Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Blogger στη φυλακή

Η είδηση από την Guardian.

Αιγύπτιος blogger καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση επειδή προσέβαλε το Ισλάμ και τον Πρόεδρο της χώρας.


Ο Abdel Kareem Nabil, 22 χρονών καταδικάστηκε σήμερα στην Αλεξάνδρεια και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στο blog του ο Nabil εξέφραζε τις ανησυχίες του για το θρησκευτικό κολλέγιο του και το αποκαλούσε “Πανεπιστήμιο Τρομοκρατών” ενώ αποκάλεσε και το καθεστώς του Προέδρου “δικτατορία”. Το κολλέγιο τον απέβαλε και τον κατήγγειλε στις αρχές. Η ποινή του είναι τρία χρόνια φυλάκιση για προσβολή του Ισλάμ και ένα χρόνο φυλάκιση για προσβολή του Προέδρου της Χώρας.

Είναι ώρα νομίζω να βάλεις και τη δική σου υπογραφή στην καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας ενάντια στην καταπίεση των bloggers παγκοσμίως.

Σημείωση κατόπιν εορτής: Αν ήταν έτσι όλοι εμείς θα έπρεπε να είμασταν φυλακή εδώ και καιρό. Αλλά στην Ελλάδα είμαστε το άλλο άκρο. Φυλακή δε μας βάζουν αλλά δεν είναι ότι έχουμε και καμιά επιρροή. Τί θα διάλεγες εσύ αλήθεια;

Update: Το λέω χρόνια τώρα ότι οι θρησκείες είναι πράγματα του διαβόλου (το απόλυτο παράδοξο αλλά επέτρεψε μου την υπερβολή). Η φυλάκιση του Αιγύπτιου blogger είναι επίσης του Διαβόλου και πρέπει να τον αφήσουν τον άνθρωπο γρήγορα μην πέσει φωτιά να μας κάψει! (μπερδεύτηκες; ρίξε μια ματιά στο permalink αυτής της σελίδας – ναι μαμά, εκεί στη διεύθυνση. Βλέπεις κάτι ύποπτον;)

Επίσης
Η καλύβα ψηλά στο βουνό
We are not alone
e-roosters
Κοινωνικά Θέματα

3 comments to Blogger στη φυλακή

  • Κάτι ενάντια στην καταπίεση γενικά δεν υπάρχει να υπογράψουμε; Γιατί μόνο τους bloggers δηλαδή…;

  • “Ο θρησκευτικός φανατισμός (ραβίνοι, μουλάδες, ιμάμηδες, ιερατείο, φαλαγγίτες κ.άλ.) γεμίζει πόνο τους ανθρώπους, θεωρεί το θάνατο δόξα (γιατί θαυμάζουν τους “μάρτυρες”), απαιτεί αποδείξεις πίστης, επιβάλει απαγορεύσεις, εμποδίζει τον πολιτικό εκσυγχρονισμό ( σύγχρονα συντάγματα, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και αντιστρατεύεται τη δημοκρατία και την επιστήμη.

    Στρατηγική γιά ένα παγκόσμιο πολιτισμό
    με κατανόηση του πολιτισμού του «άλλου», χωρίς διάθεση επιβολής του ισχυρότερου, απαλλαγμένου από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με σεβασμό της εθνικής ταυτότητας και με σκοπό την πολιτιστική προσέγγιση, την αρμονική συνύπαρξη και τη συνεργασία των λαών”

    http://olonos.blogspot.com/2007/01/blog-post_27.html

    Eχει και θα έχει τη συμπαράστασή μας

  • Δηλώνω τη συμπαράστασή μου στο νέο θύμα της κρατικής τρομοκρατίας κατά της κριτικής. Δεν είναι δυνατόν μία χώρα που θέλει να πρωατγωνιστεί στην ήπειρό της να στηρίζεται σε συλλήψεις προκειμένου να μην ακούγονται κριτικές, μπορεί ευκολότερα να βελτιώσει την πολιτική ζωή του τόπου της.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>