Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Στην Ελλάδα με λαδίλα

Μόνο αν έχει ζήσει κάποιος στη Βρετανία κάποια χρόνια μπορεί πραγματικά να εκτιμήσει το English Breakfast – αυτό το θαύμα λαδίλας και τηγανίλας, με καμμένο μπέικον και νερουλιασμένα αυγά, με τηγανισμένη ντομάτα και black pudding – που είναι το “καύσιμο” όλων των εργατών – χτιστών – αστυνομικών – ταξιτζήδων και άλλων “πραγματικών αντρών” της χώρας. (Εμένα μου κάνει υπέροχο ο Καβαλιώτης σχεδόν κάθε Σάββατο γιατί ξέρει πώς να καίει το μπέικον όπως ακριβώς μου αρέσει).

Το μυστικό στο English Breakfast (λένε οι κακές οι γλώσσες και οι πονηρεμένοι) είναι ότι το λάδι δεν αλλάζεται ποτέ (αυστηρά) αλλά νέο λάδι προστίθεται στο παλιό, για να διατηρείται η σωστή γεύση.

Κάποια παλληκάρια όμως ετοιμάζονται να αδειάζουν το λάδι σε μαγερειά από εδώ μέχρι την Ελλάδα – χρησιμοποιώντας το ως καύσιμο.

Η εξαρετική ιδέα είναι ότι θα ξεκινήσουν από το Λονδίνο, θα φουλάρουν τα αμάξια τους με λάδι ή βιοκαύσιμα (ότι δώσουν οι χορηγοί) και θα οδηγήσουν μέχρι την Ελλάδα, σταματώντας στο δρόμο για να γεμίζουν το ρεζερβουάρ με λαδίλα που θα βρίσκουν στο δρόμο. Ότι τους μείνει από χορηγούς και συμμετοχές θα πάει στο British Heart Foundation και ότι άλλες φιλανθρωπίες θα υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες.

Το ταξίδι θα διαρκέσει 2 εβδομάδες και θα ξενικήσουν στις 16 Αυγούστου. Η συμμετοχή κοστίζει 99 λίρες για την κάθε ομάδα.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου πετρέλαιο/ βενζίνη κλπ θα κερδίσει το Golden Lard Award.

Μην το σκέφτεστε: Συμμετοχές εδώ.

via: Londonist

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Additional comments powered byBackType