Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

13+1 λόγοι που οι γκόμενες γουστάρουν Edward

Η Sugarenia και η θεία Σοφία σε νιώθουν και σε καταλαβαίνουν αγαπητέ εκπρόσωπε του ανδρικού φύλου. Τα γκομενάκια (εντάξει όχι κι όλα αλλά σε μεγάλη πλειοψηφία) έχουν πέσει σε παράκρουση μ’ ένα τύπο που κανα δυο φορές που τον είδες σου φάνηκε α) φλωράτζα, β) χλωμός σα μόλις να είδε τη μάνα του με τον καλύτερο του φίλο α λα Παπακαλιάτη και γ) όταν θυμώνει έχει ύφος σαν να ‘ναι δυσκοίλιος. Κάθεσαι και χαζεύεις τον υπερ φλώρο και αναρωτιέσαι γιατί αι γυναίκαι έχουν πάθει ομαδικό πυρετό και σε παροξυσμό πάθους μπορεί να σου πετάξουν και κανα Edward αντί για το όνομά σου το τιμημένο.

Δε θέλουμε να σε πληγώσουμε αλλά ο Edward ΔΕΝ είναι φλωράτζα (η ταχτοποίηση των απαυτών σου και το ρέψιμο δεν κάνουν τον άντρα). Επίσης είναι χλωμός γιατί είναι βαμπίρι – δε φταίει ο ίδιος, η ταλαιπωρημένη φύση του τα φταίει. Τέλος όταν θυμώνει έχει ύφος που λέγεται “σκοτεινό και χαμηλό” (copyright Sugarenia) – βλέπε παρακάτω για τις εξηγήσεις.

Σε νιώθουμε. Σε πονάμε. Γι’αυτό και θα σου εξηγήσουμε τα πάντα να ‘χεις να πορεύεσαι.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ
Ο Edward Cullen είναι ένα βαμπίρι 17 χρονών (φαίνεται τόσο αλλά κανονικά είναι πάνω από 100 ετών το μανάρι μας). Είναι βασικός χαρακτήρας στα βιβλία Twilight που γινήκανε και ταινίες. Επειδής τα βιβλία τα έχουν διαβάσει λιγότερες γυναίκες από ότι έχουν δει την ταινία, επειδής επίσης το οπτικό υλικό είναι πάντα καλύτερο, επειδής τέλος ο ηθοποιός είναι μανάρι όταν λέμε Edward στην παρούσα ανάρτηση τον εννοούμε όπως είναι στις ταινίες Twilight και New Moon (όχι όμως τον ηθοποιό. τον χαρακτήρα). Αγαπεί τη Bella που είναι μια κοπελούδα όχι βαμπίρι.

ΓΙΑΤΙ Ο EDWARD ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΝΤΑΣ, Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ, Ο ΑΝΤΡΑΣ Ο ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΚΛΠ

1) Ο Edward είναι επικίνδυνος
Όταν λέμε επικίνδυνος μιλάμε από το ένα ως το δέκα ο Edward χτυπάει άνετα εντεκάρι καραμπινάτο γιατί πρώτον είναι βαμπίρι. Δεύτερον όλες εμείς που μας τρέχουν τα σάλια για πάρτη του ταυτιζόμαστε με τη Bella που το αίμα της του κάνει κάτι σε αναμπουμπούλιασμα και μόνο που τη μυρίζει θέλει να της παίξει μία και να την αφήσει στον τόπο για να της πιει το αίμα.

2) O Edward και θέλει να σε σφάξει και σε θέλει
Είναι κλασσική περίπτωση βλάβης. Όλες οι πειραγμένες γυναίκες έχουμε μέσα μας την ψυχοπάθεια του φτύσε με αλλά θέλε με κι όλας. Αφού δηλαδή μας έχεις φτύσει δέκα μέρες κι έχεις εξαφανιστεί με τις πουτάνες (όλες οι άλλες είναι πουτάνες πάντα) θα εμφανιστείς αναμαλλιασμένος στο κατώφλι μας να εκφράσεις τον έρωτα σου κι εμείς οι μαλακισμένες θα πέσουμε στα πατώματα. Ιδού η φύση της γυναίκας. Έτσι και με τον Edward. Από τη μία θέλει να σου πιει το αίμα κι από την άλλη θέλει να σε κάνει γυναίκα του, κορώνα στο κεφάλι του και λοιπά.

3) Ο Edward έχει μυστήριο
Ω ναι. Σε φτύνει για περίπου 200 σελίδες (δεν τις μέτρησα κι όλας) αλλά δεν είναι που δε σε θέλει, είναι που είναι βαμπίρι και δε μπορεί να στο πει. Εσύ πρέπει να πορευτείς προς το ταξίδι της ανακάλυψης και να αποδεχτείς το μεγάλο μυστικό του. Με άλλα λόγια να αποδεχτείς ότι είναι αλητήριος. Ακόμα μια χαρακτηριστική παράνοια της γυναικείας ψυχολογίας. (Βλέπε και παλαιότερη ανάρτηση της θείας Σοφίας ο Άντρας ο Παρακμιακός ο Κομμάτιας προς γνώση και συμμόρφωση)

4) Ο Edward το δουλεύει το ρομάτζο σε ανύποπτες στιγμές
Δεν είναι δηλαδή προβλέψιμος. Σου τα λέει τα ρομάτζα εκεί που βάζεις πλυντήριο ας πούμε κι όχι όταν τρώτε υπό το φως των κεριών. Χτυπήσου κάτω άμα θες αλλά ο Edward θα σου πει τα καλύτερα όταν τα νιώθει κι όχι όταν εσύ έχεις στηθεί, βαφτεί, παρφουμαριστεί και έχει γίνει η κατάσταση μπλιαχ. Δεν είναι κλισέ ο τύπος.

5) Ο Edward είναι ο απόλυτος βραδινός φύλακας
Δεν κοιμάται ποτέ και σε παρακολουθεί το βράδυ που κοιμάσαι. Όλη νύχτα εκεί ξύπνιος (που να κοιμηθεί, έχει βρικολακιάσει κυριολεκτικά) κι εσύ στο ροχαλητό ήσυχη στην αγκαλιά του (νταξ όλα τα λεφτά). Δεν είναι μόνο που αισθάνεσαι ασφάλεια. Είναι και που άμα γκανιάξεις από τη δίψα το βράδυ δε χρειάζεται να βγαίνεις από τα σκεπάσματα, πετάγεται και σου φέρνει και νερό. Τρελό βόλεμα.

6) Ο Edward εξαφανίζεται μόλις εμφανίζεται ο πατέρας σου
Στην Ελληνίδα τη γυναίκα αυτό είναι μεγάλο πράμα. Όχι μόνο κάθεται μαζί σου όλο το βράδυ αλλά ξέρει πότε έρχεται ο πατέρας σου και παίρνει τον μπούλο. Ειδικά με τους Έλληνες πατεράδες μιλάμε για τεράστιο προτέρημα.

7) Ο Edward διαθέτει και τρυφερότητα και βαρβατίλα
Από τη μία επειδή είναι βαμπίρι σε προσέχει ΠΟΛΥ γιατί άμα κάνει μία έτσι απρόσεκτα μπορεί και να σε αποκεφαλίσει. Από την άλλη άμα τα πάρει στο κρανίο βγαίνουν τα δόντια, γίνεται το μάτι κόκκινο κι εσύ κάνεις τον κινέζο και βαράς προσοχές.

8) Ο Edward διαθέτει εμπειρία και νιάτα
Ένεκα που είναι βαμπίρι έχει ζήσει 100 χρόνια οπότε είναι ο σοφός της παρέας κι άμα σου πει “Bella κάνεις μαλακία” ξέρει κάτι περισσότερο. Συν του ότι μέσα στον αιώνα έχει γίνει βιρτουόζος του πιάνου (instant iPod) κι έχει μάθει και καμιά διακοσαριά ξένες γλώσσες (ταξίδια χωρίς πρόβλημα). Από την άλλη έχει κολλήσει στα δεκαεφτά οπότε η πλάτη σπάει κόκκαλα κι ο μύωντας βγάζει μάτι. Τί άλλο να πούμε νταξ.

9) Ο Edward έχει ορέξεις
Όταν σε πρωτοείδε δεν ήθελε να σου πει “μανάρα μου κούνα τα καπούλια σου” ούτε να σε πηδηκουλιάσει. Ήθελε να σε φάει. Να κάνει ένα χραπ και να σε ξεζουμίσει κυριολεκτικά. Να σε κανιβαλίσει. Να δεις το θεό φαντάρο. We rest our case.

10) Ο Edward σε περίμενε
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των αντρών είναι ότι ο Edward είναι παρθένος. Καθόλου δε μας ενοχλεί διότι δηλώνει ότι δεν είχε γεννηθεί η Bella να του γυαλίσει για αυτό κράτησε το φερμουάρ του κλειστό. Δηλαδή να σου δηλώνει το πλάσμα ότι ‘μάνα μου εσένα περίμενα όλη μου τη ζωή’. Σας βλέπουμε που γελάτε γι’αυτό ένα μόνο παράδειγμα θα παραθέσουμε που αποδεικνύει ότι αυτά τα τρώτε κι εσείς οι άντρες και μάλιστα τα καταπίνετε ΑΜΑΣΗΤΑ. Σκεφτείτε γυναίκες που τις έχετε πάρει μια πρώτη φορά (π.χ. “δεν έχω ξανακαταπιεί ποτέ, πρώτη φορά το κάνω αυτό” κλπ) και πώς μετά από αυτή την παραδοχή πήρατε μίνιμουμ 5 πόντους και τα αποτέτοια σας γίναν ολίγον πιο βαριά. (Σας καταστρέψαμε αρκούντως;) Κι εδώ φυσικά έχουμε αποδείξει και την παράνοια και την ψυχοπάθεια του ανθρώπινου είδους γενικά.

11) Ο Edward μπορεί να ζηλεύει αλλά κρατάει χαρακτήρα
Δεν είναι τραμπούκος να πιάσει τον Jacob (άλλος χαρακτήρας που αγαπεί τη Bella) να του κόψει τον τσαμπουκά. Κρατιέται ναι μεν με νύχια και με δόντια αλλά κάνει τη θυσία για τη Bella που τον έχει αδελφικό φίλο τον Jacob και την κάνει ευτυχισμένη. Η θυσία λέμε. Να θέλεις να αποκεφαλίσεις τον αντίπαλο και να κάνεις πίσω για να βλέπεις τη γυναίκα σου ευτυχισμένη. Βάζει τη Bella πάνω από όλα. Τουτέστιν την έχει κερά του. Τουτέστιν πέσαμε στα πατώματα και ψοφήσαμε.

12) Ο Edward κρατιέται να μη σε καταστρέψει
Μπορεί να σε κάνει βαμπίρι και να μπορεί να σε πηδεί και τέτοια αλλά κρατιέται να μη σε καταστρέψει κι εσένα και καταδικάσει την ψυχή σου στην Κόλαση. Καλά μιλάμε για μεγάλες επιτυχίες.

13) (Σημαντικό) Ο Edward ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
’nuff said

Το επόμενο είναι spoiler μη το διαβάσετε αν θέλετε να διαβάσετε το τελευταίο βιβλίο

.
.
.
.
.
.
.

14) Όταν έρχεται η ώρα ο Edward παίρνει φόρα
Μπορεί να μην πηδεί για τρία ολόκληρα βιβλία (γκανιάξαμε να περιμένουμε) αλλά στο τέταρτο όχι μόνο πηδεί αλλά σπάει κρεβάτια, σκίζει μαξιλάρια, σε γεμίζει μελανιές. Όχι μόνο αυτό αλλά σου προκαλεί κι εγκυμοσύνη με βαμπιροτέκνο που κατά την κύηση του σου σπάει κόκαλα κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ ά και στο τέλος είναι να πεθάνεις κανονικά. Τί να κλάσει δηλαδή το κλασσικό “τί σου κάνω μάνα μου, σε σκίζω στα δύο” αν δεν επακολουθεί ο σπόρος του βαμπίρ που προκαλεί βαμπιροτέκνο με επισπευσμένη εγκυμοσύνη και μεταφυσικά αποτελέσματα. Άστο μεγάλε τσάμπα κουράζεσαι και θα πονέσει κι η μέση σου.

Μετά από όλα αυτά έχουμε επιτελέσει κοινωνικό έργο, έχουμε αποδείξει την ψυχοπάθεια του γυναικείου φύλου, έχουμε αδιάσειστα δείξει την προβληματική φύση του ανδρικού και πάμε για ρακή. Σαλούδ.

Sugarenia – θεία Σοφία

37 comments to 13+1 λόγοι που οι γκόμενες γουστάρουν Edward

 • Ρε κορίτσια, μυοχαλαρώστε λίγο με το Twilight, θα μας πάθετε τίποτα από την συγκίνηση και το φούντωμα :-)

  Και ένα κοινωνικό σχόλιο για τα διπλά standards όσον αφορά τις εκδηλώσεις λατρείας: http://www.maniacworld.com/twilight-moms-double

 • Πολλά γέλια μιλάμε. Τέλος, ο ψυχολόγος δίνει γνωμάτευση: Είσαστε παρανοϊκές (άσε που προσπαθείτε να το αποδείξετε κιόλας).
  Προσκυνώ!

 • Χεχε… πολύ ωραίο. Συμφωνώ σε όσα λες για τον Ed. Πραγματικά είναι Φλώρος. Πιο φλώρος και από μένα, ίσως. Και πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί όλες οι γυναίκες έχουν πάθει παράκρουση με τον τύπο. Τέλος πάντων, επειδή είναι Βαμπίρ ισχύουν αυτά που αναφέρεις και μάλλον πάω πάσο.

  Βέβαια το κείμενο σου επιβεβαιώνει αυτό που λέω στις φίλες μου (για πλάκα, βέβαια, άλλα με μικρή δόση καλοπροαίρετου σαρκασμού), ότι το κράτος θα πρέπει να υποχρεώνει τις γυναίκες να έχουν 3ετή σχέση με ψυχολόγο πριν τις επιτρέψει να παντρευτούν. :-p

 • Καλέ δεν παθαίνουμε τίποτις. Είμαστε ανθεκτικά μεσογειακά σκαριά.

 • >> Προσκυνώ!

  Εύγε!

 • Συμφωνώ. Και οι άντρες όμως.

 • Καλέ μου Αντώνη, ήρθες να διαβάσεις άρθρο “13+1 λόγοι που οι γκόμενες γουστάρουν Edward” και περιμένεις χαλαρό περιβάλλον;

  Άτοπο :P

 • AlexandraPap

  Απίθανες, και μέσα στην γυναίκεια ψυχολογία, hehe :D

 • hahahahha. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί του αλλά γέλασα πολύ με το άρθρο. Το νούμερο 2 είναι μία αλήθεια που δεν μπορεί να την αντικρούσει κανένας άνθρωπας. Τελεία και παύλα

 • και οι άντρες, άλλα μετά το γάμο όμως… :-)

 • Η μόνη ένταση είναι στο (11) από ότι καταλάβαμε εμείς οι αγράμματοι που είδαμε μόνο την ταινία (έκανα τον απίστευτο αγώνα για να μην κοιμηθώ έτσι; Τον είδα στους καναπέδες του Village οπότε καταλαβαίνεται…) ο Edward έκανε υπομονή απλά και μόνο για να μην γίνει πρωινό του Wolverine… Άσε που το έπαιζε ιστορία… και η στάση του σώματος του.. Σαν πλάγιο γαμώτο ήταν κάθε φορά που περίμενε την Bella… Άκου εκεί όνομα “Bella” σιγά την όμορφη ρε, σαγόνι από μποξέρ είχε η κοπέλα… τέσπα… το post είναι από 1-έως-10 στο 15!!!

 • Δεν ξέρεις, μπορεί να κρύβω μία ανάμιξη καταπιεσμένης απορίας, ζήλιας και αγανάκτησης βλέποντας το στερεότυπο του Άντρα του Παρακμιακού του Κομμάτια™ να συνεχίζει να ελκύει τις γυναίκες.

  Κατάλοιπα από το σχολείο θα είναι αυτά, δεν είναι παίξε-γέλασε!

 • Αναγνωρίζουμε κι οι πιο καμμένες ότι η δεύτερη ταινία είναι μόνο για hardcore fans. Αλήθεια.

  Επίσης, λυπάμαι πολύ τους άντρες που τους τραβολογάνε οι γκόμενές τους να πάνε να το δούνε μαζί. Ειλικρινά δεν τις καταλαβαίνω μερικές γυναίκες.

 • σας αγαπώ γιατί σε μια μέρα τρελού πηξίματος μου δώσατε χαρά.

  στο δια ταύτα (τώρα που μπορώ να κάνω λίγα λεπτά break)

  Τα αγοράκια που φρίττουν γιατί αναφωνούμε “Αχ Ed” σε κάθε ευκαιρία, δεν κατανοούν πέρα από τα ορθότατα παραπάνω και το εξής:

  Ο Ed μας κάνει να νιώθουμε 16 χρονώ, είτε είμαστε 32 είτε είμαστε 42. Είναι ο αλήτης τύπος στο σχολειό, ψηλός και όμορφος, που είχε μείνει κανά δυο τάξεις, φόραγε σκισμένα jean, είχε μηχανάκι, κάπνιζε, καθόταν μέχρι αργά έξω, μπορούσε να έχει όποια μεγαλύτερη γκόμενα ήθελε αλλά αυτός ήθελε εμάς. Όπου το εμάς ισούται με ένα κοριτσάκι, με αθλητικά και κοτσίδα, που οι μέχρι πρότινως γκόμενοι του πρότειναν μόνο σινεμά και Goodys με το υπόλοιπο ασκέρι. Ενώ ο ed like τύπος, περίμενε έξω από το φροντιστήριο με ύφος, σε ανέβαζε στο παπάκι και σε πήγαινε στο Μπαρουτάδικο για τσιγάρο και αγκαλιές. Κι όταν είχε κρύο εκεί στο Μπαρουτάδικο δεν έλεγε “πωπω ρε μαλακα παγώσανε τα @@ μου από το κρύο” αλλά σώπαινε και σ έπαιρνε αγκαλιά να σε ζεστάνει.

  Και όπως είπα στη Σοφία, είναι σαν το παγάκι στην πλάτη. Κάτι τόσο κρύο όσο ένα βαμπίρι, έχει καυτά αποτελέσματα.

  Rawr Ed, Rawwwwwr! Bite me!

  (λυκάκι jacob [το ανηψάκι όπως το αποκαλούμε με τη sugarenia] δεν μας αφήνει διόλου αδιάφορες. Νικάει ο Ed όμως)

 • koulpa

  xaxaxa μετά από όλα αυτά.. καταλαβαίνω τον άσημο που έλεγε
  “..μα δε ξαναγαπάω θυλικό.. “
  αλλά δε μπορώ να τον ακολουθήσω.. :):)

 • masterati filologos

  θεία έγραψες αυτή τη φορά, έχω λυσσάξει στο γέλιο, respect λέμε!

 • όχι μόνη μου. έγραψε κι η sugarenia. αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν συνεργάζονται δύο θείες (με την καλή έννοια) ;-)

 • digitalpanopticon

  H theitsa i Sofia kala ta leei…

  Mipws omws tha eprepe na grapsei kai kati sxetiko me to giati enw yparxoun 13+1 i 1013+1 logoi pou oi gkomenes goustaroun Edward, kataligoun me kapoion 1013 fores pio xontro, 1013 fores pio konto, 1013 fores pio asximo -isws kai 1013 fores pio plousio-? :)

 • Ωραία ιδέα για ανάρτηση.

  αχέμ. Ποιο πλούσιος από τον Edward δε γίνεται. Είναι ζάμπλουτος.

 • masterati filologos

  συχαρητήρια και στις δύο το λοιπόν, δεν ήθελα να αδικήσω τη sugarenia!

 • digitalpanopticon

  axem axem…. kopse kati… san polla paidi mou mas ta les apopse… pou leei kai to asma :)

  exei kai oikopedakia me petrelaio? :) de nomizw…

  T.

 • Αναλογικά πάρτο. Δεν υπάρχουν πολλοί πιο πλούσιοι από τον Edward (ξαναδιάβασε τα βιβλία, μέχρι και ιδιωτικό νησί έχει η οικογένεια) άρα δε μπορεί ΟΛΕΣ οι γυναίκες να είναι με πιο πλούσιους εκτός αν ο κάθε πλούσιος έχει από 30 γυναίκες (πιθανό).

 • Thanos

  Thiaswtis tou qualitative and relativism ka8ws eimai de mou aresei na genikeuw… H theitsa exei dikio…OLES oi gkomenes den einai me plousious…kai den to isxyristika pote…apo tin alli oute OLES oi gkomenes goustaroun edward… mporei na goustaroun kai J-Edward ama laxei

  Paradigm shift: from Edward to J-Edward… :)

  T.

  PS: Erwtima: o ka8e plousios exei 30 gynaikes… i ka8e plousia posous antres mporei na exei?

 • digitalpanopticon σκέψου ότι ο Ed ζει 109 χρόνια. Σκέψου ότι δεν μπορεί να χαλάει πολλά χρήματα καθότι δεν έχει και πολύ έντονη κοινωνική ζωή (ένεκα που είναι βαμπίρι). Το αυτό ισχύει και για το σόι του τα βαμπίρια. Όλο αυτό μας κάνει έναν ζάμπλουτο Ed. Δεν είναι τυχαίο που άμα κάτσει στον ήλιο λάμπει σαν πολλά πολλά διαμαντάκια μαζί!

  Άσε που το βασικό είναι ότι είναι πλούσιος σε άλλα πράματα:)

 • Thanos

  kmitchell ti ereuna ekanes gia to teleutaio statement? Quant i Qual? :P proposition i hypothesis? inductive or deductive ? :P

  1) Den exeis stoixeia kai 2) Den kaneis cite ti vivliografia :P

  Eneka pou einai vampiri den prepei na einai plousios giati den to xreiazetai… :P

  :)

 • Αυτό το κόμπλεξ με τα λεφτά ρε κοπέλια δεν το χω καταλάβει, μα τω Θεώ.

  Έχετε δει πολλές γκόμενες που να αξίζουν (προσοχή εδώ, να *αξίζουν*) που σας άφησαν για πλούσιους κακάσχημους χοντρούς;

  Δείξτε μου και μένα να τις φτύξω.

 • ΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ ν'αγιάσει το στόμα σου

 • Thanos

  Mpa de sou deixnoume… tha pa8eis afydatwsi apo to ftiksimo :P

 • Δεν το πιστεύω αυτό, sorry.

  Αν αφήσει το αίσθημα (προσοχή εδώ, να υπάρχει αίσθημα, όχι να τη γουστάρεις και να μην το ξέρει ούτε το δεξί σου αυτί) για να πιάσει τον εκατομμυριούχο γερομπισμπίκη είναι για μπούφλες.

  Υ.Γ. Όταν λέω αξίζει, δεν εννοώ να αξίζει ως γκόμενα, να είναι μπάνικη κλπ. Σαν γυναίκα να αξίζει. Εξηγούμαστε.

 • “Ο Ed μας κάνει να νιώθουμε 16 χρονώ, είτε είμαστε 32 είτε είμαστε 42.”

  THAT.

 • θεία Σοφία…Sugarenia…σας βγάζω το καπέλο :P
  γέλαγα ασταμάτητα… Cheers :D

 • phaedra

  sofaki mou poly swsto k ortho to arthro gia tous logous pou oi gkomenes goustaroun edward!!! to palikari den paizetai!!!

 • dizzy_fingers

  Χα, το άρθρο μου θυμίζει πολύ αυτό:
  http://theoatmeal.com/story/twilight :P

 • gingos

  Στις 8 Απριλίου 2013 πραγματοποιείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων. Οι συνταξιούχοι διπλωμάτες έχουν υποστεί διπλή μείωση των συντάξεών τους, τόσο ένα νέο 20% λόγω εισφοράς αλληλεγγύης όσο και άλλη μείωση επειδή συνδέονται οι συντάξεις τους με το ειδικό μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων τους το οποίο υφίσταται και αυτό μείωση.

  Όταν λέμε ότι οι συνταξιούχοι υφίστανται μείωση από ενέργειες της Διοίκησης, ειδικά στην περίπτωση των συνταξιούχων διπλωματικών υπαλλήλων πρέπει να κάνουμε μια ειδική διάκριση. Οι συνταξιούχοι διπλωμάτες, σε πολλές περιπτώσεις, όταν ήσαν εν ενεργεία ήσαν οι ίδιοι «εξουσία».

  Άπειρες φορές για παράδειγμα, ομόφωνα (δηλαδή χωρίς να διαφωνεί κανείς) στη διάρκεια της περιόδου 2001-2011, οι πανίσχυροι τότε διπλωμάτες, ως μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών αρνιόντουσαν συστηματικά να συμμορφωθούν σε αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, που έβγαιναν η μία μετά την άλλη και ζητούσαν από το Υπουργείο Εξωτερικών να μη χρησιμοποιεί σε κρίσεις για την προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’ Τάξεως, εμπαθή φύλλα ποιότητας προηγούμενων βαθμών, ορισμένα από τα οποία ανέτρεχαν σε 25-30 χρόνια πριν.

  Γεμάτοι υπεροψία, αλλά και πίστη ότι η ενέργειά τους θα ανταμειφθεί με ένα καλό πόστο στο εξωτερικό, οι πανίσχυροι τότε διπλωμάτες και μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, έβαζαν σε κάθε γνωμοδότησή τους για την προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού όλα ακριβώς τα στοιχεία που τους είχε απαγορεύσει το Συμβούλιο Επικρατείας με τις συνεχείς ακυρωτικές αποφάσεις του 2023/2003, 73/2005, 35554/2006, 3555/2006, 2307/2008, 2308/2008 και στο τέλος βγήκαν και οι αποφάσεις 858/2011, 859/2011, 860/2011 και 861/2011. ΄Και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις (το 2006) ο Εισηγητής πήγε ακόμα και πιο μακρυά σε βάθος χρόνο – παρά την απαγόρευση του Συμβουλίου Επικρατείας – και πήρε τη φράση από μία κρίση του 1980 (26 χρόνια πριν) και αφού δεν του άρεσε, την άλλαξε από το «έχει αντιληφθεί την αξία των κοινωνικών σχέσεων» σε «δεν έχει αντιληφθεί την αξία των κοινωνικών σχέσεων» προσθέτοντας το «δεν» πράγμα που έγινε δεκτό με χαρά από τα υπόλοιπα μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου που προσυπέγραψαν ομόφωνα αυτή την παράνομη απόφαση (γνωμοδότησή) τους. Πίστευαν ακράδαντα ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας είναι προαιρετικές για το Υπουργείο Εξωτερικών.

  Ήταν τόσο υπερόπτες και αισθάνονταν παντοδύναμοι, ιδιαίτερα όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα έχαναν τα πλούτη και τα προνόμιά τους. Και ήρθε ξαφνικά το Μνημόνιο. Και χάθηκε γι’ αυτούς και η προστάτιδά τους η Ντόρα Μπακογιάννη.

  Τώρα βλέπουν να μειώνεται συνεχώς η σύνταξή τους. Δεν τους φτάνουν τα λεφτά τους να πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ και το φόρο εισοδήματος λόγω των πολυτελών σπιτιών τους στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στο Ψυχικό. Τώρα λένε «που είναι το Συμβούλιο Επικρατείας να μας γλυτώσει;».Το ίδιο το Συμβούλιο Επικρατείας, τις αποφάσεις του οποίου περιφρονούσαν συστηματικά επί τόσα χρόνια με τις ομόφωνες αποφάσεις των μελών του διπλωματικού κλάδου. Τόσα χρόνια ούτε που νοιάστηκαν αν αδικούσαν συνάδελφό τους, αν του κατέστρεφαν την καριέρα του, αν τον ανάγκαζαν να αποχωρήσει με το ζόρι σε ηλικία 60 ετών και χωρίς να έχει συμπληρώσει 35ετή πραγματική υπηρεσία στο δημόσιο επειδή δήθεν δεν είχε το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’ που όριζε ο Ν. 2594/1998 τότε.

  Οι πανίσχυροι και άπληστοι τότε διπλωμάτες έβλεπαν με χαρά την υποχρεωτική αποχώρηση του συναδέλφου τους από την ενεργό υπηρεσία και τη συνταξιοδότησή του με μειωμένη σύνταξη. Και μάλιστα ο σύλλογός τους δεν έφερε αντίρρηση στη μεθόδευση που έγινε έτσι ώστε ο νέος νόμος του Υπουργείου Εξωτερικών το 2007 που καταργούσε το επαίσχυντο όριο ηλικίας του 60ου έτους (που λειτουργούσε σαν τιμωρία σε όσους δεν πήραν το πρεσβευτικό βαθμό ή προσέφυγαν στη δικαιοσύνη), να κατατεθεί στη Βουλή 10 ημέρες μετά την υποχρεωτική συνταξιοδότηση του συναδέλφου τους που κρατούσε τότε ανεκτέλεστες δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωναν την παράλειψη προαγωγής του στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’. Ήθελαν να είναι 100% σίγουροι ότι με τη νέα ρύθμιση δεν θα κατάφερνε ο συνάδελφός τους να επωφεληθεί και να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία.

  Με εξαίρεση έναν διπλωματικό υπάλληλο κανένας άλλος δεν συγκινήθηκε και δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε φυσικά το συλλογικό τους όργανο, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων. Μάλιστα εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων μετείχε χωρίς δικαίωμα ψήφου σε όλες τις συνεδρίασεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να πει απολύτως τίποτα και προσυπέγραφε τα πάντα, αδιαμαρτύρητα.

  Τώρα, κλαίνε οι πρώην πανίσχυροι διπλωμάτες βλέποντας τις συντάξεις τους να μειώνονται και να μειώνονται μέχρι να φτάσουν τα 250 ευρώ μηνιαίως. Και όμως ο ίδιος ο διπλωματικός κλάδος κρατά την ίδια αμείλικτη στάση στο συνάδελφο που κυνηγήθηκε από τη διοίκηση (δηλαδή από συμβούλια αποτελούμενα από διπλωμάτες), έχασε τη θέση του, πήρε όμως τελικά το βαθμό του από προσφυγή στη δικαιοσύνη και επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία. Δεν του έχουν δώσει ούτε ένα Ευρώ αναδρομικά, δεν του έχουν δώσει αναπροσαρμοσμένη λόγω αναδρομικού βαθμού τη σύνταξη, δεν του έχουν καν δώσει ούτε το 8% μέρισμα του εξωτερικού (το ποσό το οποίο αφήνουν οι διπλωμάτες στο εξωτερικό και το μοιράζονται όσοι υπηρετούν στην Αθήνα). Παρά την επιδεινούμενη συνταξιοδοτική τους κατάσταση, παρά το χάλι τους, λένε ένα βροντερό ΟΧΙ για να κάνουν τον συνάδελφό τους που δικαιώθηκε, ακόμα πιο φτωχό.

  Μήπως λοιπόν όλα αυτά που συμβαίνουν στις συντάξεις των διπλωματών είναι μια τιμωρία από το Θεό, σαν τις πληγές του Φαραώ, επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τιμωρηθούν; Μήπως πρέπει να συνεχίζονται μέχρι να βάλουν μυαλό και να αλλάξουν οι υπερόπτες;

  Στο πνεύμα αυτό καλούνται λοιπόν οι συνταξιούχοι διπλωμάτες να παραστούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων της 8ης Απριλίου 2013 για την εκλογή ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και τριών αναπληρωματικών μελών. Το μέρισμα 8% πάντως δεν φαίνεται να δίνεται στον αδικημένο συνάδελφό τους που δικαιώθηκε δικαστικά και επανήλθε.

 • μαλακισμένες όλες

  Της γυναίκας ο καημός
  πούτσα, λούσα και χορός

 • […] έχουμε γράψει στο παρελθόν το τιτανοτεράστιο έπος “13+1 λόγοι που οι γκόμενες γουστάρουν Edward“. Επίσης στην Κατερίνα που αγαπεί το βαμπίρι […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>