι έκανε, τι έφαγε, με ποιους βγήκε, τι συζήτησε με αυτούς που βγήκε & κάθε κουτσομπολιό που τους αφορά, τι λέμε εμείς ως ζευγάρι, τι σκεφτόμαστε, τι αποφασίζουμε, πόσο συχνά κάνουμε σεξ, εάν του αρέσει και ποια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Φυσικά συζητούν όλα τα οικογενειακά του αδερφού του, για τα οποία διαμορφώνουν από κοινού άποψη και κάνουν τα πάντα να την επιβάλλουν σε εκείνον, αφού εκείνος είναι “μ@%νάκιας” και κάνει ό,τι του λέει αυτή η ξυνή, ψυχρή και αντιπαθής γυναίκα του – η οποία φυσικά είναι τεμπέλα, ανοικοκύρευτη, κακή μάνα και ακόμη χειρότερη σύζυγος.

  Παράλληλα ο δικός μου της ζητάει τη γνώμη της για τα επαγγελματικά του, μιας και η ίδια έχει υπάρξει όλα της τα χρόνια -με τεράστεια επιτυχία- νοικοκυρά, μαγείρισσα, και πάνω από όλα μάνα! Άλλωστε καμιά δεν σ’αγαπάει όπως η μανούλα και μόνο εκείνη ξέρει τι είναι καλό για σένα!

  Moto της ζωής της και του γιού της φυσικά είναι το: Γυναίκες κάνω πολλές-μάνα όμως μόνο μία!΄

  Από τότε που με γνώρισε και εξαιτίας μου έχει πάρει 7 κιλά γιατί εγώ δεν ξέρω να μαγειρεύω σωστά και υγιεινά (όπως εκείνη που τσιγαρίζει τα μακαρόνια και φρέσκο βούτυρο Κερκύρας) και όλο τον τραβολογάω σε αυτά τα διαβολικά Fridays που δεν είναι τίποτα άλλο από σκουπίδια!

  Αδυνατεί να κατανοήσει την έννοια της συντροφικότητας και του “μοιράζομαι” με τον άνθρωπο που έχω σχέση. Η μανούλα είναι γι αυτόν το στήριγμα, ο εξομολόγος, ο πνευματικός, ο ψυχολόγος, η παρέα, το αποκούμπι, το λιμάνι, η αγκαλιά, η φροντίδα και το proderm. Μιας και η μαμά είναι χήρα, δεν έκανε ξανά άλλο γάμο για “χάρη του, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί άνθρωπος που να είναι τόσο σημαντικός για την ίδια όσο ο γιόκας της”…

  Φυσικά τη συνοδεύει σε γιατρούς, εξόδους, οικογενειακές συγκεντρώσεις, βραδιές μπριρίμπας και άμα υπάρχει και έλλειψει, κάθεται για να κλείσει το καρέ. Η μανούλα υποφέρει ταυτόχρονα από υπόταση & υπέρταση, ενώ όταν εγώ είμαι άρρωστη θα πρέπει να ζητάω από τη μαμά μου να μου φτιάξει σούπα ή να πάει στο φαρμακείο γιατί εκείνος έχει κανονίσει να περάσει από τη μαμά να της κάνει παρέα που είναι μόνη της…

  Τώρα είμαστε σε διάσταση μετά από 7 χρόνια σχέσης γιατί ο ίδιος πιέστηκε και έφυγε από το σπίτι μας για να “βρει τον εαυτό του”… Φυσικά νοίκιασε δικό του σπίτι για να αποδείξει ότι δεν αντέχει ούτε τη μάνα του…
  Μικρή λεπτομέρεια: το σπίτι του βρίσκεται 200 μέτρα μακριά από το δικό της με οπτική επαφή από το μπαλκόνι… Έτσι για να της λέει “καληνύχτα” και παράλληλα να την βλέπει…

 • NANA

  Όλες, λίγο-πολύ, σε κάποια περίοδο της ζωής μας, έχουμε γίνει κάτοχοι του συγκεκριμένου τίλτου, δηλαδή “το κορίτσι του μπαμπά”.
  Συνήθως, αυτή η σχέση λατρείας αρχίζει απο πολύ νωρίς, τότε που ακόμα είσαι μόλις λίγων ημερών κι εκείνος ο πιο ευτυχισμένος χαζομπαμπάς του κόσμου. ‘Ενας χαζομπαμπάς που σε κοιτάει σαν να βλέπει το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο, που σε προσέχει σαν να είσαι εύθραστη (κι ας σε πνίγει μερικές φορές), που φροντίζει να μη σου λείψει τίποτα και γι’ αυτό δεν του πηγαίνει καρδιά να σου χαλάσει χατίρι, που προσπαθεί να σου δείξει τον κόσμο με τον δικό του μοναδικό τρόπο, που προσπαθεί να σου περάσει τα ενδιαφέροντα του, που, τις περισσότερες φορές, σου έχει λύση για όλα.
  Δεν είναι θέμα του “ποιον αγαπάς περισσότερο”, όπως άχαρα σε ρωτούσαν οι συγγενείς όταν ήσουν μικρή, αλλά με ποιον τα πηγαίνεις καλύτερα. Αν λοιπόν η απάντηση είναι “με τον πατέρα μου”, τότε πιθανότατα σου έχει συμβεί να:

  1 Ό,τι (μα ό,τι) θέλεις και χρειάζεσαι το ζητάς πρώτα από εκείνον
  Είτε αυτό είναι συμβουλή, είτε χρήματα για διακοπές.

  2. Επιπλέον, είναι ο πρώτος στον οποίο θα μιλήσεις όταν έχεις ΜΕΓΑΛΑ νέα
  “Μπαμπά, πέρασα!”, “Μπαμπά, πήρα προαγωγή!” ή Μπαμπά, τελικά δεν με πήραν στη δουλειά”. Είτε καλά, είτε άσχημα, όταν έχεις νέα, θέλεις να είναι ο πρώτος που θα τα ξέρει. Αφενός η συμβουλή του μετράει πολύ, αφετέρου γιατί είναι αυτός που πάντα θα πιστεύει σε εσένα και θα σε ενθαρρύνει όσο κανένας άλλος.

  3. Έχετε δικά σας αστεία
  Με τα οποία γελάτε μόνοι σας μέσα στο σπίτι, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Άσε που πιστεύεις ότι είναι από τους πιο αστείους ανθρώπους που ξέρεις.

  4. Μερικές φορές κάνεις πράγματα απλά και μόνο για να τον εντυπωσιάσεις
  Θέλεις να του αποδείξεις ότι μπορείς να είσαι σαν τον γιο που ποτέ δεν είχε. Γι’ αυτό άρχισες να βλέπεις ποδόσφαιρο μαζί του.

  5. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να συζητάς για ώρες
  Από πολιτική, αστροφυσική ή το ποδόσφαιρο που λέγαμε μέχρι για το τι έγινε στο γάμο της ξαδέρφης σου.

  6. Η μαμά σου παραπονιέται συνεχώς πως “την αφήνετε στην απ’έξω”.
  Ή λέει συχνά “Τι έτοιμάζετε πάλι εσείς οι δύο;”. Μπορεί να ξέρει πολύ καλά ότι έχετε μία ιδιαίτερη και αναντικατάσταση σχέση, αλλά μην ξεχνάς να δείχνεις και σε εκείνη πόσο την αγαπάς.

  7. Συμπαθεί όλους τους άντρες φίλους σου, αλλά δεν θα συμπαθήσει ποτέ ΤΟΝ φίλο σου
  Ο φίλος σου είναι στην καλύτερη ο “μαντραχαλάς”, στην χειρότερη ο “δεν κάνει για σένα”. Όχι ότι ποτέ, στα μάτια του, θα κάνει κάποιος για εσένα (aka όλοι θα είναι άχρηστοι). Ας το παραδεχτούμε.

  8. Χάρη σε εκείνον νιώθεις ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα στα δύσκολα
  Γιατί εκείνος στο έχει μάθει αυτό. Σε μεγάλωσε έτσι ώστε να νιώθεις δυνατή και να έχεις αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο με τις συμβουλές του, αλλά επειδή σε αντιμετώπιζε πάντα σαν ίση (επίσης, να ξέρεις, πιθανότατα βοήθησε που όταν ήσουν μικρή σε έγραφε σε ένα σωρό αθλήματα και δραστηριότητες. Είδες τίποτα δεν πάει χαμένο).

  9. Συνεχίζεις να τον βλέπεις σαν τον ήρωα σου
  Ακόμα και σήμερα που δεν είσαι μικροσκοπική, στα μάτια σου, θα είναι για πάντα ο μεγάλος σου ήρωας και, φυσικά, ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου.

  Όσο και να μεγαλώνουμε ο μπαμπάς μας παραμένει ο άντρας της ζωής μας. Το πρότυπο και η αδυναμία μας. Αυτά είναι μερικά σημάδια που λένε ότι παραμένεις το κορίτσι του μπαμπά ακόμα κι αν έχεις μεγαλώσει αρκετά.

  Μιλάτε στο τηλέφωνο κάθε μέρα
  Μπορεί να τρέχεις με τα παιδιά, τις υποχρεώσεις, τη δουλειά, τα deadlines, πάντα, όμως ΠΑΝΤΑ, θα βρεις λίγο χρόνο να πάρεις τον μπαμπά σου ένα τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  Όταν γυρνάς σπίτι τρέχεις στην αγκαλιά του
  Ζεις ακόμα στο πατρικό σου και με το που μπαίνεις σπίτι όσο κουρασμένη κι αν είσαι, ξέρεις ότι θα σε περιμένει μία τεράστια αγκαλιά για χουχούλιασμα στον καναπέ.

  Όταν έχεις πρόβλημα είναι ο πρώτος αριθμός που πληκτρολογείς
  Κάθε φορά που έρχονται τα… σκούρα, ο μπαμπάς σου είναι ο μόνος άνθρωπος που θα σκεφτείς να απευθυνθείς. Είναι πάντα εκεί, δε θα σε κρίνει και με έναν μαγικό τρόπο ξέρει πάντα πώς να σε ξελασπώνει.

  Είναι ο μπαμπάκας σου…
  Λες «Μανούλα», «Μαμά», «Μάνα», «Ρε μάνα», αλλά πάντα… «Μπαμπάκα μου»

  Είναι ο καλύτερος από όλους…
  Έχεις σχεδόν σπάσει τα νεύρα του συντρόφου σου να λες κάθε φορά «εμένα ο μπαμπάς μου αυτό» κι «εμένα ο μπαμπάς μου το άλλο». Ο μπαμπάς σου έχει ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη του τι πρέπει να εστί άντρας που όποιος σου κλέψει την καρδιά ξέρει ότι έχει έναν μεγάλο αντίπαλο να νικήσει.

  Τελικά… We are such daddy’s girls…

 • ΕΛΕΝΗ

  Σιγουρα υπαρχουν αντρες μαμακηδες αλλα υπαρχουν και κατι σκυλες το κατι αλλο.
  Μην τυχει και ο αντρας κανει κατι που δεν υποκειται στον ελεγχο της σκυλας, τοτε τρωει την ρετσινια του μαμακια, γιατι βλεπεις δεν τις κανει τα χατηρια οπως στη μαμα του.
  Θελει η κυρια ταξιδακια των 3000 ευρω στο Μοντε Καρλο εν καιρω κρισης και ο αλλος ο φουκαρας της λεει οτι μετα δεν θα βγαλουν το μηνα, ε μα τοτε ειναι μαμακιας γιατι η κυρια νομιζει οτι θα του κανει αποκλειστικα κουμαντο αλλα αμα κατι δεν παει συμφωνα με τα σχεδια της τοτε …

 • Elpida

  Πολύ καλά τα λέει το άρθρο. Φανταστείτε τι κάνει ένας μαμάκιας, με τις ευθύνες παρκαρισμένες στους στοργικούς της ώμους, όταν η μαμά γεράσει και ασθενήσει;
  Έχει φροντίσει από πριν να έχει βρει μια γυναίκα που της μοιάζει, ως προς την αφοσίωση, και μόλις η μαμά γεράσει αρκετά για να κάνει αυτή τις δουλειές για τον κανακάρη της, αναλαμβάνει η σύζυγος – θύμα, ανασφαλής, που θα γίνει η μαμά του και θα τον νταντεύει άνευ όρων και ορίων. Μέχρι φυσικά να ξυπνήσει μια μέρα, όταν δει στον καθρέφτη την πρώτη ρυτίδα και τους μαύρους κύκλους στα μάτια, εκεί λίγο πριν την εμμηνόπαυση που εκρήγνυνται οι ορμόνες. Και τότε φυσικά έρχεται η όψιμη επανάσταση της κυρίας “καλόβολης – ανασφαλούς” και τα τινάζει όλα στον αέρα και πάει και βρίσκει έναν πολύ νεώτερο άντρα για να νιώσει δασκάλα όχι μαμά

 • MARIA

  Αν έμπλεξες με όλα αυτά μαζί τί γίνεται?? 38 χρονών, μένει ακόμη μαζί με τη μητέρα του (ο πατέρας έχει πεθάνει εδώ και 18 χρόνια), κοιμάται στο παιδικό δωμάτιο στην κυριολεξία (τα ίδια πόστερ που είχε σαν έφηβος στους τοίχους, το κρεβάτι είναι κουκέτα), σ αγαπάει , σε λατρεύει, αλλά θα δούμε…
  Υπάρχει σωτηρία?

 • Catwoman

  Έμπλεξα και εγώ με μαμακια!!!Στην αρχή είχα υποψίες “σημάδια” αλλά επειδή μέναμε στην Αθηνα και αυτή ήταν στην επαρχία το έβλεπα φροντίδα ας πούμε να της πηγαίνει τα ρούχα για πλύσιμο σιδέρωμα και να γυρνάει με ταπερακια να την παίρνει κάθε μερα τηλέφωνο…Περνάγαμε τα χρόνια η σχέση μας πήγαινε σοβαρά με “αργούς ρυθμούς χελώνας”και αποφασιζει να μετακομίσει στην επαρχία στην πόλη καταγωγής του…Εεε ως καλή σύντροφος δεχόμουν πίεση να τον ακολουθήσω…Τα σημάδια όλο και μεγάλωναν…Τσακωμοί να παμε να μείνουμε μαζί και το επιχείρημα ήταν ότι είναι χήρα μένει μόνη της η καημένη και να μην κάνουμε έξοδα με ενοίκια (ενώ στην Αθήνα πληρώναμε ήδη ενοίκιο).Κάνω το βήμα να μετακομίσω στην επαρχία και οι καυγάδες μας καθημερινοί καθώς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ έπρεπε να την επισκέπτεται …Πολλες φορές π.χ λογο κακοκαιρίας έπρεπε να μένει μαζί της (καθώς εγω δεν δεχόμουν να κοιμηθώ εκει)μην συμβεί τίποτα κακό στην μαμά ΜΕ ΑΦΗΝΕ και πήγαινε να κοιμηθεί μαζί της καταλαβαινετε???…Ταπερακια στο σπιτι ενω μαγειρευα γιατί θέλει να μας φροντίζει και οταν ελεγα δεν δέχομαι να μου φέρνεις έλεγε είσαι υπερβολική και την βλέπεις ανταγωνιστικά…Η κυρια δεν πάτησε το πόδι της να δει το σπίτι μας ουτε καταδεχόταν να έρθει μια φορά για φαγητό σαν άνθρωπος (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ)…Για να μην στα πολυλογώ όταν στο τέλος καταλαβα που ειχα μπλέξει δεν το δεχόταν και ολα είναι ιδεα μου…Κορίτσια μακριαααα “αρρώστησα” από τους καυγάδες και το κλάμα με τον μαμακια!!!Στείλτε τους στην μανούλα τους παθολογική κατάσταση!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>