Το συμπέρασμα είναι ότι με περιμένουν στο Φλοράλ για κέρασμα. Και άκου πώς έγινε αυτό.
Θυμάσαι που πριν κάποιο καιρό η Χριστίνα Βασιλάκη του Ελεύθερου Τύπου (rest in peace από σήμερα) μου είχε ζητήσει να της γράψω ένα κομμάτι για τα Εξάρχεια και το Floral;
Ε της το είχα γράψει τότενες (όσο προλαβαίνετε, είναι ακόμα online, δεν ανεβάζω κάτι που ανήκει σε εφημερίδα ακόμα και μία που κλείνει) και το δημοσίευσε και πολύ χάρηκα και χάρηκε κι η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου κι όλο μου το σόι.
Εν τω μεταξύ πριν λίγο καιρό το Floral ξανα άνοιξε και πέρασα μία χαρά μεγάλη όταν είδα το δελτίο τύπου να χρησιμοποιεί φράσεις μου από εκείνο το άρθρο. Μέσα σε εισαγωγικά μεν, χωρίς αναφορά πηγής δε. Δεν πειράζει. Είμαι συναισθηματικά συνδεδεμένη με το μέρος. Αν ήταν για δελτίο τύπου της Siemens μπορεί να τους ζητούσα ποσοστά. Οπότε το ξέχασα.
Μου το θύμισε σήμερα ο leo που βρήκε κάποιο flyer τους κι επειδή είμαι σε καλή διάθεση μου ‘ρθε η φαεινή ιδέα να ζητήσω κέρασμα.
Οπότε ξαναβρίσκω το δελτίο τύπου και στέλνω mail στην υπεύθυνη επικοινωνίας (δεν ξέρω αν θέλει να αναφέρω το όνομα της – θα ρωτήσω κι αν είναι κάνω το update)
Αγαπητή …
Πολύ χάρηκα – ειλικρινά – που είδα τις κουβέντες μου στο δελτίο τύπου και τα συγχαρητήρια μου για την επανέναρξη του Φλοράλ.
Κερνάει το Φλοράλ καφέ τιμής ένεκεν την επόμενη φορά που θα είμαι Ελλάδα;
Με φιλικότατη και ειλικρινέστατη διάθεση (δε θέλω να παρεξηγηθώ)
Σοφία
και μου απαντά ΑΜΕΣΑ λέμε η γυναίκα ότι όποτε είμαι Ελλάδα να ειδοποιήσω, όχι μόνο κερνάνε καφέ αλλά ό,τι θέλω ως επίτημη καλεσμένη (ρε παιδιά, αν είναι καλός ο DJ ας πούμε, μπορώ να ζητήσω κι αυτόν;)
Ω ξέρω κάποιοι θα μου πουν, μα σε αντιγράψανε, μπλα μπλα μπλα. Ε και; Έχετε ιδέα πόσες φορές έχω δει κείμενα μου να κυκλοφορούν αδέσποτα ή να τα υπογράφουν άλλοι δήθεν μου τάχα μου; Θα μου πεις το Floral είναι επιχείρηση. Ε δεν πειράζει.
Είναι τρυφερή επιχείρηση. Κι αν κάνουν και καλό καφέ (ή καλό DJ) κέρασμα, τους γράφω κι ένα ακόμα χαλάλι τους.
———–
UPDATE: Είμαι σε γεναιόδωρη και τρυφερή διάθεση και προσκάλεσα επίσημα να με συνοδεύσουν στην επόμενη επίσκεψη μου στο floral. Αυτό είναι απελευθέρωση. Να καλείς κάποιον όχι να βρεθείτε εκεί αλλά να σε συνοδεύσει.
Leave a Reply