Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Τα λέμε την Πέμπτη στην Αθήνα | i for U Greek Mentoring Network

Την Πέμπτη 26 Απριλίου θα είμαι στην Αθήνα μετά από μια πολύ ευγενική πρόσκληση του i for U – Greek Mentoring Network – για το πρώτο τους conference για γυναίκες επιχειρηματίες.

Όπως λένε:

Απευθύνεται σε όλους εκείνους τους senior Manager που θα ήθελαν να διευκολύνουν ή να γίνουν Mentors σε επιχειρηματίες. Επίσης σε όλες τις γυναίκες που είτε σκέπτονται να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση είτε είναι ήδη στα πρώτα τους βήματα, είτε εργάζονται σαν στελέχη επιχειρήσεων και θέλουν να εξετάσουν επιχειρηματικές κινήσεις.

(από την πρόσκληση τους – στα Ελληνικά και στα Αγγλικά)

Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα του συνεδρίου – υπάρχουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσες και τρία break out sessions ό,τι πρέπει για ανθρώπους που σκέφτονται την έναρξη. Παρόμοια events στα οποία έχω βρεθεί στο Λονδίνο είναι πάντα χρήσιμα. Όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και για αυτή την αίσθηση ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ! Κι ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που το παλεύουν. Αν δηλαδή ενδιαφέρεσαι γενικά θα έλεγα να κοιτάξεις και αυτό το συνέδριο αλλά και τα Open Coffee Greece, Girl Geek Dinners Greece, και startup live Athens (αν ξεχνάω κάποια – που είναι σίγουρο γιατί δεν μένω στην Ελλάδα και τα χάνω – αφήστε σχόλιο)

Πάμε για τα κουτσομπολιά τώρα (ειδικότης μας).

Αν θυμάσαι, στις 8 του Φλεβάρη είχα βρεθεί πάλι στην Αθήνα για το  3ο συνέδριο social media του Ινστιτούτου Επικοινωνίας. Εκεί μίλησα για τη συνεργασία μου ως food blogger με την OgilvyOne Athens και τη Unilever για το Πας Μαγειρεύοντας (Εδώ η σχετική ανάρτηση με τα κουσκούσια και τις φωτογραφίες). Εκεί γνώρισα και την κ. Έφη Καρακίτσου, Managing Director της Magnet Advertising και μία εκ των συνιδρυτών του ifoU η οποία με κάλεσε και στο συνέδριο του i for U.

Σκέφτηκα πως θα ήταν τουλάχιστον βαρετό (μη πω τίποτα χειρότερο) να καλύψω το ίδιο θέμα. Μέσα από τα πράγματα που έχω δει στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο και στον ελεύθερο μου χρόνο υπάρχουν πράγματα που έχω μάθει και υπάρχουν – το πιο σημαντικό – ερωτήσεις στις οποίες δεν έχω απαντήσεις ακόμα. Δε θέλω να μιλήσω για κανόνες – αν με διαβάζεις καιρό ξέρεις ότι δεν τους συμπαθώ. Θέλω μάλλον να μιλήσω για ευκαιρίες, για νέους τρόπους σκέψεις, για το τί μπορεί να κάνει το digital για μια νέα επιχειρηματία και το τί μπορεί να δώσει εκείνη πίσω στην κοινότητα. Και ανυπομονώ να μάθω νέα πράγματα από τους ανθρώπους που θα γνωρίσω εκεί.

Οπότε ουσιαστικά μου έχει δωθεί μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστώ με τους παρευρισκόμενους τα πράγματα που έχω μάθει μέσα από τη δουλειά μου με τη SoMafusion, μέσα από την έρευνα μου για το Πανεπιστήμιο και μέσα από το blogging.

Θα είμαι που λέμε τρία σε ένα.

See you there.

 

————
Disclosure: Δεν έχω εμπορική σχέση με το δίκτυο ή τις σχετικές εταιρείες. Η ανάρτηση γράφτηκε ανεξάρτητα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>