Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

ΩωωωωωωωωωωΩΩΩωωωΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ

Λαϊκή αγορά Αταλάντης

Την Παρασκευή το πρωί έχω πάει στη λαϊκή αγορά της Αταλάντης και περιφέρομαι με τη φωτογραφική μηχανή της Μαμάς Δέσποινας κρεμασμένη στο λαιμό. Η μηχανή είναι ένα τέρας και την κρατάω στο χέρι, αγχωμένη μια ζωή μη της κάνω τίποτα και με σφάξει η ταλαίπωρη μάνα.

Έχω κοιμηθεί λίγο – το προηγούμενο βράδυ παίξαμε ΚΑΙ τα χαμοπούλια – και τα πόδια μου πονάνε από τις γόβες. (Γκουχ. Και το χορό).

Ο καφές ετοιμάζεται σε φιλικό σπίτι από νεαρό χέρι που δε φοβάται να ρίξει μπόλικο καφέ και ζάχαρη.

Αναμένουν επίσης φασαριόζες κυρίες που αγαπάνε πολύ, μιλάνε πολύ και ζουπάνε πολύ για να κουτσομπολέψουμε πίνοντας τον καφέ και μασουλώντας χθεσινοβραδυνά γλυκά.

Με το ξύπνημα εγγυημένο σε λιγάκι – λόγω καφέ και λόγω κυριών – βγάζω φωτογραφίες στη λαϊκή για το Digital Scullery.

Από απέναντι πλησιάζουν 5-6 πιτσιρικάδες, καστανοί σα σοκολατάκια, γελαστοί, με τζην και μπλουζάκια πολύχρωμα, βγαλμένοι από παλιομοδίτικο βιβλίο της Enid Blyton.

“Βγάλε μας” μου λένε αλλά δεν το πιστεύουν ότι θα τους βγάλω και προχωράνε.

“Θέλετε;” τους λέω και φέρνω τη φωτογραφική με τον τιτανοτεράστιο φακό στο πρόσωπο μου.

Τους βγάζω και μετά από κάθε φωτογραφία μου λένε “πάλι, πάλι, πάλι” και παίρνουν πόζες και γελάνε και πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο και κάνουν γκριμάτσες κι εγώ βγάζω τις καλύτερες φωτογραφίες που έχω βγάλει ποτέ απλά πατώντας ένα κουμπί. Κι είναι κρίμα γιατί δε θέλω να βγάζω φωτογραφίες από παιδιά στο web οπότε θα τις δουν οι φίλοι κι η οικογένεια.

Οι θείοι με τους πάγκους γύρω γύρω κάνουν τσκ τσκ τσκ μέσα από τα δόντια τους γιατί οι πιτσιρικάδες κάνουν φασαρία.

Γυρνάω τη μηχανή προς τα παιδιά και τους δείχνω τις φωτογραφίες τους μία – μία.

Και ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ φωνάζουν όλοι μαζί ΩωωωωωωωωωωΩΩΩωωωΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ – δυνατά, πολύ δυνατά, κι οι θείοι πονοκεφαλιασμένοι κουνάνε το κεφάλι κι εγώ δείχνω κι άλλες φωτογραφίες.

Και δώστου ΩωωωωωωωωωωΩΩΩωωωΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ οι πιτσιρικάδες και δώστου να δείχνω φωτογραφίες.

Έτσά ‘ναι τα πράγματα.

Έτσι θέλει η Παρασκευή το πρωί, έτσι θέλει το ξενύχτι, έτσι θέλουν τα πονεμένα πόδια, έτσι θέλει η ζωή γαμώ την κρίση και το φελέκι μου και την πατρίδα που εκπορνεύεται.

ΩωωωωωωωωωωΩΩΩωωωΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ

 

3 comments to ΩωωωωωωωωωωΩΩΩωωωΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>