Ε μα το έχουμε χάσει τελείως

Ρε παιδί μου έτσι όπως κοιτάω ποιες αναζητήσεις στο Google οδηγούν ανθρώπους στο digital-era βρήκα σήμερα και την εξής: “Πώς θα με πάρει τηλέφωνο + άντρας” ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο το οποίο ρώταγε πώς θα γίνει ο άντρας να την πάρει τηλέφωνο.

Κούκλα μου άκου τη θεία τη Σοφία. Αν χρειάζεται να ρωτήσεις το . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ποδηλατάδα Νο. 3

Για να πιάσετε αυτό το αστείο πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε πρώτα την Ποδηλατάδα Νο. 2 αλλιώς το χάσατε τελείως το νόημα και είναι κρίμας γιατί γράφω με όρεξη μή μου το χαλάτε. (Προαιρετικά διαβάστε και την Ποδηλατάδα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό)

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ο Παλιάτσος και ο Ληστής

Το άκουσα πολύ παλιά, νομίζω περίπου 10 χρόνια πριν. “Τα παίρνεις όλα πολύ στα σοβαρα…” Το ξέρω ότι δεν είναι το original. Το ήξερα και τότε. O Bob Dylan είχε ήδη γράψει και τραγουδήσει με την παράξενη φωνή του το All Along the Watchtower αλλά για μένα πάντα, ο στίχος που έκρυβε όλα τα νοήματα . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ο Dottore κάνει βουντού

Έχω αναφέρει και παλαιότερα το φαινόμενο Dottore – όπου ένα μικρό πιθήκι μας έχει γαμήσει κι έχει πάρει ό,τι μπορεί να πάρει στο MotoGP. Και το παραδέχομαι το μαλακισμένο αλλά σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο.

‘Εχει περάσει μπροστά ο ταλαίπωρος ο Sete Gibernau μπροστά (πάλι, ναι πάλι) και ο Rossi ακολουθεί από πίσω. Καταρχήν του ‘χω . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Μαστεράτη Φιλόλογος

Την έχω εμφανίσει κανα δυο φορές αλλά δεν έχω εξηγήσει το ΜΥΘΟ και το ΘΡΥΛΟ της Μαστεράτης Φιλολόγου. Πρώτα από όλα είναι “του σπιτιού”. Της έχουμε δώσει δηλαδή το ελεύθερο να μπαίνει και να βγαίνει γιατί πολύ την αγαπάμε (πλένει και τα πιάτα).

Την γνώρισε η Κερκυραία στην εστία και πάθανε κολλητικό. Μετά την γνώρισα . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ποδηλατάδα Νο.2

Το πόσο γκεστάπο της ποδηλατάδας είναι η αδελφή μου το αναφέραμε ήδη. Σήμερα το λοιπόν. Μετά από σερί δυο βδομάδες εξαντλητικής άσκησης πονάνε οι γοφοί μου και οι γάμπες μου (πολύ). Μου χαν μείνει τα οπίσθια (στρατηγική: μόλις πιάνουν και πονάνε πολύ οι γοφοί και τα μπουτάκια δώσε ώθηση με τα οπίσθια. Λειτουργεί. Όχι για . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Παλιές καλές εποχές

Κατά καιρούς λαμβάνω διάφορα e-mail με απεγνωσμένες ερωτήσεις περί της πάλαι ποτέ κραταιάς ΕΕΕΑ. Επειδή βαριέμαι να τα γράψω όλα μαζί είπα να το πάω κομματιαστά το θέμα και να ξεκινήσουμε από διάφορες φάρσες και αρλούμπες της ΕΕΕΑ.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Οι φύτουκλες

Επιστρέφοντας προς το σπίτι με τη Θεοδώρα σταματήσαμε στη βιβλιοθήκη (Senate House για πάντα) για να δώσω μερικά βιβλία, να πληρώσω τα πρόστιμα (πάντα έχω πρόστιμα) και να πάρω κάποια άλλα.

Αφήνω τη Θεοδώρα κάτω με τα ποδήλατα και ανεβαίνω. – Μην αργήσεις, μου λέει. Σε πέντε λεπτά έχω επιστρέψει.

Η Θεοδώρα έχει ήδη παρατηρήσει . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ροχάλα

Επιστρέφω από το σημείο που άφησα τη Θεοδώρα σήμερα το πρωί με το ποδήλατο, κουρασμένη, ιδρωμένη (οι περιπέτειες με τη διαδρομή έχουν συζητηθεί στην ποδηλατάδα). Βρέχει. Πολύ λέμε και τα γυαλιά μου είναι όχι μόνο τίγκα στην πιτσιλιά αλλά και θολωμένα (για κάποιον ανεξήγητο λόγο)

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Tequila μωρό μου Tequila

Εγώ δεν πίνω. Τί εννοώ μ’αυτό: Αν βγω (και δεν οδηγώ) θα πιω. Επειδή βγαίνω σπάνια (βαρετή σκουληκαντέρα που είμαι) δεν πίνω και συχνά. Επίσης δε δίνω το παρόν στην παμπ κάθε Παρασκευή. Μ’αρέσει το κρασί και ο πατριός μου με έχει μάθει πώς να το εκτιμώ και να διαλέγω. Δεν πίνω ουίσκι. Δέχομαι τη . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Μούτρο – Στυλ – Αίσθημα

Πολύ γουστάρω αυτόν τον πιτσιρικά (χαϊδευτικά το λέω, μη σε δω να σημειώνεις ότι είσαι τόσο, πού τον είδες τον πιτσιρικά κλπ τελειωμένα) που κυνηγάει αυτές τις μέρες σπίτι στην Πάτρα (αν ξέρει κάποιος κάτι ειδοποιήστε τον).

Αλήθεια, να πάτε να τον διαβάσετε από την αρχή (ειδικά τα ποστάκια που έχουν να κάνουν με “εκείνη” . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ευλογημένος Τόπος

Επέστρεψε ΚΑΙ η Κερκυραία από την Ελλάδα ΚΑΙ όλοι οι υπόλοιποι φίλοι και σιγά σιγά μαζευόμαστε στα σπίτια μας. Και από τις διηγήσεις όλων – και ίδιες εμπειρίες – ένα είναι το συμπέρασμα: Όσον αφορά τα γκομενικά η Ελλάδα είναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ. Και η Βρετανία είναι ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ποδηλατάδα

Αγόρασα ποδήλατο γιατί μου είπε ο γιατρός ότι χρειάζομαι άσκηση. Αυτά πριν ένα χρόνο. Τότενες πήγαινα από το Stoke Newington στη δουλειά, περίπου 40 λεπτά. 40 λεπτά πήγαινε, 40 έλα λέμε.

Φέτος που ήρθαμε στο Camden δόξα το Γιαραμπή είναι πολύ μικρότερη η απόσταση, 20 λεπτά με κανονικό ρυθμό, μισή ώρα άμα βαριέμαι (και βαριέμαι . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Νενίκηκα σε ταγαροφέρουσα!

Λοιπόν σήμερα γαμάω και δέρνω, σας το λέω να το ξέρετε. Δεν ξέρω αν θυμάστε τα νεύρα που είχα με την ταγαροφέρουσα αριστερίζουσα καθηγήτρια που είχα στο “Παγκοσμιοποίηση και ΜΜΕ” (εδώ τα είχα πει εν θερμώ).

Η μικρή Γαλλίδα λοιπόν (γιατί Γαλλίδα ήταν) μου είχε δώσει 65% και 69%, βάλτα κάτω Μέσος Όρος 67%, δηλαδή . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Δεκαπενταύγουστος

Η μαμά μου γιορτάζει της Παναγίας. Έτσι λέγεται: Της Παναγίας. Ποια είναι αυτή η Θεοτόκος, εγώ προσωπικά δεν την γνωρίζω. Στην εκκλησία δεν έχω πάει ποτέ της Παναγίας. Όχι πως πάω σε τίποτα άλλες γιορτές – άλλο θέμα αυτό.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…