Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Ο αυριανός ηγέτης (χωρίς φωτογραφίες)

Cambridge

Σάββατο βραδάκι στο μετρό του Λονδίνου και απέναντι μου κάθονται δύο πιτσιρικάδες με προφορά Cambridge και μαλλιά επιμελώς ατιμέλητα.

Συζητάνε πότε θα επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο. Πόσο δε θέλουν γιατί την πρώτη εβδομάδα είναι freshers’ week (δηλαδή η εβδομάδα των πρωτοετών) και θα έχει φασαρία. Ξεχνάνε βολικά ότι πριν από (υποθέτω δυο) χρόνια ήταν κι αυτοί πρωτοετείς και γύρισαν όλα τα πάρτυ και ήπιαν όλες τις μπύρες. Μάλλον.

Ο ασχημούλης νεανίας λέει στον ομορφούλη να προσέχει.

– Εγώ προσέχω. Αύριο θα είμαι στην πολιτική άλλωστε.

Ήθελα να του πω να φροντίσει απλά να μην υπάρχουν φωτογραφίες. Γιατί ό,τι και να γίνεις στο μέλλον αν δεν τα έχεις κάνει και λίγο κώλο όταν είσαι νέος κάτι θα σου λείπει.

 

1 comment to Ο αυριανός ηγέτης (χωρίς φωτογραφίες)

  • galadrieltlm

    Και πολύ κώλο μη σου πω…

    Το Σάββατό που λες πέτυχα κ εγώ έναν ωραίο τύπο στο μετρό προς Camden. Δε σταμάτησε να μιλάει χαρωπά σε όλον τον κόσμο, έκανε ανακοινώσεις του τρένου (σε πιο σταθμο φτάνουμε κλπ) με διάφορες φωνές και όλος ο κόσμος στο βαγόνι γελούσε.
    Νομίζω αν αυτός ήταν Δήμαρχος του Λονδίνου και όχι ο άστα-τα-(ξανθά)-μαλλάκια-σου-ανακατωμένα ο κόσμος δε θα αναγκαζόταν να γελάει πίσω απ’ την πλάτη του. Αν και τον πάω το Δήμαρχο, έχει πλάκα.
    Αλλά αυτόν τον ημίτρελο τυπά που δε μπορούσε να κρατήσει τα άκρα του σε μια θέση και που έκανε όλο το βαγόνι να χαμογελάει τον πάω περισσότερο.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Additional comments powered byBackType