Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Μαριέττα ο Δήμαρχος Τζουλάκης οπτικά σε καταρρακώνει


Με τη Μαριέττα έχουμε ξανασχοληθεί. Τότε που ήταν μικρή και δεν ήξερε ήρθε στο blog, άφησε ένα σχόλιο και την έκανα την κοπέλα με τα κρεμμυδάκια.

Δεν πτοήθηκε όμως η Μαριέττα. Ξανάρθε, απάντησε (δες τα σχόλια της ανάρτησης), ρώτησε, έμαθε. Και επέμεινε.

Γενικώς επέδειξε απίστευτη γεναιότητα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πλησίασε και τη θεία Σοφία και γίνανε και φιληνάδες. Κάτι Χριστούγεννα μάλιστα το ταίσαμε και γαλοπούλα το κορίτσι καθώς όταν το βλέπεις έτσι μεγαλομάτικο αλλά αδυνατούτσικο σε πιάνει το κατοχικό σύνδρομο και θες να βοηθήσεις να βάλει κανα κιλό.

Να μη στα πολυλογώ η Μαριέττα βάζει υποψηφιότητα στη Νέα Σμύρνη και μου έστειλε κι ένα e-mail να με ενημερώσει. Ενημερώθηκα, είδα και το site του επικεφαλή του συνδιασμού. Επικεφαλής είναι ο νυν Δήμαρχος, Σταύρος Τζουλάκης που έχει και site.

Μαριέτττα μου ένα έχω να σου πω. Ευχή και κατάρα μανάρι μου, αν βγείτε τίποτα φωτογραφίες ΜΗ ΣΤΑΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΥΛΑΚΗ. Θα σε περιλάβει ο φωτοσοπάς του, θα σε παχύνει (αυτό καλό μπορεί να σου κάνει) και θα σε κοντύνει και θα σε χώσει κι εσένα παρέα με τον Τζουλάκη – τον οποίο θα έχει ομορφύνει δήθεν μου – δίπλα και κάποιο αξιοθέατο στη Νέα Σμύρνη. π.χ. εσύ θα είσαι με τη γόβα και θα σε βάλει μπροστά σε γιαπί. Να ξεφτιλιστείς ότι δεν ξέρεις να ντυθείς και κατάλληλα δηλαδής.

Δε με πιστεύεις; Ιδού τα αποδεικτικά.

Τζουλάκης βελτιωμένος από την επίσημη σελίδα του

Τον βλέπεις έτσι; Είναι σα να έχει το δικό του προσωπικό προβολέα που τον ακολουθεί και δημιουργεί πάνω του άλλες συνθήκες φωτός από αυτές που τον περιβάλλουν.

Εσύ που είσαι καλό κορίτσι και σ’έχω στην καρδιά μου άκου τη θεία Σοφία. Στις φωτογραφίες να στέκεσαι λίγο πιο κει για να φωτοσοπιάζουνε μόνο το Δήμαρχο κι εσένα απλά ή να σε αφήνουν μόνη σου να στέκεσαι ή να μη σε εμφανίζουν καθόλου.

Επίσης μόλις βγεις κι έχεις τα μέσα με τον Δήμαρχο θέλω να μου κάνεις κι ένα ρουσφετάκι, όχι κάτι τραγικό. Θέλω να κατεδαφίσετε μερικά οικοδομικά τετράγωνα στους δρόμους που είναι μπερδεψούρα και χάνομαι συνέχεια με το αυτοκίνητο.

Αν αυτό δε γίνεται (καταλαβαίνω ότι μπορεί, ίσως, υπάρχει μία μικρή περίπτωση να ζητάω πολλά) θα ήθελα να ξηλώσετε την άσφαλτο σε κάποια κεντρική αρτηρία και να την αντικασταστήσετε με κίτρινα τουβλάκια (όπως στο Μάγο του Οζ). Θα ήθελα όποιος ακολουθεί τα κίτρινα τουβλάκια να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από τη Νέα Σμύρνη σε χρόνο ντε τε χωρίς να χάνεται στα στενά.

Αν δεν το κάνεις αυτό τσάμπα θα πάνε τα οράματα που μου έστειλες.

Το όραμά της είναι μια Νέα Σμύρνη γεμάτη πράσινο, λιγότερα αυτοκίνητα και πολλούς ποδηλατόδρομους. Επίσης η ίδρυση περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών για τις νέες μητέρες. Θέλει επίσης να είναι δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των συμπολιτών της και του Δήμου σε οποιοδήποτε πρόβλημά τους.
(via: Μαριέττα Μπακαλοπούλου σε e-mail, δημοσιευμένο με άδεια από την ίδια)

Γίνε ΤΩΡΑ ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑ. Φτιάξε μου το δρόμο με τα κίτρινα τουβλάκια.

———————–
Full Disclosure: Όπως προείπα, θεωρώ τη Μαριέττα Μπακαλοπούλου φίλη (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα με θεωρεί εκείνη κατόπιν αυτής της ανάρτησης). Μου έστειλε πληροφορίες για την υποψηφιότητα της και γενναία δέχτηκε να γράψω σχετικά. Δεν ζήτησε να δει, ούτε έχει δει αυτή την ανάρτηση πριν τη δημοσίευση της. Σαφώς δεν πληρώθηκα, δεν πήρα κάτι σε είδος κλπ κλπ.

UPDATE: Επειδή καμιά φορά δε γίνομαι κατανοητή. Τη Μαριέττα τη συμπαθώ πολύ και πιστεύω ότι έχει πολιτική άποψη (και όχι μόνο κομματική που είναι κακό πράγμα). Πλην δεν ξέρω τα θέματα της Νέας Σμύρνης – αν τα ξέρει κανείς ας τα αφήσει στα σχόλια – εκτός από το ότι προσωπικά χάνομαι στους δρόμους της. Ταύτα.

21 comments to Μαριέττα ο Δήμαρχος Τζουλάκης οπτικά σε καταρρακώνει

 • Δεν την γνωρίζω την κοπέλα, ούτε είχα δει την παλιά ανάρτηση, αλλά με πολύ ενδιαφέρον την ξαναδιάβασα και, Σοφία, με το θάρρος της διαδικτυακής μας γνωριμίας θα σου πω ειλικρινά την γνώμη μου. Αφενός, πολύ το θαύμασα το κορίτσι και για τα δύο σχόλια που άφησε τότε. Αξιοπρεπής και όσο μπορούσε σαφής. Αφετέρου (εδώ κολλάει το “με το θάρρος”) μου δόθηκε η εντύπωση ότι της χωθήκατε λίγο παραπάνω από ό,τι έπρεπε στο ποστ και στα σχόλια για τό αμάρτημα της έλλειψης διαδικτυακής μόρφωσης.
  Εν κατακλείδι πάντως και επί της ουσίας (βίβα τρίτη δέσμη), μακάρι η Μαριέττα να μην θεωρεί την εκλογή στον δήμο ως ευκαιρία να δικτυωθεί, να βγάλει λεφτά, να βολέψει ή να λύσει το επαγγελματικό της πρόβλημα και να κολλήσει κανένα ένσημο.

  • Sofia

   Ιφιμέδεια >> Μιλάς σωστά. Ήταν εποχή που είχαν χωθεί όλοι στα ιντερνέτια και την πήρε τη μπάλα η κοπέλα. Εξ ου όμως και ήταν αξιοθαύμαστη που απάντησε με θάρρος και ευγένεια!

 • εγώ πάλι γελάω με τη σελίδα του Τζουλάκη που έκανα κλικ να δώ ποιός είναι και πάνω πάνω με μικρά γράμματα, δειλά, δειλά έχει ένα μικροσκοποκό πράσινο ήλιο και γράφει “πιθανή υποστήριξη από ΠΑΣΟΚ”! έλα βρε, μη ντρέπεσαι…. ή μήπως θεωρεί ότι μπορεί να πάρει ψήφους από τους αναποφάσιστους γιατί τον νοιώθουν?!

 • mariet

  Χαίρετε και πάλι…
  Λοιπόν θα ήθελα κατ’αρχην να πω ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου και αυτή τη φορά. Ωστόσο, να μοιραστώ κι εγώ κάποια πράγματα μαζί σας.
  α) Ο κος Τζουλάκης είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος που κερδίζει, όχι τόσο με τη φωτογένειά του (έχουμε ένα κοινό στοιχείο σε αυτό μάλλον, βγαίνουμε και οι δύο χάλια), αλλά με την ευγένειά του. Αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση επάνω του.
  β) Είχα την τύχη να δω πρόσφατα τα έργα που πρόκειται να γίνουν στη Νέα Σμύρνη (ένωση του άλσους με την πλατεία και όντως θα θυμίζει κάτι από την πόλη του Μάγου του Οζ)
  γ) Ως προς το γκρέμισμα ορισμένων οικοδομικών τετραγώνων, αν μπορούσα θα το έκανα εγώ η ίδια. Ωστόσο η Νέα Σμύρνη είναι κέντρο-απόκεντρο πλέον, συνεπώς υπάρχει η φυσική φθορά της. Αυτό πιστεύω να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε.
  δ) Πρόσφατα αγοράστηκε από το δήμο Νέας Σμύρνης ένα οικόπεδο, το οποίο θα γίνει βρεφονηπιακός σταθμός και είμαι πολύ χαρούμενη γι’αυτό.
  ε) Δεν έχω άμεση ή έμμεση σχέση με το δήμο, δεν εργάζομαι στο δήμο, ούτε στο δημόσιο, δεν έχω ανάγκη από δικτύωση, έχω μια καλή δουλειά πλέον που (ναι! τα κατάφερα!) μου κολλάνε κι ένσημα. Εργάζομαι στην Πρεσβεία της Αιγύπτου (ιδιωτικός υπάλληλος). Δείτε το βιογραφικό μου αν θέλετε.
  στ) Χρίσμα ή υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ δε δόθηκε. Και είναι τεράστια ιστορία το γιατί. Πιθανώς να μας την δώσουν τελευταία στιγμή. Θα δείξει… Πάντως ο συνδιασμός αποτελείται από πολλούς ανθρώπους που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΚΚΕ κλπ.
  ζ) Δεν ξερω γιατί πιστευουν όλοι ότι μπορώ να κάνω ρουσφέτια, αλήθεια! Δεν μπορώ απλά. Και δε θέλω. Δε ζήτησα ποτέ κατι από κανέναν και δε θα το κάνω για λογαριασμό άλλων. Είμαστε νέοι άνθρωποι και πρέπει να ξεκολλήσουμε λίγο από αυτή τη νοοτροπία.
  Και πάλι ευχαριστώ.

 • mariet

  Εκεί που γέλασα πιο πολύ ήταν το “Γίνε ΤΩΡΑ ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑ. Φτιάξε μου το δρόμο με τα κίτρινα τουβλάκια.”

 • estarian

  Είδα το πρώτο ποστάκι και ναι ρε, την πήρατε με τα μούτρα την κοπέλα, ένα λάθος είχε κάνει. Δε ντρέπεστε, καννίβαλοι :p
  Έχω να πω και εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια στη Μαριέτα που επιμένει και αγωνίζεται και δεν το παρατάει. Φαίνεται πραγματικά σωστή και όχι απο κείνους τους “πιτσιρικάδες” μεν, που ασχολούνται με τα κοινά, αλλά βρωμάνε από μακριά γιατί το κάνουν. Προσωπικά, άσχετα με το αν βγει ή όχι, της εύχομαι ένα: Να καταφέρει να μην αναλωθεί από τους ρημάδηδες τους κομματικούς μηχανισμούς και να μην “μασήσει” από τη σαπίλα και χαζομάρα που κυκλοφορεί σε όλα τα επίπεδα της εκπροσώπησής μας.
  Και επιτέλους, ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο ή με συνδικάτα. Εντάξει, η ΠΑΣΠ και οι άλλες παρατάξεις δε μετράνε, αυτά τα κάναμε στα φοιτητικά μας χρόνια για μπούγιο. (ναι ήμουν και εγώ μέλος μιας φοιτητικής παράταξης, τι να κάνω αγαπούσα :p)
  Θα παραληρήσω λίγο σε comment σεντόνι αλλά δε μπορώ να μην το πω :
  Κάποτε ψηνόμουν και εγώ να ασχοληθώ με το δήμο μου.Με έτρωγε. Μέχρι που άκουσα ένα δημοτικό συμβούλιο στο ραδιόφωνο. Εκεί, ένας άνθρωπος που είχε μετά βίας αποφοιτήσει από το δημοτικό, έριχνε τεχνοοικονομική κατσάδα σε άνθρωπο με ph.d στα οικονομικά από το Harvard. Ε εκεί είπα όχι, θα παίξω ξύλο.

 • estarian

  Α να πω και ένα άλλο για τη χαζομάρα και την εκμετάλλευση που κυκλοφορεί (είδα τη Μαριέττα που είπε για τα ρουσφέτια..) Οπότε Μαριέττα, αν το διαβάζεις αυτό , δες σκηνικό :
  Με τα κοινά ασχολείται συγγενικό μου πρόσωπο, είναι δημοτικός σύμβουλος εδώ και μία τετραετία. Την πρώτη φορά λοιπόν που άρχισε να ασχολείται, του είπαν οι “παλιοί” : Άκου να δεις, μικρός δήμος είμαστε, είσαι μεν γνωστός αλλά πρέπει να γνωρίσεις και άλλους. Οπότε ξεκίνα μέσω γνωστών γνωστού κλπ, να πηγαίνεις καμιά επίσκεψη σε σπίτια να λες 5 πράγματα. Ωραία; ωραία. Πάει που λέτε ο άνθρωπος σε ένα σπίτι φίλου-φίλου κάποια στιγμή, μιλάνε ωραία και καλά, χαίρεται και ο υποψήφιος που τον ακούνε δυό άτομα, πάει να φύγει στο τέλος και σκάει η οικοδέσποινα, του δίνει ένα χαρτί. Ακολουθεί ο εξής διάλογος :
  -Τι είναι αυτό το χαρτί;
  -Το βιογραφικό του παιδιού.
  -Τι να το κάνω το βιογραφικό του παιδιού;
  -Ξέρω γω, να του βρεις δουλειά.
  -Εγώ; Από που και ως που να του βρω δουλειά;
  -Ε στο δήμο, άμα βγεις.
  -Εγώ;Τι λες;
  -Α δεν ξέρω, η Χ από τους άλλους όταν ήρθε,το πήρε το βιογραφικό του παιδιού και είπε θα το βάλει στο δήμο.

  εεε; καλή φάση; Η πλάκα είναι ότι ο συνδυασμός της “άλλης” βγήκε φυσικά, επειδή είχαν πάρει πολλάααααααα βιογραφικά, αλλά φυσικά δεν πήραν και πολλοί δουλειές, οπότε σε αυτές τις εκλογές τώρα ή θα ξαναβγούν για να διορίσουν αυτούς που δεν πρόλαβαν ή θα πάρουν ακέραιο αριθμό μεταξύ του 2 και του 4.. θα δούμε.

 • έτσι είναι όπως τα λέει ο/η estarian. Έχω κι εγώ πάρα πολλά τέτοια βιώματα στο περιβάλλον μου. Δυστυχώς. Αυτά σιχάθηκα 2 χρόνια τώρα. Γιατί τους εκβιασμούς που τραβάνε όλοι οι συμβασιούχοι σε κάθε εκλογές?! Είσαι στο δήμο και περιμένεις ανανέωση σύμβασης? πρέπει να βοηθήσεις στον αγώνα του τάδε και μετά βλέπουμε. αηδία.

 • mariet

  αγαπητε estarian,
  τα αντιμετωπιζω όλα αυτά. Καθημερινά κιόλας. Εγώ σου λέω να ασχοληθείς. Εμείς θα αλλάξουμε το μέλλον μας. Αν το’χεις μεράκι κάν΄το. Ο κόσμος κουράστηκε. Σοφια, γίνομαι ΔΙΑΥΛΟΣ. ΤΩΡΑ!

 • estarian

  Μαριέττα δυστυχώς δεν έχω την υπομονή και το χρόνο. Επίσης η λέξη “διπλωματία” μου είναι άγνωστη και η πιθανότερή μου απάντηση σε τύπο όπως αυτός παραπάνω, θα ήταν “σκάσε, δεν ξέρεις” :p . Κάνω το διδακτορικό μου τώρα και το τελευταίο που χρειάζομαι είναι μικροεπαναστάτες συνδικαλιστές με νοοτροπία 1982 να με χλευάζουν επειδή έχω πτυχίο. Και δυστυχώς ξέρω και κάτι υποψήφιους στην ηλικία μου και κάτω που, άστα να παν (είμαι 33). Δεν τους παλεύω ρε γαμώτο, δε γίνεται..

 • mariet

  Καλα… έλα να δεις τι γινεται και στη Νεα Σμύρνη… Κάποιοι νέοι, οι οποίοι είναι χειρότεροι και απ’τους μεγαλύτερους μας σε νοοτροπία και μεθόδους. Και λέω ωραία ναι, να παλέψουμε να εκλεγούμε αλλά αυτό είναι το ζήτημα? Η ουσία δεν είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί μετά για τέσσερα χρόνια ώστε να κάνουμε κάποια πράγματα στο δήμο μας? Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Όσο για τη διπλωματία που ανέφερες, σε πληροφορώ ότι είναι πολύ λάθος τακτική στους διπλωματικους χώρους το να είσαι ανειλικρινής, το να μιλάς χωρίς να γνωρίζεις κάτι σε βάθος, το να αναφέρεσαι ή ακόμη και να συνδιαλέγεσαι με άτομα κατώτερου ή ανώτερου βεληνεκούς. Αυτά μαθαίνουμε στις Πρεσβείες. Και το κυριότερο? Αμεσότητα και σεβασμός. Συνεπώς ας μη μπερδεύουμε τους καημένους τους διπλωμάτες, γιατί καμία σχέση με τους πολιτικάντες δεν έχουν.

 • Θα μου επιτρέψεις (ελπίζω…) μια διόρθωση (το πάλεψα, αλλά δεν αντέχω να μην την κάνω): Κάπου στο κείμενο γράφεις “του επικεφελή”. Αυτό δεν είναι σωστό. Η φράση είναι “επί (της) κεφαλής” και δεν κλίνεται γιατί δεν είναι μία λέξη αλλά φράση. ‘Αρα “ο επί κεφαλής”, “του επί κεφαλής” κ.ο.κ. Δηλ. μένει απαράλλαχτη σε όλες της πτώσεις του υποκειμένου που συνοδεύει. Χαίρε!

 • Σοφία, θα μου επιτρέψεις να απευθυνθώ στη Μαριέττα μέσω του blog σου, αφού βλέπω ότι το διαβάζει:

  Είμαι αυτός που προ 4ετίας σε είχα δει μαζί με την Ν. Κατσέλη στο δρόμο (δες το αντίστοιχο post στο digital era). Δεν είχα δει ότι μού απάντησες.
  Είπα ότι μένω Ν. Σμύρνη, όχι ότι ψηφίζω εκεί. Πάντως, διάβασα τον απολογισμό του Δήμου και έχω δει ότι έχουν γίνει πολλά ωραία πράγματα.
  Ελπίζω να βγήκες Δημοτική Σύμβουλος και να έχεις όρεξη για δουλειά.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>