Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Βόλτες στη Βρετανική βιβλιοθήκη για τα βιβλία (και την Ολυμπιακή δάδα)

Writing Britain

Φέτος το καλοκαίρι στο Λονδίνο συμβαίνουν τόσα πράγματα που αν ζεις εδώ (και δουλεύεις) δεν υπάρχει περίπτωση να τα προλάβεις όλα.

Ευτυχώς προλάβαμε την έκθεση Writing Britain στη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 150 λογοτεχνικά έργα, όμορφα παραδείγματα του πώς ο τόπος επηρεάζει τη γραφή (θα έλεγα ότι συμβαίνει και το ανάποδο).

Υπάρχουν μερικά πολύ εντυπωσιακά πράγματα αλλά μερικά από τα αγαπημένα μου που είδα ήταν μια αυθεντική ζωγραφιά του Hobbiton από τον Tolkien, το χειρόγραφο του The Remains of the Day, το χειρόγραφο του The Buddha of Suburbia και πάνω από όλα το χειρόγραφο του ποιήματος London του William Blake

Στο φουαγιέ της Βιβλιοθήκης υπάρχει και η έκθεση Olympex 2012 με λίγο από ιστορία και πολύ από την εικονογράφηση των Ολυμπιακών Αγώνων, κυρίως με γραμματόσημα, κάρτες, εισιτήρια, προγράμματα και κάποια αναμνηστικά. Αξίζει μια βόλτα αν βρεθείτε κοντά, είναι και δωρεάν.

Έχουν και μία Ολυμπιακή Δάδα, με την οποία φυσικά ως αιώνιοι τουρίστες στο Λονδίνο βγάλαμε φωτογραφία.

With the Olympic Torch @ the British Library

Olympic Torch at the British Library

Olympex 2012: Collecting the Olympic Games

Olympex 2012: Collecting the Olympic Games

The British Library

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>