Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Ο ωραίος κόσμος στο iforU conference

iforU conference 2012

Πριν από λίγο καιρό, είχα τη χαρά να βρεθώ στην Αθήνα για το iforU conference και να μιλήσω για το ψηφιακό ταξίδι.

Το iforU – είναι ένα νέο mentoring network για γυναίκες επιχειρηματίες ή για γυναίκες που κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά (ή επαγγελματικά) βήματα.

Οι Δέσποινα Αμαραντίδου, Δανάη Μπεζαντάκου, Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, Λιάνα Γούτα, Έφη Καρακίτσου, Ιωάννα Κούκλη, Ξένια Κούρτογλου και Μαρίνα Λεωνιδοπούλου είναι οχτώ γυναίκες επιτυχημένες (και στο χώρο τους και γενικά) αλλά κυρίως είναι οχτώ γυναίκες που πιστεύουν στη δύναμη της στήριξης, της μάθησης, της εξέλιξης. Το iforU ξεκίνησε χάρη στην επιμονή τους και την πίστη τους στο mentoring.

Με κάλεσαν στο πρώτο τους conference – με τίτλο Let’s Make It Happen! – στις 26 του Απρίλη για να πω δυο λόγια. Επέστρεψα από αυτό το ταξίδι και από αυτή την εμπειρία ανανεωμένη (και λίγα λέω). Τόσοι ωραίοι άνθρωποι, τόσες γυναίκες που ονειρεύονται, σχεδιάζουν, πραγματοποιούν – σε μία αγορά που έχει χίλιες δυο δυσκολίες, σε μία οικονομία με τόση αβεβαιότητα. Κι όμως ήταν εκεί, χαμογελούσαν, ρωτούσαν, ενδιαφέρονταν. Κάπως έτσι πάμε μπροστά.

Στο συνέδριο είπα δυο λόγια για το ψηφιακό ταξίδι, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από μικρές επιχειρήσεις και ένα προσωπικό project (το Digital Scullery if you must know). Γιατί; Διότι έχουμε πήξει (όπως στα λέω) στα παραδείγματα από το εξωτερικό, στις ακριβές καμπάνιες, στα case studies που μόνο να τρομάξουν μπορούν μία νέα επιχειρηματία. Δεν ήθελα να μιλήσω για πωλήσεις, όχι. Ούτε για το Return on Investment. Ούτε για χρήματα. Ήθελα να μιλήσω για την κοινότητα. Για τα πράγματα που μαθαίνουμε μέσα στον ψηφιακό κόσμο, για να πράγματα που μπορούμε να δώσουμε, για το Ταξίδι πάνω από όλα, αυτό που μας κάνει κάθε μέρα λίγο καλύτερους.

Digital Development & Community (iforU conference)

Μπορείτε να στηρίξετε το iforU ή να συμμετέχετε ενεργά. Βρείτε τους στο website τους και στο facebook. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους, είναι πραγματικά άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Τις άπειρες ευχαριστίες μου στα ιδρυτικά μέλη του iforU για την πρόσκληση. Τις άπειρες ευχαριστίες μου στους ανθρώπους που μου μίλησαν και είπαμε δυο κουβέντες για σχέδια, για απογοητεύσεις, για επιτυχίες και για βήματα μπροστά. Ενδεικτικά μόνο, χίλια φιλιά Αγαθη, Agnieszka, Χριστίνα, Δημήτρη, Dorit, Ειρήνη, Ελένη Π., Ελένη Μ., Irene, John, Karen, Laurie, Λήδα, Ματίνα, Μιχάλη, Paul, Θεοδωσία, Ματίνα, Nune, Θεοδωσία, Βίκυ και Βιργινία. Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

iforU conference 2012

iforU conference 2012

3 comments to Ο ωραίος κόσμος στο iforU conference

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Additional comments powered byBackType