Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Απόπειρα podcasting II

Η Απόπειρα podcasting II μεταφέρθηκε

17 comments to Απόπειρα podcasting II

  • Κενό, τίποτε, άδειο, nada! Θεία, πολύ αυτολογοκρίθηκες!

  • Καλή αρχή! Τα πας πολύ καλά. Θα σημειώσω τα προβλήματα που ακούω:

    1. Το mp3 είναι 256kbps! Συμφωνούν όλοι, πιστεύω, ότι θέλουν να ακούν τη φωνή σου στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο δεν βοηθά στο distribution του podcast σου. Συνήθως ένα bitrate 128kbps είναι αρκετό. Επίσης, κατεβάζοντας το bitrate μπορείς να αλλάξεις και τη διαμόρφωση από Stereo σε Joint Stereo, καθώς ακουστικά θα είναι καλύτερα σε μικρά bitrate.

    2. Το μικρόφωνο που έχεις ακούγεται τέλεια. Παρόλα αυτά, όταν ηχογραφείς, πρέπει να μην “πιάνεις κόκκινο” στα monitor του εργαλείου ηχογράφησης. Πρέπει είτε να κατεβάσεις λίγο την ενίσχυση στο μικρόφωνο, είτε να πας λίγο πιο μακρυά (προσωπικά ψηφίζω το πρώτο!).

    3. Απ’ όσο καταλαβαίνω, μάλλον ηχογράφησες σε διαφορετικές στιγμές το πρώτο κομμάτι, της ζήλιας, και το δεύτερο που μας ενημερώνεις για το τραγούδι και τα “κόλλησες” μετά. Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, αν αφαιρέσουμε τη διαφορά στο επίπεδο της φωνής. Προσωπικά, προτιμώ τον τόνο στο δεύτερο κομμάτι, αλλά φυσικά δεν ξέρω πως μιλάς φυσιολογικά!

    Αυτά από έναν παλιό ηχολήπτη… Καλή αρχή και πάλι και περιμένουμε την πρώτη εκπομπή!

    Χαιρετισμούς στο Λονδίνο από το Λονδίνο :p

  • Επανέρχομαι γιατί… το ξέχασα! Καλό είναι να βάζεις και ένα link στο mp3 μέσα στο post. Το mp3 το κατέβασα κανονικά από το feed, αλλά δε φαίνεται μέσα στο post. Η ιδέα με το flash player είναι OK, όμως δε δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κατεβάσει το mp3 σου από το post, πρέπει οπωσδήποτε να εγγραφεί στο feed σου.

  • Sofia

    phivos ρε τα άνοιξες τα ηχεία ή μας δουλεύεις;

    dionysis εξαιρετικά χρήσιμο σχόλιο. Χρησιμοποιώ το Soundforge και είμαι ακόμα πολύ αρχάρια. Για να βρω πώς θα κάνω mix τη μουσική και τη φωνή μου πήρε ώρα να φανταστείς.
    Δίκιο έχεις για το πρώτο και δεύτερο κομμάτι. Το δεύτερο μου ακούγεται κάπως σαν αισθαντική ραδιοπαρουσιάστρια βέβαια. Θα δούμε.
    Ευχαριστώ!

  • Ωραία φωνή…
    Ζηλιάρα;;;;;
    Γενικώς;

  • Sofia

    Allu Fun Marx: thank you! Ο Καβαλιώτης στην ερώτηση αν είμαι ζηλιάρα δηλώνει: “χαμπάρι δεν παίρνεις”. Σα δε ντρεπόμαστε.

    Dionisi πολύ καλή ιδέα αυτή με το mp3 έχεις δίκιο.

  • Πολύ γλυκιά η φωνή σου απλά πικάρει λίγο. Καλή αρχή!

  • Πολύ καλή φωνή. Ρίξε και μια ματιά στο audacity και ειδικά για την αυξομείωση της έντασης στο feature που λέγεται normalization. Στο παρακάτω tutorial έχει και ένα κομμάτι για το audacity και αυτό το feature
    http://revision3.com/systm/podcasting

  • πολυ θα ήθελα να σε κανουμε μεταγραφή στους weekendgeeks,,..

    hey I am podcasting this…..

  • Μισό λεπτό να πάω να φτιάξω καφέ…

  • 1) Μη σφίγγεσαι. Ή (αν προτιμάς) χαλάρωσε.

    2) Εάν έχεις 10 λεπτά ελεύθερο χρόνο αυτή την εβδομάδα, αφιέρωσε την στα τεχνικά προβληματάκια που σου αναφέρουν σε προηγούμενα σχόλια. Εάν έχεις 1 ώρα, τότε πες μας κι άλλα!

    3) —-

  • Vripidas

    Λοιπον, αλλη φορα για να μην αγοραζεις και ξοδευεσαι :-) πακετα οπως το sound forge δωσε μια ευκαιρια στο audacity. Κυκλοφορει και για windows (με την σωστη αδεια χρησης), με εξελληνισμους κλπ κλπ.

    Επισης, βαζε στο mp3 σου κανα tag. Βοηθαει ολους εμας τους freaks της κατηγοριοποιησης. Εγω ας πουμε, εχω κατι mp3s σου οπως το τραγουδι με τον πυρετο, η τον αντρα (τον λινατσα;γκουμουτσα;δεν θυμαμαι πως τον λενε) κλπ και θελω στο σαλονι μου να διαλεγω με το τηλεκοντρολ Σοφια -> podcast -> Ζηλεια κλπ.

  • lexx πικάρει όντως κυρίως επειδή είμαι υστερική και φαίνεται. :-)

    apatris χρησιμοποιώ normalization στο soundforge αλλά του γαμώ τη μάνα όταν κάνω mix τα δύο κομμάτια. Θα μάθω πού θα πάει.

    papo ελεύθερα. στείλε μου mail γιατί δεν κατάλαβα πολύ τί εννοείς;

    Tyxod το επόμενο podcast δεν είναι μακριά γιατί πήγαμε στην πρεσβεία να βγάλουμε διαβατήρια. Τα τεχνικά τα κοιτώ – και παίδες σμουτς κι ευχαριστώ σε όλους που βοηθάτε.

    Vripidas με ξέρεις εμένα να πληρώνω; Σωστό για τα tags, κάτσε θα το φτιάξω.

  • vripadas αν και δεν ξέρω πώς

  • Vripidas

    Vripada να πεις τα μουτρα σου!

    Και να βρεις εναν IDv3 tag editor.
    Η το audacity.
    Γαμω το ακομα και αυτο που εχεις οταν σωζεις mp3 καπου σε ρωταει για τα tags.

  • Sofia

    Vripidas φιλώ το χώμα που πατούτε και δεν θα ξανακάνω το λάθος.

    Το βρήκα το tag πράγμα – ελπίζω ότι το καινούριο podcast (βλέπε παραπάνω) είναι πιο σωστό.

  • […] …στη Σοφία, για την Απόπειρα ΙΙ…    […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>