Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Έρωτας 2.0


Chris & Jessica Engagement – Falling
Originally uploaded by Auzigog

– Κυκλοφόρησε ήδη;

Με ρώτησε ένα βράδυ που πίναμε μπύρες, εκείνη να λάμπει κι εγώ να απολαμβάνω τον ενθουσιασμό που ξεχείλιζε.

– Κυκλοφόρησε.
– Πότε προλάβατε ρε γαμώτο;

Μού είπε ψευτοπαραπονιάρικα και τα μάτια της λάμπαν από έρωτα και γλύκα.

Της συναίβει ξαφνικά, μια μέρα μετά όλες μας τις κουβέντες τις κοριτσίστικες για άντρες και έρωτες και αγάπες άγιες και ατελείωτες. Τον είδε, την είδε, μιλήσανε κι έτσι απλά ήρθε η έκρηξη η μεγαλειώδης. Θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε μένα. Ψέμματα – μου συμβαίνει, μα η δική της ιστορία είναι για κάτι Κυριακάτικα πρωινά σαν κι αυτό.

Το μάθαμε, το κουτσομπολέψαμε, το είδαμε. Και στο facebook, και στο twitter – ο καθένας μας στο δικό του δωμάτιο ή στο δικό του κινητό και κλείσαμε το μάτι έτσι ;-) διαδικτυακά στο ζευγάρι που το φώναξε στο σύμπαν.

Μου είπε ναι, να βγούμε, και τη συγχωρώ που τα μάτια της ψάχνουν το ρολόι – και μου μιλά και είναι αλλού, γιατί ο μύθος που χτίστηκε μέσα της σε μια του ματιά είναι φωτεινός και καθαγιασμένος και θαυμάζω το σώμα της που σκορπάει φεγγαρόσκονη ένα γύρω όσο μου μιλάει για κείνον.

Φεύγοντας φιλιόμαστε στα μάγουλα και πριν στρίψω τη γωνία κάνω την κλήση το κινητό μου και στη νυσταγμένη φωνή που απαντάει αναγγέλω με γέλια: “Σ’αγαπάω. Στο είπα σήμερα;”

3 comments to Έρωτας 2.0

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>