Σκέψεις από το συνέδριο (α)

Σκέψεις από την πρώτη μέρα από το Διεθνές Συνέδριο για τα Πνευματικά Δικαιώματα και τη Δημιουργικότητα (International Conference on IP and the Creative Industries) (που λέγαμε εδώ) ανέβηκαν στο Academia Nervosa.

Για αγγλομαθείς δυστυχώς επί του παρόντος.

Διασημότητες στη Γενεύη

Τον θυμάσαι τον Μίστερ Μπουμπάστικ; Είναι εδώ στο συνέδριο (ως ομιλητής). Ειλικρινά σας λέω το καρτελάκι του γράφει “Mr. Orville ‘Shaggy’ Burrell”.

Εν μέσω των τεχνοκρατών (είναι σαν το συνέδριο της γραβάτας εδώ μέσα) να τη και η ελαφριά η νότα.

Τσακώστε και μία φωτό (λέω τώρα εγώ, μπορεί να υπάρχει κανένας φαν εκεί έξω . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Γενεύη 2

Ανέβηκα κι εγώ η καρακαλτάκα να πάρω το πτι ντεζενέ (όπως τ’ακούς) στο “Πανοραμικό Δωμάτιο” κι ούτε μέχρι τον απέναντι δρόμο δεν έβλεπα από την ομίχλη.

Η Ευρώπη από αυτή τη μεριά κάτι γίνεται γιατί κάθε φορά που την επισκέπτομαι (σε οποιαδήποτε χώρα) με τσακίζει στο κρύο.

Βάζω το κασκόλ μου και πάω να δω . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Γενεύη 1 (φωτογραφικό υλικό)

Ιδού οι δύο πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που έβγαλα σήμερα. Δεν ανεβάζω λίμνες και τέτοια (ιδού όλο το σετ της πρώτης μέρας, δείτε μόνοι σας τα συνηθισμένα).

Green protest Swiss Style

Δημιουργική διαμαρτυρία με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο παράθυρο 4Χ4 (έχω λεφτά, δε με νοιάζει τί καίει το τουτού μου)

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Γενεύη 1

Τσάμπα με τρομοκρατήσανε οι μαλάκες της British Airways. Άκου δυο ώρες πτήση! Μία ώρα και δέκα λεπτά και πετάγαμε πάνω από το δάσος της Γενεύης (γιατί έχει έναν διάδρομο εν μέσω δάσους. Αλήθεια!)

Ο πανικός μου δε με τα αεροπλάνα ήταν κάπου κρυμμένος στο υποσυνείδητο σήμερα. Βοήθησαν Πακιστανοί επιβάτες αλλά από το ολότελα…

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Πνευματικά δικαιώματα: Απόψεις εκ των έσω

Στις 29 και 30 Οκτωβρίου θα είμαι στη Γενεύη για να παρακολουθήσω το Διεθνές Συνέδριο για τα Πνευματικά Δικαιώματα και τη Δημιουργικότητα (International Conference on IP and the Creative Industries).

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το World Intellectual Property Organization και φυσικά δεν χρειάζεται να σημειώσω ότι είναι οργανισμός που υποστηρίζει την ύπαρξη Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Επειδή . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

To Lenovo X61s και γιατί είμαι ιερόσυλη

Το πήρα στα ανυπόνομα χεράκια μου σήμερα – πάνω που ήμουν έτοιμη να δολοφονήσω τον ΙΤ τύπο στη δουλειά που με καθυστέρησε και κουβαλούσα το Acer οσάν τη γριά που τράβαγε τον ποδαρόδρομο να πάει κάλτσες και σώβρακα στα παλληκάρια στο μέτωπο της Αλβανίας.

Με παίρνει τηλέφωνο σήμερα: Έλα κάτω να εγγράψουμε τα δαχτυλικά σου . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Αγαπητέ Ιωακείμ

Πρέπει να ήμουν γύρω στα οχτώ και κάναμε βόλτα μαζί με την μαμά Δέσποινα. Φορούσα τριζάτα παπούτσια και η μαμά μου είχε κάνει κοτσίδια.

Στο παρκάκι ερχόταν από απέναντι μας ένα παιδάκι μεγαλύτερο πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι, με τη συνοδό του να σπρώχνει το καρότσι. Το αγοράκι είχε το κεφάλι του ριγμένο στο πλάι, το . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ενεσούλες προληπτικές

Κι εκεί που κάθομαι και μιλάω στη γιατρό το παίρνει απόφαση ξαφνικά και μου χώνει δυο ενέσεις πριν προλάβω να κάνω κιχ. Κατάρα!

Πήγα σήμερα το πρωί που λες στη γιατρό για άσχετο λόγο κι αφού περίμενα 1 ώρα και ένα τέταρτο (αυτή η αναμονή για τα δεδομένα της Αγγλίας είναι το μηδέν – . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Κρύψου

>> Θα το βρεις και στο δωρεάν e-book “Τα Μεταμεσονύχτια“. Κλικ για να το κατεβάσεις.

Ψάχνω να βρω έναν τρόπο να κρύψω το ποιός είσαι εσύ για κάποια ιστορία που καίγομαι να γράψω.

Άδικος κόπος. Όλα όσα κάναμε μαζί έχουν πάρει θρυλικές διαστάσεις και είσαι – ακόμα και στην κενότητα του χαρτιού – εσύ, . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Blog Action Day

Bloggers Unite - Blog Action Day

Πέρα που το στηρίζω το περιβάλλον (αλλά δε φαίνομαι γαμώτο, είμαι κρυμμένη πίσω από το πετρελαιοκίνητο) λάβε (στα ενδότερα) και μία συνταγή για φυσικό καθαριστικό με μηδέν χημικά και αναθυμιάσεις.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Iσορροπιστής

>> Θα το βρεις και στο δωρεάν e-book “Τα Μεταμεσονύχτια“. Κλικ για να το κατεβάσεις.

Image96 Originally uploaded by cigilas

Μου κοστίζει η ισορροπία – κάπου πολύ βαθιά και αδιάκριτα ακόμα – σε κάτι νησιά που δεν πήγα και γίνανε μύθοι στη ζούγκλα των μεταμεσονύκτιων . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

ΜΜΕ: Φτιάξε το κουτάκι σου

Προσοχή: Ακολουθεί post με βρισιές, κλωτσιές και άλλες βιαιότητες. Και ομφαλοσκόπηση. Κριτικοί, αναλυτές και άλλοι παρατηρητές της blogόσφαιρας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το παρακάτω ως παράδειγμα της κατάντιας της.

Πού και πού μου γίνεται η ερώτηση ‘γιατί δεν γράφω έτσι όπως μπορώ να γράφω συνέχεια’. Το ποιό είναι το ‘έτσι’ εξαρτάται φυσικά από τον άνθρωπο που . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Η Αλίκη και τα 7 καθάρματα

Το αδέρφι μου ανακάλυψε την Αλίκη στη Χώρα των Καθαρμάτων και σήμερα πουρνό πουρνό που είχε όρεξη να μου κάνει προτάσεις μου έστειλε το λίνκι να ρίξω μια ματιά.

Προτείνω ανεπιφύλακτα παίδες Αλίκη γιατί τα λέει με έναν τρόπο λίγο μπλαζέ και λογοτεχνίζον (αλλά δεν είναι και Μπακούνιν, δε θα βαρεθείς).

Πέρα που την . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…