Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Σκατογενάρης

Δεν είναι μήνας αυτός – είναι σωστό βασανιστήριο.

Από εκνευρισμό και σκατόκαιρο μέχρι θανάτους και διάφορα άσχημα νέα υγείας. Τί να υποθέσω πια η καρακαλτάκα; Ότι μας μουτζώσανε;

Είχα υποθέσει ότι την είχα γλιτώσει φτηνά μέχρι σήμερα (31 του μηνού γαρ) και πήγαινα το πρωί στη δουλειά με μια αισιοδοξία όσο να ‘ναι. Τί το θελα η αφελής – που κάτι η γλίτσα στο δρόμο – κάτι τα gusts of wind ανάμεσα στα κτίρια – τέρατα του κέντρου – κάτι η μαλακία μου που πάτησα φρένο αντί να το αφήσω να τσουλήσει ήρθα κι έφαγα τα μούτρα μου πρωί πρωί. Ευτυχώς προνόησα και έριξα το μηχανάκι από τα αριστερά (μην πληρώνω και τον Μερσεντεζάκια) και έπεσα (πάλι) μακριά από το μηχανάκι (το οποίο πάλι ζει και βασιλεύει).

Το ρεζίλι συναίβει έξω από την παλιά μου δουλειά (κάτι θέλει να μου πει ο Θεός;) και πέρναγε κι εκείνη την ώρα συνάδελφος μηχανόβιος και μηχανογνώστης. Μου έλεγξε τη μηχανή και με πήρε αγκαλιά (το διανοείσαι;). Μόλις με πήρε αγκαλιά συνειδητοποίησα ότι είχα χεστεί επάνω μου.

Να μη σου τα πολυλογώ πήγα η γεναία στη δουλειά και μετά από μερικές ώρες (καθώς η αδρεναλίνη άφηνε το ηρωικό μου κορμί) άρχισα να πονώ – καρπός, ώμος, κεφάλα, μέση. Πήγα κι έπεσα με τον ώμο η πανηλίθια και φυσικά το κεφάλι ακολούθησε με ηχηρό γκντουπ. Ήρθα σπίτι (με το μηχανάκι) γιατί αν το άφηνα κι άλλο θα έπρεπε να το παρατήσω στη δουλειά (και δε θέλω).

Από αύριο 1η του Φλεβάρη (έκτακτη ανακοίνωση) σας προειδοποιάω (sic) μην τολμήσει κανένας να με πάρει για άσχημα νέα. Σας τσάκισα.

10 comments to Σκατογενάρης

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>