Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Λίγα λόγια για την ενοικίαση σπιτιού στην Αγγλία

Flats To Let

Ορίστε. Έλεγα τις προάλλες να στείλετε και άλλες ερωτήσεις και ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν.

Η Νίκη ξεκίνησε με την ιδέα να πω πέντε πράγματα για την αναζήτηση και ενοικίαση σπιτιού. Συμφώνησαν και άλλοι φίλοι στο facebook και στο twitter.

Να προτιμήσουμε ηλεκτρικό ή γκάζι? Να έχει shower ή μπάνιο? Είχες αναφέρει σε ένα ποστ σου ότι μόλις ακούσεις πως δεν υπάρχει πλυντήριο το κλείνεις το τηλέφωνο! Γιατί?? Υπάρχει κάποιος τρόπος να εξοικονομήσουμε χρήματα στο ηλεκτικό? Στο νερό? Ποιες ήταν οι ασχημες εμπειρίες σου με τα σπιτια και είπες “το πάθημα έγινε μάθημα?” Γιατί συνήθως, πρώτα μετακομίζουμε και μετά συνειδητοποιούμε ότι το σπιτι είναι …χρέπι! χαχαχαχαχα!!!!! Επίσης, για τη μετακομιση να απευθυνθούμε σε κάποια εταιρεία για να μας τα κουβαλήσει? Πού να ψάξουμε?

Οπότε here goes ακόμα μία ανάρτηση της σειράς Λίγα λόγια για… (κάτι)… στην Αγγλία.

Όπως πάντα, ό,τι γράφω βασίζεται στις δικές μου εμπειρίες και έχει το δικό μου bias. Επίσης μην ξεχνάμε ότι έχω ζήσει μόνο στο Λονδίνο. Σχόλια, παρατηρήσεις, ιδέες και άλλες εμπειρίες πάντα ευπρόσδεκτα.

ΠΕΡΙΟΧΗ 

Η ερώτηση που μου κάνουν συχνότερα είναι η εξής: “Μπορείς να μου πεις τις καλές περιοχές κοντά στο κέντρο;”. Η απάντηση είναι απλή. ΟΧΙ. Αν μπορείς να πας σε πραγματικά καλή περιοχή κοντά στο κέντρο του Λονδίνου (όπως εννοείται η καλή περιοχή εδώ) τότε ΔΕ ΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.

Πρώτα πρώτα τί εννοείς καλή. Καλή όπως λέμε Κηφισιά; Ε, δε με χρειάζεσαι.

Το θέμα είναι να βάλεις κάτω τις προτεραιότητες σου. Συνήθως για να κρίνουμε μια περιοχή κι αν θέλουμε να ζήσουμε εκεί βάζουμε κάτω τα παρακάτω σε σειρά προτεραιότητας για μας:

  • Εγκληματικότητα
  • Απόσταση από τη δουλειά/ σχολείο/ κέντρο
  • Τύποι σπιτιών
  • Κοινότητα
  • Τοπική αγορά
  • Μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Τιμές
  • Πάρκα/ χώροι πρασίνου
  • Σχολεία και η ποιότητα τους
  • κλπ
Συνήθως στο Λονδίνο όταν μιλάμε για την ποιόητα μια  περιοχής μιλάμε για ΟΛΑ αυτά – πλην όμως δεν έχουν όλα τα κριτήρια την ίδια βαρύτητα για όλους. π.χ. εγώ αγαπάω το Camden αλλά υπάρχουν φίλοι που δεν πάνε να μείνουν εκεί ούτε να τους πληρώνεις. Φίλοι αγαπάνε το Bayswater αλλά εγώ δεν πάω εκεί ούτε που να με πληρώνεις. Και οι δύο περιοχές θεωρούνται νορμάλ (το Camden πιο hip, το Bayswater πιο posh)

Σε γενικές γραμμές (αλλά πολύ γενικές) στο Λονδίνο έχουμε τους εξής τύπους περιοχών.

  1. Καλή περιοχή: Σημαίνει συνήθως πολύ ακριβή. π.χ. Bayswater, Chelsea, Belgravia
  2. Κανονική περιοχή: Είναι οι περισσότερες περιοχές. Έχουν καλές και κακές γειτονιές ή απλά είναι ένα ατελείωτο βαρετό πράγμα. π.χ. Kentish Town, Muswell Hill, Finchley, Southgate
  3. Κακή περιοχή: Εντάξει, εδώ λέμε πολύ κακή. Σε φάση που δεν περνάς από κάποια σημεία. Εδώ δεν είμαι πολύ σίγουρη αλλά από την εμπειρία μου θα σας έλεγα μακριά από το Tottenham, Elephant & Castle κλπ. Και γενικά όταν μιλάμε για East London προσέχουμε ιδιαιτέρως.

Ο καλύτερος τρόπος να αποφασίσετε είναι να κάνετε εξονυχιστική μελέτη στα ιντερνέτια, πάντα έχοντας στο μυαλό σας τις προτεραιότητες σας. Αυτό φυσικά ισχύει σε όποιο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου θέλετε να ζήσετε.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ 

Δύο βασικοί τρόποι υπάρχουν να ψάξεις σπίτι. Αγγελίες από μεσίτες (που είναι ΣΚΑΤΟΦΑΡΑ) και αγγελίες από ιδιοκτήτες.

Helping my cousin look for a flat to let.

Συνήθως λειτουργούμε ως εξής. Εφόσον έχουμε διαλέξει περιοχή πηγαίνουμε σε κάποιο site μεσιτών και βλέπουμε περίπου τιμές για το μέγεθος που μας ενδιαφέρει. Οι τιμές για την ίδια περιοχή από τους ιδιοκτήτες θα είναι περίπου από 5% μέχρι και 20% φτηνότερα.

Προσοχή όμως. Οι ιδιοκτήτες μπορεί να είναι και μούφα ιδιοκτήτες οπότε πάντα είμαστε προσεκτικοί. Δε δίνουμε λεφτά έτσι, όπως να ‘ναι. Γενικά εδώ όλα γίνονται με συμβόλαια και κανονικά χαρτιά οπότε είμαστε κι εμείς σούπερ γραφειοκράτες. Αν έχετε αμφιβολίες ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να σας αποδείξει ότι του ανήκει το σπίτι. π.χ. παλιά συμβόλαια, λογαριασμούς κλπ.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι σε κάποιες περιοχές θα βρίσκετε σπίτια μόνο από ατζέντηδες. Εκεί είναι δική σας επιλογή. Εγώ δέκα χρόνια στο Λονδίνο δεν έχω πάει ποτέ από ατζέντη γιατί μου τη δίνει πάρα πολύ ο τρόπος που πάνε να σου πασάρουν την τρύπα ως παλατάκι.

Στο ατζέντη επίσης ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΕΩΣΕΙΣ. Πέρα δηλαδή από την εγγύηση (4 με 6 εβδομάδες), θα δώσετε και έξοδα συμβολαίου και credit check charges και άλλες τέτοιες παπάρες.

Οι τύποι των καταλυμάτων που μπορείτε να πάτε είναι

  • Εστία πανεπιστημίου ως φοιτητές
  • Δωμάτιο σε σπίτι όπου μένουν κι άλλοι (νοικιάζοντας το δωμάτιο)
  • Δωμάτιο σε σπίτι όπου μένουν κι άλλοι (νοικιάζοντας όλο το σπίτι με φίλους σας)
  • Διαμέρισμα
  • Σπίτι (εδώ πλέον είστε ζάμπλουτοι και δε χρειάζεστε την ανάρτηση μου, απευθυνθήτε στο μπάτλερ σας)

Τα σπίτια δεν τα λένε δυάρια ή τριάρια όπως στην Ελλάδα. Studio είναι το ένα δωμάτιο (μπορεί να έχει και μικρή κουζίνα, ρωτήστε), one-bedbroom πρέπει να έχει σαλόνι και κρεββατοκάμαρα, two-bedroom δύο κρεββατοκάμαρες και σαλόνι.

Το νοίκι στις αγγελίες εμφανίζεται ανά εβδομάδα (pw = per week) ή ανά μήνα (pcm = per calendar month). Αν έχει τιμή ανά εβδομάδα δεν υπολογίζουμε επί 4. Υπολογίζουμε επί 52 (εβδομάδες το χρόνο) διά δώδεκα (μήνες το χρόνο) κι αυτό είναι το ποσό που θα πληρώνουμε κάθε μήνα.

– από το: Λίγα λόγια για τα έξοδα στην Αγγλία
δείτε αυτή την ανάρτηση και για μια περιγραφή των βασικών εξόδων!

House ή flat 

House λέμε όταν όλο το πράμα είναι δικό μας, flat όταν έχουμε ένα διαμέρισμα.

Για τα flats υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις

  • Converted flat: διαμέρισμα σε κτίσμα που κάπως αλλιώς ήταν στην αρχή (π.χ. ολόκληρο σπίτι) και το μετατρέψανε μετά
  • Purpose build flat: διαμέρισμα που χτίστηκε ως διαμέρισμα

Για το κτίριο οι εξής:

  • House: νορμάλ σπίτι αγγλικό που μπορεί να έχει μετατραπεί σε flats
  • High Rise: πολυκατοικία που μπορεί να είναι ex Local Authority (ας πούμε περίπου εργατικές κατοικίες) ή New Build (δηλαδή νέο κτίσμα). Με τα ex Local Authority έχουμε το νου μας γιατί κάποια είναι ολίγον rough κι έχουν εγκληματικότητα
  • Low Rise: πάλι πολυκατοικία στυλ, πάλι όπως τα high rises αλλά με λιγότερα διαμερίσματα, και κάποια ίσως έχουν και κήπο. Θεωρούνται πιο ασφαλή από τα high rises.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

  • Gumtree (μπορείτε να του θέσετε να βλέπετε αγγελίες μόνο από ιδιοκτήτες και όχι από ατζέντηδες)
  • Find a property
  • Rightmove

 ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ 

Δε θα καλύψω το θέμα δωματίου γιατί εκεί εξαρτάται πολύ από το χαρακτήρα σας. π.χ. θέλετε να είστε κοινωνικοί με τους συγκατοίκους, δε θέλετε, σας πειράζει το πώς πλένουν τα πιάτα, θέλετε ησυχία ή όχι κλπ.

Εφόσον είστε σίγουροι ότι είστε εντάξει με την περιοχή, την τιμή κλπ. ήρθε η ώρα να δούμε τα υπόλοιπα.

Πρώτον για τους λογαριασμούς που θα χρειαστεί να πληρώνετε έχω γράψει εκτενώς στο Λίγα λόγια για τα έξοδα στην Αγγλία.

Πάμε σε κάποια άλλα θέματα.

Όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι προσέχουμε τα εξής:

  1. Ασφάλεια γύρω γύρω. Για να πάμε εκεί αισθανθήκαμε καλά ή ανησυχήσαμε; Εμπιστευτήτε το ένστικτο σας και κοιτάξτε γύρω γύρω τον κόσμο, τα σκουπίδια, τα αυτοκίνητα κλπ.
  2. Ασφάλεια σπιτιού. Είναι καλή η πόρτα; Έχει κλειδαριά της προκοπής; Τα παράθυρα ασφαλίζουν; Έχει ανιχνευτή φωτιάς;
  3. Καθαριότητα: Είναι καθαρό; Μυρίζει άσχημα; Μυρίζει μούχλα; Έχει υγρασία; Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα.
  4. Τζάμια: Έχει διπλά τζάμια και καλά κουφώματα; Αν δεν έχει θα πεθάνετε και από το κρύο και από την υγρασία.
  5. Συσκευές: Είναι οι συσκευές τους κάπως καλές; Ή έχει σκουριά παντού; Τη μπίχλα μη την κοιτάτε πολύ σε αυτά, τα στάνταρ καθαριότητας των Ελλήνων είναι πολύ υψηλά, θα τις καθαρίσετε βιολογικά εσείς.
  6. Έπιπλα (αν είναι επιπλωμένο): Είναι κάπως περιποιημένα ή κάποιος πέθανε πάνω στον καναπέ; Κολλάει το παπούτσι στη μοκέτα;
  7. ΦΩΣ: Ένα σπίτι σκοτεινό με μικρά τζάμια είναι μεγάλη κατάρα στη Βρετανία. Πρέπει να μπαίνει φως αλλιώς θα πάθετε κοκομπλόκο.
  8. Council Tax: Ρωτάμε πόσο χρεώνει ο Δήμος κάθε μήνα για το σπίτι. Υπάρχουν Δήμοι με εξαιρετικά φτηνό κι άλλοι με εξαιρετικά ακριβό Council Tax.

Πάμε τώρα στις ερωτήσεις της Νίκης.

Ηλεκτρικό ή γκάζι

ΦΥΣΙΚΑ ΓΚΑΖΙ! Σπίτι με καλοριφέρ ηλεκτρικά καλύτερα να το κάψουνε παρά να το νοικιάζουνε. Πανάκριβο και δε ζεσταίνει και σωστά.

Τώρα βέβαια εσύ μπορεί να μην είσαι πολύ του χουχουλιάσματος και να λες “έλα μωρέ, θα αντέξω”. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αντέξεις το κρύο αλλά θα πέσεις κάτω από την υγρασία και τη μούχλα που είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ότι θα δημιουργηθούν.

Shower ή bath

Έλα νταξ, εδώ εξαρτάται τελείως από τα γούστα σου. Σπίτι χωρίς μπανιέρα στο Λονδίνο είναι λίγο δύσκολο γιατί τις δύσκολες μέρες του χειμώνα ένα μπανάκι πλατς πλουτς μέσα στο ζεστό νερό το σηκώνει ο οργανισμός σου.

Γιατί θεία κλείνεις το τηλέφωνο αν δεν έχει πλυντήριο;

Rex Launderette, Peckham High St, SE15

Πού θα πλένεις τα ρούχα σου δηλαδή αν δεν έχει πλυντήριο; Στο χέρι; Η μόνη λύση είναι να τα πηγαίνεις σε launderette.

Άσε που σιχαίνομαι κι όλας!Εκεί πας με μια σακούλα άπλυτα, τα βάζεις εσύ στο πλυντήριο και τα παίρνεις μετά στο σπίτι. Δεν ξέρω, μπορεί να σας αρέσει αλλά εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο για τέτοιες περιπέτειες.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο ηλεκτρικό, το γκάζι και το νερό

Πρώτα πρώτα το καλύτερο είναι το σπίτι να έχει θερμοστάτη και το boiler για τη θέρμανση να έχει σύστημα που μπορείτε να του λέτε πότε να ανάβει. Καλές ώρες είναι το πρωί πριν ξυπνήσετε και καμιά ώρα πριν γυρίσετε στο σπίτι από τη δουλειά. Η πιο σωστή θερμοκρασία είναι 21 βαθμοί Κελσίου. Φυσικά αν κάνετε το σπίτι φούρνο και μετά ανοίγετε τα παράθυρα για να ανασάνετε μην πιστεύετε ότι θα πληρώσετε λίγα.

Για το ηλεκτρικό τα απλά. Κλείνουμε διακόπτες κλπ. Απλά πράγματα. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα Home Energy Monitor. Αυτό πάει και κολλάει πάνω στο ρολόι του ηλεκτρικού και σας δείχνει σε μία οθόνη που τη βάζετε όπου θέλετε τί κατανάλωση έχετε.

Καλό είναι πριν νοικιάσετε ένα σπίτι να ζητήσετε το EPC (Energy Performance Certificate). Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να το έχουν. Αν το σπίτι είναι κάτω από την κατηγορία D την κάτσατε. Ό,τι και να κάνετε αυτό το σπίτι πάντα θα θέλει άπειρα λεφτά για θέρμανση.

Για το νερό κοιτάξτε μήπως πάρετε μία από αυτές τις συσκευές που μπαίνουν στο ντους και επιτρέπουν λιγότερο νερό να περάσει.

Φυσικά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συγκρίνετε τις τιμές των παρόχων. Συνήθως η πιο φτηνή ταρίφα είναι direct debit – online – no paper billing ή κάτι τέτοιο. Δείτε τις χρήσιμες αναρτήσεις παρακάτω.

 Σιγουριά για την επιλογή μας

A Lot To LetΚακά τα ψέμματα, όταν βλέπουμε ένα σπίτι, αν μας αρέσει γενικά υπάρχουν πράγματα που δεν προσέχουμε. π.χ. το σπίτι είναι φοβερό αλλά ξεχάσαμε να ελέγξουμε τις συσκευές και για ένα χρόνο ζούμε χωρίς κατάψυξη. Σφάλμα.

Ο καλύτερος τρόπος να είστε σίγουροι είναι να έχετε μαζί σας μία λίστα με τις προτεραιότητες σας. Να την κοιτάτε και να θυμάστε τί να ελέγξετε.

Η άλλη χρυσή συμβουλή που έχω είναι να μην παρασυρθήτε ποτέ από την τιμή και θυσιάσετε κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό για σας. Οι 100 και 200 λίρες παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στην κατάθλιψη που θα πάθετε ζώντας σε ένα σπίτι που δεν έχει κάτι σημαντικό για σας.

 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Το συμβόλαιο είναι ένα νομικό έγγραφο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την προστασία τη δική σας και του ιδιοκτήτη. Διαβάστε το πριν το υπογράψετε. Δεν είναι σαν τα συμβόλαια της Ελλάδας που θες το Λυκουρέζο να στα εξηγήσει.

Συνήθως εσείς θα πρέπει να έχετε:

  • Αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. διαβατήριο)
  • Αποδεικτικό εργασίας ή σπουδών (π.χ. γράμμα από τον εργοδότη ή από το Πανεπιστήμιο)
  • Previous landlord references (γράμμα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ότι δεν του κάψατε το σπίτι)

Τη μέρα που θα μετακομίσετε πάρτε τηλέφωνο ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες (Council, Electricity, Gas, Water, TV license) και δηλώστε τα στοιχεία σας. Για το γκάζι, το ηλεκτρικό και το νερό σημειώστε (βγάλτε ΚΑΙ φωτογραφία) την κατανάλωση στο μετρητή για να μην πληρώσετε τα κερατιάτικα του προηγούμενου. Ό,τι ξέρατε από ΔΕΗ κι άλλες τέτοιες μαλακίες περί χρεώσεων όταν αλλάζετε το όνομα στο μετρητή ξεχάστε τα. Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Φροντίστε επίσης να σας στείλει το Council το Voters’ Registration Form. Αυτό είναι το βασικό πράγμα στο οποίο στηρίζεται η διαδικασία του credit check (αν δε το κάνετε θα σας απορρίπτουν π.χ. συμβόλαιο για το κινητό και άλλα τέτοια).

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ

Για τη μετακόμιση χρειαζόμαστε εντελώς ξεχωριστή ανάρτηση αλλά ιδού τα βασικά.

boxesΗ προσωπική μου άποψη είναι ότι αν έχετε κάποια λεφτά ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΧΑΡΑ να κάνει κάποιος άλλος τη μετακόμιση. Μα την Παναγία είναι τα λεφτά που δεν θα τα κλάψετε ποτέ. Αν έχετε κάνει μετακομίσεις στη ζωή σας (εγώ έχω κάνει) θα με νιώσετε.

Μπείτε στον τοπικό χρυσό οδηγό (π.χ. Yell και Thompson Local) και βρείτε είτε εταιρείες μετακομίσεων είτε a man with a van. Έχω χρησιμοποιήσει το δεύτερο και δεν είχα κανένα παράπονο. Ήρθαν δυο αγόρια, τα ζαλώθηκαν, τα πήγαν, τα ανέβασαν, μια χαρά.

Επίσης το ξεσκαρτάρισμα κάντε το πριν φύγετε από το παλιό σπίτι. Για να μην μετακομίζετε τα άσχετα.

Αφήστε δυο μέρες όπου θα νοικιάζετε και το παλιό σπίτι και το νέο. Αυτό γιατί είναι καλύτερα να καθαρίσετε το νέο ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΤΕ και να καθαρίσετε το παλιό ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ. Και τα δύο γίνονται πιο εύκολα χωρίς τα πράγματα μέσα.

 

Ταύτα. Ερωτήσεις, πάντα ευπρόσδεκτες.

 

——————————————
‘Εχω κι άλλες ερωτήσεις θεία Σοφία:

Παλαιότερες αναρτήσεις εδώ:

Δείτε στα γουέμπια:

——————————————

88 comments to Λίγα λόγια για την ενοικίαση σπιτιού στην Αγγλία

  • Katerina

    explain ligo kalutera to voter’s registration form please Sofiaaaa! euxaristw!!

    • Sofia

      Το electoral registration form είναι μία φόρμα που σου στέλνει το council για να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να σε έχουν στη λίστα των εγεγγραμένων ψηφοφόρων. (δεν ψηφίζεις στις εθνικές αλλά ψηφίζεις στις τοπικές και τις Ευρωπαϊκές).

      Αυτή η λίστα εγεγγραμένων ψηφοφόρων είναι και μία από τις πηγές των εταιρειών που κάνουν credit check πριν κάνεις κάτι που χρειάζεται να ξέρουν την οικονομική σου κατάσταση π.χ. πριν κλείσεις συμβόλαιο για κινητό, πριν πάρεις δάνειο κλπ.

      • Katerina

        polu kalo etsi??? pou ta xoume dei edw auta?? ston upno mas!! twra omws 8a zhsw k gw t’ oneiro mou!! xaxa!! s’ euxaristw k 8a ta ksanapoume prosexws!! xxxxxx

      • ΖΑCHAROULA

        καλησπερα θα ηθελα να βρω ενα συμβολαιο σπιτιου που εχει χαθει που μπορω να ρωτησω μπορεις να με βοηθησεις

  • Anastasia

    den sumfwnw katholou oti to East London einai epikindino, to Hackney auti ti stigmi einai to pio trendy, buzzing, kai akribo meros pou mporeis na meneis. Siga min pame na meinoume Chelsea h Bayswater, boooring!

    • Sofia

      Δεν είπα ότι είναι επικίνδυνο είπα ότι θέλει περισσότερη προσοχή.

      Το Hackney κι εμένα μ’αρέσει – το μόνο που μου τη δίνει είναι τα μέσα μεταφοράς.

  • Kostas Anagnostou

    Πολυ ωραιο το άρθρο. Να προσθέσω μονο σχετικα με τα γραφεια που νοικιαζουν τα διαμερίσματα (αντζεντιδες), μην τους απορρίψετε απευθείας. Καταρχας εχουν πληθωρα διαμερισματων/σπιτιων και θα βρειτε πιθανως πιο γρηγορα σπίτι απο το να ψαχνεται σε εφημερίδες. Δευτερον αν χαλασει κατι στο σπίτι, μπορείτε να απευθυνθήτε στο γραφειο το οποιο θα πρέπει να το φτιαξει αντι να κυνηγάτε τον ιδιοκτήτη. Εγω προσωπικα θα εμπιστευόμουν περισσοτερο ενα γραφειο (μεγαλο και με καλη φημη, οχι απαραίτητα αυτο της γειτονιας) απο εναν ιδιοκτήτη.

    Στον αντιποδα βέβαια στο γραφειο θα σας κοστίσει περισσοτερο η ενοικιαση (αρχικα εξοδα) και τα περισσοτερα απαιτουν reference ή καποιον (απο την Αγγλια) να εγγυηθεί για εσας οτι θα πληρωνετε το νοικι, διαφορετικα θα το πληρωνει αυτος (και αυτο δύσκολο να βρεις).

  • Νίκη

    Πω πω!!!!!! Ταχυτατη εξυπηρετηση! Και τι αποτελεσματικότητα!!! Ευχαριστούμε θεία Σοφία!!!! Μας βοηθάς όλους!!

    Υ.Γ.: Thumbs up όσοι πιστεύουν ότι η θεία Σοφία πρέπει να γίνει πρέσβειρα της κοινότητας των Ελληνων στη Βρετανία!!

    • Sofia

      χαρά μου όπως πάντα

      • Manouel

        Καλησπέρα και ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που μέχρι τώρα έχεις δημοσιεύσει. Ονομάζομαι Μάνος, 38 ετών, παντρεμένος και έχουμε δύο αγοράκια 5 και 2 ετών.
        Τον περασμένο Νοέμβριο επισκεφτήκαμε έναν ξάδελφο στο Κέντ περιοχή Γουέλινγκ (ο οποίος βρίσκεται εκεί για περίπου 2 χρόνια μαζί με τη γυναίκα του και τα 3 παιδιά του και εργάζεται ως οδηγός σε νταλίκα). Το θετικό για εκείνον είναι οτι η σύζυγός του είναι απο εκεί ασχέτως του οτι είχε φύγει προ 15 ετών.
        Σκέφτομαι γύρω στα μέσα του Μαίου να τους ξανακουβαληθώ αλλα αυτή τη φορά οχι για τουρισμό. Αυτό που με απασχολεί είναι οτι δεν νιώθω και πολύ οκ με τη γλώσσα (με τα φροντιστήρια ξενων γλωσσών ξεμπέρδεψα γύρω στα 17 οσον αφορα τα εγγλέζικα που έλεγε και ο πατέρας μου).
        Με αυτό που έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια είναι οι πωλήσεις και εκει με νοήματα και κουνήματα δουλειά δεν κάνεις. Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν υπάρχει. Φώς υπάρχει?
        Για αρχή σκέφτομαι ακόμα και για οδηγός σε φορτηγό ή αν υπάρχει κάτι που να χρειάζονται κάποιον που να οδηγεί μοτοσυκλέτα (για τουλάχιστον 15 χρόνια είμαι καθημερινά πάνω σε μια, χειμώνα-καλοκαίρι επισκέψεις στο πελατολόγιο). Οσο πιο σύντομα βρώ εργασία τόσο πιο σύντομα θα μπορέσω να πιάσω σπίτι και εν συνεχεία να φέρω και την οικογένεια , προσαρμογή παιδιών, σχολείο κλπ. ¨Εχεις κάτι να διορθώσεις ή κατι να μου προτείνεις? (σαν μπούσουλα…) Σε ευχαριστώ πολύ.

        • Sofia

          Γεια σου Μάνο – με συγχωρείς για την καθυστέρηση, είχα χάσει το μήνυμα σου στον πανικό του inbox μου.

          Τα πράγματα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτή τη στιγμή δύσκολα. Κρίση έχουμε και εδώ και η ανεργία ανεβαίνει. Το θέμα είναι ότι εδώ έχουμε καλύτερες δομές (π.χ. δεν πας στο νοσοκομείο και δεν έχουν τα απαραίτητα, ούτε μένει από θέρμανση το σχολείο).

          Από αυτά που μου λες καταλαβαίνω ότι είσαι ένας άνθρωπος με εμπειρία εργασιακή – το πτυχίο τί να το κάνεις αν δε δουλεύεις σε αντίστοιχη θέση που να το χρειάζεται;

          Επειδή έχεις και οικογένεια μου είναι πολύ πολύ δύσκολο να σου πω “έλα” (που δεν το λέω ούτως ή άλλως, αυτές είναι αποφάσεις που ο καθένας πρέπει να τις παίρνει μόνος του). Έχω ανεβάσει ένα σωρό σχετικές αναρτήσεις για τη δουλειά, τα έξοδα, χρήσιμους συνδέσμους κλπ. Βάλτε τα κάτω ως οικογένεια, έξοδα, συνθήκες, τί συμβιβασμούς είστε διατεθημένοι να κάνετε. Κάνε κι εσύ κάποιες κρούσεις για δουλειά όσο είσαι ακόμα στην Ελλάδα. Βλέπετε φως; Σας κάνουν αυτά που βρίσκετε;

          Εφόσον έχεις κι έναν άνθρωπο εδώ είναι πάντως καλή ιδέα να έρθεις μόνος σου για κάποιο καιρό να δεις πώς μπορείς να τα πας στο θέμα δουλειά.

          Σίγουρα αν μιλάμε για πωλήσεις ξέρεις καλύτερα από μένα ότι όλα έχουν να κάνουν με το μπλα μπλα. Οπότε πρέπει να αισθάνεσαι άνετος με τα αγγλικά σου. Κοίταξε μήπως μπορείς να προετοιμαστείς σχετικά έτσι ώστε να έχεις την αυτοπεποίθηση που εσύ κρίνεις ότι σου χρειάζεται.

          Με τέτοιες αποφάσεις/ μετακινήσεις φυσικά τίποτα δεν είναι ποτέ σίγουρο. Ελπίζω ότι οι κάποιες πληροφορίες που δίνω θα είναι το έναυσμα για να βρείτε και άλλες που σας ενδιαφέρουν, να τα βάλετε κάτω και να αποφασίσετε αυτό που ταιριάζει στην οικογένεια σας.

          Όπως και να έχει, καλή επιτυχία

  • jim

    ειχα περπατησει μια φορα θυμαμαι σε μια περιοχη που ειχα κατεβει απο τη σταση του μετρο με το “Arsenal”
    Ημουν Ανατολικα? κινδυνευα ? :)

    • Sofia

      χα χα χα. όχι μωρέ είναι δύσκολο να κινδυνέψεις. Arsenal είναι βορειο – ανατολικά, έτσι κι έτσι ως περιοχή, δεν έχει κάτι εξαιρετικό.

  • αννα

    γεια σου σοφια βρηκα τυχαια το site kai διαβασα αυτα που εχεις αναρτησεις ανα διαστηματα για την μετακομιση εκει.καταρχην με λενε αννα ερχαζομαι σαν υπευθυνη τμηματος σε γνωστη αλυσιδα super market εκτος απο μια ιδιωτικη σχολη που εχω τελειωσει εδω και 20 χρονια δεν εχω πτυχιο σε κατι,ο αντρας μου ειναι τα 2 τελευταια χρονια ανεργος εκτος απο κατι εποχιακα που βρισκει εχω και ενα παιδι 8 ετων.πριν ενα χρονο μετακομισαν κατι γνωστοι μας απο την βουλγαρια εκει και μας μιλουν πολυ θετικα γιατην ζωη τους και μας προτινουν να μετακομισουμε και εμεις εκει για καλυτερα,οτι το κρατος τους εχει βρει σπιτι,η γυναικα επειδη εχει μωρο παιρνει επιδομα και πολλα αλλα,απο την αλλη εχω 1 αδελφο που ειναιπαντρεμενος με αγγλιδα και μενειπολλα χρονια σε ενα χωριο κοντα στο birmingham και μου περιγραφει τα πραγματα διαφορετικα ποια ειναι τελικα η αληθεια αξιζει να δοκιμασω την τυχη μου σε μια αλλη χωρα σε ευχαριστω .

    • Sofia

      γεια σου Άννα. Με μπέρδεψες λίγο. Όταν λες ότι ο αδελφός σου περιγράφει διαφορετικά τα πράγματα τί εννοείς; Μην ξεχνάς ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες και συνθήκες. π.χ. υπάρχουν πόλεις όπου είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αυτή τη στιγμή λόγω της μεγάλης ανεργίας.

      Για την πιθανότητα το κράτος να σου βρει σπίτι και για τα επιδόματα δεν είμαι ειδική, δε μου έχει τύχει και ποτέ. Ιδού αυτά που γνωρίζω.

      Ως νέος κάτοικος Βρετανίας αν δικαιούσαι ή όχι council housing (που σημαίνει ή δωρεάν για κάποιο καιρό ή με πολύ χαμηλό νοίκι) εξαρτάται από το Council στο οποίο θα ζήσεις. Σε κάθε περίπτωση κάνεις αίτηση και εξαρτάται από τις συνθήκες σου. Για τα βασικά δες http://www.direct.gov.uk/en/HomeAndCommunity/Councilandhousingassociationhomes/Councilhousing/DG_188701

      Όσο αφορά τα επιδόματα νομίζω ότι είναι απλά μια βοήθεια και αυτή αυτή τη στιγμή δεν είναι και το καλύτερο. Τα επιδόματα αλλάζουν (μειώνονται) οπότε προσοχή. Για τα παιδιά υπάρχει το child benefit που είναι λίγο. Θα σου δώσω κάποιους σχετικούς συνδέσμους αλλά όταν βλέπεις τα ποσά πάντα να σκέφτεσαι με τιμές Βρετανίας.
      Δες http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/index.htm για όλα τα benefits και υπάρχει και ένα calculator
      και επίσης http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/ChildBenefitandChildTrustFund/Childbenefits/Gettingstarted/ChildBenefitandwhoqualifies/DG_173523 που εξηγεί αν παίρνεις (και πώς) child benefit ως νέος κάτοικος Βρετανίας.

      >> αξιζει να δοκιμασω την τυχη μου σε μια αλλη χωρα
      κανένας δε μπορεί να σου το πει αυτό. Φαντάζεσαι τώρα κάποιος να σου πει “έλα”, να έρθεις, να τα βρεις σκούρα, να ‘χεις χίλια προβλήματα, ποια η θέση αυτού του ανθρώπου; Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να σου δώσει πληροφορίες, όλα τα άλλα είναι δική σου ευθύνη και απόφαση.

      Καλή τύχη ό,τι κι αν αποφασίσεις.

  • Sotiris

    Συγχαρητηρια Σοφια ,συνηθως η ρατσα μας δεν συνηθιζει να βοηθαει, παρα μονο στα πλαισια της οικογενειας ή της παρεας-κλικας.Παραθετω μια σκεψη μου , λογω της κακης μου εμπειριας οσον αφορα το accomodation στο Λονδινο σαν τουριστας.Επεσα σε καποια ξενοδοχεια που διαχειριζονταν Ασιατες (Ινδοι ή Πακιστανοι υποθετω) και ηταν σε τρισαθλια κατασταση παροτι σε “καλοφημες” περιοχες.Επειδη λοιπον το πρωτο σταδιο διαμονης , ωσπου να βολευτεις καπου μονιμα , μπορει να ειναι αυτο , ισως να εδινες καποιες πληροφοριες για το ποια ξενοδοχεια να αποφευγει κανεις. Διαπιστωσα οτι υπαρχουν πολλα που καποιοι τα αγοραζουν (ή νοικιαζουν) φτηνα με σκοπο να τα ανακαινισουν και το αποτελεσμα ειναι να τα καταχωρουν στο δικτυο σαν ανακαινισμενα ενοσω εξακολουθουν να ειναι χαλια.

  • markos

    Άννα επειδή και εγώ ακούω συνεχώς αντίθετες απόψεις αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα εξαρτώνται από τα κριτήρια του καθενός και εμείς πρέπει να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες και απόψεις μπορούμε ώστε να μπορέσουμε να έχουμε κάποια ιδέα του τι μας περιμένει.
    Αν κάποιος για παράδειγμα έχει ζήσει στην Μ.Βρετανία σε καλύτερες εποχές είναι λογικό να του φαίνονται τα πράγματα τώρα δύσκολα, από την άλλη αν κάποιος προέρχεται από κάποια χώρα με χαμηλό βοιωτικό επίπεδο, χωρίς κράτος πρόνοιας (επίδομα παιδιών,ενοικίου,ανεργίας κλπ.), πηγαίνει για πρώτη φορά με χαμηλές απαιτήσεις στην αρχή και τον ενδιαφέρει απλώς να επιβιώνει και να μην έχει την ψυχολογία της χώρας του, λογικό είναι μόλις τακτοποιηθεί να του φαίνονται τα πράγματα αρκετά καλά και τέλος πάντων καλύτερα από εκεί που έφυγε. Ρόλο παίζει η τύχη αλλά και η περιοχή, επαρχία ή Λονδίνο(όλα ακριβά). Για παράδειγμα στην Ουαλία που κοιτάω εγώ βρίσκεις σπίτι με 2 ή 3 κρεβατοκάμαρες με 700 λίρες τον μήνα όταν στο Λονδίνο θέλεις τόσα για συγκατοίκηση.
    Για μένα βασικό ρόλο παίζει και η ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο μέλλον κυρίως για τα παιδιά μας.

  • markos

    Το επίδομα για το πρώτο παιδί είναι £20.30(24.4€)συν £13.40(16€)για κάθε επόμενο την εβδομάδα. Η μεγάλη διαφορά γίνεται στο αν έχεις σπίτι στο όνομα σου ακόμα και εκτός Μ.Βρετανίας τότε δεν σου δίνουν το επίδομα ενοικίου και χάνεις πολλά.

  • markos

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος είχε σπίτι στην Ελλάδα φεύγοντας για έξω πως το τακτοποίησε, δηλαδή το έδωσε σε κάποιο μεσητικό ή δικηγόρο ή συγγενή να το διαχειρίζεται ;
    Μπορώ να πω ότι το θέμα του σπιτιού με απασχολεί πιο πολύ από κάθε τι άλλο αυτή την στιγμή γιατί ακόμη πληρώνω δάνειο και θα πρέπει να ενοικιαστεί αλλά δεν ξέρω πως θα γίνεται αυτό αφού εμείς θα λείπουμε.

    • Sofia

      Γεια σου Μάρκο. Από ότι έχω ακούσει από φίλους, το αφήνουν σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο για να τα κανονίζει.

  • Nikos

    Σοφία σ ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα σου.
    Μου έδωσες το απαραίτητο θάρρος να πάρω την απόφαση να δουλέψω Αγγλία.
    Είμαι Τεχνολόγος Γεωπόνος, οπότε ψάχνω πάνω σ αυτό κάτι.
    Δόξα το Θεό έχω βρεί αρκετές αγγελίες.
    Που θα με συμβούλευες να δω εκτός Λονδίνου? Κάποιες αγροτικές πόλεις ας πούμε.
    Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • Kostas

      Γεια σας, ονομάζομαι Κώστας και ψάχνω κι εγώ για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Ένας φίλος (Ο ΝΙΚΟΣ) αναφέρει κάπου για αγγελίες σχετικά με το επάγγελμα του γεωπόνου. Που μπορούμε να βρούμε κάτι σχετικό??? Υπάρχουν site αξιόπιστα που μπορείς να ψάξεις για διάφορα επαγγέλματα (συγκεκριμένα εγώ είμαι γεωπόνος)????

  • Αυτό για τον καταψύκτη τι το είπες; Κλαψ… :(
    Επίσης από τηλεφωνία – internet τι παίζει;
    Χρησιμοποιώ πολυ το skype για τηλέφωνα με τους δικούς μου και χρειάζομαι ταχύτητα.

  • londrezos

    Auta einai Klasiki ELLINIDA LIGOURISA….Eipa kai gw, e re LAMOGIO!!

  • Lambrini

    Παιδιά πολύ κατατοπιστικά τα σχόλιά σας ομολογουμένως! Εγώ στις 20 του μήνα φεύγω για μεταπτυχιακό στο Surrey και ακόμα δεν έχω τακτοποιήσει το θέμα της διαμονής. έχω βρει ένα δωμάτιο στην εστία αλλά πιστεύω ότι με αυτά τα χρήματα μπορώ να βρω ένα πολύ καλύτερο σπίτι με την προυπόθεση της συγκατοίκησης φυσικά! Με μια σύντομη ματιά στα σχετικά sites είδα ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές στο Guildford.
    Εάν κάποια κοπέλα επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μου για συγκατοίκηση, μπορεί να με βρει μέσω mail: lambrinipanagce@gmail.com ή μέσω fb: Lambrini Panagopoulou
    Thank you

  • Jake

    Ευχαριστούμε πολύ Σοφία για τις χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που τις μοιράζεσαι μαζί μας.Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι τα ενοίκια περίπου στην Αγγλία προς τα που κυμαίνονται για ένα δυάρι που λέμε σε περιοχές κεντρικές(Κοντά στην αγορά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς εκεί που υπάρχει φοιτητόκοσμος).
    Thank you in advance

  • Xristina

    Σοφία θα ήθελα και εγώ να σε ρωτήσω κάποια πράγματα..Είμαι Φιλόλογος..Είμαι 24 ετών και δεν έχω πολλά ιδιαίτερα και δεν είναι πολλά τα χρήματα για να ζήσεις..Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο του εξωτερικού..Υπάρχουν σχολεία στην Αγγλία που διδάσκουν ελληνικά που θα μπορούσα να στείλω το βιογραφικό μου?και πιστεύεις πως θα είναι εύκολο να βρω κάποια δουλειά πάνω στο αντικείμενο μου στην Αγγλία?μόνο Lower διαθέτω..δύσκολο ε?προϋπηρεσία έχω μόνο σε σέρβις και άσχετες δουλειές..
    Σ’ ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  • Andriana

    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για όλες αυτές τις κατατοπιστικές συμβουλές που μας δίνετε.Και γω με τη σειρά μου θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα εάν μπορείτε να με κατατοπίσετε.Με λένε Ανδριάνα και είμαι 25 χρονών, εγώ έχω σπουδάσει Μαευτική και σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να έρθω στο Λονδίνο με σκοπό να βρω κάποια δουλειά.Πόσο εύκολο είναι για ένα μόνο άτομο να μετακομίσει,αξίζει τον κόπο,υπάρχει δυνατότητα έχοντας μόνο το Lower του Cambridge και κάτι τελευταίο όσον αφορά την μετακόμιση από Αθήνα πώς γίνετε?

  • Ιωάννα

    Σοφία γεια σου. Μπραβο για το site σου θέλω να σου γραψω κάποιες απορειες μήπως μπορεις να βοηθεισεις εσυ η κάποιος αλλος αναγώστης.
    Είμαι παντρεμένη και μητερα 3 παιδιών ο μεγάλος σπουδαζει στο πολυτεχνείο η δεύτερη κορη είναι 13 και η αλλη πεντε. Ο μεγάλος θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Ελλάδα η δευτερη κόρη θα πάει σε
    ελληνκό σχολειο στο BAUNDS GREEN λόγω τησ γλώσσας. Μήπως ξέρετε ποσα ενοικια πρεπει να δώσουμε προκαταβοληκα γιατί μας ‘εχουν μπερδεψει πολλή?
    Και μια αλλη ερρώτηση ο σύζυγος μου ΄εχει αιγυπτιακο διαβατήριο με μονιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
    Η κάρτα του γραφει ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και στα αγγλικα λέει
    PERMANENT PRESIDENCE CARD OF FAMILY MEMBER OF A UNION CITIZEN
    θα μπορέσει να εργαστεί .στην Αγγλία? Δουλεία βρήκαμε μέσω internet αλλά χρειαζετε προσοπική παρουσία Έχουμε κλείσει εισητηρια11 Δεκεμβρίου και μας ειπαν τώρα ότι μπορεί να μην του επιτεπσουν στα σύνορα να εισελθει στην Αγγλία είμαστε απελπισμένοι!Μπορείς να μας βοηθείσεις???
    Σε΄χαρηστουμε εκ των προτέρων.

  • GIANNHS-XYL

    ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ. ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ SITE SOU. ΕΙΜΑΙ 39 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ. ΚΟΙΤΑΞΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΑΛΛΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΑ,ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ?? ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η’ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ??? ΕΔΩ ΕΙΧΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΛΕΩ Ν’ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΟΔΗΓΟΣ. ΤΙ ΛΕΣ ???????? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

  • Eleni

    Καλημέρα,σε όλους.Συγχαρητήρια για όλες τις στηλες,είναι
    Χρησιμότατες.
    Είμαι 37 χρόνων.Πριν από οχτώ μήνες έχασα την δουλειά
    Μου στα Χανιά κ απελπισμένη ηΡθα εδώ για ένα μέλλον.
    Δεν ξέρω εάν θα είναι καλύτερο,παντως υπάρχει κάτι…
    Άφησε πίσω μου όμως σύζυγο κ 3παιδιά.16,15,8χρόνων.
    Ήμουν ΙΣΩΣ τυχερή γιατί βρήκα αμέσως σε ένα Καφέ
    Δουλειά.Έχουν περάσει όμως 8μήνες.Μονη.πολύ δύσκολο.
    Το καλοκαίρι αφού τελειώσουν τΑ σχολεία σκοπεύω να φέρω όλοιτην οικογένεια
    Εδώ αφού κ τα παιδιά είναι σύμφωνα.
    Βρήκα το Ελληνικό ΓΥΜΝΑΣΙΟ για τα μεγαλύτερα
    Κ ο μικρός σε αγγλικό μιας κ το δημοτικό είναι πολύμακριά.
    Τώρα ενοικιάζω ένα δωμάτιο στο Edmonton αργότερα
    Θα πρέπει να βρω ένα σπίτι.
    Τι γνωρίζετε για επιδόματα?για βοήθημα ΙΣΩΣ για το ενοίκιο
    Στην αρχή.που θα μπορούσα να απευθυνθώ
    Ο σύζυγος μου θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα,να βρει
    Εργασία.Σερβιτόρος.
    Ότι πληροφορία .θα ήταν πολύ χρήσιμη πατριώτες.
    Ευχαριστώ

    • Sofia

      Καλημέρα. Από τη στιγμή που εργάζεσαι ίσως έχεις δικαίωμα για κάποια επιδόματα – δεν ξέρω όμως αν χρειάζεται να είσαι ένα χρόνο εδώ ή όχι. Θα πρέπει να το δεις.

      Η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να πας στο Citizens Advice, online http://www.adviceguide.org.uk/england/benefits_e.htm ή δες αν έχουν και γραφείο κοντά σου. Θα βρεις πολλές πληροφορίες στο site τους και θα σε βοηθήσουν.

      Η επίσημη σελίδα για όλα τα benefits είναι https://www.gov.uk/browse/benefits

      Καλή επιτυχία

    • ολγα

      στειλε μου το μειλ σου να σου στειλω το τηλεφωνο μου θελω να μιλησουμε μενω hampsted

  • Pauline

    Καλησπερα Σοφια και συγχαριτηρια για τις πολυτιμες πληροφοριες και τη βοηθεια που παρεχεις. Θα ηθελα να σε ρωτησω, αν γνωριζεις, κατα ποσο ειναι ευκολο για εναν Ελληνα να αγορασει σπιτι στο Λονδινο, ποιες προυποθεσεις πρεπει να πληρει, που θα πρεπει να απευθυνθει και γενικα ποιες κακοτοπιες μπορει να αποφυγει. Μιλαμε παντα για διαμερισμα free hold στο Λονδινο, πρωτη η δευτερη ζωνη και βεβαια για εκμεταλευση, αυτο βεβαια μπορει να μην ισχυει στην πορεια, δεδομενο οτι μπορει σε μια αλλη ζωνη παραεξω να υπαρχουν πραγματικα πιο συμφερουσες περιπτωσεις ακινητων. Επισης, θα με βοηθουσε πολυ αν γνωριζες ποιο ειδος σπιτιου νοικιαζεται πιο ευκολα, αφου αυτος ειναι ο απωτερος σκοπος. Σ’ευχαριστω εκ των προταιρων για τον χρονο σου. Να εισαι καλα!

  • kostas

    Καλημέρα και συγχαρητήρια. Υπάρχει κάποια ελληνική οικογένεια να νοικιάζει δωμάτια για λίγες μέρες,
    η εβδομάδα.

  • ολγα

    ελενη που μενεις στο Edmonton παρακαλω επικοινωνησε μαζι μου στειλε μου ενα μειλ και θα σου στειλω το τηλ μου εχω τα ιδια προβληματακια με σενα τα παιδια μας ειναι στην ιδια ηλικια θα τα φερω κι εγω με την καινουργια σχολικη χρονια και θα τα στειλω στο ελληνικο σχολειο.θα χαρω να ανταλλαξουμε αποψεις απο κοντα.

  • ολγα

    ελενη απο εντμοντον επικοινωνησε μαζι μου.ειμαι κι εγω λονδινο και εχουμε ακριβως τα ιδια θεματα να λυσουμε.στειλε μειλ και θα σου στειλω τηλ

  • Γιώργος

    Καλημέρα, απο Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι Λονδίνο για μεταπτυχιακό.
    Η σχολή μου βρίσκεται south-east(Goldsmtihs).
    Σε ποιες περιοχές φθηνές και κομβικες θα μπορούσα να κοιτάξω ώστε να βολεύει τη μετακίνηση μου τόσο στη σχολή όσο και στο κέντρο;

    θενξ

      • Γιώργος

        τώρα αυτό πως λειτουργει;
        Βάζω ας πούμε south east και βρίσκει στις τριγύρω περιοχές;;
        sorry για τη χαζη ερώτηση αλλά είμαι άσχετος σε ποιες περιοχές να ψαξω στο Λονδίνο..

        • Sofia

          Βάλε την περιοχή του Πανεπιστημίου σου και ψάξε μέχρι 5 μίλια γύρω γύρω (ή όσο θες). Έχει και αναζήτηση με χάρτη όπου ζωγραφίζεις την περιοχή που θες να ψάξεις.

  • Eleni

    Όλγα,καλησπέρα.Το mail μου είναι ke197411@hotmail.com
    Περιμένω…..Φιλάκια

  • Γιώργος

    Καλησπέρα,

    Εχω μαζεψει κάποιες απορίες σχετικά με τη μεταβαση εκεί..

    Η σχολή μου ξεκινάει Σεπτεβρη· ποτε ειναι η καλυτερη εποχη να ψαχνω για σπίτι αρχες Αυγουστου π.χ;;

    Επίσης για την ενικοιαση λες ¨δε μιλάμε με γραφεία¨..γραφεία εννοείς τους μεσίτες;;
    Ψάχνουμε μόνο owners δηλ.;;;

    Κάτι που έχω απορία επίσης έχει να κάνει με τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκεί..

    Ποια τράπεζα βολεύει για κάποιον που θα πρώτο παει εκεί και θα χρειαστεί να λαμβάνει-στέλνει χρηματα απο Ελλάδα;;

    Πηγαίνοντας Λονδίνο, είναι καλύτερα να έχουμε συνάλλαγμα απο εδώ η να αλλάξουμε εκεί;;

    Υπάρχουν ίσως φοιτητικοί λογαριασμοί που ίσως έχουν κάποια προνόμια;;

    Πολλά μαζεμενα ρωτάω το ξέρω..;)

    • Γιώργος

      anybody??

    • Sofia

      >> Η σχολή μου ξεκινάει Σεπτεβρη· ποτε ειναι η καλυτερη εποχη να ψαχνω για σπίτι αρχες Αυγουστου π.χ;;

      Ναι, από αρχές Αυγούστου

      >> Επίσης για την ενικοιαση λες ¨δε μιλάμε με γραφεία¨..γραφεία εννοείς τους μεσίτες;;
      Ψάχνουμε μόνο owners δηλ.;;;

      Ναι αυτό εννοώ αλλά ως φοιτητής καλύτερα είναι να μιλήσεις με το τμήμα accommodation του Πανεπιστημίου σου

      >> Ποια τράπεζα βολεύει για κάποιον που θα πρώτο παει εκεί και θα χρειαστεί να λαμβάνει-στέλνει χρηματα απο Ελλάδα;;

      Νομίζω ότι η HSBC έχει κάποιο πρόγραμμα – check out their website.

      >> Πηγαίνοντας Λονδίνο, είναι καλύτερα να έχουμε συνάλλαγμα απο εδώ η να αλλάξουμε εκεί;;

      σύγκρινε http://www.postoffice.co.uk/foreign-currency

      >> Υπάρχουν ίσως φοιτητικοί λογαριασμοί που ίσως έχουν κάποια προνόμια;;

      Ναι, στις περισσότερες τράπεζες http://www.moneysavingexpert.com/students/Student-bank-account

  • Christina

    Καλησπερα Σοφια!
    Καταρχήν ευχαριστούμε για τις πληροφορίες ,ειδικα για εμας τους “φρέσκους” είναι σωτήριες.Μόλις μπήκα στο City και ψάχνω σπίτι.Θα ήθελα να μου πεις τι γνωρίζεις για την περιοχή γυρω από την Caledonian Road είναι ασφαλής; Γιατι βρίσκω ενα σπίτι σε καλή τιμή αλλά δεν ξέρω την περοχή.

  • Maria Savvopoulou

    Αγαπητή Σοφία,

    όταν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ( δεν φροντίζει τις δικές του υποχρεώσεις π.χ. να υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι )υπάρχει κρατικόςφορέας που μπορεί ο ενοικιαστείς να το αναφέρει? Επίσης, το συμβόλαιο του σπιτιού τί ρόλο ακριβώς παίζε? Μπορεί ο ιδιοκτήτης να σε βγάλει όποτε του καπνίσει?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Μαρία.

  • Γιώργος

    Αγαπητή Σοφια,
    Λίγο με τις περιοχές με προβληματισες.
    Η δουλειά μου θα ειναι Convent Garden και η σχολή μου New Cross οπότε ψάχνω κάτι ανάμεσα σε αυτά τα 2.
    Γνωρίζεις ίσως ποιες περιοχές σχετικά φθηνές συνδέουν αυτά τα δυο;

  • Yanni

    George tha sou proteina na meineis new cross pou einai fthina wste na eisai kai konta sti sxoli sou.

    Apo ekei exei trena peripou(20-25 lepta) yia charing cross (pou einai to terma). Meta me ta podia govent cargen kana 10lepto.

  • Christos

    Αγαπητη Σοφια,
    Διαβασα με μεγαλο ενδιαφερον αυτα που εχουν γραφτει στο blog σχετικα με την μετακομιση στο Λονδινο. Ειμαι ενα βημα πριν μεταβω στο Λονδινο για 6-8 μηνες για ψαξιμο δουλειας σε Finance&Accounting (οποτε δεν εχω reference ουτε απο εργοδοτη ουτε απο πανεπιστημιο υπαρχει βεβαια φιλος που μενει Αγγλια) θα μιλησω με agent για σπιτι. Στην αρχη θα ειμαι μονος σκεφτομαι για Balham Crystal Palace και περιπου τετοιες περιοχες, γιατι λες οχι στο Tottenham? το βορειο Λονδινο δεν ειναι ποιο ασφαλες? περιμενω τα σχολια σου
    Ευχαριστω Χρηστος

    • Sofia

      Κάθε περιοχή έχει μεγάλη μίξη γειτονιών (εξαιρούνται μόνο κάποιες περιοχές δυτικά). Δεν είναι τόσο εύκολο να σου πω, θα πρέπει να ξέρω τη γειτονιά.

      Καλύτερα να κλείσεις ένα δωμάτιο κάπου για λίγους μήνες για να δεις πώς σου φαίνεται και τί σου ταιριάζει.

  • Ναντια

    Καλησπερα :) Ανακαλυψα προσφατα το blog και ειναι πραγματικα εξαιρετικο ευχαριστουμε παρα πολυ :)Ειμαι 20 ετων και προκειται να παω στη Αγγλια για σπουδες αυτο θα ηθελα να ρωτησω ειναι : ειναι πολυ δυσκολη η προσμαρμογη οσο αφορα την γλωσσα?…..και δευτερον ποια περιοχη ειναι καλυτερη για να βρουμε ενα σπιτι?

    • Sofia

      Γεια σου. Ναι, στην αρχή είναι δύσκολη η προσαρμογή ακόμα κι αν ξέρεις καλά Αγγλικά γιατί δεν διδασκόμαστε την καθομιλουμένη. Διάβαζε εφημερίδες, βλέπε τηλεόραση, και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα είναι όλα πιο εύκολα.

      Με ρωτάς για περιοχή χωρίς να μου σημειώνεις σε ποια πόλη θα πας :-) Καλύτερα να κοιτάξεις online για σχόλια κατοίκων σε περιοχές που σε ενδιαφέρουν, δεν έχω ζήσει σε κάθε περιοχή του Λονδίνου.

  • vasso

    Kαλήσπέρα, πρόκειται να πάω για περίπου 1,5 μήνα Λονδίνο για κάποια μαθήματα στην περιοχή Lee London SE12.. Θεωρείται καλή περιοχή για να μείνω (απο άποψη να μην φοβάμαι να κυκλοφορώ)ή να κοιτάξω για κάπου αλλού??
    σε ευχαριστώ πολυ προκαταβολικά

    • Sofia

      Από τα λίγα που ξέρω για το Lewisham είναι έτσι κι έτσι. Καλύτερα να ψάξεις online για σχόλια από ανθρώπους που έχουν μείνει εκεί.

  • Ναντια

    Σε ευαχιστω πολυ :)

  • AntonisP

    hello!
    Το guilford τι λεει σαν περιοχη; Το γνωριζεις; Ειναι πιο φθηνα απο Λονδινο σε ενοικια και καθημερινα εξοδα;

  • Hi there! This blog post could not be written any better!
    Going through this article reminds me of my previous roommate!
    He constantly kept preaching about this. I most certainly
    will send this article to him. Pretty sure he’s going to have a great read.
    Thank you for sharing!

    Here is my web blog: Search Engine Marketing

  • Μπάμπουλας

    Δεν είναι απαραίτητο ότι τα διπλά τζάμια εξασφαλίζουν προστασία από υγρασία, ούτε αν το διαμέρισμα είναι πιο κάτω από band D αναγκαστικά θα κοστίζει αρκετά. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η περιοχή. Πχ αν μένεις δίπλα σε ποτάμι ή μέρος με λίμνες και νερό απλά την έβαψες. Η υγρασία κάνει το κρύο πολύ χειρότερο. Αν όμως μένεις πάνω σε λόγο που φυσάει, τότε καί υγρασία δεν θα έχεις αλλά καί δεν θα νιώθεις το κρύο. Έχω μείνει σε σπίτι Band B και το πλήρωνα πανάκριβα για θέρμανση και φως, ενώ σε Band F πληρώνω σχεδόν τα ίδια (και μονά τζάμια αλλά καί ψηλοτάβανο). Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα μονά τζάμια είναι ο θόρυβος. Πχ αν μένεις πάνω σε κεντρικό δρόμο τα ασθενοφόρα και τα μηχανάκια θα σε τρελάνουν πραγματικά. Εκεί χρειάζεσαι απίστευτης ποιότητας κουφώματα. Επίσης το σπίτι καλό είναι να έχει επικοινωνία μεταξύ δύο παραθύρων. Αλλιώς δεν θα αερίζεται σωστά και τη μούχλα δεν τη γλυτώνεις με τίποτα. Επίσης αν δεν έχει αέριο και όλα είναι με ηλεκτρικό, μακριά!!! Και Band A να είναι το ηλεκτρικό κοστίζει τρελά λεφτά.

    Τέλος το Ανατολικό Λονδίνο δεν είναι αναγκαστικά πιο κακό. Έχει εξίσου προβληματικές περιοχές καί στα Ανατολικά καί στα Δυτικά. Υπάρχουν πολύ όμορφες γειτονικές στα ανατολικά κυρίως κάτω από το ποτάμι και αρκετά πιο φτηνές.

    Τέλος για ενοικίαση θα χρειαστείς εγγυητή αν δεν έχεις δουλειά. Το πανεπιστήμιο δεν μετράει. Κανένα μεσιτικό γραφείο δεν νοικιάζει διαμερίσματα σε φοιτητές. Επίσης αν είσαι φοιτητής τότε συγκατοίκηση, δηλαδή εφτά νομά σ’ ένα δωμά. Και αυτό ΑΝ οι συγκάτοικοί σου δεν έχουν πρόβλημα με φοιτητές, γιατί συνήθως είναι δύσκολο κάποιος να εμπιστευτεί για συγκάτοικό του έναν δίχως εισόδημα. Οπότε η μόνη λύση είναι εγγυητής ή αλλιώς πληρώνεις 6 μήνες μπροστά ενοίκιο. Όσο για τη δουλειά, αν τα καταφέρεις καλώς. Διότι η αγορά εργασίας είναι χάλια (για να μην λέω ευχάριστα ψέμματα, απλά δεν θα βρεις δουλειά εδώ. Ακόμα και οι Βρετανοί απόφοιτοι καθαρίζουν σκάλες για να επιβιώσουν. Και οι άνεργοι… εκατομμύρια! Κοινώς, εσένα περιμένουν οι Άγγλοι).

  • rania

    γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω αν εχετε να μου προτεινετε καποια αξιολογα sites για ενοικιαση δωματιων..το roombuddies το γνωριζετε?

  • SERAFIM

    kALHSPERA SOFIA,SKEFTOMAI NA PAW STO LONDINO GIA DOULEIA,EXEIS NA MOU PROTEINEIS KANA SITE GIA SPITIA..ALLA POU NA MENW MONOS MOU…OXI ME ALLOUS..MPOREIS SE PARAKALW?MPORW NA EXW TO EMAIL SOU?SE EYXARISTW POLY!ME TIMH SERAFEIM

  • AnnaM

    Λατρευω το blog σου..ειμαι 14 χρονων αλλα θελω τοσο πολυ οταν μεγαλωσω να μετακομισω στο λονδινο <3

  • Nikos

    Kalhspera …..Sygxarhthria gia to blog Sou….Tha hthela na kanw mia erwthsh ws pros to an xreiazesai xarth ergodoth h spoudwn gia na noikiaseis diamerisma sto londino estw kai gia mikrh periodo (px 5-6 mhnes)? Se eyxaristw ek twn proterwn

  • nesma

    geias sas!eprokito na metakomiso monima me tin 7 xroni koroula mou sto Londino se ena mina kai tha ithela na sas kano kapies erotisis pos pernune epidomata gia to paidi ekei kai pos dinun ergatiki katikia?duleia vriski kanis efkola?kai pos ginonde oi egrafes ton pedion sto sxoleio ke pote arxizi i kenurgia sxoliki xronia ekei?

  • Ανδρέας

    Πολύ καλή δουλειά και με απίστευτες λεπτομέρειες.
    Θέλω να ρωτήσω κάτι.
    Είμαι 35 χρονών χωρίς πτυχίο, είχα δικό μου μεσιτικό γραφείο για κάποια χρόνια και έχω δουλέψει ως βοηθός φωτογράφου. Τα αγγλικά μου είναι σε κακό επίπεδο, πέραν των πολύ βασικών αλλά γνωρίζω καλά ιταλικά μιας και έμεινα εκεί 2 χρόνια.
    Υπάρχουν πιθανότητες να απορροφηθώ κάπου στην Αγγλία για εργασία ή απλά θα ψάχνω 3 μήνες ξοδεύοντας τις τελευταίες μου οικονομίες?
    Ευχαριστώ πολύ.

  • kali

    ΓΕΙΑ .ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ, ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗ , ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΜΗΠΩς ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙς ΚΑΠΩς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • kali

    ΓΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΖΩΝΗ Α. ΨΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙ ΜΗΠΩς ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙς ΚΑΠΩς? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • elina

    Σοφία μου είμαι 40 ετών εγκυμονούσα και ο σύζυγός μου σκέφτεται να έρθουμε άμεσα (σε 2-3 μήνες), Αγγλία για δουλειά. Εγώ όμως είμαι έγκυος και φοβάμαι να έρθω με την κοιλιά τούμπανο να ψάχνω για σπίτι κλπ…… βοήθειααααααα

  • Mike

    καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα ήρθα στην Αγγλία λόγω εύρεσης εργασίας στην πόλη Welwyn GC. Έχω περάσει μια απίστευτη ταλαιπωρία ψάχνοντας να βρω μέρος να μείνω. Έχω μιλήσει με πάρα πολλά agencies , landlords για κάθε τύπου χώρο (studio, 1,2 bed flat, house etc). Αν και μισθολογικά πότε δεν έχουν κάποιο πρόβλημα πάντα κολλάνε στο γεγονός ότι για τους πρώτους 3 μήνες εργασίας είμαι σε probationary period και μου ζητάνε προκαταβολή 6 μήνες ενοίκια , τα οποία είναι χρήματα που δεν διατίθεμαι να πληρώσω ή κάποιον να λειτουργήσει σαν εγγυητής για μένα αλλά δεν έχω κάποιο συγγενή ή φίλο με τέτοια οικειότητα ώστε να το ζητήσω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει αν έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα? Τι επιλογές έχω και τι θα μπορούσα να κάνω?

    ευχαριστώ

  • Nikosv

    Είναι να έρθω Αγγλία όχι Λονδίνο , σε άλλη μεγάλη σχετικά πολύ λέω , θέλω να ρωτήσω αφού έχεις δουλειά βρίσκεις εύκολα σπίτ ?έστω και με μεσίτη ή ατζέντη. Δηλαδή βλέπεις 3-4 σπίτια και διαλέγεις που θα πας ή επειδή δεν είμαστε Άγγλοι οι ιδιοκτητες μας απορίπτουνε?Γιατί γερμανία ξέρω γίνετε το δεύτερο.

    Υ.Γ. Πολύ καλή δουλειά έχεις κάνει με το blog :)

  • Ο κ James. Ben

    Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε λόγο; επικοινωνήστε μαζί μας τώρα με μια προσιτή
    Προσφορά δάνειο με 3% Επιτόκιο με ένα ελάχιστο των $ 1.000 και μέγιστο
    από $ 50,000,000,00 και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει να παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο:
    james.ben003@hotmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Είστε υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να μας στείλετε τα παρακάτω στοιχεία, ώστε να
    μπορούμε να προχωρήσουμε με το δάνειο
    συναλλαγή.

    Το όνομα σου:
    Διεύθυνση:
    Κατάσταση:
    Χώρα:
    Φύλο:
    Ηλικία:
    Ποσο δανειου:
    διάρκεια:
    μηνιαίο εισόδημα:
    Τηλεφωνικό νούμερο:
    Σκοπός του δανείου:

    james.ben003@hotmail.com

    Ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές, όπως αναμένουμε άμεση απάντηση σας.

    Ο κ James. Ben

  • ADA

    καλημερα,

    ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ.ΕΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΜΕΣΗΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΑ ΔΥΑΡΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ (ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ)ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ.ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ GRAVESTONE.

  • ilias

    για σας μπορει καποιος να μου δωση καποιες πληροφοριες για ενοικιαση σπιτιου εκτος λονδινου σε χαμηλες τιμες ?

  • Είσαι μια επιχείρηση άνθρωπος ή γυναίκα; Είσαι σε κανένα οικονομικό χάος ή χρειάζεστε κεφάλαια για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Χρειάζεστε ένα δάνειο; Εξοφλήσει το χρέος σας ή να εξοφλήσει τους λογαριασμούς σας ή να ξεκινήσετε μια ωραία επιχείρηση; Αυτό είναι ένα PaydayUK λύση είναι μια εμπορική επωνυμία του MEM Consumer Finance Ltd, γραφείο.

    Α) τα προσωπικά δάνεια και την επέκταση των επιχειρήσεων.
    Β) Επιχειρηματικότητα, Εκπαίδευση.
    Γ) χρέου
    Δ) Δάνεια για τα Χριστούγεννα

    ζήτηση δανείων

    1. Πλήρες όνομα:
    2. Αριθμός Κινητού:
    3. Χώρα:
    4. Ποσό δανείου που απαιτείται:
    5. Η διάρκεια του δανείου:

    Πάρτε πίσω σε μας με την απαραίτητη ποσότητα και τη διάρκεια του δανείου! Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πάρει πίσω σε μένα μέσω του. e-mail: paydayloansuk5@gmail.com

    ιστοσελίδα? https://www.paydayloansnow.co.uk

  • Καλησπερα Σοφία ονομάζομαι Γιώργος κ εργάζομαι τα τελευταια δυο χρονια στο Λονδίνο ως μπατλερ ,ενα απο τα καλα της δουλειάς μου ειναι οτι δε πλειρωνω τιποτα για σπίτι ,φαγητο κτλ,ειναι ολα τσέπη καθαρά .
    Το κακο ειναι οτι δεν εχω χαρτιά στην Αγγλία γιατι το αφεντικό μου ειναι Σαουδάραβας κ ειμαι δηλωμένος εκει ως εργαζόμενος ,,,,όμως απο Φεβρουάριο θελω να μετακομοισω κ να ζήσω με τη κοπελα μου η οποία εχει ερθει κ αυτη Αγγλία κ ζει στο κεντ .
    τωρα που δεν εχω χαρτιά εργαζομένου τι μπορω να κανω για να βρω σπίτι ;

  • Yannick Kunz

    Γεια σας Κύριε/Κυρία Χρειάζεται δάνεια μεταξύ ιδιωτών να αντιμετωπίσουν με οικονομικές δυσκολίες για να σπάσει επιτέλους το αδιέξοδο που προκαλούν οι τράπεζες, με την απόρριψη της αίτησής σας τα αρχεία πιστώσεις; Είμαστε μια ομάδα οικονομικών εμπειρογνωμόνων σε θέση να σας κάνει ένα δάνειο στο ποσό που χρειάζεστε και με συνθήκες που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Είστε κολλημένοι, απαγορεύεται η τράπεζα και δεν έχετε την εύνοια των τραπεζών ή καλύτερα έχουν ένα έργο και χρειάζεστε για τη χρηματοδότηση, ένα κακό αρχείο με πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, e-mail: microcredit@hotmail.fr

  • Χρειάζεστε ένα δάνειο; Ή χρειάζεστε ένα δάνειο για να εξοφλήσετε το dept ή τους λογαριασμούς σας δεν ανησυχείτε πια, και αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας στο: michaelbrinloanfirm001@gmail.com

    όνομα:….
    Δάνειο Ποσό που απαιτείται: …….
    κατάσταση:….
    Χώρα:…
    τηλεφωνικό νούμερο:…..

    Όλα μου πρέπει να σταλούν σε αυτό το email: michaelbrinloanfirm001@gmail.com

  • nice information. send me email if you have another like this. thansk. by. umroh november 2017

  • Martin Laura

    Χαίρετε,

    Η MARTIN LAURA FINANCE FIRM προσφέρει σήμερα δάνεια οποιουδήποτε είδους για να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς περιορισμούς σας, ανεξάρτητα από την κατάστασή σας που κυμαίνεται από $ 5.000. Σε 100.000.000 δολάρια σε προσιτό επιτόκιο 3%, Ασφάλειες δωρεάν, κακή πίστωση αποδεκτή. Το ποσό δανείου είναι διαπραγματεύσιμο, υπηρεσίες αξιοπιστίας που προσφέρουμε. Αρμονική εφαρμογή μόνο μέσω (martinlaurafinancefirm@gmail.com) Επιτυχία όλων.

    Τις καλύτερες ευχές!

  • maurogiovanni00@gmail.com

    προσφορά δανείου σε 48 ώρες.
    Γεια σας, έχετε οικονομικές ανησυχίες; Και εκείνοι που έχουν προβλήματα να πάρουν κεφάλαια δανείων από τις τοπικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ανατρέξτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: maurogiovanni00@gmail.com

    whatsapp: +33 6 44 68 84 20

  • […] Λίγα λόγια για την ενοικίαση σπιτιού στην Αγγλία […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>