Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Παντρεύεσαι; Βαφτίζεις; Δαμιανός to the rescue!

Ο Δαμιανός και η κάμερα

Το βλέπεις ετούτο το πλάσμα;

Όταν το γνώρισα το πέρναγα 2 κεφάλια. Οι μικροί όμως μεγαλώνουν κι οι μεγαλύτεροι γερνάνε (την έχω την άσπρη τρίχα μου).

Κι αν παντρεύεσαι ή αν βαφτίζεις έχω άνθρωπο να σου προτείνω που δε θα σε βάλει να στηθείς όπως στήθηκε η θεία σου η Ευλαμπία 30 χρόνια πριν.

Enter ο Δαμιανός Βογανάτσης, σούπερ παιδί και κινηματογραφιστής extraordinaire που δε θα σου κάνει τα ίδια και τα ίδια, αλλά θα έρθει με τους συνεργάτες και φίλους του και θα σου φτιάξει κάτι που είναι κατάδικο σου και με αισθητική που δεν βρωμεί λαμέ και πούλια.

Αλλά ας πάμε 15 συναπτά έτη πίσω να γνωρίσουμε τον Δαμιανό ένα απογευματάκι στο στάδιο Καραϊσκάκη που μας τον έφερε πεσκέσι ο προπονητής. Αν θυμηθώ το κοντό και εντελώς όρθιο μαλλί του μπορώ να καταλάβω γιατί το ‘χει πλέον μακρύ. Τεσπα ο Δαμιανός ήταν μικρός και γρήγορος – στίβο κάναμε, μία ταχύτητα την ήθελες – και ΜΟΝΙΜΩΣ χαμογελαστός. Τί πράμα ήταν αυτό το παιδί, πού τον έβρισκες πού τον έχανες με ένα χαμόγελα ζμπαμ κολλημένο στο πρόσωπο. Εγώ που ήμανε γύρω στα 15 τότε και είχα τη μόνιμη καταθλιψάρα της εφηβείας καταλαβαίνεις, ένα σοκ το έπαθα.

Fast forward περίπου 13 (και τυχερά) έτη και στο θαυμαστό κόσμο του Facebook όπου ο Δαμιανός με ανακαλύπτει – και όχι μόνο με ανακαλύπτει αλλά τυγχάνει να βρίσκεται εις την Γηραιά Αλβιώνα για περαιτέρω σπουδές (τα μαζεύει τα πτυχία, έχει συλλογή, μου μοιάζει το σκασμένο).

Έχουμε περάσει απογεύματα ολόκληρα να μου εξηγεί κάτι ντοκιμαντέρ που γω είχα χαθεί λίγο. Ήταν και ο άνθρωπος που μου έμαθε πρώτος το ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ Guitar του Peter Nalitch (μόνο για αυτό έχει ισόβια δικαιώματα σε ροξάκια, τυροπιτάκια και λοιπά).

Σήμερα κατοικεί και πάλι στην Ελλάδα και βρήκε και δύο τρεις ομοϊδεάτες.

Μπορεί για πολλούς απο μας να μην έχει έρθει η ώρα, ακόμα…(?!) αλλά πολλοί άλλοι όμως και παντρεύονται και βαπτίζονται (από όσο ξέρω δηλαδή…!!)

Πέραν των λοιπών δραστηριοτήτων (κινηματογραφικών και μη!), ξεκίνησα εδώ και κάποιους μήνες να κινηματογραφώ και μυστήρια (θρησκευτικά…!)

Αν θέλετε λοιπόν, προωθήστε το mail προς κάθε πιθανό ή μη ενδιαφερόμενο γιατί όλο και κάποιος συγγενής-φίλος μπορεί να ετοιμάζεται να πάει σε εκκλησία..
προωθήστε το ιδιαίτερα σε αυτούς που ξέρετε ότι δεν τους αρέσει να στήνονται και δε τους αρέσει να τους λέει ο φωτογράφος και ο κάμεραμαν:
“κανε αυτό, κανε το άλλο, χαμογέλα, στήσου, κουνήσου…κλπ”.

Ένα- δυο φιλοι φωτογράφοι, με τους οποίους συνεργάζομαι έχουν παρόμοια λογική γύρω από το θέμα, δηλαδή κάπως πιο ντοκιμαντερ-ίστικης…!

Έτσι που λες λοιπόν. Παντρεύεσαι; Βαφτίζεις; Θες κάτι στο λίγο διαφορετικό σου; Δαμιανός (και συνεργάτες) to the rescue!

Στείλε mail στο blinkdreamer(παπάκι)gmail(τελεία)com

Παρακάτω παραθέτω κανα δυο από τα μυστήρια που έχει κινηματογραφήσει – όχι όμως πριν παραθέσω τον Gobolino που είναι μακράν από τις πλέον αγαπημένες μου μικρούλες ταινίες.

————————————–
Full Disclosure | Με το Δαμιανό είμαστε παιδικοί φίλοι. ΔΕΝ έχω πληρωθεί για αυτή την ανάρτηση και ο Δαμιανός είναι τόσο γεναίος που ΔΕΝ την είδε πριν τη δημοσιεύσω.

10 comments to Παντρεύεσαι; Βαφτίζεις; Δαμιανός to the rescue!

 • cghera

  Ενδιαφέρουσα δουλειά.
  Καλό θα ήταν ο Δαμιανός να φτιάξει και μία σελίδα, για να μπορούμε να την κάνουμε bookmark. Γιατί αν βάλουμε το mail στο address book δύσκολα θα τον θυμηθούμε.

 • Και είπα κι εγώ, “μα πού το έχω ξαναδεί αυτό το παιδί…”, είχε πάρει μέρος με το Gobolino στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους!!
  ;-D

  Ah, it’s a small, small world.. :-)

  • Πολύ πιθανόν να γνωριστηκαμε και απο κοντα καθως ημουν εκει και φετος…οχι ως διαγωιζομενος αλλα ως εκπαιδευτης με τα βλασταρια!

   περα απο το καθιερωμενο το εβδομαδιαιο εργαστηριο που καναμε με τα παιδια και μπορεις να δεις εδω

   καναμε και 2 διημερα εργαστηρια μαζι με τον κο Νικο!

   Καλο σου βραδυ!

 • A, παίζει… εγώ συνήθως (πάντα…), από το μεσημέρι και μετά, ήμουν παρκαρισμένη σε ένα από τα τραπέζια των γραφείων στην Νομαρχία, με ένα λαπτοπ και νάρθηκα στο ένα χέρι!!! ;-ΡΡΡ
  Και από τις 5 και μισή μέχρι το τέλος των προβολών, με τις κριτικές επιτροπές των παιδιών στον Απόλλωνα!!!
  ;-Ρ

  Great work, by the way!!!
  :-D

 • Σήμερα έγραψαν γαι σένα ΤΑ ΝΕΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

 • “Δεν είναι δύσκολο το να έχεις καλή συμπεριφορά online φτάνει να θυμάσαι ότι η ευγένεια δεν σταματάει όταν κάθεσαι μπροστά στο πληκτρολόγιο σου”.

  Σήμερα έγραψαν γιά σένα ΤΑ ΝΕΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

  • Sofia

   Έλα βρε συ Τάσο! Έλειπα και τώρα το είδα. Μήπως σου βρίσκεται καμιά φωτογραφία; Γιατί δε μπορώ να το βρω online.

 • Mike

  Σοφία, χαθήκαμε. Είμαι πλεον Ελλάδα και ήδη έχω περάσει και κάνει πολλά. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζί σου. email address Michalis_Kontos@yahoo.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>