Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Έλα να μισήσουμε μια σοκολάτα

Chocolate

Με την αδελφή μου έχουμε μικρούς δικούς μας κώδικες. Ένας από αυτούς είναι η σοκολάτα αλλά είναι τόσο απέραντα ωραία ιστορία που πρέπει να τη μοιραστώ.

Όταν ήμασταν πιτσιρίκια εγώ και η Θεοδώρα, το δώρο που έμπαινε πιο συχνά στο σπίτι από επισκέπτες ήταν η σοκολάτα. Πλάκα σοκολάτα να χαίρονται τα παιδάκια, να λεκιάζονται και να παθαίνει εγκεφαλικά η μαμά Δέσποινα (που μεταξύ μας, δεν τρώει σοκολάτα. Τη μυρίζει)

Μια μέρα λοιπόν, πρέπει να ήμασταν πολύ πολύ μικρές, ένας επισκέπτης απερίσκεπτος εμφανίζεται με μία σοκολάτα. Τί θα κάνουμε τώρα; Τσακώνουμε τη σοκολάτα που λες και πηγαίνουμε στο δωμάτιο μας προβληματισμένες. Τη βάζουμε πάνω στο κρεββάτι και την κοιτάμε.

Μετά από λίγη ώρα η Θεοδώρα έχει φαεινή ιδέα: “Να τη μισήσουμε!”

Η Θεοδώρα τότε ήταν πολύ μικρή και δεν γνώριζε τη λέξη “μοιράζω”. Γνώριζε όμως τη λέξη “μισό”. Άρα; Άρα η λύση ήταν να μισήσουμε τη σοκολάτα δίκαια. Και τη μισήσαμε.

Από τότε, ακόμα και όταν έρχονταν δύο σοκολάτες η απόφαση μας ήταν ξεκάθαρη: “Πρώτα θα μισήσουμε τη μία και μετά την άλλη”.

Ακόμα και σήμερα που είμαστε ολόκληρες γυναίκες όταν είναι να μοιράσουμε κάτι η λέξη είναι ίδια.

Είδες κάτι μικρές τρυφερές ιστορίες; Μπορεί να έχουν και λέξεις που δεν τις περιμένεις.

 

2 comments to Έλα να μισήσουμε μια σοκολάτα

 • Spiros Kechriotis

  πρωτάκουστη λέξη με το νόημα που δίνατε για εμένα !
  θα την καταχωρήσω στο λεξικό μου.

 • efthymios

  Διάλογος μεταξύ (υπομονετικού) μπαμπά και κόρης που ασκείται ακόμα στην ομιλία-με αρκετά δημιουργικό τρόπο.Διαδρομή τρένο προς Κηφισιά, Κυριακή πρωΐ Μάρτιος 2012 :

  -Μπαμπά πότε θα πάμε ξανά λούνα παρκ? αύριο ?
  -Αύριο έχουμε δουλειά και εσύ έχεις νήπιο.
  -Να πάμε χθες ??
  -(με τρυφερότητα) Χθες έχει περάσει, δεν μπορούμε να πάμε…
  -(με πείσμα)Τότε μπορούμε να πάμε μεθαύριο !!!
  -Θα δούμε για μεθαύριο, δεν ξέρω ακόμα.(προφανώς δούλευε ο άνθρωπος αλλά μην βάλει και τα κλάμματα η κορούλα μέστο τρένο. Η κορούλα όμως δεν το βάζει κάτω. Αλλοιώνει το χρόνο και τις λέξεις με την τελειωτική ερώτηση :

  -Μπαμπά μπαμπά, το βρήκα το βρήκα, ξέρω πότε θα πάμε!
  -Πότε θα πάμε ? (αναστενάζοντας, ελαφρώς)
  -Θα πάμε προχθαύριο !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>