Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Μαστεράτη Παιδοφτιάχτρα

Έχουμε ξαναμιλήσει για την Κερκυραία, αλλά πήγε και μου πήρε Μάστερ τώρα και πλέον ο θρύλος της πρέπει να εξηγηθεί και το όνομα της πρέπει να αλλάξει κατά την παράδοση της Μαστεράτης Φιλολόγου. Δώσε βάση γιατί τα πράγματα είναι περίπλοκα και η γυναίκα θεά.

Δεν είναι που είναι από την Κέρκυρα. [Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν τη γνώρισα και μου είπε ότι είναι από την Κέρκυρα ήταν η ταινία με τη Βλαχοπούλου που το παίζει ότι είναι και καλά η διάσημη ξαδέλφη της, η Πεπίτα και τη βγάζει ο Κωνσταντάρας σε κέντρο. Ο μετρ την παίρνει χαμπάρι ότι και καλά είναι η Πεπίτα και τη βάζουν να πει ένα τραγούδι. Ξεκινάει η Βλαχοπούλου και λέει το “Κερκυραία Κερκυραία κίνησα απ’τον Περαία κι αν τυχόν και δε σ’αρέσω μες στο πέλαο θα πέσω” και βγαίνει εντελώς τυχαία από πίσω φουλ μπαλέτο ντυμένο με κομπλέ Κερκυραϊκή στολή] Θα ήταν εντελώς παλαβή από όπου κι αν ήταν.

Δεν είναι που είναι και γυναικάρα. Περπατάει λέμε και το Λονδίνο παθαίνει αμόκ.

Δεν είναι καν που έχει το προφίλ της Μαρίας Κάλλας χωρίς τη μυτόγκα.

Κυρίως είναι που μας κάνει γιαπράκια (φαί είναι αυτό ναι), κοκκινιστό με κανέλλα, κάθεται και κουτσομπολεύει μέχρι το ξημέρωμα, αγαπάει, φιλάει, τσιμπάει τους πάντες και τέλος το ότι κάνει σαράντα πράγματα ταυτόχρονα. Τρώει, διαβάζει, βάφει τα νύχια της, παρακολουθεί τηλεόραση και σε τυχαία στιγμή πετάει και ένα σχόλιο σε συζήτηση που δεν είχαμε πάρει χαμπάρι ότι παρακολουθούσε.

Επίσης την αγαπάμε με πάθος γιατί ντύνεται, βάφεται, παπουτσώνεται (αν και το πατούμενο της Κερκυραίας δεν είναι ποτέ παπούτσι. Είναι πάντα υπόδημα) και τα κάνει όλα αυτά και σε όλους τους υπόλοιπους, άντρες γυναίκες ανεξαιρέτως. Πλέον αν έχω να πάω κάπου περνάω πρώτα τον ‘Ελεγχο και μετά ανοίγω την πόρτα.

Χρησιμοποιεί δε φράσεις – σήματα κατατεθέντα όπως:
“Η Παναγιά κοντά του”
“Σκατά να φάει, πολύ τον αγαπάω”
“Μα τον Άγιο Σπυρίδωνα”
“Ε είναι ζεστό αλλά δε θα βγάλεις και φουρτάκους”
“Ένας παιδαράς μέχρι εκεί πάνω”
“Ποντερή μπότα”

Τελικά όμως μετά από ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ η Κερκυραία κέρδισε αλλαγή ονόματος και πολλά κιλά αναγνώριση. Θα σας έλεγα τί σπουδάζει αλλά πάντα μου εξηγεί και πάντα το λέω λειψό ή λάθος ή με ανακρίβεια. Οπόταν (sic) σας λέω το ρεζουμέ: Φτιάχνει παιδιά (όχι με τον παραδοσιακό τρόπο). Να σου πει ιστορίες από τις κλινικές να μη σου μείνει άντερο (η καλύτερη είναι το τί φωνάζουν όταν γεννάνε: “Τί μου έκανες πούστηηηηηηηηηηηηηηηη” και άλλα ενθουσιαστικά).

Θα σας πω κι άλλα. Αλλά λέω να τηνε κάμω ρεντίκολο σιγά σιγά.

Μπα θλίψη σου ωρή Κερκυραία χουνέρι που χω να σου κάμω.

———————
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΣΤΕΡΑΤΗΣ ΠΑΙΔΟΦΤΙΑΧΤΡΑΣ: “Τί θα γίνω όταν μεγαλώσω: Εκτός του ότι θα αποκτήσω μία κλινική όλη δική μου και θα τους διατάζω όλους μέχρι εκείνη την ώρα την ευλογημένη θα είμαι: Υπεύθυνη προγεννητικού ελέγχου, εμβρυϊκής ιατρικής και τεχνητών γονιμοποιήσεων!”

3 comments to Μαστεράτη Παιδοφτιάχτρα

  • “Μιά φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις”

  • Μπα θλίψη σου ωρή Κερκυραία χουνέρι που χω να σου κάμω.

    φλίψη είναι Σοφία, συνακόλουθα και φλιμμένο, να λάβω αδίκο θάνατο άμα σου λέω παρόλες. Αφηκε το κορίτσι που θα το κάμεις βουρδούγιο στα μπλόγκια…

  • Αυτό το “Υπεύθυνη …… τεχνητών γονιμοποιήσεων!”(ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΣΤΕΡΑΤΗΣ ΠΑΙΔΟΦΤΙΑΧΤΡΑΣ)
    και το “Τί μου έκανες πούστηηηηηηηηηηηηηηηη”
    Πώς κολλάνε;;;

    Είναι κάτι που εγώ δεν κατάλαβα; :-)))

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>