Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Το νέο κόλπο με την αργία

Day 20 of 365 - A DAY OFF!!

Μετά από κάποιους μήνες όπου η τρεχάλα ήταν άνευ προηγουμένου (ναι, ακόμα και για τα δικά μου δεδομένα) θέσπισα νέο κανόνα κι έχω βρει την υγειά μου η γυναίκα. Τώρα η Δευτέρα με βρίσκει πάντα φρέσκια φρέσκια (και μάγουλο βερύκοκο).

Βαρέθηκα που λες, κουράστηκα με ετούτο το always on. Αν ζεις κι εσύ τόση πολλή από τη ζωή σου μπροστά σε έναν υπολογιστή θα με νιώσεις. Δουλειά, διάβασμα, blogs, χόμπι, η πλειοψηφία των ωρών μου είναι μπροστά στο διαβολομηχάνημα. Ετούτο έχει επίδραση στον πισινό μου (ο έρωτας μου το αρνείται αλλά για κάτι τέτοια τον πάω) και επίσης στις αντοχές μου. Κάθε Δευτέρα, κοτόπουλο η θεία.

Εδώ και μερικούς μήνες έχω θεσπίσει τη μέρα της αργίας. Κανονίζω τις δουλειές μου, τα ψώνια μου και τα κοινωνικά μου έτσι ώστε μία μέρα, ή το Σάββατο ή η Κυριακή να είναι εντελώς άδεια. Αν γνωριζόμαστε ξέρεις ότι αυτό είναι ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΘΛΟΣ.

Η παράδοση ξεκίνησε ένα ΣουΚου που είχα βαρέσει μπιέλα και απλά κάθησα κλαψομούνα στο κρεβάτι διαβάζοντας. Έτσι ξεκινάνε οι καλύτερες παραδόσεις. Διαπίστωσα ότι ξεκουράστηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, απλά ανοίγοντας ένα βιβλίο και μεταφερόμενη από το κρεβάτι στον καναπέ και τούμπαλιν. Για να μη συζητήσουμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ. Καθότι μη λέμε μαλακίες, ακόμα και στο twitter όταν είμαι το κεφάλι μου γίνεται καζάνι από τις φωνές (που δεν υπάρχουν… απλά αντηχούν μέσα στο κεφάλι μου).

Από τότε μία τουλάχιστον φορά την εβδομάδα είμαι incommunicado. Την προηγούμενη μέρα έχω συμμαζέψει – δεν υπάρχει καλύτερο από το να κάθεσαι σε ένα σπίτι συμμαζεμένο και καθαρό. Εμένα με χαλαρώνει αυτό πολύ. Ξαπλάρω και κάνω ζάπινγκ στα βιβλία που λες. Ξέρω πολύς κόσμος δε μπορεί να το κάνει αυτό αλλά εγώ λιώνω. Να χω πέντε έξι βιβλία να παίζω μπάλα (μεταφορικώς ειπείν). Έτσι έχω ξεκινήσει κάτι κουλά βιβλία εντελώς και τα έχω απολαύσει πολύ.

Πέρα από τα βιβλία (που είναι η αγάπη μου) ασχολούμαι και με το φαγητό τη μέρα της αργίας. Καλά, σχεδόν κάθε μέρα μαγειρεύω αλλά στην αργία φτιάχνω κάτι σπέσιαλ, που το σκέφτομαι και θέλει χρόνο. Ακόμα καλύτερα κάνω κανένα γλυκό ή πίτα ή ψωμί. ΜΕΓΑΛΗ ψυχοθεραπεία η δουλειά με τα χέρια και το τσιρτσίρισμα του τηγανιού.

Κυρίως όμως δεν απαντάω στα emails, προσπαθώ να μη μιλάω online ή να μην ελέγχω καν. Κάποιες φορές δεν απαντάω καν στα τηλέφωνα.

Και ξέρεις τί; Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και θα μπορούσα να τα κάνω μέσα σε αυτή τη μία μέρα. Αλλά κρατιέμαι με νύχια και με δόντια και δεν τα κάνω. Έχω καταλήξει ότι είναι καλύτερα κάποια πράγματα να μη γίνουν. Γιατί η μία μέρα που είναι αφιερωμένη στην ησυχία και τον εαυτό σου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα κάνεις ούτως ή άλλως.

Έχω κάνει την υπέρβαση. Θα διαβάσει η μαμά Δέσποινα την ανάρτηση και θα πάθει σοκ.

9 comments to Το νέο κόλπο με την αργία

 • daphnie

  Έχεις δίκιο! Είχα προσπαθήσει και γω να εφαρμόσω ένα φεγγάρι το σύστημα “κλειστός υπολογιστής μετά τις 10 το βράδυ” αλλά έπαιξε για λίγο.. αυτό είναι ακόμη πιο δραστικό! Μαζί σου!

 • Έχεις πολύ δίκιο. Κι εμένα μου προκύπτει αυτή η μέρα να είναι το Σάββατο. Έχω φροντίσει να κάνω τα ψώνια από πριν και, επομένως, το μόνο που φροντίζω να κάνω είναι να μην έχω ενοχές που κάθομαι (άλλη τρελή παγίδα αυτή).

  Όσο για το λυτρωτικό των τσιρτσιρισμάτων στην κουζίνα, επίσης πρέπει να το επιβεβαιώσω: η Δευτέρα είναι για μένα, μέρα μαγειρέματος (μαγειρεύω τα γεύματα της εβδομάδας). Προχτές λοιπόν, μετά από 4 διαφορετικά φαγητά που έφτιαξα (κι αφού έπλυνα και τα σκεύη παρακαλώ) ένοιωσα μια αίσθηση πληρότητας που είχα πολύ καιρό να νοιώσω!

 • Elena

  edo exo pathei ego sok, mas kaneis plaka?!?!? na mou peis poia mera einai afti gia na zitao ta Londina na se pigaino gia kafe k voltes sta open markets!!!!!
  Sou thymizo, ton allo mina allazo aeroplano!!!!

 • Από τα πλέον ηρεμιστικά πράγματα η κουζίνα. Και τα crafts επίσης (ψαλίδια, χαρτιά, κόλλες, μπογιές κτλ)

 • Αναρωτιέμαι… Αν είχες παιδιά (και ήσουν παντρεμένη, συζούσες με τον έρωτά σου -δεν ξέρω πως είσαι τώρα-), θα μπορούσες να έχεις αυτή τη μέρα απεργίας που λες; Πολύ αμφιβάλλω.

  Πολύ καλά κάνεις και μπράβο που καθιέρωσες κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου. Μακάρι να μπορούσε όλος ο κόσμος να κάνει κάτι τέτοιο.

  • Sofia

   Τώρα κοίτα με τα παιδιά δεν ξέρω γιάντα δεν είμαι μάνα.

   Με τον έρωτα μου ΒΕΒΑΙΩΣ έχουμε τέτοιες μέρες, αλίμονο αν δεν μπορείς να ηρεμήσεις με τον άνθρωπο σου δίπλα!

 • m.

  Αλίμονο αν δεν μπορείς να ηρεμήσεις και με τα παιδιά σου. Εκτός αν τα έχεις στην πρίζα κι αυτά, κι αυτό που ζητάς για τον εαυτό σου δεν τους το παρέχεις, μια μέρα δηλ. χωρίς μαθήματα, δραστηριότητες κλπ, να τη διαχειριστούν όπως γουστάρουν. Ή αν τα έχεις μάθει να είσαι από πάνω συνέχεια.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Additional comments powered byBackType