Από τον πρώτο στο δωδέκατο χτύπο

July 3rd, 2012 § 0 comments

Τα Μεταμεσονυχτια

Το 2004, στο προσωπικό μου blog ξεκίνησε η μικρή παράδοση των μεταμεσονύχτιων αναρτήσεων. Η πρώτη ανάρτηση αυτής της κατηγορίας γράφτηκε όντως μετά τα μεσάνυχτα. Με τα χρόνια (και έχουν περάσει πολλά) ο τίτλος της κατηγορίας δεν άλλαξε, παρόλο που οι αναρτήσεις της γράφονται όλες τις ώρες. Όλες έχουν κάτι κοινό φυσικά, εξ ου και η κατηγορία. Είναι λίγο από flash fiction, λίγο από ποίηση, λίγο από μικρή ιστορία για μια ώρα λιγότερο ή περισσότερο δύσκολη.

Τα Μεταμεσονύχτια δεν είναι για μένα. Γράφονται και δημοσιεύονται ψηφιακά για να μοιράζονται, για να διαβάζονται, για να σχολιάζονται. Είναι μικρές ιστορίες, ψηφιακής ιδιοσυγκρασίας.

Αρκετές φορές κάποιο από τα μεταμεσονύχτια ήταν η αρχή μιας νέας γνωριμίας. Όπως το “Σχεδόν Σεξ“, αγαπημένο της Αντιγόνης.

Άλλες φορές ήταν ένα μήνυμα σε φίλους που ήταν μακριά. Όπως το “Άκου τώρα: Της νοσταλγίας“, που η Αρετή κατάλαβε πρώτη.

Άλλες φορές ήταν ένα όνειρο γραμμένο ειδικά. Όπως το “Καλλιδρομίου και απελπισίας γωνία“, που η Μάγδα πρέπει να το διαβάσει δυνατά.

Κι άλλες φορές ήταν μικρά πειράματα εξομολόγησης και αλλαγής του παρελθόντος που κάποιος διάβασε και του άρεσαν και δεν άφησε σχόλιο ποτέ.

Που και που κάποιος πρότεινε τη δημοσίευση τους σε σχόλιο. Η στιγμή όμως για να δημοσιευθούν τα πιο αγαπημένα ήρθε φέτος το καλοκαίρι. Ένα μικρό (και αναγκαίο) διάλειμμα από τις διορθώσεις που γίνονται στα Πρωινά Μετά.

Μαζεύτηκαν, διορθώθηκαν, μπήκαν σε μία σειρά που μάλλον έχει λογική (ή τουλάχιστον έχει λογική για μένα) και παραδόθηκαν στο Μανώλη Μαυραντωνάκη και την Κατερίνα Mitchell για την επιμέλεια (και για την υπομονή και για την επιμονή). Για όποια λάθη παραμένουν ευθύνομαι εγώ. Όλα μαζί γίνανε ένα αρχείο και μέσα από την πλατφόρμα αυτο-έκδοσης lulu διατίθενται ως δωρεάν ebook  (.pdf και .epub) και ως εκτυπωμένο βιβλίο.

Το μικρό βιβλιαράκι έφτασε στα χέρια μου για πρώτη φορά σήμερα. Πολύ παράξενο συναίσθημα, να κρατάς τυπωμένο σε βιβλίο κάτι που γράφτηκε, δημοσιεύθηκε και διαβάστηκε σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Σε αυτό τον ψηφιακό κόσμο έγραψα, σχολίασες, γνωριστήκαμε – έστω κι αν δε μιλήσαμε ποτέ. Ελπίζω η συλλογή αυτή – κι όποια άλλη ακολουθήσει – να ξεκινήσουν ακόμα μια “κουβέντα” μεταξύ μας.

Μπορείτε να κατεβάσετε ή να αγοράσετε Τα Μεταμεσονύχτια εδώ.

 

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What's this?

You are currently reading Από τον πρώτο στο δωδέκατο χτύπο at Sofia's Little Stories.

meta

  • ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.