Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες…

… η δουλειά κάνει τους άντρες
το γιαπί το πιλοφόρι το μυστρί….

Έτσι ετραγούδησα στον Καβαλιώτη και του παρέδωξα την μπαντανόβουρτσα (όλα sic. όπως τα γράφω επακριβώς)

Έχουμε και λέμε. Κάποιοι μετακόμισαν εκτός, άλλοι μετακόμισαν εντός. Η σύνθεση και η ψυχοσύνθεση του φτωχικού μας αλλάζει. Κι επειδής τα συγκατοίκια άλλαξαν, είπαμε να αλλάξουμε και διαρρύθμιση αλλά και χρώμα, να μπει άλλος αέρας στο σπίτι, να μυρίσει καινούρια μπογιά (γιατί άμα περιμένεις να μυρίσει χλωρίνη κάηκες).

Και εδώ φαίνεται ποιός κάνει δουλειές και ποιός την αράζει κυρίες και κύριοι.

Εγώ και ο Καβαλιώτης κοψομεσιαστήκαμε και οι άλλοι (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) αράζουν και συμπαραστέκονται εκ του μακρόθεν. Καθίκια. Θα σας στέλνουμε να αγοράζετε magnum τρία χρόνια για να μας το ξεπληρώσετε!

Το λοιπόν. Κρεβατοκάμαρα -πίσω -α άδειασε, στοκαρίστηκε, τρίφτηκε, βάφτηκε. Έπιπλα μετακινήθηκαν (έσπασε ένα, το φτιάξαμε κακήν κακώς). Κρεβατοκάμαρα -μπροστά -α γέμισε με τα πράγματα της κρεβατοκάμαρας -πίσω -α. Σήμερις θα αδειάσει, πράγματα θα επιστραφούν στη θέση τους και θα στοκαριστεί, τριφτεί, βαφτεί και αυτή. Περιμένουμε να σπάσουμε δύο έπιπλα αυτή τη φορά.

Από το πολύ το βάψιμο (δύο χέρια γιατί οι μαλάκες οι προηγούμενοι μου φαίνεται πήγαν και βάψανε με ότι πιο έντονο διέθετε το κατάστημα) με πονάνε σημεία που δεν ήξερα ότι είχα.

Παλληκάρια της οικοδομής και της εργατιάς από αύριο θα έχω και άλλα νέα.

1 comment to Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>