Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Η Γυναίκα η Καριόλα

Σε προηγούμενο post είπαμε δυο πράγματα για την Γυναίκα την Καριόλα. Εδώ λοιπόν θα αποκαλυφθούν ΟΛΑ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η Γυναίκα η Καριόλα δεν έχει ηλικία. Θα ασχοληθούμε με την εμφάνιση, τον τρόπο αλλά κυρίως την μαύρη και άραχλη ψυχή της Γυναίκας της Καριόλας. Όλοι ξέρουμε μια τέτοια γυναίκα. Είναι μόνο ένα από τα πολλά είδη που χαλάνε την πιάτσα.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Δεν είναι θεά. Σε καμία περίπτωση. Κάποιο μικροκουσούρι το έχει. Κύρια κουσούρια είναι το ύψος (ένα κι ένα μίλκο) ή οι γοφοί (μέση δαχτυλίδι και γοφοί σαν του Κοφίδη). Μπορεί να είναι και παχουλή. Το βυζί της είναι σημαντικό πράγμα. Είτε είναι πολύ μεγάλο – ΠΟΛΥ μεγάλο – είτε είναι προς το μικρό αλλά στέκεται λες και έχει λόρδωση μόνο και μόνο για να φαίνεται καλύτερα.Συνήθως έχει μακριά μαλλιά γιατί έτσι όπως κάθεται και σε κοιτά κάνει ένα έτσι αλά Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα πετάει από την άλλη σε μία κίνηση και καλά αισθησιασμού. Φοράει μόνο και πάντα τα καλύτερα. Τα τζιν της κάνουν όσο το παλτό σου, φοράει την τελευταία λέξη στα κοσμήματα και μια επίσκεψη της σε κατάστημα καλλυντικών θα ταίσει όλα τα ορφανά στη Ζιμπάμπουε για μια βδομάδα (δύο αν δεν τρώνε κρέας κάθε μέρα).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Κυρίως Κολλέγιο Αθηνών. Μπορεί να είναι και γέννημα θρέμα Γλυφάδα. Η Θεία Σοφία έχει ακούσει για Γυναίκες Καριόλες από άλλες περιοχές και εκπαιδεύσεις αλλά δεν τις έχει γνωρίσει ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι είτε είχε λεφτά ο μπαμπάς της είτε είναι από παλιά καλή οικογένεια. Στάνταρ έχει αυτό που λέμε “ο κύκλος της” (και δεν μιλάμε για την περίοδο). Και στον κύκλο της υπάρχουν κανόνες. Οι γυναίκες κάνουν μανικιούρ. Οι άντρες μιλάνε για επιχειρήσεις. Αυτά όσο είναι μικρή. Όταν μεγαλώσει και αρχίσει να κάνει τη ζωή της πηγαίνει πολύ συχνά στα μπουζούκια ή στα λάτιν – ανάλογα σε ποια γενιά ανήκει. Τραγουδά και χορεύει με πάθος – με στυλ “έχω πόνο στην καρδιά” – σπάει και κανα πιάτο (αν είναι στα μπουζούκια) ή κατεβάζει δυο τρεις τεκίλες (αν είναι στα λάτιν) με το μικρό δαχτυλάκι σηκωμένο – όπως όταν πίνει τσάι η βασίλισσα.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
Κάνει κάτι δημιουργικό ΚΑΙ ΚΑΛΑ. Μόδα, διακόσμηση, γραφιστική. Στη γλώσσα της αυτά λέγονται “στυλίστρια”, “εσωτερική διακοσμήτρια” και “ντιζάινερ”. Δουλεύει επειδή έτσι κάνουν οι ανεξάρτητες γυναίκες σήμερα και “θέλει να μπορεί ν’αγοράζει τα τσιγάρα της” όπως λέει στους καφέδες με τους διάφορους φίλους της. Επίσης παραπονιέται συνέχεια και ασταμάτητα για την κατάσταση στη δουλειά της, πόσο την κουράζουν, πόσο άδικοι είναι, πόσο απαιτητικοί. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ. Ο μόνος λόγος που τα κάνει όλα αυτά είναι επειδή γουστάρει να δείχνει ότι δουλεύει σκληρά και τα καταφέρνει να κάνει καριέρα μέσα από φοβερές αντιξοότητες.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Η χείριστη. Όπως είπαμε και σε προηγούμενη καταχώριση και αντιγράφω εδώ (αλλά αναλύω επίσης):
Σκηνή 1
Μιλάνε τρεις άνθρωποι. Ο Πλούσιος, η Καριόλα και ο Κακομοίρης σε πάρτυ – συγκέντρωση φίλων. Εκεί που ο Πλούσιος λέει κάτι, αναφέρει και ο Κακομοίρης κάτι άλλο. Η Καριόλα δεν γυρνάει καν να κοιτάξει τον Κακομοίρη – συνεχίζει να κοιτάει τον Πλούσιο στα μάτια και του λέει “Ναι, συνέχισε”.
Ανάλυση Σκηνής 1
Θέλει να δείξει ότι το ενδιαφέρον της παραμένει αναπόσπαστα με τον Πλούσιο. Επίσης θέλει να πει ότι γνωρίζει πολύ καλά ποιος λέει τα πιο σημαντικά. Σκοπός της είναι να την θυμάται ο Πλούσιος. Το Κακομοίρη θα τον κανονίσει και θα του μιλήσει καλά όταν ο Πλούσιος απουσιάζει.
Σκηνή 2
Όταν υπάρχει πολύς κόσμος γύρω τριγύρω και δη πλούσιος κόσμος και αρσενικός η Καριόλα θα σε αποφύγει. Όσο περισσότερο μπορεί. Όταν ο κόσμος είναι λίγος και κολλητός θα σε φιλήσει, θα σε ρωτήσει τί κάνεις και θα σου πει “να μη χαθούμε, να τα λέμε”.
Ανάλυση Σκηνής 2
Η πηγή αυτής της συμπεριφοράς είναι η εικόνα που έχει για τον εαυτό της. Η Γυναίκα η Καριόλα πιστεύει ότι ανήκει σε μία κοινωνική τάξη που δεν πρέπει να ανακατεύτεται με τα πίτουρα. Ο μόνος λόγος που σου μιλάει όταν ο κόσμος είναι λίγος είναι για να μη δώσει δικαίωμα να την πούνε ακοινώνητη.
Σκηνή 3
Ό,τι συμβαίνει στη ζωή των αρσενικών φίλων της το ξέρει όχι επειδή της τα λένε αλλά επειδή ΑΠΑΙΤΕΙ να τα μαθαίνει. Η μεγάλη της μύτη χωράει παντού και θα τη χώσει θες δε θες.
Ανάλυση Σκηνής 3
Μαθαίνει τα πάντα. Ελέγχει τα μυνήματα στο κινητό τους. Απαιτεί να την αφήσουν να απαντήσει αντ’ αυτών “για να δεις πώς απαντάνε”. Θέλει ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες. Όσο ο φίλος της διηγείται τί έχει πει η ταλαίπωρη άλλη / άλλος στον φίλος της λέει διάσπαρτα πράγματα όπως “ε δε το πιστεύω” και “καλά τώρα τσαντίστηκα πάρα πολύ”. Για περισσότερη ανάλυση και εξήγηση βλέπε παρακάτω.
Σκηνή 4
Οποιαδήποτε ιστορία και να διηγείται αν την ρωτήσεις κάτι διευκρινιστικό θα πει: “Είναι μεγάλη ιστορία” και θα κουνήσει το χέρι της προς τη μούρη σου, σε ένδειξη ότι δεν αξίζεις καν να σου πει την περίληψη.
Ανάλυση Σκηνής 4
Υποτίθεται ότι όχι μόνο είναι μεγάλη η ιστορία αλλά και πολύ σημαντική. Επίσης δηλώνει κατά αυτό τον τρόπο ότι αυτοί που την ξέρουν είναι οι πιο κοντινοί της άνθρωποι και τους κρατά ψηλά.

ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ
Ξεκινάει την κουβέντα ως εξής: “Ρε Παντελή μου, είσαι πολύ καλή ψυχή και τρυφερός άνθρωπος και σε εκμεταλεύονται. Νευριάζω που βλέπω πόσο χαμηλά ρίχνεις τον εαυτό σου ενώ θα έπρεπε να σε παρακαλάνε”. Μετά από αυτή την εισαγωγή ο φίλος έχει πεισθεί ότι η Γυναίκα η Καριόλα είναι μια αγνή ψυχή, ειλικρινής φίλη που θέλει μόνο το καλό του. Αφού ο στόχος έχει επιτευχθεί η Γυναίκα η Καριόλα αρχίζει τις συμβουλές πώς θα το κάνει ο φίλος, τί θα πει, ποια ώρα θα το πει ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ (επιμένει) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ.
Πάρτε δηλαδή σκηνικό όλο υγεία. Όσο χρονών και να είναι η Γυναίκα η Καριόλα και ο φίλος της, όταν ο δεύτερος θελήσει να απομακρύνει τη γκόμενα του θα κανονίσει το ζευγάρι να πάει για φαγητό, θα πάρει τηλέφωνο “και καλά” η Γυναίκα η Καριόλα και θα έρθει κολαούζος από δίπλα να παρακολουθήσει την απομάκρυνση του φίλου από τη γκόμενα. Μόλις αρχίζει να απομακρύνεται ο φίλος enter η Γυναίκα η Καριόλα που παίρνει την ταλαίπωρη γκόμενα από κοντά με κουβέντες “μα τί συμβαίνει μ’εσάς” και άλλα τέτοια λες και είναι φίλες τετρακόσια χρόνια.

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ
Είναι σκατά κι απόσκατα. Μπλέκει όλο με κάτι ασταθείς – αλλά μυστηριώδεις – δήθεν τύπους που την πηδάνε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ και την κάνουν ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. Έτσι η Γυναίκα η Καριόλα απομένει μόνη, άραχλη και χωρίς οργασμό για μεγάλα χρόνικα διαστήματα. Έτσι έχει και πολύ χρόνο να ανακώνεται όπου δε τη σπέρνουν – δηλαδή στη ζωή των άλλων.
Πέφτει σε κατάθλιψη (υποτιθέμενη) πολύ συχνά και έχει ανάγκη από πολύ αγάπη, στοργή, προδέρμ και υποστήριξη. Τηλεφωνεί λοιπόν στους αρσενικούς φίλους της και χωρίς να ρωτήσει αν ενοχλεί βγάζει τα σώψυχα της. Πολλές φορές έχει απαιτήσει να περάσουν από το σπίτι της άγρια χαράματα για καφέ και παρηγοριά.

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ
Χωρίς καμία υπομονή. Όταν σας αποφεύγει την αποφεύγετε ακόμα περισσότερο και δημιουργείται τον δικό σας μικρό κύκλο και κάνετε σαν να μην υπάρχει. Θα λυσσάξει να συμμετάσχει αλλά εσείς βράχοι. Όταν σας το παίζει φίλη της λέτε όσο λιγότερα γίνεται. Κυρίως δεν ξεκινάτε κουβέντα με ΤΙΠΟΤΑ μαζί της. Την αφήνετε να έρθει, να σας ρωτήσει και μετά εσείς απαντάτε σε όλους τους υπόλοιπους χωρίς να της ρίξετε ούτε ένα βλέμμα.
Αν τύχει τώρα να είστε φίλος της είστε και πολύ μαλάκας – όπως έχω πει και σε προηγούμερνο ψυχογράφημα τραβάτε στη Στουρνάρη να τυπώσετε ένα μπλουζάκι να το ξέρουμε όλοι. Δε θέλει το καλό σας αυτή η γυναίκα. Λειτουργείτε ως επιβεβαίωση του ότι είναι καλή και συμπονετικιά. Κι άμα το πιστεύετε ότι είναι είστε πέρα από κάθε βοήθεια.
Αν τύχει όμως να είστε γκόμενα φίλου της παρατήστε τον επιτόπου. Είναι άξιος της μοίρας του και κακώς ασχολείστε. Αν τώρα θέλετε οπωσδήποτε να τον κρατήσετε φροντίστε να κρατήσετε την Γυναίκα την Καριόλα από κοντά αλλά ΠΟΤΕ δε θα της πείτε το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Ότι και να της εξομολογηθήτε θα διαστρεβλωθεί τραγικά και θα φτάσει στα αυτιά του γκόμενου σας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Αν όλα τα άλλα αποτύχουν ξεμπροστιάστε την. Όταν σαν αποφεύγει ρωτήστε την δυνατά “Γιατί κάνεις ότι δε μ’ακούς;”. Όταν λέει είναι μεγάλη ιστορία απαντήστε “και είμαι πολύ ασήμαντος για να τη μάθω ή έπαθες Αλτσχάιμερ και δε τη θυμάσαι;” και άλλα τραγικά. Όπως είπε κι ένας μεγάλος σοφός (ο Terry Pratchett στο Small Gods) το καλό με το όταν το παίζεις τρελός είναι ότι οι άνθρωποι δε σου αντιμιλάνε γιατί φοβούνται μήπως κάνεις τα χειρότερα.

ΤΕΛΟΣ
Είναι απο αυτές που είτε τη λατρεύεις σα χάνος είτε τη σιχαίνεσαι με τη μία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παρέες χαλάνε εξαιτίας της, ζευγάρια χωρίζουν, φίλοι δε μιλιούνται. Πετροβολήστε της όπου τη βρείτε.

61 comments to Η Γυναίκα η Καριόλα

 • J95

  Δεν έχω ξαναδιαβάσει blog που να με επιβεβαιώνει τόσο απόλυτα.

  Μιλώντας εκ πείρας, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε μία καριόλα είναι τζιν & τόνικ.

  ΤΖΙΝ & ΤΟΝΙΚ
  Θα χρειαστείτε:
  α) Μια καριόλα
  β) Ένα ποτήρι τζιν & τόνικ.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  Κάθεστε κάπου με την καριόλα και το τζιν & τόνικ. Ρίχνετε τις κουρτίνες και μιλάτε εντελώς ευθεώς (το #1 πράγμα που σιχαίνονται οι καριόλες, ή for that matter, οι γυναίκες). Μετά από 10-15 λεπτά θα αρχίσει να νοιώθει πολύ άβολα, αλλά έχει πακετωθεί: δε μπορεί να πάψει να σας ακούει και δε μπορεί να σηκωθεί να φύγει (οι καριόλες μόνο αποφεύγουν, ποτέ δε φεύγουν). Είναι σχεδόν έτοιμη για το Β’ σκέλος της συνταγής: της αδειάζετε το τζην & τόνικ στη μάπα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια καριόλα από το να γίνεται ρεζίλι δημοσίως, εκτός από το να της χαλάει το μακιγιάζ και να της λερώνεται το πανάκριβο μπλουζάκι δημοσίως. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

  Προτεινόμενος χώρος: το στέκι της.
  Προτεινόμενη ηχητική υπόκρουση: κάτι πολύ ηλίθιο (που στάνταρ θα παίζει στο στέκι της).

 • Teleio! Teleio! Teleio! Teleio! Teleio! (Parakrousi!)
  Na to typwsw OLO to keimeno sou se mployzaki; Se kaparntina; Se kourtina isws;

 • Μωρέ ποια μου θυμίζει….ποια μου θυμίζει….

 • Η γυναίκα η καριόλα
  θέλει τα κάνει όλα
  με το μίσος ξεκινά
  και για γκόμενους κινά

  Ψάχνει νάβρει καναν άντρα
  για το κομπολόι χάντρα
  μα κανένας δεν γουστάρει
  αν την δει δεν θα την πάρει

  Η γυναίκα η καριόλα δεν μπορεί
  άντρα ικανό να βρει
  κι έτσι ψάχνει για κορόιδο
  που θα της τα κάνει ρόιδο

  Μα δεν βρίσκει η χαμένη
  άντρα να την περιμένει
  και τις φίλες της κοιτά
  τις ζηλεύει δυνατά

  Η καριόλα η γυναίκα
  θα χωρίσει φίλες δέκα
  έτσι θα περνά κοτσάνι
  αν τις φίλες της ξεκάνει

  Όπου πας θα είναι εκεί
  ν ανεμίζει το βρακί
  πούνε και μεταξωτό
  μα πνιγμένο στο …..(βάλε ότι θες)

  Θέλει φτύσιμο στ αλήθεια
  μα της έγινε συνήθεια
  κι αν την φτύσεις το αντέχει
  και νομίζει ότι…βρέχει

  araxtos την .. «καταβρέχει»

  ΥΓ Μία ξέρω αλλά πολύ καριόλα!

 • Ιφιμέδεια

  Σοφία
  όπως πάντα εξαιρετική προσέγγιση: επιστημονικότατη και διεξοδική!
  Μόνο μια μική παρατήρηση για το είδος:
  επιδή τυγχάνει να γνωρίζω δύο τέτοιες περιπτώσεις, νομίζω ότι δεν ύπάρχει μόνο το είδος “ανύπανδρη” καριόλα, αλλά και “έγγαμη και εν μιά νυκτί χωρισμένη”. Τί να σου λέω τώρα..
  Οι τύποι ακόμα τρέχουν..

 • Ιφιμεδεια, δεν το συζηταω, εννοειται.

  Zavalos aspro me mavra grammata na fainetai re!

 • Anonymous

  >> Τί να σου λέω τώρα..
  >>Οι τύποι ακόμα τρέχουν..

  Panagh, ela panagh, ela, pou pas panagh…..

 • χμ..όπως τα λες θεία Σοφία.Και νόμιζα ότι ήξερα μόνο 2 από αυτές….Θα τις ξαναμετρήσω λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

 • Anonymous

  >> Τί να σου λέω τώρα..
  >>Οι τύποι ακόμα τρέχουν..

  Panagh, ela panagh, ela, pou pas panagh…..
  zavalos

  PS. kati exw pathei paidia kai de mou vgainoun oloklhra

 • γυναίκα ντόμπρα

  Δεν μπορώ τις γενικεύσεις, Σοφία νομίζω στην περιγραφή σου έχεις συμπεριλάβει πολλά είδη γυναικών (γυναίκα καριόλα, ραδιούργα, σκύλα, ψώνιο…), μα τί στο διάολο τόσο ηλίθιοι είναι οι άντρες να μην καταλαβαίνουν τις ραδιουργίες της? … Εγώ πάντως μια γυναίκα με όλα τα χαρακτηριστικά που ανέφερες δεν ξέρω, με κάποια από αυτά, ΠΟΛΛΕς!

 • Takis

  S-p-l-e-n-d-i-t !!!

  Όντως, κυρία μου, είναι όλα τα λεφτά…..αν και η “ξυραφιά” σου θα πόνεσε αρκετά αγόρια…

  Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι (που παρόλο το ξύλο που έχουν φάει ΔΕΝ εννοούν να μάθουν).

  Και ρωτάω εγώ τώρα, ο κλασσικός λακαςμά, αφελής άντρας : τεχνολογία stealth έχουν αυτές οι γυναίκες και δεν δίνουν με τίποτα στόχο στο αντρικό radar για να ξέρουμε από που θα μας έρθει;

  Δηλαδή, εγώ που μπορώ με το γερακίσιο μου μάτι να διακρίνω δεκάρα στο χιλιόμετρο να μην μπορώ με τίποτα ( μα με τίποτα όμως ) να διακρίνω το οφθαλμοφανές εκ του συμφραζομένου που είναι μπροστά μου παρά μόνο όταν θα έχουν γυρίσει όλα upside down και θα έχει γ..ηθεί το σύμπαν (αναφέρομαι στον επίλογο σου) ;

  Πάντως, παρότι διάβασα επανειλλημένα και με χρονική διαφορά ανάμεσα στις αναγνώσεις το post σου, με απλά βήματα, checklist για την αναγνωρησιμότητα της καριόλας δεν δίνεις στα “απανταχού” ….στραβάδια ;-)

  Δούλεψε το όσο καιρό θες…αλλά περιμένω να επανακάμψεις στο θέμα…

 • Anonymous

  sofia?

  to exei se aspro me mple gramata
  kai mavro me aspra grammata.
  ti xrwma mplouzaki na typwsw?

  zavalos

 • Anonymous

  sofia?

  to exei se aspro me mple gramata
  kai mavro me aspra grammata.
  ti xrwma mplouzaki na typwsw?

  zavalos

 • Αγαπητή μου “γυναίκα ντόμπρα”.

  1) Το “γυναίκα” μαζί με το “ντόμπρα” δεν πάνε. Αν τώρα εσύ είσαι η εξαίρεση απλά επιβεβαιώνεις τον κανόνα.

  2) Επειδή το blog είναι δικό μου διατηρώ το δικαίωμα να κάνω τα εξής: Γενικεύσεις, κακίες και σφαγή της ελληνικής. Αν δε σου αρέσουν οι γενικεύσεις λοιπόν μπορείς να πηγαίνεις

  3) Εγώ αυτό το είδος γυναίκας ΜΕ ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα το έχω γνωρίσει. Απ’ότι κατάλαβα από τα σχόλια και πολλοί άλλοι. Αν εσύ δεν το έχεις γνωρίσει, δεν πειράζει, εμπιστεύσου εμάς

  4) Οι άντρες είναι όντως ηλίθιοι και δεν το καταλαβαίνουν. Τί νομίζεις δηλαδή, ότι φοράει ταμπέλα και λέει “Είμαι ραδιούργα τώρα θα σε κάνω άνω – κάτω;”

  Αυτά. Απάντα να σου πω και τα υπόλοιπα.

  Η Θεία Σοφία ξέρει πάντα καλύτερα.

 • vanesssa…
  Ναι, έτσι είναι, σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά μην υποτιμάς τα…άλλα είδη! του ζωικού μας βασιλείου.

  Επί τη ευκαιρία να δώσω και γω συγχαρητήρια στη Σοφία για την εμπεριστατωμένη ανάλυση (Με όλη τη σοβαρότητα που με διακρίνει)

  Έτσι κι αλλιώς αυτό το είδος που αναφέρεται θα το βρίσκουμε κάθε μέρα μπροστά μας και καλό είναι να το γνωρίζουμε.

  Νομίζω πως είναι το καλύτερο ποστ που διάβασα μέχρι τώρα και το ποιο γήινο και ρεαλιστικό.

  Πραγματικά δίνει «γεύση ζωής» και είναι πολύ διδακτικό.

 • γυναίκα ντόμπρα

  Τώρα σοβαρολογείς ότι το γυναίκα μαζί με το ντόμπρα δεν πάνε? Εγώ νόμιζα ότι και εσύ ανήκεις σε αυτό το είδος…κρίμα.
  Λοιπόν, δεν ήθελα να σου υποδείξω πώς να γράφεις στο blog σου, αλλά και συ βρε παιδί μου δέξου και λίγο αντίλογο, όχι αμέσως “Αν δε σου αρέσουν οι γενικεύσεις λοιπόν μπορείς να πηγαίνεις”…απαπά, μόλις έγινες και γυναίκα τσαμπουκαλού.
  Και θα κλείσω με ένα στιχάκι για τους απανταχού αγαθιάριδες άνδρες “της γυναίκας η καρδία είναι μια άβυσσος, πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος” …άιντε και να μη μας κατηγοριοποιείτε, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε εσείς οι άνδρες.

 • Anonymous

  >>…άιντε και να μη μας κατηγοριοποιείτε, αυτό
  >>είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε εσείς οι
  >>άνδρες.

  gynaika se kathgoriopoihse…..
  a.. re mpasistas pou sou xreiazetai….
  zavalos

 • J95

  > Οι άντρες είναι όντως ηλίθιοι και
  > δεν το καταλαβαίνουν.

  Στάνταρ. Δες και τις θεωρίες του Αρκούδου. Είναι εντυπωσιακό πόσο αφελείς είναι αυτοί οι άντρες.

 • Ιφιμέδεια

  Αγαπητή Θεία Σοφία,

  θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν επεκτείνατε την πραγματεία σας και στο αρσενικό αντίστοιχο της Καριόλας Γυναίκας τον περίφημο Καριόλη Άντρα. Ποιά η γνώμη σας; Μιλάμε άραγε για τον άλλως γνωστό ως Άντρα Κανακάρη ή αποτελεί ανεξάρτητο είδος στη φύση;
  Αναμένω απάντηση με ενδιαφέρον, όβερ

 • Ιφιμέδεια

  Αγαπητή Θεία Σοφία,

  θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν επεκτείνατε την πραγματεία σας και στο αρσενικό αντίστοιχο της Καριόλας Γυναίκας τον περίφημο Καριόλη Άντρα. Ποιά η γνώμη σας; Μιλάμε άραγε για τον άλλως γνωστό ως Άντρα Κανακάρη ή αποτελεί ανεξάρτητο είδος στη φύση;
  Αναμένω απάντηση με ενδιαφέρον, όβερ

 • Λιχούδης

  Συγνώμη για την ανωνυμία αλλά μπορώ μετά βεβαιότητος να σας πω ότι γνωρίζω μία κοπέλα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε στην ανακοίνωσή σας. Την είχα συνάδελφο. Πάνε 2 μήνες τώρα και μου έχει μείνει μία φαρμακίλα στο λαιμό και τη γλώσσα. Δεν αντέχω άλλο. Το είδος ενδημεί μόνο στις γυναίκες; Έχω δει και άντρες κάργιολους. Δεν ξέρω πώς να προφυλαχθώ. Παναγίτσα μου…

 • vanesssa said…
  “…χμ..όπως τα λες θεία Σοφία.Και νόμιζα ότι ήξερα μόνο 2 από αυτές….Θα τις ξαναμετρήσω λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα”….

  vanesssa 2+1=3 ξέρεις…για την τρίτη είμαι σίγουρος
  Το πολύ πολύ να μην είναι απλώς καριόλα αλλά….αρχικαριόλα!
  Για ξαναμέτρατες

  Σοφία, μετά γράψε και ένα ποστ για την “καριολοπουτάνα” να δούμε πόσες είναι. (Μία είναι σίγουρη)

 • “Γυναίκα Ντόμπρα” δυστυχώς ο συναισθηματικός κόσμος μιας γυναίκας είναι εννιά στις δέκα τόσο περίπλοκος που μπορεί πραγματικά να το πιστεύει ότι είναι ειλικρινής και τελικά τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά. Εμού συμπεριλαμβανομένης.

  Δεκτός ο αντίλογος. Μάλλον με έχουν πιάσει τα νεύρα μου με κάτι άλλους κακοήθεις που ασχολούμαι αυτό τον καιρό (άστα) και από κεκτημένη ταχύτητα πήγα να σε κάνω τ’αλατιού. Να μας ξανάρθεις την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτερα

 • Ιφιμέδεια μου αναφέρατε ένα θέμα σημαντικό, καυτό μπορώ να πω. Θα το σκεφτώ και θα επανέλθω.

 • araxte υποψιάζομαι τι εννοείς,άλλα μη γίνεσαι κακός.Εσύ είσαι καλλιτέχνης άνθρωπος,έχεις ευαισθησίες,ταλέντο,επίπεδο…Ε?

 • J95

  Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Οι περισσότεροι άντρες -για να μην πω όλοι- έχουν θεμελιώδες κατασκευαστικό σφάλμα, που μειώνει σημαντικά τις ικανότητές τους για αισχρές μεν, εκπλεπτυσμένες δε συμπεριφορές, όπως αυτή της καριόλας. Βαριέμαι να βρω πολιτικά ορθή διατύπωση για να το περιγράψω.

  Θα περιοριστώ να πω ότι η περίφημη παροιμία “το μ#υνί σέρνει καράβια” είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένη. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάθε ψωλή σέρνει τουλάχιστον έναν άνδρα, δηλαδή τον κάτοχό της. Δεν έχεις και πολύ καιρό για υψηλού επιπέδου ίντριγκες άμα έχεις μια ψωλή να σε σέρνει.

  Το πλησιέστερο που υπάρχει σε καριόλα, είναι οι τριαντάρηδες που την πέφτουν σε δεκαπεντάχρονα και οι τριαντάρηδες που την πέφτουν σε πενηντάρες. Είναι οι μόνες περιπτώσεις στην οποία ένας άντρας μπορεί να φανεί (προσοχή: όχι να είναι) σατανικότερος από μία γυναίκα, και πάλι παίζεται…

  Ο λόγος που οι καριόλες ζουν και βασιλεύουν παρά τη βλακεία τους που τόσο ωραία περιέγραψες φίλη Σοφία, είναι ότι οι άντρες είναι ακόμα πιο βλάκες. Το κατασκευαστικό τους σφάλμα επιτρέπει ακόμα και σε μια καριόλα να τους τρώει για πρωινό.

 • Ο φίλτατος J95 ανέφερε ένα σημαντικό πρόβλημα στην ύπαρξη ή μη ύπαρξη του Καριόλου του Άντρα. Όπως έχουμε εξηγήσει και παλαιότερα η δολοπλοκία στους άντρες είναι απλά βιτρίνα διότι πίσω της κρύβεται μια τρομερή ανικανότητα για σκάκι. Εξηγώ: Αυτό που μια γυναίκα βλέπει 10 κινήσεις παρακάτω ένας άντρας βλέπει έναν δρόμο και ξεχνάει τα γύρω γύρω. Πρόβλημα.

 • Anonymous

  Παναγιά!!!! 3 μέρες έλειψα και έγινε σφαγή με την εν λόγω “κυρία” (την καριόλα ντε)!!
  Τί να πρωτοπώ και τί να πρωτοσχολιάσω!!!!!
  Anyway, επειδή σωτηρία από τα νύχια της δεν υπάρχει (για τους λόγους που ο φίλτατος J95 ανέφερε), όοοοοπου την στριμώξετε, ΒΑΡΑΤΕ!!!!!!
  xxx
  Θεία Αρετή

 • Εχμ…, Να με συμπαθάτε, αλλά οι γυναίκες είτε είναι καριόλες, είτε είναι αυτοκαταστροφικώς κομπλεξικές… είναι θέμα evolutionary psychology… οπότε… μην ασχολείστε!…

 • > οι γυναίκες είτε είναι καριόλες, είτε είναι αυτοκαταστροφικώς κομπλεξικές

  Αυτό κι αν είναι λάθος μεγάλο φίλε Sakis. Μόνο οι θείες Σοφία και Αρετή έχουν ανακαλύψει πάμπολλες κατηγορίες που δεν είναι οι παραπάνω.

  ‘Οσο για το “μην ασχολείστε” και τί να κάνει ο μέσος straight αγάπη μου; Straight γεννήθηκε δε μπορεί.

 • DiS

  Αψογότατον το όλο πόνημα. Συμφωνώ του σκοτωμού με τον J95 (κουσούρι θα μου γίνει πια αυτό) αλλά να επισημάνω ότι όλο αυτό το σύστριγλλο “πιάνει” για ανθρώπους που έχουν τουλάχιστον 5 γραμμάρια μυαλό εν χρήσει. Διότι, ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο κρεττίνος, μάνα μου, δεν κατηγοριοποιείται με τίποτα.

 • J95

  Κάτσε, συμφωνείς ακόμα και για αυτό με το τζιν & τόνικ; Σκέψου ότι ακόμα και η μάνα μου τα είχε πάρει στο κρανίο.

 • Anonymous

  Όλα καλά κορίτσια κι αγόρια, απωθημένα βγάζουμε εξ άλλου. Η Σοφία έχει τον πρώτο λόγο και θάχει και τον τελευταίο! Τις γυναίκες, καρι-όλες ή μη, θα τις αγαπάμε έτσι κι αλλιώς. Το μόνο θέμα που θα παραμείνει ανοικτό στο διηνεκές είναι ότι οι γυναίκες, καρι-όλες ή μη δε θα αγαπήσουν αληθινά ποτέ έναν άντρα.Αυτά…σας κούρασα!!!

  Μανώλης

 • Anonymous

  sorry…για την επιστροφή-ώρα που είναι-αλλά λησμονήσαμε τον άντρα τον καριόλη ή “καργιόλη”. Απεσαρκώθη, εσκελετώθη, φωνής εστερήθη ο αεί-μνηστός Πετρόπουλος που θα μας βοηθούσε να μαθαίναμε λίγα περισσότερα και για τις μεν και για τους δε. Δεν ξαναμιλώ!

 • Anonymous

  Ωχ…!!!
  Μανώλης

 • Καλώς τον Εμμανουήλ. Πρέπει να σου ομολογήσω ότι έχω μια εμμονή με το όνομα σου οπότε είσαι πολύ καλοδεχούμενος. Παίρνεις έξτρα πόντους διότι κατάλαβες αμέσως πόσο control freak είμαι (” Η Σοφία έχει τον πρώτο λόγο και θάχει και τον τελευταίο!”) και γι’αυτό λάβε ένα λουκούμι.

 • Egω απο την αλλη εχω γνωρισει αλλο ειδους καριολας.
  Το γραφω εδω η στο μπλογκ μου?

  και ρε Σοφια….αυτη που περιεγραψες σωματικα…σνιφ….ενα σου λεω, καρμπον εγω.

  (εγω παλι τις δικες μου καριολες τις ειχα παντα-μα παντα-μελαχρινες με συνηθως σπαστο-σφουρο μαλλι, αδυνατες, ομορφες εως ΠΟΛΥ ομορφες, καλοντυμενες και σιγανα ποταμακια(το αντιθετο μου δηλαδη)…α! και μια λεπτομερεια…….φιλες μου. :(

 • πανος

  Το οτι υπογραφεις ως Σοφια, δεν επιβεβαιωνει οτι εισαι οντως γυναικα! Τελος παντων, αν εισαι γυναικα, εισαι θεα (στο μυαλο). Αλλα εχε στο νου σου, οτι μπορει να τα γραφεις αυτα επειδη κατα βαθος ζηλευεις τις καργιολες.

 • Πανος

  Πιο ανελεητη ζηλια και μισος απο αυτο μεταξυ γυναικων που αυτοπλασαρονται με χιλιες-δυο πραξεις λατρειας, ως “κολλητες φιλες”, δεν υπαρχει στον κοσμο! Οποτε κανω σχεση, ΠΑΝΤΑ η κολλητη της γκομενας μου θα κανει ο,τι μπορει για να μας χωρισει. Και συνηθως τα καταφερνει. Ευτυχως. (Απαλλασσομαι απο ενα ζωον και μια καργιολα, με μια κινηση).

 • Anonymous

  Η αλήθεια είναι ότι ο πολύ Αμερικλάνικος κινηματογράφος παράγει τη κατάσταση που ζούμε.
  Τώρα σε όποια θέση κ αν είσαι, άμα είσαι κ λίγο θύμα μες το μυαλό…η να το πω πίσμα “εγώ θα την αλλαξω!”
  μετά τι άλλο να πεις…Όπως στρώνεις κοιμάσαι!
  υπάρχει ένα λαικό ρητό που λέει “τούρτα κ μ’αλλους, ή σκατά κ μόνος σου;”
  Απλά το γλυκό τρώγεται από χωρτάτους και μετά ξαναγυρίζεις στο καθημερινό φαγητό.
  Οπότε αν είσαι πεινασμένος κοίτα πρώτα να φας να χωρτάσεις κ το γλυκό έρχεται μόνο του, κ έχει κ καλήτερη γεύση…
  αλλά προσοχή μη νομίζεις οτι είναι για χώρταση…είπαμε ένα στα γρήγορα κ μετά από πολύ καιρό μετα!
  κ ποτέ μη κοιτάς πίσω…γιατί ξέρεις…θα κλαίει

 • apsinthos

  Συγνώμη κιόλας, αλλά σιγά την αποκάλυψη! Φοβισμένα, μικρόνοοα, κενά, ανθρωπάκια. “Γυναίκες σαλατολόγοι…” που λέει και η Πολυδούρη. Αυτή είναι η γυναίκα καριόλα. Μια “καριόλα” που σχεδόν κάθε γυναίκα -αν όχι όλες- την υποθάλπτει μέσα της. Όπως κάθε άνδρας κρύβει ένα “πούστη” (συγνώμη από τους… στρέιτ γκέι) στα σωθικά του. Φραπεδόμαγκες και κουσκουσγκόμενες.

  Χαρήκανε τ’ αρσενικά που μια θηλυκιά τους αποκάλυψε ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε εδώ και αιώνες. Και λοιπόν; Ποιός ευήθης προσδοκά να βρει μια “πιάτσα” τακτοποιημένη, χωρίς καριόλες; Από πιο δοκιμαστικό σωλήνα ξεπήδησε και περιμένει στην πιάτσα που βολτάρει να βρει παρθενόκρινους; Αγνές, άσπιλες, αμόλυντες, ρομαντικές ψυχές; Στο κάτω κάτω αν δεν θέλει μια cariolla ας ψάξει ή να παραγγείλει τον δικό του… καναπέ!

  Άνθρωποι, ανθρωπάκια! (που ξαναλέει η Πολυδούρη). Άψυχα πλάσματα, χωρίς ζέση, χωρίς φωτιά, που περιφέρουν την δυστυχία τους, από κλαμπ σε πίστα και από κρεβάτι σε γκάμπριο ιχ. Που περιφέρουν τον πόνο τους και τις αναίμακτες πληγές τους στο πρόσωπο τού φουκαρά (ή της φουκαριάρας) που λυμπίστηκε την dreemshowιτικη λάμψη τους.

  Φευ! Οι καθρέφτες ραγίζουν, ο καιρός κυλά, οι δρόμοι συνεχίζουν να οδηγούν μπροστά. Κι όταν η “γυναίκα καριόλα” ή ο άντρας “πούστης” γυρίσει να κοιτάξει πίσω ή χαμηλά θα μείνει άναυδος από το χρώμα της μοναξιάς και της κενότητας που θα αντικρύσει εντός του.

  Αυτή κι αν είναι η πλέρια “εκδίκηση”, που αργά ή γρήγορα θα συνετελεστεί. Μα απολύτως ενεοί θα μείνουν όσοι έσπευσαν να φορέσουν τα μπλουζάκι που με μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα θα έχει τυπωμένο: “Η Γυναίκα Καριόλα”!

 • kavlou!!!

  koita na deis poia mou 8imizei…..telika eimaste polloi pou asxoli8ikame me tetoio 8ema….kariola glyfada!!!!

 • Aroxol1979

  mporoume na katalavaoume mia kariola…..!!!????

  to mono pou me kanei sigouro oti exw gnwrisei mia kariola einai oti den kanw sex oses fores thelw. einai o pio typikos kariolistikos tropos wste na ferei ta megista apotelesmata ths karioliashs ths, panta eis varos sou.

  to sigouro einai pws otan tha niwseis ena sfiksimo sto stomaxi parolo pou ola ta alla tha einai opws panta tote na eisai sigouros oti exeis petyxei diana….. megale exeis gnwrisei allh mia kariola sthn zwh sou.

 • ο Καριόλης

  Πότε γορτάζουμε αδέρφια?

 • Sygklonistiko apla!!! Sygxaritiria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • vagelis

  Kala file… apla ise apaixtos! xaxaxa ga**ei to keimeno!!!!!

 • bob_o_mastoras

  Εγώ πάλι είχα αρραβωνιαστεί μια καριόλα αλλά δίσταζα να τη χαρακτηρίσω έτσι. Απλά τη χώρισα και ησύχασα! Το κείμενο της ταιριάζει τόσο πολύ…Πολύ θα ήθελα να της το στείλω αλλά το να δίνεις αξία σε μια καριόλα είναι χαζό. Πάντως είχα πάει καριολίαση…Βρήκα όμως το φάρμακο και είμαι ευτυχισμένος.

 • tsontekidis

  καλα χαζιεισαι

 • ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΣΑΓΑΠΩ. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

 • εντάξει, ό,τι πεις.

 • Remedy83

  Απίστευτο ότι το κείμενο αυτό υπάρχει τόσα χρόνια. Τότε που γράφτηκε, ήμουν 5 μήνες προ της γνωριμίας μου με την τύπισσα που αποδείχθηκε η μέγιστη καριόλα που έχω γνωρίσει στην ως τώρα ζωή μου. Πληρούσε πάρα πολλά από τα κριτήρια που διαβάσατε παραπάνω. Και με ξεγέλασε, φυσικά, γιατί ως ψυχολόγος και φύσει φαινομενολόγος, δεν αρεσκόμουν (ούτε τώρα πολυ-αρέσκομαι, ομολογώ) στο να βάζω τους ανθρώπους σε κουτάκια. Όμως, όταν ερχόμαστε στο εν λόγω θέμα, ειλικρινά θεωρώ κρίμα το γεγονός ότι το κείμενο δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου νωρίτερα, γιατί στην προσωπική μου ζωή επιβάλλεται να προφυλάσσομαι, όπως όλοι μας, κι ας μην κάνω διακρίσεις/έχω προκαταλήψεις, στην επαγγελματική!

  Διαβάζοντας το κείμενο βρέθηκα στο τσακ να σκίσω τα πτυχία μου (που είναι ως τώρα 3) μέχρι που, τελειώνοντας την ανάγνωση, αποφάσισα αντ'αυτού να μοιραστώ μαζί σας και την “επιστημονικότερη” όψη του ίδιου νομίσματος: http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy. Τα συμπεράσματα, δικά σας. Σοφία, ευχαριστούμε!

 • Mary

  Απίστευτο ποστάκι “θεία Σοφία”! Θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν και άντρες αυτού του χαρακτήρα! .. να ναι όμως αυθεντικοί άντρες?
  Χαρά μου που σε ανακάλυψα και περισσότερο για την ενημέρωση που παρέχεις περί Αγγλίας!

 • Πάρης

  Μακριά από τις γυναίκες ΚΑΡΙΟΛΕΣ . Είναι κίνδυνος για την ψυχική υγεία οποιουδήποτε ανθρώπου . Προσωπικώς , την πλήρωσα όταν έτριξα τα δόντια σε μια μεγάλη ΚΑΡΙΟΛΑ , γιατί συνεχώς με έθαβε και με πρόσβελνε σε ξένους αν και την είχα γραμμένη ΚΑΝΟΝΙΚΑ . Αυτό δεν το ανεχόταν η καριόλα , ήθελε να είναι το κέντρο του σύμπαντος . Και οι άλλοι να την προσκυνάνε . Μιλούσε για τον εαυτό της λες και ήταν το σπουδαιότερο πλάσμα στη γη , το τραγικό ήταν ότι κάποιοι τα έτρωγαν όσα τους πούλαγε . Τι τραγικό σκηνικό ?? Όσο όμως την έφτυνα τόσο σκύλιαζε και έκανε τα πάντα για να με προκαλεί . Η όλη ιστορία κόντεψε να μου μαυρίσει την ψυχή αλλά και μου άσπρισε τα μαλλιά πριν την ώρα τους από την ταραχή . ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ !!! Μόλις αντιληφθείτε ότι σας περιβάλει καριόλα , να φεύγετε με γκάζια , χωρίς εξηγήσεις χωρίς πολλές σκέψεις . Το άρθρο τα σπάει αλλά και ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΕΣΤΕ , ΔΕΝ ΦΤΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , το άρθρο λέει την αλήθεια δυστυχώς υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες .

 • Υπάρχουν και άλλα είδη, με άλλα χαρακτηριστικά που επίσης είναι γυναίκες καριόλες. Μου έχεις δώσει έμπνευση και τροφή για τη συνέχεια του δικού σου…THANKS

 • Θα έβαζα στοίχημα πως ένα τέτοιο κείμενο θα το έγραφε άντρας. Εξεπλάγην ευχάριστα! Θα έγραφα κι άλλες κολακείες αλλά πρέπει να πάω στην κουζίνα μου να μαγειρέψω :P

 • ΕΜΙΛ

  Διδακτικό! Συνοψίζοντας ωστόσο θα έλεγα ότι καριόλα/ης είναι το άτομα εκείνο που σου κάνει τον φίλο και στή “φέρνει από πίσω”.
  Όχι να το παινευτώ αλλά κατόρθωσα να παντρευτώ δυο από δαύτες. Γεγονός που συνηγορεί με την άποψη ότι, οι άντρες – κατά κανόνα – σε σχέση με τις γυναίκες είμαστε παθολογικά αφελείς έως ηλίθιοι. Ακόμα και οι εφυέστεροι εξ ημών έχουν στο βιογραφικό τους ανάλογα “εγκλήματα”. Αυτό δεν είναι παρηγοριά αλλά επιβεβαιώνει απλώς ότι είμαστε επιδεκτικοί στη γυναικεία χειραγώγηση. Ζητείται ψυχαναλητής…

 • […] Τελικά το θέμα της Γυναίκας της Καριόλας δεν έχει απασχολήσει μόνο εμένα στο παρελθόν αλλά και τους μεγάλους μουσικούς. Η γυναίκα η Καριόλα είναι ένα καυτό κοινωνικό θέμα. […]

 • […] την ηλικία μου. π.χ. με σειρά ηλικίας (μου) καλύψαμε τη Γυναίκα την Καριόλα, το έπος της Ροκ Μπάντας, τη Γυναίκα Νιάου, την Αντρίλα […]

 • […] το όμως ίσως βρείς κάτι χρήσιμο Εγώ και η θεία Σοφία Εγώ και η θεία Σοφία !Η Γυναίκα η Κ@ρίολ@ ! sorry υπάρχει κάτι χρήσιμο σε αυτό το λίνκ για την ζωή […]

 • […] το ποστ το είδαμε εδω 2014-11-22 […]

 • […] το ποστ το είδαμε εδω 2014-11-22 Aris window.___gcfg = {lang: 'en-US'}; (function(w, d, s) { function go(){ var js, […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>