Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Ο παραλογισμός της φοροκάρτας

Laughing, laughing,

Η φοροκάρτα είναι το πιο άχρηστο και ηλίθιο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ, αν και συναγωνίζεται επάξια την περαίωση.

Θα πάρεις μια κάρτα για να δείχνεις ως πολίτης ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ότι ψωνίζεις.

Για πιο λόγο γίνεται αυτή η χαζομάρα δεν μπορώ να καταλάβω, ειδικά όταν μιλάμε για μισθωτούς.

με την οποία οι φορολογούμενοι, εφόσον το επιθυμούν, θα απαλλαγούν από τη συλλογή αποδείξεων για να χτίζουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
(via)

Άκουσον άκουσον. Αφορολόγητο λέει άμα δώσεις αποδείξεις. Δηλαδή αν εγώ τα λεφτά τα κάνω μασουράκια ή τα μαγειρεύω κοκκινιστά, δεν δικαιούμαι αφορολόγητο; Πρέπει οπωσδήποτε να ψωνίζω δηλαδή;

Γιατί δηλαδή δε λέει το κράτος:

 • Εισόδημα μέχρι 12.000 ευρά = αφορολόγητο
 • Εισόδημα πάνω από 12.000 ευρά μέχρι 20.000 ευρά = 10% φόρος
 • Εισόδημα πάνω από 20.000 ευρά μέχρι 40.000 ευρά = 20% φόρος
 • Εισόδημα πάνω από 40.000 ευρά = 40% φόρος

ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ! τίποτα άλλο ποτέ.
(η ιδέα δεν είναι δική μου. κάτι τέτοιο γίνεται στη βρετανία)

Δε θέλω το κράτος να ξέρει τί ξοδεύω, δεν το ενδιαφέρει. Το κράτος πρέπει να ξέρει τί λαμβάνω. Το πού το δίνω είναι δική μου δουλειά.

Αλλά όχι.

Το κράτος και όλα του τα συστήματα είναι τόσο ανίκανα που αντί να επενδύσουμε σε ένα ΛΟΓΙΚΟ σύστημα που να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, βγάζουμε φοροκάρτες έτσι ώστε να ελέγχονται οι επιχειρήσεις ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Δεν κοιτάει το κράτος ότι πας στο γιατρό και σου λέει “χωρίς απόδειξη 50 ευρά, με απόδειξη 210 ευρα”. Ο άλλος που πεινάει δηλαδή θα βγάλει τη φοροκάρτα του και θα πει “πληρώνω τα 210”. Φοβερή λογική!

Πάω να το εξηγήσω στο οικονομικό τμήμα στη δουλειά. Εργάζονται πολύ σκληρά τελευταία, έχουν ανάγκη από ένα ανέκδοτο.

26 comments to Ο παραλογισμός της φοροκάρτας

 • Σοφία χωρίς να ξέρω ποιο είναι το ιδανικό φορολογικό σύστημα, το κλιμακωτό σύστημα που αναφέρεις δεν δουλεύει στην Ελλάδα γιατί το 75% των εργαζομένων δουλεύουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή σε μικρές εταιρίες –> άρα δηλώνουν οι ίδιοι το εισόδημά τους. Άρα για να φορολογηθούν σωστά πρέπει να δεις όχι αυτά που (λένε ότι) παίρνουν, αλλά το τι ξοδεύουν. Για αυτό και έχουμε ξεχωριστούς φόρους για κίνητα, αυτοκίνητα, φόρους πολυτελείας, μεταβιβάσεων κτλ.

  • Themos (sorry for English, no Greek keyboard here)
   Sorry, but this is baloney. Income tax is income tax, not spending tax (that’s VAT). They can easily create (or uphold, I do not know the tax system in Greece regarding limited companies) tax rules for managing corporation tax (because this is what it is, essentially). Sophia is absolutely right that the simplest tax regimes are the best and most easily upheld. All this is done because the government wants the citizen to try to sort out their inability to collect taxes and kill tax evasion.

   • It is “kinda” of baloney

    Δεδομένο: Οι υπηρεσίες που παίρνω από το κράτος, σε σχέση με τον φόρο που πληρώνω είναι …. σκατά

    Αποτέλεσμα: Όταν αγοράζω μια υπηρεσία / προιόν ιδιωτικά, προτιμώ να μην πάρω απόδειξη (και άρα να το πληρώσω φτηνότερα, άσχετα αν ο πωλητής θα κερδίσει και αυτός) παρά να πάρω απόδειξη και να το πληρώσω ακριβότερα

    Αποτέλσμα 2: In the long run, θα πάρω ακόμα πιο σκατά υπηρεσίες από το κράτος. Άρα θα συνεχίσω να “κλέβω” τον φόρο όσο πιο συχνά μπορώ, κλπ

    Λύση: Καμία για την Ελλάδα όπως είναι σήμερα!

 • +1 for Themos

  Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα “γιατρός στο Κολωνάκι δηλώνει εισόδημα 12.000 ευρώ τον χρόνο” είναι αρκετά δύσκολο να δεχτούμε ότι μόνο με τις δηλώσεις εισοδήματος μπορείς να κάνεις δουλειά

  Αν υπάρχει μια ηλιθιότητα με την φοροκάρτα είναι ότι θα μπορούσε απλά να γίνει χρήση της πιστωτικής αντί να έχουμε μια ακόμα κάρτα (αν το πιστωτική είναι θέμα, ας πούμε χρεωστική – τύπου Electron)

  Ο λόγος που είναι ηλιθιότητα είναι ότι η χρήση της είναι προαιρετική. Κοινώς, αν θέλω να ξοδέψω εισόδημα που δεν θέλω να φανεί, απλά δεν θα δώσω την κάρτα όταν αγοράζω κάτι.

  Το μόνο (δρακόντειο) μέτρο που μπορεί να δουλέψει:
  1) Όλοι, παντού, τα πάντα όλα βάζουν μηχάνημα για πιστωτικές
  2) Εξαφανίζεις τα μετρητά από την αγορά
  3) Όλες οι συναλλαγές πλέον καταγράφοντε στις κινήσεις των πιστωτικών

  …. και καλά κρασά…

  • Sofia

   Θέμο και Δημήτρη εντελώς πέρα από την συμπάθεια είμαι με τον Apotheosis.

   Υπεύθυνος είμαι να δηλώνω. Όχι να ελέγχω. Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά.

   Εγώ έχω εισόδημα στη Βρετανία και ως ελεύθερος επαγγελματίας και δηλώνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ας αναρωτηθούμε γιατί.

   • Σοφία, και εγώ μαζί σου είμαι (μιας και τα τελευταία 3 χρόνια ζω και εργάζομαι Σουηδία). Δηλώνω και πληρώνω τα πάντα, αλλά:

    * Έχω περίθαλψη της προκοπής: Κόστος 100 ευρώ τον χρόνο
    * Ο πιτσιρικάς μου πάει παιδικό σταθμό, που τον προσέχουν ΟΛΗ μέρα, τον ταίζουν 3-5 φορές την ημέρα και με ενημερώνουν τηλεφωνικά αν κάνει “γκουχ”. Κόστος: 90 ευρώ το χρόνο
    * Τις λίγες φορές που πρέπει να κάνω συναλλαγές με το δημόσιο (2 φορές σε 3 χρόνια) τις έκανα ηλεκτρονικά
    * κλπ

    Αποτέλεσμα: Ναι μεν μου πιάνουν τα οπίσθια με την εφορία (40+%) αλλά βλέπω και καταλαβαινω γιατί πληρώνω. Μπορείς να πεις το ίδιο για την Ελλάδα;

    ΥΓ: Δεν ξέρω τι κάνουν στην Βρετανία, αλλά Σουηδία πιο “φτηνά” θα σου έρθει να σκοτώσεις κάποιον παρά να κλέψεις την εφορία…

 • Areti

  Εμένα δεν με νοιάζει, για να είμαι ειλικρινής, αν θα γυρνάω γύρω γύρω με μία φοροκάρτα, αν και δεν είμαι σίγουρη ότι ο “φόβος” της θα αποτρέψει τον επιχειρηματία/ελεύθερο επαγγελματία/πολυ-επαγγελματία να κλέψει φόρους.
  Αυτό που με νοιάζει είναι να μην ξαναπεράσω τον γολγοθά του “μέτρα αποδείξεις”, “κανε excel με επωνυμίες και ΑΦΜ (άκουσον ακουσον καλή Θεία!!)”, “2 ακόμα και να ‘τη η επιστροφή” και άλλα τέτοια κουλά. Δηλαδή θες (όχι εσύ-ο κράτος)και επιβεβαίωση ότι ξοδεύω; Πως νομίζεις δηλαδή ότι ζω;

  • Sofia

   Το τραγικό ξέρεις πιο είναι; Ότι θα δείχνεις τη φοροκάρτα στον περιπτερά (π.χ. το κόστος της τσίχλας) και στο σουβλατζή. Στο γιατρό όμως που κλέβει δε θα τη δείχνεις γιατί η διαφορά ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ φοροκάρτα θα είναι τραγική.

   Άρα το κράτος βρήκε έναν τρόπο να πατάξει τη φοροδιαφυγή στους περιπτεράδες. Φοβερό το βρίσκω.

 • Ούτε εγώ συμφωνώ με τη φοροκάρτα. Αλλά το θέμα είναι πως κάτι πρέπει να δοκιμαστεί, διότι τώρα, ακριβώς λόγω της κλιμακωτής χρέωσης που αναφέρεις, το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα (και είναι πολλοί) πληρώνει ΜΗΔΕΝ φόρο, διότι απλώς δηλώνουν εισόδημα κάτω από το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα των €12.000.

 • Λόγω του ότι δεν γίνονται διασταυρώσεις από την εφορία σχετικά με το τι λαμβάνει ο καθένας, το κράτος σου λέει ότι πρέπει να έχεις ένα ελάχιστο αποδείξεων ανάλογα με το εισόδημά σου, ώστε να ισχύει το αφορολόγητο, προκειμένου να σε αναγκάσει να ζητάς αποδείξεις. Βέβαια, κρίνοντας από το γεγονός ότι πχ. για την οικογένειά μου, το ελάχιστο αυτό ποσό καλύφθηκε ανετότατα από τις αποδείξεις των σούπερ μάρκετ (που δίνανε έτσι κι αλλιώς) ή των φαγάδικων, μάλλον το κράτος φέτος την πάτησε, γιατί πολλές δηλώσεις βγήκαν πιστωτικές (και μάλιστα επιστρέφεται όλος ο φόρος πίσω), επειδή δήλωσε ο καθένας τα κέρατά του σε αποδείξεις. Δεν ξέρω αν τελικά θα υπάρχει κέρδος από την ιστορία αυτή με τις αποδείξεις (για το κράτος).

 • Areti

  Γιαυτό λέω ότι ο φόβος της δεν θα αποτρέψει τον φοροφυγά. Αυτός χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση.
  Αλλά να μη μου βγαίνει κι εμένα η ψυχή για το τίποτα!

 • Εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και τα δηλώνω μέχρι τελευταίας δεκάρας, δίχως να έχω κάποιον μπαμπούλα, τι είμαι; Δεν απαντάω για να μη κοπεί το σχόλιο.

 • Ο λόγος που σου επιβάλει την φοροκάρτα είναι γιατί όταν σου (μου, μας) ζήτησε να κάνεις συναλλαγές χωρίς “απάτες” (τόσο χωρίς απόδειξη,κλπ) εσύ (εγώ, εμείς) τους γράψαμε και κάναμε το δικό μας

  Το ότι το μέτρο είναι για κλάμματα δεν το αμφισβητώ. Αλλά περιμένω να ακούσω (όχι από εσένα προσωπικά) πια είναι η λύση δεδομένου ότι ΠΟΛΛΟΙ δεν κάνουν τίμιες δηλώσεις. Πριν κάποιος απαντήσει “βάλτους μέσα” θα ήθελα να μάθω ΠΩΣ θα τους βρούμε (και μετά τους βάζουμε μέσα)

 • Η συλλογή αποδείξεων και κατ’ επέκταση η φοροκάρτα δεν έχει στόχο (όπως εξήγησε και ο Θέμος παραπάνω) αυτόν που πληρώνει, αλλά αυτόν που εισπράττει. Στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη η παραοικονομία που μπορείς αρκετά άνετα να ζεις όλη σου την ζωή σε αυτή: να πληρώνεσαι μαύρα και να πληρώνεις με μαύρα: από την αγορά σπιτιού, μέχρι το ενοίκιο, τον γιατρό, τον υδραυλικό, το φροντιστήριο του παιδιού, τα τρόφιμα από το μανάβικο, ρούχα, κούρεμα κ.λ.

  Κάθε φορά που κόβεται μία απόδειξη, ένα μικρό μέρος της αδήλωτης οικονομίας δηλώνεται και αυτός είναι ο στόχος. Αυτό είναι ο στόχος. Άλλα μέτρα είναι πετυχημένα, άλλα όχι, άλλα κάπου στην μέση κ.λ.

  Η συλλογή αποδείξεων έχει ένα νόημα και δεν είναι κάτι δύσκολο. Ο μπελάς είναι να τις φυλάς και να τις αθροίζεις κ.λ. Ε, αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα με την “φοροκάρτα”. Προσωπικά θα ήθελα η ίδια δουλειά να γίνεται από την τράπεζά μου με βάση τις κινήσεις της πιστωτικής μου: να μου δίνει μία συγκεντρωτική απόδειξη στο τέλος του χρόνου, ότι πλήρωσα τόσα πράγματα που αντιστοιχούν σε αποδείξεις Χ Ευρώ, και να την επισυνάπτω στην φορολογική μου δήλωση, χωρίς να χρειάζεται να κρατάω τις αποδείξεις.

  • Sofia

   Νομίζω ότι ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό με αυτή τη λογική.

   Ότι μεταθέτουμε την κόντρα στους πολίτες που θα συνεχίσουν να έρχονται αντιμέτωποι με τον εκβιασμό του 50 ευρώ χωρίς / 250 ευρώ με φοροκάρτα. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτός ο εκβιασμός γίνεται από κάποιους επαγγελματίες που είναι αναγκαίοι και ανεξέλεγκτοι π.χ. γιατροί.

   Οπότε το κράτος πιάνει τις τσίχλες και τα ρούχα;

   • Αυτό ακριβώε θα συμβεί, αλλά at the end of the day και αυτό κέρδος είναι

    Αν σήμερα το κράτος εισπράτει 10 ευρώ φόρο, με την φοροκάρτα θα βρει και 5-10 “μαύρους” και θα εισπράξει 15 ευρώ. Θα μου πεις, αν όλοι είμασταν εντάξει θα εισέπρατε 100 ευρώ, αλλά όπως και να το δεις τα 15 είναι καλύτερα από τα 10

    • Sofia

     Ε αυτό ακριβώς λέω κι εγώ.

     Η φοροκάρτα και η συλλογή αποδείξεων ΔΕΝ είναι λύση αλλά μία βεβιασμένη κίνηση για να λέμε ότι κάτι κάναμε ενώ ουσιαστικά δεν κάναμε και τίποτα.

     • Εγώ μαζί σου είμαι, ημίμετρο (να το θέσω ευγενικά) είναι

      Αλλά δεν ακούω και καμιά καλύτερη λύση που θα υποχρεώσει αυτόν που δουελεύει μαύρα να “βγει στο φως”

   • Ακόμη και αν πιάσει μόνο τις τσίχλες και τα ρούχα και τον μανάβη και τον μπακάλη, είναι μεγάλο κέρδος. Πέρα από τα όποια (μικρά; μεγάλα; δεν ξέρω) επιπλέον έσοδα που μπορεί να έχει το κράτος, το σημαντικό είναι ότι μειώνεις τον ζωτικό χώρο της παραοικονομίας. Ο κουρέας που κόβει αποδείξεις, δεν μπορεί από ένα σημείο και μετά να πληρώνει με μαύρα το ενοίκιο του καταστήματός του, χρειάζεται να τα δείξει ως έξοδα. Και από τον γιατρό του θα ζητήσει απόδειξη, γιατί αυτή εκπίπτει ολόκληρη από την εφορία (και τώρα πια την χρειάζεται την έκπτωση αυτή, διότι ίσως έχει περάσει το αφορολόγητο).

    Και η ταβέρνα, που αναγκάζεται να κόψει αποδείξεις, πιθανότατα θα ζητήσει τιμολόγια από τους προμηθευτές της ή ο ιδιοκτήτης θα κόψει ένα ελάχιστο μισθό στο συγγενικό του πρόσωπο που δουλεύει εκεί και ως τώρα πληρωνόταν με μαύρα -και ο ζωτικός χώρος της παραοικονομίας μειώνεται.

    Κ.λ. Κ.λ.

    Σοφία, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν είναι σε τόσο μεγάλη κλίμακα όπως στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει Η λύση ή ΤΟ μέτρο. Αν ήταν θέμα ενός μέτρου, ή 10 εφοριακών ή ενός απατεώνα, θα είχε λυθεί. Η συλλογή των αποδείξεων (και η διευκόλυνσή της μέσω της φοροκάρτας) είναι ένα μέτρο που αποδίδει και είναι μέρος της λύσης. Το πόσο αποδίδει, αν θα μπορούσε να γίνει λίγο καλύτερο (η φοροκάρτα *είναι* κάπως καλύτερη από την συλλογή αποδείξεων IMHO) και με τί άλλο πρέπει να συνδυαστεί, προφανώς είναι ζητούμενο.

    • Δεν είναι “μικροί” οι χιλιάδες γιατροί, υδραυλικοί, ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζονται, εργολάβοι/κατασκευαστές κατοικιών, κ.ο.κ.

     BTW, η φοροκάρτα, πώς επιβαρύνει τους “μικρούς”; Πώς θα επιβαρύνει κάποιον όπως εγώ, που είμαι μισθωτός; Δηλαδή, αν ανακοινώσουν ότι τελικά ούτε αποδείξεις χρειάζεται να μαζεύω, ούτε να χρησιμοποιώ φοροκάρτα, τί θα κερδίσω;

     • Sofia

      Οι “μικροί” εννοώ οι πολίτες. Και ναι τους επιβαρύνει με την ευθύνη να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον κάθε πάροχο προϊόντων ή υπηρεσιών.

    • 1. Είσαι σίγουρος ότι τα νούμερα είναι στην πραγματικότητα όπως διαισθητικά νομίζεις ότι είναι; Νομίζω ότι δεν είναι. Εκτός και αν έχεις στοιχεία, που θα ήταν πολύ ενδιαφέροντα, για να μην συζητάμε στον αέρα, το δικό μου “νομίζω” εναντίον του δικού σου.

     2. Ακόμη και αν έχεις 100% δίκαιο, πώς ακριβώς σε ζημιώνει η συλλογή αποδείξεων (πέρα από τον μπελά); Ακόμη δεν έχω καταλάβει.

     3. Φοροδιαφυγή υπάρχει και σε κράτη που υποτίθεται ότι παρέχουν όλα αυτά που λες. Ψάξε μόνο για περιπτώσεις επωνύμων Βρετανών ή Γερμανών που αποφάσισαν να δηλώνουν έδρα τους άλλες χώρες…

     • http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%84%CE%B1-59-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-visa

      “Τα 59 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνει σε ετήσια βάση η παραοικονομία στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας το 25% της επίσημης οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με μελέτη της Visa”

      Πόσοι φόροι θα προέκυπταν αν έβγαινε στο φως; Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα λίγα ή πολλά δις. Σημείωση: δεν μιλάμε για φοροδιαφυγή ή εισφοροδιαφυγή, όπως είναι τα παραδείγματα που αναφέρεις με περιπτώσεις όπως ALTER. Μιλάμε για μέρος της οικονομίας που δεν εμφανίζεται πουθενά.

      Όταν έχεις ένα τόσο μεγάλο μέγεθος παραοικονομίας, δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις απλά με ελεγκτικούς μηχανισμούς (π.χ. να κάνουν οι εφοριακοί καλύτερα την δουλειά τους), ούτε με αυστηρούς νόμους (τί θα κάνεις, θα με βάλεις ισόβια γιατί έκρυψα 3.000 φόρο και έτυχε να είμαι ένας από τους 100 που έπιασες; Εκτός των άλλων, μία τόσο δυσανάλογη ποινή είναι πιθανότατα αντισυνταγματική.)

      Δεν θεωρώ ότι μετατρέπομαι σε ελεγκτής όταν ζητάω απόδειξη: απλά ζητάω από αυτόν που έχω απέναντί μου να συμμετέχει εξίσου στα φορολογικά βάρη με εμένα.

      Το γιατί δεν υπάρχει παραοικονομία σε άλλα κράτη, όπως η Βρετανία ή η Γερμανία, έχει να κάνει και με την δομή της οικονομίας τους, όχι μόνο με νόμους και νοοτροπίες. (π.χ. μεγάλος αριθμός μεγάλων εταιρειών που χρειάζονται από μόνες τους αξιόπιστα λογιστικά στοιχεία ή μεγάλο μέρος των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με επιταγές ή πιστωτικές).

      Μεταξύ άλλων, αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξεις κάποιες παραμέτρους της οικονομίας. Μία από αυτές είναι να περιορίσεις την χρήση μετρητών και πάνω από κάποιο ποσό να χρειάζεσαι πιστωτική ή επιταγή. Μία άλλη είναι να ενισχύσεις με διάφορους τρόπους την απαίτηση των καταναλωτών να ζητούν αποδείξεις (γίνεται δίνοντας φορολογικά κίνητρα σε όσους τις μαζεύουν). Να εισάγεις ταμειακές μηχανές σε σημεία που δεν υπήρχαν (π.χ. ταξί ή βενζινάδικα ή περίπτερα). Κ.λ. κ.λ. Τίποτα από αυτά από μόνο του δεν μπορεί να δώσει λύση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό της παραοικονομίας, αλλά όλα μαζί (μαζί με πολλά άλλα που γίνονται και ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν και βέβαια τις λεπτομέρειες υλοποίησης του καθενός) είναι προς αυτή την κατεύθυνση -σωστά κατά την γνώμη μου.

      Για αυτό και δεν θεωρώ παραλογισμό την φοροκάρτα (για να φτάσω εκεί από όπου που ξεκίνησα, τον τίτλο του post)

 • Οι επιλογές μας σαν κράτος και σαν πολίτες είναι Α) Να μη κάνουμε τίποτα, Β) Να πάρουμε ημίμετρα και Γ) Να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

  Σίγουρα ανάμεσα στο Α και στο Β, καλύτερο είναι το Β. Όμως γιατί δε ζητάμε και δε πιέζουμε όλοι οι πολίτες λυσσαλέα το Γ;! Αυτό είναι που με τρελαίνει σε αυτή τη χώρα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>