Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Ο άντρας ο Κότας (ή Φακής ή Κρυοκωλιάρης ή Δειλάτζας)

Άλλη μια κατηγορία έχει υποπέσει στην αντίληψη της Θείας Σοφίας κι επειδή δε μπορώ να μην εκφράζομαι την ανεβάζω εδώ χάμου ως αθάνατη απόδειξη των ανθρωποπαρατηρητικών μου και ανθρωποκατηγοριοποιητικών μου ικανοτήτων.

Ο Άντρας ο Κότας (ή Φακής ή Κρυοκωλιάρης ή Δειλάτζας) είναι μια κατηγορία η οποία όσο πάει αυξάνεται και πλυθήνεται τα τελευταία χρόνια. Tα κρούσματα δυστυχώς έχουν μετακομίσει από τους δυσκοίλιους βόρειους γειτόνους μας (βλέπε Άγγλοι, Γερμανοί, Αυστριακοί) και έχουν προσβληθεί οι άλλωτε νταβραντισμένοι μεσογειακοί τύποι εγχώριας κατανάλωσης.

Παρουσιαστικό
Ο Άντρας ο Κότας είναι ένας θεός. Όποια κι είναι τα γούστα σας, ακόμα κι αν είστε άντρες πολλά βαρείς και όχι θα το παραδεχτήτε ότι ο τύπος είναι ‘Αδωνις και καλώς η γκόμενα σας τον κοιτά με ανοιχτό το στόμα. Έρχονται σε όλα τα χρώματα και όλα τα στυλ, έχουν γλυκό πρόσωπο, συμπαθητική μυτούλα, καταπληκτικό χαμόγελο. Εννιά στις δέκα φοράνε γυαλιά μυωπίας με διακριτικό μεταλλικό σκελετό. Τα μαλλιά τους είναι πάντα κοντά. Το κορμί τώρα – το οποίο είναι ένα θέμα που πονάει – είναι κανονικού ύψους και καταπληκτικής διάπλασης. Το έτρωγε όλο το φαί του μικρός και συμμετείχε συχνά στις αθλοπαιδίες με τους συμμαθητές του. Για να μην επεκταθώ στο θέμα «οπίσθια» και λιποθυμήσουμε όλοι μαζί.

Γυναίκες
Είχε πολλές στη ζωή του. Δεν είναι ότι είναι μπερμπάντης, ούτε γκομενάκιας, ούτε και έχει τίποτα άκρες με τη ρωσσική μαφία. Στην πραγματικότητα δεν έχει φλερτάρει / κυνηγήσει γυναίκα ποτέ του. ΔΕΝ του χρειάστηκε ποτέ. Όλες οι γυναίκες του την πέφτουν, «τον τυλίγουν» που λέει κι η μάνα του και δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Κάπως μπερδέυεται με τα υπονοούμενα, κάπως χάνεται με τα παιχνιδάκια. Γι’αυτό παρατηρεί από απόσταση και αναμένει γιατί όχι μόνο κάποια θα έρθει πάντα, αλλά οι επόμενες περιμένουν ουρά απ’έξω.
Το θέμα είναι ότι μόλις φτάσει τη μέση νεότητα του, κάπου από τα 25 και μετά, έχει ακούσει τόσες ατάκες και τόσες εξυπνάδες και τον έχουν φλερτάρει τόσο που πλέον το κατέχει το θέμα ακόμα κι αν το χρησιμοποιεί στην πράξη σπάνια.
Κάνει μακροχρόνιες σχέσεις. Δε θα μπει εύκολα μεν σε σχέση αλλά όταν θα μπει θα παραμείνει. Και πάλι αυτό δεν οφείλεται στον ίδιο. Σημαίνει απλά ότι η τελευταία γκόμενα τον μπέρδεψε, τον κυνήγησε, τον κολάκεψε και τον χειρίστηκε τόσο καλά που κάπως πείστηκε (δεν είναι σίγουρος πώς) και τα φτιάξανε και τώρα είναι μαζί.
Το να χωρίσει είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν χωρίζει ποτέ. Μπορεί να είναι απόμακρος αλλά δεν θα γίνει ποτέ κωλόπαιδο. Ποτέ δεν θα πει «κουράστηκα, βαρέθηκα, δε μπορώ τη μάπα σου». Τον έχουν μεγαλώσει με αρχές κι αυτά δε λέγονται. Αντιθέτως θα παραμείνει ως άλλη Μάνα Κουράγιο στο πλευρό της κυρίας Κοκοβίκου μέχρι η τελευταία να βαρεθεί και να τον παρατήσει. Και πέτυχε τον χωρισμό και είναι από πάνω.

Η μάσκα (ή βιτρίνα, ή μπροστάτζα)
Είναι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ. Βοηθάει τους συναδέλφους, συμπαραστέκεται στους φίλους, είναι τρυφερός, συμπονετικός και ένας ώμος να κλάψεις αν σου χρειάζεται. Είναι ο άντρας που θέλεις να τον πάρεις έτσι όπως είναι, να τον περιτυλίξεις, να του βάλεις έναν φιόγκο και να τον πας στη μάνα σου για γαμπρό. Φευ! Δεν ήξερες – Δε ρώταγες;

Ποιο είναι το θέμα
‘Ερχομαι και στο προκείμενο κυρίες και κύριοι. Ερωτευτήκατε τον Άντρα τον Κότα; Την πατήσατε. Τώρα πάτε και πηδήξτε από τα μπαλκόνια κι όσο βάζετε ένα τέρμα εξηγώ στους υπόλοιπους ποιο είναι το θέμα.
Άπαξ και σε πάρει χαμπάρι ο Άντρας ο Κότας ότι τον γουστάρεις την επάτησες. Γιατί ο Άντρας ο Κότας είναι η Μπρίτνει Σπιρς. Θυμηθήτε το σκανδαλώδες “Oops I did it again I made you believe we’re more than just friends” (=’Ωπα την έκανα πάλι την κουτσουκέλα, σε έκανα να πιστέψεις ότι είμαστε κάτι περισσότερο από φίλοι). Έτσι είναι κι ο ‘Αντρας ο Κότας (ή Φακής ή Κρυοκωλιάρης ή Δειλάτζας). Εξηγώ:
Όταν γνωρίζεις αυτόν τον άντρα, επειδή είναι και πολύ ωραίος, ξεπερνάς το αρχικό σοκ και είσαι ευγενική, όμορφη, καλή κοπέλα, και πετάς και κανα δυο πειραγματάκια. Αυτός θα απαντήσει (η εκπαίδευση από όλες τις προηγούμενες που λέγαμε) με κάτι ανάλογο. Καλά μέχρι εδώ. Μετά θα αρχίσετε να ανταλάσσετε μυνήματα, τηλέφωνα, ι μέιλια. Μια σε θέλει, μια σ’αφήνει. Μια σου χαμογελά, μια δε σε προσέχει. Μια σε αγγίζει «ω με συγχωρήτε ήταν τυχαίο» μια δεν σε πλησιάζει καθόλου. Νομίζεις ότι σε τρέχει; Νομίζεις ότι είναι σκληρός; Νομίζεις ότι κάποιος πόνος κρύβεται κάτω από το ασταθές του προσωπείο; Νομίζεις ότι είναι ευαίσθητη πληγωμένη ψυχή που περιμένει εσένα να την βάλεις στην αγκαλιά σου; Λάθος. ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ. Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Το θέμα είναι ότι είναι χέστης. Πες το δυνατά να το εμπεδώσεις. ΧΕΣΤΗΣ. Ένεκα και το όνομα του: ο ‘Αντρας ο Κότας (ή Φακής ή Κρυοκωλιάρης ή Δειλάτζας)

Δηλαδή;
Θα βγήτε. Μπορεί και να σου κρατήσει το χέρι. Θα συζητήσετε σαν κανονικοί άνθρωποι. Θα μιλάτε στο τηλέφωνο. Θα ανταλάσσετε μυνήματα. Όσο πιο συγκρατημένη είσαι εσύ τόσο πιο πολύ γλυκός και χαδιάρης θα είναι αυτός. Όσο περισσότερο δείχνεις το ενδιαφέρον και τα αισθήματα σου εσύ τόσο πιο απόμακρος θα είναι αυτός. Προς το τέλος θα κλείνετε ραντεβού και την τελευταία στιγμή δε θα σηκώνει το κινητό του. Λέτε ας πούμε ναι να τα πούμε την Παρασκευή το βράδι θα σε πάρω Παρασκευή πρωί να το σετάρουμε. Και ούτε φωνή ούτε ακρόαση – ούτε σηκώνει το τηλέφωνο του. Και δεν εξηγεί ΠΟΤΕ γιατί και πώς. Θα πει χίλιες φορές συγγνώμη βέβαια (γιατί μεγάλωσε σε σπίτι όχι σε στάβλο) αλλά αντί για εξηγήσεις θα σας προσφέρει γενικούρες.

Μα ποιο είναι το πρόβλημα του τέλος πάντων;
Πάλι θα τα λέμε; Είναι ΧΕΣΤΗΣ. Κι επειδή σε συμπάθησα εσένα τη νοστιμούλα, θα σου το εξηγήσω. Είναι ΧΕΣΤΗΣ επειδή ακριβώς είναι καλό παιδί. Θέλει να είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι σε θέλει, δεν του πάει να σε πληγώσει. Δεν μπορεί να είναι σίγουρος γιατί ποτέ του δεν ΚΥΝΗΓΗΣΕ γυναίκα. Όλο τον διαλέγανε, ποτέ δε διάλεγε αυτός. Πού να ξέρει τώρα αν όντως σε θέλει ή απλά τον καυλώνεις ή απλά κάτι του ‘ρθε. Τέλος έχει ΕΝΟΧΕΣ και ΦΟΒΙΕΣ τις οποίες του τις έχει περάσει η μάνα του, ότι όλες θέλουν να τον τυλίξουν, ότι δεν πρέπει να δείχνει το τσουτσουνάκι του στα κοριτσάκια, ότι να προσέχει μη του φάνε την περιουσία που μάζεψε με τον τίμιο ιδρώτα του προσώπου του ο πατέρας του.

Είναι ο τύπος που σε φλερτάρει για μέρες και όταν αγανακτησμένη πια του πεις «κοίταξε να δεις θείο έλα απόψε από το σπίτι γιατί πολύ το έχεις ταλαιπωρήσει το θέμα» έχει εξαφανιστεί.
Είναι ο τύπος που σου κλείνει τα ραντεβούδια και μετά εξαφανίζεται για «προσωπικούς λόγους»

Είναι ο τύπος που ενώ ξέρει πολύ καλά ότι θα εμφανιστείς σε μια εκδήλωση της δουλειάς σε χαιρετάει μέσα στον ενθουσιασμό και μετά από μια ώρα υποδέχεται την ξανθιά δίμετρη συνοδό του.

Μην θυμώνετε – μην κακιώνετε. Δεν το κάνει επίτηδες. Είναι στη φύση του. Είναι ο Άντρας ο Κότας (ή Φακής ή Κρυοκωλιάρης ή Δειλάτζας)

26 comments to Ο άντρας ο Κότας (ή Φακής ή Κρυοκωλιάρης ή Δειλάτζας)

 • D.

  Και κατορθώνει να έχει τέτοια επιτυχία χωρίς τη συνδρομή αυτοκινήτων Bentley,γραφείου στο Canary Wharf και βίλας στο Monaco;Δηλαδή μόνο δια της απολλωνίου εξωτερικής εμφανίσεως και των καλών τρόπων;Και δηλαδή δια να το κατανοήσω καλώς ,του την πέφτουν και υπερμοντέλες τύπου Giselle Bündchen;Νόμιζα ότι αυτές δεν την πέφτουν σε απολύτως κανέναν -ή αααντε σε κανέναν 90χρονο δισεκατομμυριούχο….Μπράβο σαξές ο Κότας…
  Και καλά όμως…μετά από τόσες γυναίκες που του την έχουν πέσει…δεν αρχίζει να γίνεται αναίσθητος;Πως διατηρεί τα υψηλά ιδανικά που του ενεφύσησε η μαμά;
  Παράξενα πράγματα….

  (bad pun of the day: How do you call the “Kotas'” colleague at work? Co-kotas!)(*ducks*)

 • D.

  Ρε τον Κότα!Αυτός δεν είναι κότα!Ειναι terra-κότα!
  Κατά πως φαίνεται έχει συμβληθεί με Virgin,Star Alliance,Soutwestern κλπ διότι δεν δικαιολογείται αλλέως η συμπεριφορά του.Και κλείνω με το διαχρονικό σύνθημα της γενιάς του Ορνιθοτροφείου (Generation Chicken)

  “Κάτω οι Κότες,Ζήτω οι Ιππότες”p.s
  Τουλάχιστον κανένα αυγό κάνει;

 • Anonymous

  Πιστεύω είναι κυρίως οι καλοί τρόποι, ή εν πάση περίπτωση η θετική διάθεση που εμφανίζει. Τον καθένα τον προδιαθέτει αυτό θετικά.

  Πάντως έτσι όπως τον περιγράφεις, Σοφία, νομίζω ο κάθε άντρας σκέφτεται.. χμμ κακό να είσαι κότα, αλλά όχι τόσο κακό όσο νομίζαμε! Για να το θέσω ωμά: αν είναι να έχεις πολλές γκόμενες who cares?

  Δυστυχώς για μας τους άντρες φοβάμαι ότι μπορεί κανείς να είναι κότας όπως τον περιγράφεις και χωρίς τις πολλές γκόμενες.
  Ξέρω άντρες όπως τους περιγράφεις που είναι τόσο πια καλά παιδιά που καταντάνε να έχουν επιτυχία μηδεν εις το πηλίκον. Απεναντίας πιστεύω η αυξανόμενη επιτυχία με τις γκόμενες τείνει να ελλατώσει την δειλάτζα σε μερικές περιπτώσεις. Αφενός γιατί τρώγοντας ανοίγει η όρεξη αλλά αφετέρου γιατί δοκιμάζοντας διάφορα μαθαίνει καλύτερα τι του αρέσει και τι όχι.

  Κώστας

 • Anonymous

  Εξάλλου αμα του την πέφτουν 10 την ημέρα μία μόνο θα διαλέξει. Αυτό δεν μετράει για επιλογή; :-)
  Τελικά μήπως ο άντρας κότας είναι απλά τεμπέλης;

 • Anonymous

  Αγαπητή Θεία Σοφία (και θεία Αρετή),
  με προβληματίσατε πολύ με την κατηγορία του κυρίου Κότα.
  Σας συγχαίρω εν γένει για την επιστημονικότητα της προσεγγίσεως, αλλά μπερδεύτηκα λίγο. Δεν πειράζει, πρόβλημά μου.

  Έχω όμως δύο ερωτήσεις να σας κάνω.
  1. Σε τί ποσοστό φρονείτε ότι κυκλοφορεί ο κος Κότας στην αγορά;
  2. Τί κάνουμε όταν καταλάβουμε ότι ο κος Χ κοιμάται σε κοτέτσι και κάθε πρωί φιλοδωρεί τη μαμά με ημέρας;

  Ιφιμέδεια

 • Anonymous

  Κοοο κοκοοκο κοκοκοκ κοκ κοκο κοκο κοκο κοοκ κ οκοκοοοκ οκοκοκοκκ κκοκ κοοοκ οκοκοκ κοκοοοοκο κοοκοοκ :-)

  Κοκοκοοο

  Μετάφραση:

  Να, κάτι τέτοια λες για το αντίθετο φύλλο και μετά φτάνεις να γράφεις “ΚΑΜΙΑ πιθανότητα για σεξ”. :-)

  βαρόμετρο

 • Αγαπητά μου παιδιά.

  Σας απαντω με το διπλό προσωπο Θείας Σοφίας και έτερης Θείας (Αρετής) η οποία επισκέπτεται το κονακι αυτες τις ημέρες.

  Για να ξεκαθαρίσουμε: Σου λέει ο Αντρας ο Κότας (αφού βγήκατε, αφού φιληθήκατε και χωρίς να έχεις καμία υποψια ότι ειναι ο Αντρας ο Κότας) “πάρε ένα αεροπλάνο κι έλα να με δεις στο Γιοχανεσμπουργκ”. Αφού έχεις καθαρίσει τις καταθέσεις σου κι έχεις βγαλει το εισιτηριο, κι αφού μετρά τις μέρες (μέσω του διαδικτυου) και τις μετράς κι εσυ, προσγειώνεσαι στο National Airport of Johanesbourg και μενεις να κοιτάς κύριους με κίτρινα ταμπελάκια με ότι άλλο όνομα γινεται εκτός από το δικό σου. Μενεις λοιπόν σαν τον τύπο στο Τί 30 – Τί 40 – Τί 50 με το λουλουδικό στο χερι (και να προσθέσω και με τα αμελέτητα στο χερι). Αυτός παιδιά μου είναι ο Αντρας ο Κότας (τον οποίο η Θεία Αρετή προτιμει ως Αντρα Δειλατζα και αρνείται να πιστέψει ότι ειναι απλά ένα Αντρας Τεμπέλης διότι αυτο ειναι άλλη κατηγορία την οποία θα αναλύσουμε σε επόμενη συναντηση μας)

  Θεία Σοφία – Θεία Αρετή

 • Αγαπητη μας Ιφιμέδεια.

  Το ποσοστό του Αντρα του Κότα στην αγορα ειναι μικρο. Μικρο αλλά θανατηφόρο. Η Θεία Αρετή πιστεύει 10%. Η Θεία Σοφία πιστεύει 15%. Ο Κώστας (ερωτάς μου) πιστεύει 5% αλλά ειναι και άντρας οπότε τι περιμενεις.

  Δυστυχώς οι ερευνητες τον μπερδεύουν εύκολα με άλλες εντελως διαφορετικές κατηγορίες (ο Αντρας ο Τεμπέλης, ο Αντρας ο Σουβλάκης, ο Αντρας ο Νταβρατίλας).

  Οτι άλλες απορίες έχεις μπορούμε να σου τις λύσουμε άμεσα, γρήγορα και εγγυημένα ΚΑΙ σε χαμηλό κόστος, κάτι σαν τα Bodyline.

 • D.

  O άντρας ο σουβ…σουβ..σουβλάκης!AXAXAXAXA
  AXAXA!!!!!
  Rolls on the floor laughing,rolls further,rolls over the balcony door ledge,breaks the glass…Θα ήθελα πάρα πολύ να διαβάσω την ανάλυση σου για τον συγκεκριμμένο τύπο άνδρα.Εκτός βέβαια και εάν έχεις ήδη δημοσιεύσει κάτι επί του θέματος όποτε θα επιθυμούσα πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία.

 • Anonymous

  Αγαπητές Θείες και Θείε Κώστα,
  ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τον Θείο Κώστα στο ποσοστό 5%. Άλλωστε κορίτσια, αν υπήρχαν τόσοι πολλοί ωραίοι άντρες (έστω και Κότες)αν μη τι άλλο θα κάναμε περισσότερα και καλύτερα οφθαλμόλουτρα.
  Με ανησυχεί ωστόσο η δήλωσή σας περί χαμηλού κόστους..
  Αν υπάρχει κι άλλο τίμημα εκτός απο το να διαβάζω τα Post σας, πρέπει να το ξέρω, don’t you think?
  Φιλιά στο αγαπημένο μου Λονδίνο,
  Ιφιμέδεια

 • Anonymous

  Καλοί μου άνθρωποι, τώρα που μαζεύτηκα στις Ελλάδες, ήρθε η ώρα να πω κι εγώ δυό λόγια αυτοπροσώπως για το καυτό αυτό θέμα των ημερών. Χαίρομαι που ανα τον κόσμο άνθρωποι με μυαλό και κότσια την έχουν στημένη στον Άνδρα τον Δειλάντζα, έτσι ώστε να τον τσιμπήσουν και να τον ξεμπροστιάσουν δημοσίως με πρώτη ευκαιρία!!
  Δόξα και τιμή σε όλους εμάς τους straight ανθρώπους!!

  Η θεία Αρετή

 • Anonymous

  Αγαπητή Θεία Αρετή,
  δεν ξέρω για όλους εσάς τους straight ανθρώπους, αλλά εγώ φοβάμαι ότι όλο και σε κάποια τρελλή κατηγορία θα εντάσσομαι, δεν μπορεί..
  Ιφιμέδεια

 • Όχι βρε – άλλο αυτό. Straight εννοεί η Θεία Αρετή που τα λέμε όξω από τα δόντια και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας

 • Anonymous

  Σας ευχαριστώ θεία, αυτό ακριβώς εννοούσα!

 • Anonymous

  Εγώ αγαπητοί μου δεν έχω ούτε πένα ούτε οίστρο ….. έχω όμως εμπειρία….
  Ολοι κάπου έχουν τις αδυναμίες τους και επειδή ο άντρας (!!!) ο κότας,ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει και να τον κατεβάσουμε από το καλάμι, ας βοηθήσουμε και λιγάκι στο να του μπεί (το καλάμι).
  Πρέπει λοιπόν να τον ρεζιλέψεις ΓΕΡΑ, για να μάθει.
  Περιμένω λοιπόν τις ιδέες σας…….

  Νόνα Αλέξια

 • DiS

  Φιλτάτη Θείτσα,

  Λυπάμαι to break your bubble αλλά τα ποσοστά είναι λάθος. Δυστυχώς, στα ένδοξα πάτρια εδάφη, ΔΕΝ είναι 15% μάξιμουμ και καθαρίσαμε. Διότι, αν έχει έτσι το πράγμα, τότε εγώ γιατί μετράω τουλάχιστον 1.500 (εδώ και 15 χρόνια έχω αρχίσει το μέτρημα) στον ευγενή χώρο εργασίας μου; Κι αν στο μαγαζί μου είναι τόσοι, φαντάσου στ’ άλλα. Εντάξει, εμείς είμαστε και φυτώριο, δεν αντιλέγω, αλλά όλο και θα βοσκάνε άλλοι 5.000 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (αναλογικά πλέον ομιλούντες).

  Άρα, τι 15% και μπούρδες. Το ελληνικό αίμα πήγε μπροστά και χαμπάρι δεν το πήραμε. 20% και βάλε … Απλά, τα παιδιά, με τον καιρό και το φτύσιμο (διότι αντέχεται τη μία, αντέχεται τη δεύτερη, την τρίτη αποχωρείς αφού σε ακούσει πρώτα όλη η γειτονιά και μετά δεν έχει μούτρα να βγει έξω για τριήμερο)έμαθαν να “κρύβονται” καλύτερα. Πχ ΔΕΝ σε στήνουν στο Γιοχάνεσμπουργκ. Έρχονται, σε παίρνουν, σε πάνε ξενοδοχείο ή σπίτι για φιλοξενία και … εξαφανίζονται μετά λόγω δουλειάς για το υπόλοιπο που θα μείνεις εκεί. Στις 10 μέρες, ας πούμε ότι σε βλέπουν τις 2 (μετά από πιέσεις) για μιά ώρα τη φορά και ΠΑΝΤΑ σε δημόσιους χώρους. Αεροδρόμιο σε ξαναπάνε ανέτως όμως, και σε φιλάνε για αντίο με βλέμμα τίγκα στο υπονοούμενο.

  Πως τόπες; Α, ναι … ΧΕΣΤΕΣ!

 • Anonymous

  Κιόμως καλή μου… σε στήνουν στο Γιοχάνεσμπουργκ… Και επειδή τυγχάνει να έχεις μια κολλητή και 3 γνωστούς στο Γιοχάνεσμπουργκ, έχουν και το θράσος να σου λένε “έλα τώρα, αφού δεν ήρθες μόνο για μένα!! ok? please!!” Αν τώρα η κολλητή και οι 3 γνωστοί είχαν πάει στο Τιμπουκτού για Σαββατοκύριακο όλοι μαζί… κλάψ’τα Χαράλαμπε!!!

  Όντως καλή μου ΧΕΣΤΗΣ!!!

  Θεία Α.

  PS: Θεία, ψιλοεπιμένω για την κοπριά!!!

 • Για εξήγησε μας αυτό με την πατριδογνωσία αγαπητό ανήψι

 • anipsia K.

  ALLOS GIA XIO TRAVHXE K ALLOS GIA MITHLINH….

 • Κοιτα να δεις ενα ΄μπλογκ που δεν είχα δει τοσο καιρό!!!

  και για να έρθω στο θέμα…
  ο αντρας ο Χεστης(εχω εντρυφήσει στο θέμα) θελει να ειναι ΠΑΝΤΑ ο ΚΑΛΟΣ της υπόθεσης.
  δεν αντέχει να βγει λάθος.
  Που σημαίνει ότι όλο και καποιον αδικει-συνήθως αυτόν που χεζόνταν πιο πολύ και τωρα όχι τόσο…

  Επίσης ο αντρας Χεστης έχει τρομερο πρόβλημα και παρεξηγεί ότι λες, με αποτελεσμα να νιώθεις ότι περπατάς σε τσόφλια αυγων να μην τον θίξεις/τρομάξεις.
  και γίνεσαι και συ κομπλεξικος/η διοτι σου μενει το κουσουρι
  “δεν πιστεύω να με παρεξηγήσεις”(αγωνια στο βλεμμα)¨”…αλλά έχεις σοκολάτα στη μύτη σου”…(και κλεινεις τα μάτια)

  Νομίζετε ότι υπερβάλλω;
  Μα ο χεστης αντρας μπορει να παρεξηγήσει τα πάντα μες την χεσίλα του.
  Του είπες ότι έχει σοκολάτα;
  Σε κατήγορεί ότι τον νταντευεις.

  Η οτι θες να τον μειώσεις.

  Η οτι θες την σοκολάτα.

  Μπρρρρ….

  (σορυ για το μακρύ ποστ Σοφία)

 • Anonymous

  Δεν θέλω να καταφύγω στην εύκολη λύση του “κάθε πέρσι και καλύτερα”, αλλά πιστεύω ότι οι άντρες, για να μην πω οι σχέσεις, περνάνε κρίση στις μέρες μας. Και μάλιστα μεγάλη. Και μάλιστα ταυτότητας. Αν λοιπόν το δεχθούμε αυτό, θα πρέπει να απαντήσουμε και στο γιατί. Και το γιατί αποκλείεται να περιλαμβάνει κάτι του τύπου “έτσι γούσταραν, από μόνοι τους”. Στο γιατί κάπου κολλάνε και οι γυναίκες. Μόνο που το πρόβλημα είναι ότι σε αντίθεση με τον άντρα που πρέπει να είναι μάτσο ας πούμε, ή άντρας τελοσπάντων, με τις γυναίκες δεν ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να περιμένεις (το καθιστό κατούρημα δε με καλύπτει, συγγνώμη). Εν πάσει περιπτώσει για ‘μένα κάποιοι απ’ τους ιππότες γίναν κότες γιατί κάτι πολύ λαρτζ γκομενάκια κρέμασαν παπάρια ίσα με το μπόι τους και οι ρόλοι μπερδεύτηκαν όσο να πεις. Όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και γι’ αυτό.. Ισότητα δε θέλαμε; Τώρα θα φάμε γλάρο κορίτσια. Όλοι μαζι. Κι άμα γουστάρουμε λέμε και κανά τραγούδι. Η σχετικότητα όλων αυτών είναι:

  1) Από το σύνολο των κοτών δεν είναι όλες εκ γονιδιώματος, κάποιες έγιναν στην πορεία

  2) Το κοτέτσι θα χρειαστεί κανούριο φράχτη. Οι κότες πληθύνονται και παίζει σε λίγο να το σκάσουν κι όλας

  Όλα αυτά αν είναι σωστή η υπόθεση περί κρίσεως για να είμαστε και σωστοί από λογικής απόψεως. Αν δεν είναι σωστή τότε “συγγνώμη, λάθος”, αλλά ας μου πει κάποιος τουλάχιστον τι σκατά συμβαίνει..
  Εμένα πάντως λίγη θηλυκότητα μου είναι αρκετή. Going back to my roots που λένε κι οι Odyssey

  Στεφ

 • M.

  Επιτέλους, δεν είμαι μόνη να κοιτάζω τον κόσμο με απορία.

  20% επιεικώς (επιφυλάσσομαι για τις αυξητικές τάσεις που διακρίνω στο περιβάλλον μου), γιατί τελευταία τον συναντάω πολύ συχνά τον Άντρα τον Κότα και με ζώνει μια ανησυχία. Η σκηνή ειδικά στο αεροδρόμιο με το βλέμμα γεμάτο υπονοούμενο με τσάκισε, τα συγχαρητήριά μου σε αυτόν που εντόπισε τη λεπτομέρεια (σόρυ, να μην ψάχνω ξανά όλα τα σχόλια τώρα), κατανοώ και συμπάσχω. Επίσης τα συγχαρητήριά μου σε αυτόν που εντόπισε τη λεπτομέρεια: ότι είναι καλό παιδί. Και θέλει να το ξέρεις. Γιατί είναι πολύ σημαντικό γι΄αυτόν να ξέρει ότι δε σου έκανε κακό. Γι’ αυτό και τον συγχωρείς τελικά και ξανά μανά από την αρχή.

  Συγνώμη, μιά ερώτηξις: κι αν κάποια κοριτσάκια κάποτε κάπως τον πήρανε ψηλά τον αμανέ και μπερδέψανε τους ρόλους, τι φταίνε τα υπόλοιπα, να πληρώνουνε αμαρτίες άλλων? Ε?

  Παίρνω βαθιά ανάσα, ψάχνω χαρτομάντηλο να σκουπίσω τα δάκρυα (γέλιου, ουχί σύγχισης φυσικά) και πάω να διαβάσω τις λοιπές κατηγορίες…

 • jolinar

  Ποπο μιλαμε εχω παθει ΤΗΝ πλακα. Εχω γνωρισει αντρα που ηταν (και ειναι) ακριβως αυτο που περιγραφεις. Και θεος, και με γυαλια, και με γκομενες ουρα απο πισω και το γνωστο πλεον μια-κρυο-μια-ζεστη (σε φαση δεν ξερω τι θελω). Με 2 βασικες διαφορες : ειχε μακρυ μαλλι και ηταν εντελως καθηκι, σου εδινε την εντυπωση οτι γουσταρει να ξενερωνει τους αλλους. Παντως, ευγε, απ’τι φαινεται το εχεις εξελιξει πολυ το θεμα “ανθρωποπαρατηρηση” !

 • jolinar

  Καπου ειπωθηκε κατι περι ρεζιλεματος για να κατεβει ο λεγαμενος απ’το καλαμι του…..για ανλυστε το λιγο αυτο παρακαλω!

 • Elsa

  Χαχαχα, θα γελάσω σαρδόνια διαβάζοντας τα σχόλια. Χμ, δεν έχετε ιδέα για τι κατάσταση μιλάμε.
  Θα είμαι σαφής και ίσως λιγάκι ωμή.
  Στην αρχή ο άντρας αυτός δείχνει κάποια σημάδια του μετέπειτα χαρακτήρα του αλλά επειδή περνάς καλά δεν τα θεωρείς ελαττώματα. Αποφεύγει τις συγκρούσεις, είναι χαμηλών τόνων, κοιτάζει τη δουλειά του, είναι τυπικός και προσεκτικός επιφανειακά ως προς την εμφάνιση και τις συνήθειες. Προσέχει και φροντίζει τους γύρω του και δείχνει καθ’ όλα εντάξει.
  Στην πορεία όμως διαπιστώνεις έλλειψη πρωτοβουλιών, αναβλητικότητα, αδιαφορία για την υγεία του και βόλεμα στον καναπέ και στο πολύ φαγητό. Είναι καλός μπαμπάς “πάει το παιδί βόλτες, του παίρνει παιχνίδια, παίζει μαζί του, ακόμα και το ταϊζει”. Επειδή είναι οριακά τρυφερός μαζί σου, όχι και πολύ συχνά αλλά δείχνει να ενδιαφέρεται ακόμα για εσένα όλα αυτά σκεπάζουν την πραγματικότητα. Αυτός ο άνθρωπος φαίνεται να μην παίρνει κανένα απολύτως ρίσκο, δεν φροντίζει την υγεία του σταθερά και αρχίζει να εμφανίζει παχάκια και προβλήματα που συνεχώς επιδεινώνονται. Περιμένει όλες τις πρωτοβουλίες από εσένα και τελικά καταλήγει να είσαι εσύ η μαμά του. Επειδή η μαμά του γέρασε και δεν είναι πια σε θέση να τον φροντίσει, έβαλε εσένα σε αυτή τη θέση να κάνεις εσύ τη μαμά του.
  Σε λίγο καιρό ο άντρας αυτός έχει μετατραπεί σε σκυλάκι του καναπέ ή ένα μεγάλο παιδί, που γκρινιάζει και κλαψουρίζει συνεχώς. Πότε πονάει εδώ και πότε πονάει εκεί. Θέλει τα πάντα στο πιάτο, όλα στο χέρι και φυσικά δεν σηκώνει ποτέ το χεράκι του να ζητήσει ιατρική βοήθεια γιατί είναι πολύ άντρας για να κάνει κάτι τέτοιο και αυτό πρέπει να το κάνεις εσύ.
  Αυτός ο άντρας καλύπτεται πίσω από ένα τραυματισμό ή μια ασθένεια που μπορεί άλλοι να την ξεπερνάνε πιο γρήγορα, και σε κάνει το απόλυτο θύμα. Είσαι εκεί μόνο για να τον υπηρετείς και φυσικά δεν σε βλέπει σαν γυναίκα αλλά σαν την Μητέρα Τερέζα.
  Φυσικά δεν αργεί η στιγμή που όσο ανθρωπιστικά αισθήματα και να έχεις, λες στοπ.
  Αν λοιπόν μπλέξεις, με ένα τέτοιο άτομο…δες από την αρχή τα σημάδια. Μην πεις είναι καλό παιδί και ωραίος άντρας. Πάτα φρένο γιατί πριν καταλάβεις πώς βρέθηκε ο κούκλος στο κρεβάτι σου, θα έχεις φορέσει την ρομπίτσα και τις παντοφλίτσες και θα έχεις αναλάβει το επάγγελμα της αποκλειστικής χωρίς να πληρώνεσαι μία όμως.

 • […] Έχω πολύ καιρό να σας τρατάρω ανθρωποπαρατήρηση και κοιτώντας τα περασμένα μεγαλεία έπεσα πάνω σε αυτό το σχόλιο στο οποίο ο D. αμέσως από κάτω χέστηκε στα γέλια. Αν βαριέστε να κλικάρετε αντιγράφω: Δυστυχώς οι ερευνητες τον μπερδεύουν [τον Άντρα τον Κότα (ή Φακή ή Κρυοκωλιάρη ή Δειλάτζα)] εύκολα με άλλες εντελως διαφορετικές κατηγορίες (ο Αντρας ο Τεμπέλης, ο Αντρας ο Σουβλάκης, ο Αντρας ο Νταβρατίλας). […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>