Το Πικρό Τσάι της Ξενιτιάς

Χάσμα Γενεών

Βρήκα ένα πολύ απλό παράδειγμα. Άκου λοιπόν.

Στο σπίτι αφήνουμε τα παπούτσια μας σε διάφορα σημεία (βλέπε: ποιός σκατά παράτησε τα παπούτσια του εδώ γαμώτο;!) Εγώ συνηθίζω να τα αφήνω στο διάδρομο κοντά στην απλώστρα. Κάποιο άλλο σαίνι στο σπίτι άπλωσε τα πουλόβερ τις προάλλες με ένα μανίκι πάνω από τα παπούτσια μου. Αποτέλεσμα: Το πρωί τα παπούτσια μου ήταν μούσκεμα και επειδή είναι ελαφριά μποτάκια με επένδυση δεν υπήρχε περίπτωση να τα φορέσω (μιλάμε κάνει πολύ κρύο ακόμα στο Λονδίνο, μας έχει σκίσει). 
Ανοίγω ένα από όλα τα κουτιά που χώνουμε τα ποδήματα μας και το πρώτο ζευγάρι που βλέπω μπροστά μου είναι τα Timberland της Θεοδώρας. Εννοώ τα μποτάκια φυσικά (θυμάσαι, εκείνα τα κίτρινα). Μου τα είχε ζητήσει πριν από δύο χρόνια, σε ροζ χρώμα, γιατί ήταν πιο φτηνά στο Λονδίνο και της τα είχα πάρει για Χριστούγεννα. Ναι, και τα κουβάλησα στην Ελλάδα, γαμώ τον πανικό μου (κι αυτή η χριστιανή, αφού ήταν να μετακομίσει στο Λονδίνο γιατί δεν περίμενε λίγο;)

Να μη στα πολυλογώ τα φοράω. Πάω στη στάση, παίρνω λεωφορείο, πάω στη δουλειά, μετά τη δουλειά περπατάω μέχρι το πανεπιστήμιο, μετά μέχρι στη στάση, παίρνω πάλι λεωφορείο και πάω σπίτι.

Καλά, ας μου εξηγήσει κάποιος: Πώς σκατά τα φοράγαμε αυτά τα πράγματα πρωί – μεσημέρι – βράδυ και χειμώνα – καλοκαίρι; Πώς; Δε σκάγαμε; Δεν κουραζόμασταν; Καλέ με πονέσαν τα πόδια μου. Αφού μου φαίνεται ότι περπάταγα και περίεργα. Αυτό βέβαια συμβαίνει επειδή ως πιτσιρίκα (και ναι, είχα κι εγώ μποτάκια μόνιμα στα πόδια μου) σερνόμουν όπως όλοι οι πιτσιρικάδες που σέβονται τις εφηβικές τους ανησυχίες. Ως έφηβος δε το περπατάς το παπούτσι, το σέρνεις. Έλα μου που μόλις περνάς σε άλλη ηλικία ξεχνάς το σούρσιμο. Και είμαι εγώ η καλή σου και προσπαθώ να περπατήσω κανονικά με Timberland χίλια διακόσια κιλά. Δε γίνεται καλή μου.

Αν τώρα εγώ που μέχρι και πριν πέντε- έξι χρόνια τα φόραγα αυτά τα πράματα δε μπορώ να θυμηθώ γιατί τα φόραγα φαντάσου τί θα γινει σε καμιά δεκαριά χρόνια που θα έχω (καιρού επιτρέποντος) παιδιά. Τώρα λοιπόν καταλαβαίνω τη Μαμά Δέσποινα που έσκουζε επειδή φόραγα τζιν και μποτάκι μέχρι και στην παραλία.

Α ρε μάνα. Πολύ σε έχω αδικήσει τελικώς.

4 comments to Χάσμα Γενεών

 • Δε φαντάζεσαι Σοφία τι ανακούφιση είναι να μαθαίνεις πως δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που σέρνεται αντί να περπατά! Πραγματικά μεγάλη ανακούφιση…

 • ΑΦΡΟΥΛΑ

  καλημερα,
  πρωτη φορα μπαινω σε blogs και το εχω διασκεδασει.διαβασα και αλλα σημερα…

  λοιπον ΣΟΦΙΑ εχεις απολυτο δικιο και που να δεις αργοτερα…δυστυχως εχω πατησει τα τριαντα αλλα εχω ξαδερφες στα 17 και 18 …εκει να δεις χασμα…μονο 14 χρονια διαφορα και δεν μπορουμε να επικοινωνησουν …τι θα γινει αργοτερα με τα παιδια μας????με πιανει πανικος…..

  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  ΑΦΡΟΥΛΑ

 • Σοφία μου,

  κάνω φιλότημες προσπάθειες να κόψω το σούρσιμο, αλλά δεν τα καταφέρνω.

  Μάλλον φτέει οτι μέχρι πέρσι τριγυρνούσα με αυτα τα κίτρινα μποτάκια μέσα στο χιόνι..

  Καιτωρα η καλή σου, φοράει καουμποηκες μπότες και προσπαθεί να περπατήσει σαν άνθρωπος…

  δύσκολο…

 • ixis

  Υπουργείο Εξωτερικών. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο επίδοξοι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων, Πρέσβεις επί τιμή, γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις τους οποίους επαναδιορίζει στο ΥΠΕΞ η Ντόρα Μπακογιάννη, σαν ένα είδος «χαρέμι», σύμφωνα με διατάξεις που υπήρχαν στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και επαυξήθηκαν στο πολλαπλάσιο με το άσχετο νόμο 3712/2008. Στην ιστοσελίδα http://www.equal-rights-greece.com ετοιμάζεται η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ταυτόχρονα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας) για μαζική παραβίαση εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ που απαγορεύει διακρίσεις λόγω ηλικίας κλπ στην απασχόληση και εργασία.

  Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ κάνει μύριες όσες διακρίσεις στα όρια υποχρεωτικής εξόδου από την εργασία λόγω ορίου ηλικίας (για άλλους στο 60 έτος που τους έδιωξαν και αμέσως μετά κατάργησαν τη διάταξη, στους διπλωματικούς μέχρι το 65ο και σε άλλους στο 67ο), τώρα φέρνει από τα γηροκομεία υπέργηρους συνταξιούχους Πρέσβεις 80 χρονών, για να τους ταϊζει με χρυσά κουτάλια από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

  Στην καταγγελία, στην οποία τηρείται εχεμύθεια ως προς το όνομα του καταγγέλλοντος (αν ζητηθεί), αφού θα κυνηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κράτος που παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο και πέσει «καμπάνα» και παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα χάσουν τον ύπνο τους οι επαναδιοριζόμενοι μετά τη συνταξιοδότησή τους Πρέσβεις. Έχουν δηλώσει συμμετοχή και υπάλληλοι τόσο του διπλωματικού κλάδου και λοιπών κλάδων του Υπουργείου Εξωτερικών και απλοί πολίτες που φυσικά και έχουν «έννομο συμφέρον» για να κάνουν την καταγγελία.

  Για δηλώσεις συμμετοχής στην υπογραφή του εντύπου της καταγγελίας, δηλώστε στο

  http://www.equal-rights-greece.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Additional comments powered byBackType