Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

The Creative Industries and Intellectual Property

Έχομεν συνέδριο και η Θεία Σοφία (φορώντας το ακαδημαϊκό της καπέλο) θα πάει εκεί χάμου να παρουσιάσει ένα paper επί της δημιουργικότητας στο Second Life.

Εις το Λονδίνο που λες, στο τέλος του Μάη, παρουσιάζω το

Creativity in Second Life: The virtual world as a site of experimentation for fashion start-ups

Το συνέδριο οργανώνεται από το DIME (Dynamics of Institutions & Markets in Europe) και το CIO (Creative Industries Observatory) με θέμα The Creative Industries and Intellectual Property (Η βιομηχανία δημιουργικότητας και η πνευματική ιδιοκτησία).

Βλέπε:
Η σελίδα του συνεδρίου
Το πρόγραμμα
Το paper μου ( εις την αγγλικήν)

4 comments to The Creative Industries and Intellectual Property

 • Νομίζω ότι το paper σου με τρόμαξε λίγο.

  Αφενός γιατί δεν είχα υπόψη μου ότι τελικά το SL είναι στ’ αλήθεια μια δεύτερη ζωή στην οποία αποφασίζεις εσύ, όχι μόνο ποιος θα είσαι, αλλά και πως θα είσαι απλά αγοράζοντας ένα πακέτο εμφάνισης και αφετέρου γιατί βλέπω στο μέλλον, αυτό που εσύ περιγράφεις ως ιδανική πλατφόρμα για πειραματισμό των fashion designers, να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και από εκεί που υποτίθεται ότι θα μάθαιναν πως να παραγγέλνουν υφάσματα, να σχεδιάζουν βιτρίνες και να διατηρούν τις σχέσεις με τους πελάτες να βγάζουν ρούχα έχοντας στο μυαλό τους avatars και όχι ανθρώπους.

  Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την αντιπαραβολή FL/SL ως προς το πόσο εύκολα μπορούν να παραβλεφθούν αρκετά προβλήματα της κανονικής παραγωγής. Φαντάζεσαι να λειτουργούσε έτσι ο κόσμος της μόδας ; :)

  Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

 • bravo, bravo, dear! kali epitixia

 • Manolis κάθησες και το διάβασες; Ε τί να σου πω παιδί μου, χαρά στην υπομονή σου! :-) Δεν ξέρω πάντως – ίσως να ήταν καλύτερα από κάποιες απόψεις αν λειτουργούσε έτσι ο κόσμος της μόδας.

  Xilaren να’σαι καλά, ευχαριστώ

 • Σοφία, πολλά μπράβο και καλή επιτυχία.

  Τι ενδιαφέρον συνέδριο. Μου ακούγεται ως ένας άλλος εξωγήινος κόσμος.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>