Μάθημα Ελληνικών

Ο Παύλος έχει ταλέντο με τις προφορές. Είναι Άγγλος και τον λένε Paul, άλλο που εγώ τον φωνάζω Παύλο γιατί έχω βίτσια και δεν θα τα αλλάξω τώρα στα γεράματα. Το λοιπόν ο Παύλος όταν μαθαίνει μια γλώσσα θέλει να μαθαίνει και την προφορά, γεγονός που με κάνει να τον θαυμάζω κάπως διότι κι εγώ . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Η θεωρία του σχολίου

Όταν η Μαμά Δέσποινα φιλοξενήθηκε ως Guest Star στο digital-era blog εκνευρίστηκε πάρα πολύ με τα σχόλια. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Μα δε λέω αυτό!” Το πιο ήταν το αυτό και το τί ήταν το εκείνο είναι μια άλλη ιστορία που λίγο μας ενδιαφέρει, αλλά το λέω ενδεικτικά διότι όποιος έχει blog με . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Η Νέα Αριστερά

Το έχω εντοπίσει γιατί ο Γκλέτσος θέλει να συνεισφέρει στην Αριστερά. (ευχαριστώ konfet, για την έγκαιρη ενημέρωση)

Ρώτα οποιονδήποτε φοιτητή σε ελληνικό πανεπιστήμιο και θα σου πει: Η ΚΝΕ έχει γκομενάρες. Ρώτα όμως και τις φοιτήτριες και θα σου πούνε: Για άντρες πάμε πάντα στα πάρτυ της ΔΑΠ.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Μαστεράτη Παιδοφτιάχτρα

Έχουμε ξαναμιλήσει για την Κερκυραία, αλλά πήγε και μου πήρε Μάστερ τώρα και πλέον ο θρύλος της πρέπει να εξηγηθεί και το όνομα της πρέπει να αλλάξει κατά την παράδοση της Μαστεράτης Φιλολόγου. Δώσε βάση γιατί τα πράγματα είναι περίπλοκα και η γυναίκα θεά.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Νίκος Ξυδάκης Τιμής Ένεκεν

Μας έβγαλε η Καθημερινή συντρόφια (δεύτερη φορά, διότι η πρώτη είναι εδώ) δια χειρός Νίκου Ξυδάκη, που ο άνθρωπος γράφει και με το παλιό καλό στυλ της εφημερίδος. [Αυτή η Μαστεράτη Φιλόλογος μας έχει γαμήσει. Κάθε φορά σκέφτομαι αν το λέω σωστά αυτό που λέω κι αν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το πω. Συμπαιγνία!]

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Please refrain from posting σεντόνια – comments

Δεν είναι ότι βαριέμαι να τα διαβάζω.

Δεν είναι καν το ότι ο τυχαίος attention – seeker ανακάλυψε το digital-era από κάποιο forum και ήρθε εδώ να σχολιάζει νομίζοντας ότι είναι πολύ καλαίσθητο να ακολουθεί το εκεί netiquette (βλέπε προκλήσεις, βλέπε τεράστιες υπογραφές, βλέπε προσωπικές επιθέσεις).

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

‘Οταν τα πράγματα δυσκολεύουν…

… όταν νευριάζω, όταν στεναχωριέμαι, όταν απογοητεύομαι. Είμαι από τους τυχερούς. Έχω ανθρώπους που μου στέκονται, που με νοιάζονται, που μου μιλάνε.

Όμως τις πιο απλές και σταράτες κουβέντες μου τις λέει πάντα η μαμά μου: “Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”.

Σ’αγαπάω μαμά μου. Ευχαριστώ.

Μ.Φ. εν μέσω μετακόμισης.

Τη Μαστεράτη Φιλόλογο τη θυμάστε. Σήμερα μάζεψε όλα της τα πράγματα από την εστία. Πήγε και η Κερκυραία από εκεί να βοηθήσει. Και άκου τί γίνεται όταν η Μαστεράτη Φιλόλογος πατάει το τρυφερό της πόδι στην αυλή:

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Ο θάνατος του μπλιμπλικίου

Κατά τον θάνατο του εμποράκου – θα έλεγα – αν δε σεβόμουν τα ιερά και τα όσια. Το μπλιμπλίκι μου πέθανε long live το καινούριο μου μπλιμπλίκι (που θα πάρω). Αν δε σου έχει πεθάνει υπολογιστής στα χέρια σου δεν καταλαβαίνεις πώς νιώθω.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

England Regains the Ashes

Κάπως έτσι καταλαβαίνεις ότι σιγά σιγά you’ve gone native. Όταν έχεις όλη μέρα ανοιχτή στον υπολογιστή σου τη σελίδα του BBC και κάνεις refresh συνέχεια, για να δεις πώς τα πάει η Αγγλία στο Ashes. Τώρα θα μου πεις “τί; πώς το είπατε αυτό;” Δώσε βάση, θα σου πω λίγα για να καταλάβεις πολλά.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Με παπά και με κουμπάρο

Διάβασα ένα, δύο, τρία (με σειρά εμφάνισης) posts περί γάμου και έτσι όπως διάβαζα θυμήθηκα όταν ήμουν πιο μικρή και έλεγα πως δε θα παντρευτώ ποτέ. Η μαμά Δέσποινα ας πούμε ακόμα το πιστεύει: “Κορίτσι μου ποιος να σε πάρει εσένα; Α κλώσκουνε σε ωπίς”, που σημαίνει θα σε γυρίσουν πίσω.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Η απενοχοποίηση του απουσιολόγου

Στην κρίσιμη ηλικία των 9 βρέθηκα στο Κιλκίς και έκανα εκεί την Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού. Λέω κρίσιμη και εννοώ το εξής:

Μέχρι και την Τρίτη Δημοτικού δεν καταλάβαινα πραγματικά την έννοια του Φυτού. Η μαμά Δέσποινα μου έλεγε να είμαι καλή μαθήτρια και με βοηθούσε στα μαθήματα μου. ‘Ημουν ήδη από φυσικού μου . . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Γιατί χρειάζεσαι συγκατοίκους

Για να παίζεις Ταμπού και Trivial Pursuit.

Προσωπικά λατρεύω τα επιτραπέζια. Από μικρή έπαιζα με παζλ (με μανία) και με επιτραπέζια. Έπαιζε μαζί μου ο μπαμπάς μου, η μαμά μου και η αδελφή μου μόλις μεγάλωσε λίγο.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Επί πτυχίω (ver. 1.0)

Πολύ μ’αρέσει αυτή η φράση: “Επί πτυχίω”. Στα αγγλικά δεν έχουμε κάτι τόσο εντυπωσιακό, λέμε final year ή last year που τί να κλάσουν μπροστά στο “επί πτυχίω”. Είμαι αστή. Το γνωρίζω. Το χαίρομαι.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…

Θεωρίες Συνομωσίας 1: Αντρικές Συνήθειες

Λοιπόν σήμερα βλέπαμε το 40 μέρες και 40 νύχτες (βλέπω πολύ σκουπίδι το έχω παραδεχτεί αλλά αυτό έχει και πολύ γέλιο λέμε, τεσπα) και σε μια σκηνή ο τύπος κάνει διάφορα στην κοπέλα με ένα λουλούδι.

. . . → Περάστε στα ενδότερα για τα περαιτέρω…