Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Social Media και ΠΛΑΙΣΙΟ. Το τρελό unlike.

Μέσα στην ασφυξία μου με πήρε η Χριστίνα να μιλήσουμε και εκεί που τα λέγαμε μου ανέφερε και το faux pas του ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Αν ήσουν την 5η του Μάη fan στη σελίδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ στο Facebook θα έβλεπες αυτή την ανάρτηση.

Ανεβάσαν τα παιδιά link προς το site της Ζούγκλας (θου Κύριε) που έλεγε για τους θανάτους. Γιατί πού θα πας για την ενημέρωση σου; Μα φυσικά στο ΠΛΑΙΣΙΟ.

Αναρωτιέμαι, αυτός ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τη σελίδα δε σκέφτηκε και λίγο; Μήπως την έμπλεξε για την προσωπική του; Μήπως δεν ξέρει ότι το brand είναι brand και καλό είναι να μη μπλέκεις τα μπούτια σου όταν μιλάς εκ μέρους του; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΡΕ να μας λέει για τους θανάτους; Τόσο άσχετοι από επικοινωνία; Και καλά αυτό. Τόσο άσχετοι κι από ανθρωπιά;

Σα να μην έφτανε η πλήρης ασχετοσύνη του ΠΛΑΙΣΙΟΥ λοιπόν – και όχι δε με νοιάζει αν ήταν υπάλληλος. Όποιος μιλάει ως ΠΛΑΙΣΙΟ είναι το ΠΛΑΙΣΙΟ – δεν υπολόγισε ότι μία τέτοια ανάρτηση μόνο συζητήσεις και μάλιστα σε τόνους παθιασμένους θα μπορούσε να προκαλέσει. Χρήστες αρχίσαν να συζητάνε τους θανάτους, να μιλάνε πολιτικά, να αναλύουν την κατάσταση.

Τί κάνει λοιπόν το ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ;

Θα μας την πει κι από πάνω. Δεν είναι δουλειά τους λέει να κάνουν πολιτικό moderation. Γιατί ρε φίλε είναι δουλειά σου να ανεβάζεις αναρτήσεις από τη Ζούγκλα (θου Κύριε) στην εταιρική σου σελίδα; Και μετά φταίνε οι σχολιαστές;

Δε φτάνει που είστε άσχετοι.

Δε φτάνει που πάτε να μαζέψετε επισκέψεις με ένα τόσο μακάβριο θέμα.

ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΡΑ!

Νταξ.

Μία μόνο λύση υπάρχει για μένα.

34 comments to Social Media και ΠΛΑΙΣΙΟ. Το τρελό unlike.

  • Με όλο το σεβασμό, κρίνω ως μάλλον υπερβολική την αντίδρασή σου.

    Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το χώρο, λιγότερο ή περισσότερο, γνωρίζουμε πως οι καημένοι οι in-house “social-media-δες” (αν το ΠΛΑΙΣΙΟ λειτουργεί με in-house) αξιολογούνται με metrics, σύμφωνα με guidelines που έρχονται από “ψηλά”. Λένε στον καημένο τον υπάλληλο, (που τις περισσότερες φορές είναι κάποιος άσχετος με το marketing ή το web, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα) θέλουμε τόσα posts την ημέρα, τόσα interactions, τόσα views και αυτός απλά πρέπει να το κάνει για να μη χάσει τη δουλειά του. Επειδή το ΠΛΑΙΣΙΟ τυχαίνει να το ακολουθώ, γενικά έχει ένα πιο “ολοκληρωμένο” προφίλ στο facebook, κάνει posts με τραγούδια για καλημέρα και άλλα τέτοια, γεγονός που το κάνει αρκετά πιο social media friendly και ανθρώπινο από αυτό το στεγνό μάζεμα ανακοινώσεων που τόσο πολύ κατηγορούμε όλοι. Αυτό δε ζητάμε; Να καταλάβουν οι εταιρίες τα social media; Γιατί μετά να τις κατηγορούμε για αυτό;
    Προσωπικά προτιμώ το post από το zougla (ασχέτως του αν το διαβάζω ή όχι), από το να δω ένα post του στυλ “Έλα σήμερα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για να πάρεις 10 ευρώ φτηνότερα το καταπληκτικό GOD OF WAR”, μία τέτοια μέρα.

    Όσον αφορά το modderation, πάλι λογικό μου φαίνεται το να μην επιτρέψουν στον κόσμο να σφαχτεί μέσα στο εταιρικό page, για αυτό και υποθέτω ανέβηκε το post χωρίς σχόλια από πάνω.

    Είμαι ανοιχτός σε κάθε σχόλιο, το κάνω με απόλυτα θετική διάθεση, γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

    Φιλικά,
    Γιώργος Γκριτζάλας

  • Μ'αρέσει η τελευταία σου παράγραφος Γιώργο – διακρίνω ένα φόβο μήπως πετάξω φωτιές και λυσσάξω :-) Τελικά είμαι πιο εκφοβιστική από ότι νομίζω στο γραπτό.

    Κι εγώ ασχολούμαι με το χώρο – και δεν εννοώ τα social media αλλά το policy και την επικοινωνία γενικότερα. Brand comms 101 νομίζω κι εσύ θα το παραδεχτείς, δεν μπλέκουμε με την πολιτική και τα ευαίσθητα θέματα όταν δεν έχουμε καμία δουλειά εκεί.

    Μιλάς για καημένους in-house social-media-δες. Μα κι εγώ αυτούς ακριβώς σκέφτομαι. Αν δεν τονιστούν οι λάθος στρατηγικές που τους δίνουν “οι από πάνω”, η δουλειά των “από κάτω” θα είναι πάντα και λάθος και δύσκολη και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια θα υποτιμήσουν μόνοι τους τη δουλειά τους και θα βγουν άχρηστοι πολύ γρήγορα. Στο χέρι των επαγγελματιών του χώρου είναι να πατήσουν πόδι και να εκπαιδεύσουν όχι μόνο το κοινό τους αλλά κυρίως τους “από πάνω” τους.

    Το να ασχολείται μια εταιρία με τα Social Media δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και δεν μπορεί όλα να θυσιάζονται στο βωμό των clicks. Η κάθε εταιρία καλό είναι να βρει το δικό της στυλ και το δικό της προφίλ – όχι όμως εφαρμόζοντας κανόνες που αρμόζουν σε άλλα μέσα προβολής. π.χ. πόσα τεύχη πουλάει ένα περιοδικό. Σε αυτό ακριβώς πρέπει να εκπαιδεύσουν οι επαγγελματίες του χώρου τις εταιρίες. Αυτό ακριβώς απαιτώ κι εγώ ως καταναλωτής και επαγγελματίας.

    Αναφέρεις ότι ανεβάζουν τραγούδια. Αναρωτιέμαι τί εννοείς; Από το YouTube; Δηλαδή έχουμε και copyright violation από πάνω;

    Δεν μου κάνει μία επιχείρηση που σε μία μέρα με ένα τραγικό γεγονός δεν είχε τη σύνεση να δει ότι καλύτερα να μην ανεβάσει καμία απολύτως ανάρτηση.

    Τέλος. Καλώς ή κακώς ανέβηκε η ανάρτηση. Από εκεί και πέρα το πήρες το ρίσκο και δέχεσαι τα κακά μαζί με τα καλά. Πήρες την επισκεψιμότητα (ας πούμε καλό) θα δεχτείς και τη σφαγή (ας πούμε κακό). Θυμάσαι την ιστορία με τη Nestle; Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω το Πλαίσιο πιο διαλλακτικά από ότι αντιμετώπισα τη Nestle.

    Αν νομίζεις ότι κάπου μπορείς να με συμπληρώσεις ή διορθώσεις θα χαρώ να σε ακούσω.

  • +1 στην απάντηση του Γιώργου

    Και πίσω από αυτήν την κίνιση (όσο και αν ακούγεται περίεργο) κρύβεται και μια business αξία στην για την ίδια την επιχείρηση (plaisio).

    Είναι περα για πέρα σωστό να πηγαίνεις πέρα από αυτό που είσαι ως επιχείρηση σε αυτές τις κοινότητες με το να γίνεσαι ενημερωτικός,ψυχαγωγικός ,ουσιαστικός ανάλογα με την περίσταση

    Σε αυτήν την λογική ,πρώτα αγκαλιάζεις την κοινότητα με κάτι που την ενδιαφέρει και στην συνέχεια λανσάρεις και το δικό σου προϊόν

  • Να το δεχτώ Στέλιο. Μόνο που “αγκαλιάζω” την κοινότητα δε σημαίνει την αγκαλιάζω μόνο όταν είναι καλά παιδάκια.

    Τα social media έχουν ρίσκο. Όποιος αντέχει τα πάει καλά. Όποιος δεν αντέχει…

  • insideabox

    Γιώργο δεν είναι καθόλου υπερβολική η αντίδραση της Σοφίας, και εξηγούμε :

    Ένα brand έχει κάποιους κανόνες διαχείρισης της εικόνας του, offline αλλά και online, στα social media αυτοί οι κανόνες πρέπει να διέπονται από την φιλικότητα και την ευπρέπεια που πρέπει να έχει το brand στις απευθείας αλληλεπιδράσεις που έχει με τους πελάτες του (ή τους εν δυνάμη πελάτες) – πχ φαντάσου πόσο άχαρο θα σου φανεί αν ένας πωλητής σου μιλήσει με την μια στο ενικό (χωρίς το brand να έχει επικοινωνήσει, ότι εμείς στα μαγαζιά μας μιλάμε χαλαρά και ανθρώπινα…) άρα είναι εκτός της επικοινωνίας του brand guidline.

    Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση με το facebook, ο διαχειριστής που στην περίπτωση ενός τόσο μεγάλου καναλιού πρέπει να είναι επαγγελματίας και brand ambassador, λειτουργεί με πολύ φιλικό τρόπο καθημερινά, και καλά κάνει, αλλά παρασύρεται από την στιγμή και ποστάρει κάτι τελείως εκτός από τα πλαίσια του πλαίσιο… τότε αρχίζει και δημιουργείτε το conflict – κάποιοι θα το δουν και θα πουν, ότι καλά έκανε, κάποιοι θα πουν ότι το πλαίσιο τα παίρνει από τον μάκη, κάποιοι αριστεροί θα το πουν προβοκάτσια της πλουτοκρατίας… γιαυτόν ακριβώς τον λόγο, σε τέτοιες στιγμές πρέπει η να σιωπάς ή να εκδηλώνεις την θέση σου με τον ποιο σωστό, σεμνό και κόσμιο τρόπο.
    Κανείς δεν θα κατηγορούσε το πλαίσιο αν μέσα στο stream του είχε ένα συλλυπητήριο update, αλλά όχι ποστάρωντας ένα link επικαιρότητας έτσι ανερυθρίαστα.

    αυτή είναι η άποψη μου.
    Αυτά είναι δείγματα μιας αγοράς που ωριμάζει, δυστυχώς για εμάς τους επαγγελματίες σε μια Ελλάδα που παρακμάζει…

  • @GritZ Γιώργο, ειδικά τα in-house περνάνε συχνά πολλές εγκρίσεις για το όποιο περιεχόμενο. Η ανάρτηση για την Ζούγκλα δεν στέκει στρατηγικά. Τα metrics δεν είναι απλή υπόθεση.
    Υπάρχουν εργαλεία για monitoring για να δεις αξιολογήσεις την διαδικτυακή εικόνα ενός brand.

    Δεν κάνουμε το brand κίτρινο τύπο αλλά αναρτούμε σύμφωνα με το τι εκπροσωπεί. Οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου δεν έχουν θέση σε fb fanpage εμπορικού καταστήματος. Επικοινωνιακά τουλάχιστον. Αν δεν θες αντιδράσεις σε τέτοια post, μην τα ποστάρεις απλά.

    Προσέχουμε είτε in-house είτε σαν εταιρία επικοινωνίας είτε σαν εξωτερικοί συνεργάτες. Συμφωνώ με την Σοφιά ότι είναι στους επαγγελματίες του χώρου να “διευκολύνουν” την κατανόηση των εργαλείων και την χρήση τους.

    Λάθη γίνονται, ανθρώπινα είναι. Υπάρχει και στα social media επικοινωνιακή στρατηγική. Αν δεν υπάρχει τότε θα έχουμε διάφορα θεματάκια αντίστοιχα και είναι κρίμα.

  • Είναι βαρύ να πει κανείς ότι η αναφορά στα σημερινά επεισόδια είναι λάθος κίνιση (λογική μαύρο-άσπρο). Σίγουρα,αυτό που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν μια εναλλακτική παρουσίαση της κατάστασης μέσα από τα μάτια του ιδιου του καταστήματος

    Τέλος,το παραπάνω το επιβεβαιώνει και η διάδραση με το κοινό (μόλις 10 likes σε ένα τόσο σοβαρό Post)

    Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι σε σελίδα με 5000 fans (25 000 λιγότερους δηλαδή από το πλαίσιο) μια ανακοίνωση από την ίδια την σελίδα σχετικά με το ατυχές περιστατικό,απέσπασε 70 likes

    Aυτά για τα media metrics

  • Δεν είναι ότι σε φοβάμαι, είναι πως μέσω πληκτρολογίου δεν ξεχωρίζει το καλοπροαίρετο σχόλιο και είναι εύκολο να γίνει παρεξήγηση!
    Θα ξεκινήσω ανάποδα την απάντηση: Καταρχήν δε νομίζω πως είναι συγκρίσιμο το γεγονός της Nestle με αυτό, αλλά ούτε και με τη Sprider που είχε συνδεθεί πριν λίγες βδομάδες.
    Όσον αφορά τα metrics, καλώς ή κακώς, είναι ό, τι πιο πραγματικό μπορείς να παρουσιάσεις και είναι το μόνο που καταλαβαίνουν οι πάντες, από το λογιστή μέχρι το γενικό διευθυντή… Το αν υπάρχει το περιθώριο να γράψει ή όχι, δεν το γνωρίζω, όμως μέχρι να “ωριμάσει” η αγορά, καλώς ή κακώς πρέπει να αναφέρονται όλα σε “παραδοσιακούς όρους”… Μέχρι να γίνει και το web παραδοσιακό μέσο και στην Ελλάδα τουλάχιστον.
    Τώρα για τα τραγούδια, ναι, από το YouTube, αλλά το θέμα των copyrights είναι εντελώς άλλη κουβέντα!
    Γενικότερα, αν δεις το στυλ γραφής στο page, θα καταλάβεις τι εννοώ.
    Το χειρότερο από όλα, είναι πως σαν πελάτης πραγματικά απεχθάνομαι το ΠΛΑΙΣΙΟ και έχει τύχει σε μένα να το υπερασπίζομαι! :p

  • Στέλιο, το community του Πλαισίου δεν επισκέπτεται την σελίδα για τα να μάθει για τα επεισόδια. Μπορείς να αναφερθείς σε αυτά και διακριτικά και όπως αρμόζει στην περίσταση.

    Δεν μπορείς να περιμένεις διάδραση σε περιεχόμενο “μη σχετικό” με την παρουσία του brand.

    Αυτά τα metrics είναι ποσοτικά και καλά κάνεις και τα αναφέρεις αλλά η διάδραση θέλει και ποιοτικά metrics. Φέρε μου τα ποιοτικά που λένε ότι το community θέλει να έχει τέτοιες αναρτήσεις από το Πλαίσιο και θα το μελετήσω. Για να δούμε αν υπάρχει και στρατηγική σε αυτή την ανάρτηση τελικά.

  • >> Το χειρότερο από όλα, είναι πως σαν πελάτης πραγματικά απεχθάνομαι το ΠΛΑΙΣΙΟ και έχει τύχει σε μένα να το υπερασπίζομαι!

    Κοίτα να δεις, εγώ ως πελάτης είμαι ευχαριστημένη από το ΠΛΑΙΣΙΟ κι έχει τύχει σε μένα να κάνω την κριτική :-)

    Τη σύγκριση τη σημειώνω σε επίπεδο κακής συμπεριφοράς administrator.

    Τα metrics είναι καλά βρε Γιώργο μου αλλά παντού – ακόμα και η IPSOS MORI πλέον βασίζεται και στα qualitative metrics (καλά που μου το θύμησες, ήθελα να κάνω και σχετική ανάρτηση).

    Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι τη λογική “καλά ας τα κάνουμε όπως τα συνηθίσανε τώρα και μετά τους τακτοποιούμε”. Κι όταν έρχεται το μετά όλοι έχουν μάθει τα λάθος πράγματα και μετά οι επαγγελματίες παραπονιούνται ότι δεν τους καταλαβαίνουν. Όπως τους μάθεις είναι.

  • Δημήτρη, το ότι έγινε μέσω zougla.gr το post, είναι για μένα απολύτως λογικό, μιας και όλοι οι online εκείνη την ώρα, λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ, μαθαίναμε τα νέα από troktiko, zougla και BBC! :)
    Το ότι έβαλε link σε ένα δημοσιογραφικό site χωρίς να σχολιάσει, μου φαίνεται αρκετά πιο επαγγελματικό, από το να σχολιάσει το ίδιο το ΠΛΑΙΣΙΟ το γεγονός, παρότι στο καθημερινό stream, το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει κάνει σχολιασμό της επικαιρότητας. (Μάλιστα θυμάμαι συγκεκριμένο update που μιλούσε πχ για διαφήμιση γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι ίδιο το μέγεθος, απλά το λέω για να προσεγγίσουμε τον τρόπο γραφής).

  • Δεν σημαίνει ότι το community είναι κλειστό ως προς άλλα ενδιαφέροντα νέα,τα οποία μπορεί να βρει στην σελίδα του plaisio.
    Θα αναφέρω για μια ακομη φορα οτι σελιδα που επισκεφτηκα σημερα με 5000 μελη ,ειχε 70 likes στην αναρτηση που εκανε διακοπτωντας την φυσιολογικη καθημερινη της ροη

    Σε διαβεβαιωνω οτι τα συγκεκριμενα 5000 μέλη,δεν μπαίνουν για τίποτε άλλο ,πέρα από το νέο της ημέρας

    Τέλος όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία που ζητάς,τότε αυτά κατά την άποψή μου θα τα βρείς στον αντίκτυπο που είχε το ποστ τόσο στα likes όσο και στα comments

  • Επεμβαίνω αλλά για μένα τα πράγματα είναι απλά.

    Τί σημαίνει ΠΛΑΙΣΙΟ; Τεχνολογία, τεχνογνωσία, υπολογιστές, δίκτυα, παιχνίδια, ειδικοί στο χώρο της τεχνολογίας.

    Μήπως το ΠΛΑΙΣΙΟ σημαίνει πολιτική; Μήπως ειδήσεις; Μήπως εφημερίδα.

    Το να ανεβάζουν αναρτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ταυτότητα τους εμένα το μόνο που μου λέει είναι ότι δεν έχουν στρατηγική όσον αφορά τις επικοινωνίες τους.

    Άλλο φιλικός και χαλαρός (σε θέματα τεχνολογίας) κι άλλο χύμα (κι εκεί που δε με σπέρνουν).

    Άλλο φιλικός και χαλαρός (όσο είστε καλά παιδάκια και λέτε καλά λογάκια στην εταιρική μας σελίδα) κι άλλο moderator (όταν η ανάρτηση μας προκαλεί πάθη).

    Δεν έπρεπε λοιπόν να υπάρχει κάποιο πλάνο; Κάποιος συσχετισμός content με την εταιρική τους ταυτότητα;

  • Και ένα γενικότερο σχόλιο.

    Τους θέλετε φιλικούς; ανοιχτούς; ειλικρινείς;

    Τότε η μόνη αποδεκτή ανάρτηση σήμερα θα ήταν συμβουλές για τους πελάτες τους ποια καταστήματα να αποφύγουν για να μην κινδυνέψουν και πού να επικοινωνήσουν αν χρειάζονται βοήθεια. Κι αυτά πριν την ανακοίνωση των θανάτων.

    Τότε να τους έλεγα μπράβο. Γιατί έτσι θα μου δείχναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ότι νοιάζονται για την κοινότητα.

  • Θα τους ήθελα φιλικούς και ελικρινείς ναι. Βαριέμαι τις σελίδες που είναι όλο προσφορές και εταιρικά νέα και what an awesome world we living κτλ ( hah, φαντάσου, έχω και γω μια τέτοια :P ).

    Τα ηλεκτρονικά stuff μπορεί να τα πει και αύριο. Ας πει κάτι σήμερα με το οποίο παίζει να χαλαστούν και μερικοί. It's οκ να χαλιούνται μαζί σου. Να θυμάσαι πως όσοι χαλαστούν, αν χρειαστούν σκληρό δίσκο και τον βρουν 10 ευρώ φτηνότερα στο Πλαίσιο, ούτε που θα θυμούνται γιατί χαλάστηκαν. Το μόνο που θα θυμούνται είναι τα 10 ευρώ που γλύτωσαν με το αποτέλεσμα του skroutz.gr.

    Συμφωνώ μαζί σου στο ότι αφού το ανοίγεις το θέμα βρε αδερφέ, διαχειρίσου το, μην παριστάνεις το μαλάκα. Οκ with that.

    Αλλά πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να εφαρμοστεί κι εδώ το έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους φραπέδες π.χ.

  • το απαράδεκτο είναι ότι δεν το έχουν σβήσει ακόμα και συνεχίζει να παραμένει εκεί!
    αφού ήθελε ενημέρωση θα μπορούσε να βάλει λινκ προς το ΑΠΕ και όχι προς ένα ιδιωτικό Portal!

  • Sorry guys αλλά θα συμφωνήσω με τα κορίτσια (αγόρια – κορίτσια το κάναμε εδώ μέσα, ούτε στο δημοτικό τέτοιο χάσμα).

    Δεν είμαι expert αλλά μου φαίνεται χαζό να ασχολείται το ΠΛΑΙΣΙΟ με ένα θέμα το οποίο στο κάτω κάτω της γραφής δεν αφήνει να σχολιαστεί κανονικά και να μας τη λέει κι από πάνω.

    Λίγο μπάτε σκύλοι αλέστε φαίνεται – και όπως και να 'χει, πολύ αντιεπαγγελματικό. Τί είναι το ΠΛΑΙΣΙΟ, τρωκτικό; (φτου κακά)

  • crucilla

    Συμφωνώ 100% με τη θεία Σοφία. Ως in house διαχειρίστρια μιας τέτοιας σελίδας, ΠΡΟΤΕΙΝΑ να μην ανεβεί τίποτα χτες. Τι να πω; Γιατί να συνδέσω ένα προϊόν με μια τέτοια μέρα; Και επίσης, μου φαίνεται αδιανόητο να πατήσεις στην οργή και στη θλίψη για να δημιουργήσεις την ευκαιρια για buzz, ποσοτικό ή ποιοτικό. Το Πλαίσιο τα έχει in house ολα για μείωση κόστους, και το word of mouth λέει πως είναι εργασιακός “παράδεισος”.
    Για ποια κοινότητα μιλάμε; Η κοινότητα σχηματίζεται πάντα γύρω από έναν κοινό άξονα. Χαλαρά, ας μιλήσουμε π.χ. για τους bloggers ή τους οπαδούς του Ηρακλή. Αυτές οι δύο κοινότητες έχουν κοινό είτε το blog είτε τον Ηρακλή. Κατά τα άλλα μπορεί να διαφωνούν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ: μουσική, πολιτικές απόψεις, ντύσιμο, ηθικές αξίες.
    Όταν λοιπόν μιλάς στην “κοινότητα” πλασάρεσαι ως καποιος που τον εμπιστεύεται πολύς κόσμος για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Πετάς μετά ότι είναι πηγή το Ζούγκλα και καθάρισες; Εσύ το αναμετέδωσες εκμεταλλευόμενος ένα βήμα που έχεις φτιάξει για άλλο λόγο!

    Για μένα είναι αμετροέπεια και ανηθικότητα το σχετικό ποστ. Μπορεί να χρησιμοποιώ σκληρές λέξεις, αλλά θύμωσα πολύ και με το “μάθημα συμπεριφοράς”. Μπαίνεις στο βούρκο ρε φίλε και θυμώνεις που σου πετάξαν λάσπες. Ε άη παράτα μας με τα double standards σου κι εσύ και όλοι όσοι τα εφαρμόζουν γύρω μας ( από Μανωλίδου μέχρι ΓΑΠ).

  • Συμφωνώ κι εγώ 100% με τη θειά μου την Σοφία.

    Δε μπορεί να αναπαράγει ειδήσεις που δεν έχουν σχέση με αυτό που ασχολείσαι, πόσο μάλλον να κάνει και moderation (!) σε μια πολιτική/κοινωνική συζήτηση. Και που θα πάρει βάρος το moderation; Αριστερά; Δεξιά; ή Κέντρο; Είναι Αριστερό ή Δεξιό τελικά το “Πλαίσιο”; Και τι σχέση έχει με τον Μάκη; Μας έχει συνηθίσει στην επικαιρότητα; Χρηματιστηριακά νέα πότε θα βάλει; Μήπως καπηλεύτηκε τους νεκρούς για μια χούφτα likes;

    Το ίδιο βλέπω να γίνεται και σε εταιρικά accounts στο twitter. Δε μπορείς να το κάνεις αυτό από ένα εταιρικό λογαριασμό που είναι καθρέπτης της επιχείρισης. Αν θες να κάνεις κοινωνικό/πολιτικό σχολιασμό φτιάχνεις έναν δικό σου λογαριασμό/σελίδα και γράφεις ότι σου κατέβει.

  • styr

    Διάβασα πολλούς να λένε για επικοινωνιακά λάθη του Πλαισίου, για savoir vivre επιχειρηματικού προφίλ, και διάφορες άλλες απόψεις που αναθεματίζουν το περιστατικό. Φαντάζομαι οτι οι περισσότεροι από αυτούς που έγραψαν έχουν συγκεκριμένους ρόλους στο μάρκετινγκ διαφόρων εταιρειών, κρίνοντας από τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους.

    Και μαγκιά τους! Όμως…

    Άκουσα την κριτική του περιστατικού, σε όρους μάρκετινκ.

    Οχι σε όρους ανθρώπινους.

    Και αμέσως μου έφερε στο μυαλό εικόνες απο χτες με τηλεπαρουσιαστές να μιλάνε για τους 4 θανάτους χασκογελώντας σαν να είναι απλά μια στατιστική.

    Άκουσα ανθρώπους να μιλούν για το “αίσχος” του Πλαισίου να κάνει μια τέτοια ανάρτηση. Την ώρα που οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να γράψουν για το “αίσχος” του κράτους, που κάνει μέχρι και τον υπάλληλο του πλαισίου να θέλει να αναρτήσει την είδηση αυτή.

    Έναν υπάλληλο που προφανώς θα υποστεί μαζί με όλους μας τις περικοπές στους μισθούς – μην το ξεχνάμε αυτό.

    Στοχοποιείται η ευαισθησία – ενώ θα έπρεπε να στοχοποιηθεί η αναισθησία.

    Ανέβασε λοιπόν την είδηση το πλαίσιο. Και έτυχε να ανέβει η είδηση από το Ζούγκλα.

    Ε και λοιπόν;

    Μην μου απαντήσετε σας παρακαλώ περι σωστού εταιρικού προφίλ.

    Νομίζω οτι αυτές οι μέρες έχουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν. Σήμερα το βράδυ στην βουλή ψηφίζεται η εθνική τραγωδία. Σήμερα το βράδυ το υποθηκευμένο μέλλον εμάς των νέων ξεπουλιέται σε τιμλη ευκαιρίας.

    Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με εποικινωνιακές τεχνικες.

    Ευχαριστώ.

  • >>Άκουσα την κριτική του περιστατικού, σε όρους μάρκετινκ. Οχι σε όρους ανθρώπινους.

    Κάποιο λάθος κάνεις.

    Ξαναδιάβασε το – και ξαναδιάβασε και τα σχόλια:

    “Και καλά αυτό. Τόσο άσχετοι κι από ανθρωπιά;”

    “Μήπως καπηλεύτηκε τους νεκρούς για μια χούφτα likes; “

    “Είναι προφανές πως εδώ μιλάμε για μια εκμετάλλευση της είδησης για τα metrics.”

    “δεν μπορεί όλα να θυσιάζονται στο βωμό των clicks”

  • styr

    Αφού λοιπόν όλοι είμαστε ευαισθητοποιημένοι για το θέμα , ποιος ο λόγος της όλης διαμάχης;

    Για όνομα, υπάρχουνη πραγματικά σημαντικότερα πράγματα! Εγώ συγκεκριμένα, μόλις τελειώσω την δουλειά θα πάω βουλή για καθιστική διαμαρτυρία. Αν κάποιος δεν είναι υπέρ αυτής της έκφρασης, και είανι πιο πολύ ιντερνετάκιας, ας κάνει την κριτική του μέσα στο ΝΕΤ αλλά για πράγματα με μεγαλύτερη σημασία!

    Η χώρα μας καταποντίζεται από τους εθνοπροδότες κι εμείς ασχολούμαστε με το πλαίσιο;

    Χαιρετώ!

  • Ασχολούμαστε με όλα – αν θες διάβασε και προηγούμενες αναρτήσεις σχετικά με τη χθεσινή μέρα, δε νομίζω ότι είναι δίκαιο να κρίνεις καθ'ολοκληρία ένα blog από μία ανάρτηση.

    Πιστεύω ότι ΚΑΙ το πλαίσιο έχει σημασία. ΚΑΙ η συμπεριφορά των Ελλήνων στο Facebook. ΚΑΙ όλοι αυτοί που φωνάζαν “να καήτε” έξω από την τράπεζα. Όλα έχουν σημασία κι όλα είναι ενδεικτικά κακής διαχείρησης.

    Χαίρομαι που θα πας για καθιστική διαμαρτυρία – ελπίζω όλα να πάνε καλά. Να προσέχετε.

  • styr

    Μην κρίνετε κι εσείς λοιπόν κάτι από μια ανάρτηση! Δείτε τα όλα ολιστικά…

  • styr

    μην κρίνετε κι εσείς λοιπόν κάτι μόνο από μια ανάρτηση.. Δείτε τα θέματα από ολιστική σκοπιά..

  • styr

    Συγγνώμη για το διπλό ποστάρισμα κόλλησε ο υπολογιστής…

  • Κώστας

    Για τον ίδιο ακριβός λόγο μια εταιρεία δεν θα έπρεπε να είχε τα γνωστά links “οικολογικής συνείδησης”.
    Είναι γελοίο που ενοχλεί όταν μια εταιρεία ξεφεύγει από το πούλημα…
    Πόσο θα σ'ε ενοχλούσε αν κάτι παρόμοιο γινόταν με τον μπακάλη της γειτονιάς σου; Γιατί θέλεις μια εταιρεία να συμπεριφέρεται μιο “εμπορικά”, “καπιταλιστικά” από τον μπακάλη;
    Σίγουρα δεν έχει εμπορικότητα η κίνηση, όμως είναι καλό όταν εταιρείες δεν μένουν ασυγκίνητες και εκτός πραγματικότητας.

  • Συμφωνώ 100% μαζί σου – δεν έχεις καταλάβει την ανάρτηση.

  • Τοπλαίσιο Σεμάρανε

    … Και αυτή τη στιγμή βλέπω google adsense διαφήμιση στη δεξιά σου στήλη:
    “Πλαίσιο Υπολογιστές
    Μπείτε στη νέα ψηφιακή εποχή με δεκάδες προϊόντα από το Πλαίσιο! “

  • Καταρχήν οι διαφημίσεις είναι Google και δεν έχω έλεγχο.

    Δεύτερον – ακόμα κι αν είχα ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ διαφήμιση από το πλαίσιο το ίδιο θα έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα, σε αντίθεση με μερικούς μερικούς.

  • barak

    Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει αυτή την ανοησία να πάνε οι εταιρίες και να φτιάχνουν σελίδες στο facebook επειδή κάποιος social φρύδια expert τους είπε πως έτσι πρέπει. Αφού έχεις ρε μεγάλε δικό σου site, έχεις και δικό σου τμήμα development (πράγμα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα), φτιάξε εκεί πέντε-δέκα services να έχει ο κόσμος να ασχολείται.

  • […] αφορμή το post της Σοφίας, θέλω να πω κάποια πράγματα για την αγορά των digital […]

  • […] αφορμή το post της Σοφίας, θέλω να πω κάποια πράγματα για την αγορά των digital […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>